Suomen suurin matkablogiyhteisö

ÄLÄ MISSAA NÄITÄ POHJOIS-AUCKLANDISSA

maanantai, 22. huhtikuun 2019

Auckland on muutakin kuin se tunnettu miljoonakaupunki pilvenpiirtäjineen, joka sekin mielletään aivan liian usein tylsäksi, ja epäaidoksi Uudeksi-Seelanniksi. Aucklandin sympaattinen pohjoispuoli ja sen ystävälliset asukkaat muistuvat mieleeni tulevaisuudessa varmasti ensimmäisinä asioina Uudesta-Seelannista. Kokosin alle viisi omaa suosikkiani Pohjois-Aucklandin alueelta, here we go!

______________________________________________________________________________________

1. MANUKAPUA & TAPORA

Wellsfordin liepeillä sijaitseva Tapora on muutakin kuin serpentiiniteitä ja maalaismaisemaa – uskomattoman upeat hiekkadyynit ja salainen uimaranta avautuvat vain niille, jotka tietävät mitä etsivät. Me oltiin onnekkaita, sillä päästiin Taporaan aiemmassa postauksessa mainitun paikallisen perheen mukana viettämään viikonloppua telttailun merkeissä.

Manukapualle, eli Sand Islandille suunnatessa on tärkeää ottaa huomioon vuorovesien vaihtelu. Päivisin vain suurelta aavikolta dyyneineen vaikuttava Sand Island on kuin onkin nousuveden aikaan ihan oikea saari! Aika hämmentävä tunne, kun päivällä kävelemäsi reitti sekä salainen uimaranta muuttuvat illan tullen osaksi merenpohjaa. Manukapua on must-paikka myös auringonlaskun ja tähtitaivaan katseluun.

Google Maps ei auta hirveästi Sand Islandin etsinnässä – jos seisot Mapsin mukaan meressä, ja näet ympärilläsi hiekkaa ja dyynejä silmänkantamattomiin, olet perillä! Onnistuin kuitenkin löytämään ajo-ohjeet tähän kätkettyyn paratiisiin Visit Wellsford– sivuilta. Varaudu siihen, että tie perille on ajoittain melkoista kärrypolkua. Ja mikäli mielit ajaa pitkin loputonta rantaviivaa, on visiitin ajoittaminen iltapäivän laskuveteen hyvin suotuisaa, kuten myös paikalle saapuminen nelivetoisella kulkupelillä. Don’t forget your togs and sandboard!

2. STATE HIGHWAY 16

Olit sitten menossa tai tulossa pohjoiseen päin, skippaa tylsä State Highway 1! Vaihtoehtoinen State Highway 16 tarjoaa henkeäsalpaavia maisemia ja lukuisia näköalapaikkoja maisemakuvaukseeen. Upeat näkymät Wellsfordin ylle avautuvat juuri kaupungista poistuttua. State Highway 16 on myös oiva reittivalinta, mikäli suunnitelmissa on koluta Aucklandin länsipuolta, ja sen kuuluisia mustahiekkaisia rantoja, kuten Muriwai ja Piha Beach.

3. PORT ALBERT GENERAL STORE

Port Albert General Store on koti Uuden-Seelannin valehtelematta parhaalle Fish n’ Chips- annokselle! 10$ hintaan saa sellaisen läjän friteerattua kalaa ja rapeita ranskalaisia, ettei pienen vatsalaukun omaava sitä kerralla saa suuhunsa ahdettua. General Storesta jäi Fish n’ Chipsien lisäksi mieleen herkulliset uusi-seelantilaiset leivokset, ystävällinen henkilökunta, tunnelmallinen sisustus sekä suloinen pieni kahvilakoira. Poikkea siis matkalla nauttimaan maan parhaista herkuista suloiseen ja maalaishenkiseen, paikallisen perheen pyörittämään kauppakahvilaan!

4. TE ARAI REGIONAL PARK

Takuuvarma paratiisi surffareille, auringonpalvojille ja kauniita maisemia arvostaville. Henkeäsalpaava, mykistävä, uskomaton, out of this world, jne… Tarviiko kertoa enempää? Hyvä, koska ei ole sanoja! Jos ja kun saan surffilaudan hankittua, Forestry Beach on kaikista Pohjoissaaren rannoista se, mihin palaan.

5. PORT ALBERT WHARF

Ehkä ei itsessään mitään niin ihmeellistä, mutta Port Albert jätti jälkensä mun sydämeen. Port Albertissa tosiaan sijaitsee se leirintäalue, jossa jumitettiin viikko rikkinäisen automme kanssa ostereita keräillen. Mainittakoon se leirintäalue parhaana tähän asti ilmaisten leirintäalueiden kategoriassa – upeat maisemat, siisti sisävessa, autopaikan sai valita vapaasti vehreältä nurmelta, vesipiste, leikkipaikka lapsille, piknik-pöytiä…jopa roskapönttö! Uskokaa tai älkää, mutta pohjoisessa ei yhdelläkään ilmaisella leirintäalueella ollut roskista, ainoastaan kyltti jossa kehotetaan viemään roskat kotiin. Hyvin huomioitu meidät kodittomat autossa asuvat turistit. 😀

Port Albert on myös historiallisesti merkittävä paikka; Albertland oli päämäärä luokattoman yhteiskunnan kannattajille sekä uskonnollisille toisinajattelijoille 1800-luvun loppupuolen Englannissa. Siirtolaislaivoja seilasikin Aucklandin satamaan runsain määrin, mutta lopulta britit päätyivät asettumaan sisämaan Wellsfordiin Port Albertin sijaan.

Houkuttelisiko sinua surffisessio Te Arain turkooseilla aalloilla, tai palanen suussasulavaa Lolly Cakea General Storen aurinkoisella terassilla?

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin sunnuntai, 28. huhtikuun 2019 at 6:24 PM

  Karekaren musta ranta on myös käymisen arvoinen kohde Aucklandin lähistöllä, ja toden totta, Auckland on kyllä mukava kaupunki meidänkin mielestämme.

  • Reply Emilia Vähäkari maanantai, 29. huhtikuun 2019 at 2:55 AM

   Okei kiitos vinkistä, siihen en olekaan vielä törmännyt! 🙂

 • Reply Katy G. tiistai, 11. kesäkuun 2019 at 7:26 AM

  Tykkäykset ja sydämet kaikkiin kuviin 👍🏼💜 Upeita!

  • Reply Emilia Vähäkari perjantai, 19. heinäkuun 2019 at 4:05 AM

   Voi kiitos paljon ❤

 • Reply POSTIKORTTI ETELÄSAARELTA - Rinkkaprinsessa maanantai, 12. elokuun 2019 at 9:20 AM

  […] aikana saatiin mukavasti akkuja latailtua ja kierreltyä loputkin Rodneyn alueesta. Jaoin aiemmin ”Älä missaa näitä Pohjois-Aucklandissa”-postauksen, mutta täytynee tehdä sille jatko-osa, sillä mainitsemisen arvoista tekemistä ja […]

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.