Suomen suurin matkablogiyhteisö

JUMISSA KESKELLÄ EI MITÄÄN

torstai, 28. helmikuun 2019

Suihku, internet, sähkö, pakastepizza – itsestäänselvyyksiä, mutta meille ne tuntuvat juuri nyt luksukselta. Epäonnistuneet autokaupat pakottivat meidät viettämään viikon Port Albertin leirintäalueella, keskellä ei mitään. Voisi jopa sanoa, ettei reissu alkanut ihan niin kuin kuviteltiin!

______________________________________________________________________________________

Tämä on ensimmäinen kerta aikuisiällä kun olen campingia harrastamassa. Toki tiedän, ettei karavaanarielämä ole aina mukavuuksissa kylpemistä. Kun lähdettiin matkaan, olin henkisesti valmistautunut siihen, ettei suihku tule olemaan jokailtainen rutiini kuten kotona, en ole kytkettynä WiFiin ympäri vuorokauden ja välillä täytyy syödä sitä kuuluisaa retkiruokaa, hernekeittoa peltipurkista. Kuitenkaan en ollut valmistautunut siihen, että kaksi päivää sitten ostettu uusi automme posahtaa tien varteen ja jäämme jumiin viikoksi leirintäalueelle, jossa ainoat mukavuudet ovat sisävessa ja ilmaiset osterit, jos vaivaudut itse niitä merestä poimimaan. 

Käytiin ennen matkaan lähtöä ruokakaupassa hakemassa mukaan kaikki tarvittava ja vähän ylimääräistä ikäviä yllätyksiä varten. Ostettiin ruokaa ja juomavettä sillä ajatuksella, että ollaan Port Albertissa yksi yö ja voidaan sitten täydentää varastoja matkalla seuraavaan kohteeseen. Ja täytettiinkö puhdasvesitankkia ennen lähtöä? No ei, koska olihan auton edellinen omistaja sinne jotakin jättänyt ja vedenottopaikkoja on tienvarret pullollaan ainakin jos Campermate-sovellusta on uskominen. Autossa oli kaikki muu tarvittava kaasukeittimestä lakanoihin, ainoastaan pieni pressopannu hyviä kahveja varten tarttui mukaan kauppareissulta. 

Kuinka pitkälle riittää kolme pulloa kaasua, 10 litraa puhdasta juomavettä, muutama säilyketölkki, puoli kiloa kaurapuuroa, leipäpussi, 200 grammaa kahvia ja pari pakettia nuudeleita? Kyllä me hengissä selvittiin, mutta voin jo nyt paljastaa, että auton mukana saatu onki tuli tarpeeseen ja kädet ovat haavoilla ostereiden terävistä kuorista. 😉

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Katy G. maanantai, 04. maaliskuun 2019 at 7:20 AM

  Tulee kyllä niin hinku takaisin noihin maisemiin. Teillä on siellä kunnon seikkailu! Upeaa reissun jatkoa teille 🙂

  • Reply Emilia Vähäkari keskiviikko, 06. maaliskuun 2019 at 12:57 PM

   Ymmärrän hyvin! Uutta reissua vaan suunnittelemaan sit kun on tarpeeksi aikaa ja rahaa 🙂 Kiitos!

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.