Suomen suurin matkablogiyhteisö

Viime viikot kuvina – Melbourne lockdownien välillä

Huh, kesäkuu oli ja meni ja nyt eletään jo melkein heinäkuun puoliväliä, eli paikallista talvikautta. En edelleenkään tajua mihin tämä kaikki aika kuluu, mutta sitten viime kuuleman tentit on nyt lusittu ja vaihto-opinnoista on jäljellä enää arvosanojen odottelu. Niistä pitäisi kai kuulua jotain ensi viikolla, mutta tällä hetkellä homma näyttää olevan paketissa ihan kiitettävin tuloksin. Viimeiset pari viikkoa olenkin sitten lomaillut, odotellut muiden tenttirupeaman päättymistä ja nauttinut hetkellisesti lievennetyistä rajoituksista. Suomen kesän ja helteiden seuraaminen täältä ”talven” keskeltä on herättänyt pientä kateutta lämmön ja vihreyden suhteen, mutta ei näissä oloissa ole pahemmin valittamista, kun suurimman osan ajasta ulkona pärjää kuitenkin hyvin ilman takkia.

Tenttien päätyttyä pystyin vihdoin myös hakemaan uutta viisumia opiskelijaviisumin erääntyessä ihan näillä näppäimillä, mutta näyttää siltä, että odotusajat sen suhteen venyvät tällä hetkellä koronan takia pahemman kerran. Onneksi sain väliaikaisen viisumin oikeaa viisumia odotellessa. Tarkoituksena olisi siis viettää täällä Melbournessa vielä muutama kuukausi ennen Suomeen palaamista, mutta saa nähdä mitä sen viisumin suhteen tapahtuu.

Olen myös viime viikkoina yrittänyt kunnostautua paremmin valokuvauksessa, joskin suurin osa otoksista on edelleen puhelimen ei-niin-laadukkaalla kameralla otettuja. Eilen kaivoin vihdoin esiin myös järkkärin, kun käytiin kierroksella Albert Parkissa. Melbourneen on muutenkin tullut tutustuttua nyt vielä paremmin, erityisesti koska olen auttanut ystäviäni asunnon etsinnässä, ja käynyt useissa asuntonäytöissä eri puolilla kaupunkia. House hunting on yllättävän hauskaa puuhaa, kun ei tarvitse itse stressata asunnon löytämisestä. Kilpailu on hieman taantunut koronan vaikutuksesta ja asuntoja on tarjolla jos jonkinlaisia, mutta ei sopivan löytäminen edes näissä olosuhteissa ole ollut helppoa. Olen kuitenkin yllättynyt, miten upeita asuntoja täältä löytyy kohtuuhintaan keskusta-alueilta, varsinkin jos etsii asuntoa kahdelle tai kolmelle. Tähän mennessä South Melbourne, Carlton ja Docklands ovat olleet suosikkialueitani nykyisen asuinalueeni, Parkvillen lisäksi. Tässä nyt joitain kuvia vähän sieltä sun täältä:

Princes Parkin näkymä kaupunkiin aiemmin syksyllä, kun auringonnousun aikaan tehdyt lenkit olivat vielä mukavan viileitä, eikä talvisen kylmiä. Nyt aurinko lämmittää lämpöasteet yli viidentoista mutta auringon laskiessa on jo melkein kylmä. Toisessa kuvassa näkyy yksi yliopistoalueen hienoimmista rakennuksista. Tämä on yksi monista collegeista yliopiston vieressä (Queen’s college?). Tekisi mieli käydä katsatamassa rakennusta myös sisältä, jos se joskus taas aukeaa opiskelijoille.

CBDssä on tullut käveltyä paljon niin asuntonäytöissä, Queen Victoria Marketilla ja jopa ravintoloissa niiden auettua hetkeksi. Melbournen pilvenpiirtäjät ovat upeita. En ikinä uskonut että voisin pitää kaupunkinäkymästä sen suuremmin, mutta Melbournen skylinessä on sitä jotakin. Ensimmäinen ylläolevista kuvista on Queen Victoria Marketin liepeiltä, toinen erään katsastamamme asuntonäytön olohuoneesta Docklandissa. Niin mieletön näkymä Marvel-stadionille, huvivenesatamaan ja pilvenpiirtäjille, eikä hintakaan ollut paha!! Jälkimmäiset kaksi kuvaa ovat juhannukselta, jolloin käytiin ihan oikein ravintolassa juhlistamassa juhannusta ja pitämässä pienet läksiäiset eräälle ystävällemme, joka palasi takaisin kotiin Yhdysvaltoihin. Melbourne on upea iltaisin, pilvepiirtäjien valojen valaistessa pimeää.

Pääsin vihdoin käymään National Gallery of Victoriassa (ilmainen sisäänpääsy!), ja olihan se ihan käymisen arvoinen paikka. Galleriassa on pysyviä ja vaihtuvia näyttelyitä ja suurinpaan osaan tosiaan pääsee ihan ilmaiseksi. Osa näyttelyistä on maalauksia, mikä itseäni kiinnostaa entien, mutta paljon löytyy myös muunlaista taidetta ja taide-esineitä ympäri maailmaa, esimerkiksi Kiinasta, Japanista ja Euroopan maista. Rakennus on valtava, mutta lopulta näyttelyitä oli kuitenkin yllättävän vähän, mutta ehkä sekin johtuu vain koronasta ja siitä, että uusien näyttelyiden rakentaminen on jäänyt kesken.

South Melbourne ja Albert Park & Lake. Käytiin South Melbournen torilla/kauppahallissa päivää ennen uuden korona lockdownin alkua. Porukkaa oli kuin pipoa ja itseänikin alkoi vähän jo hirvittää. Hipsittiinkin kiiren vilkkaan väljemmille vesille ja kiertelemään South Melbournen rauhallisia katuja, suunnaten Albert Parkiin. Melbournessa on ihan hirveästi kivoja puistoja, mutta Albert Park on ehkä suosikkini. Pieni järvi CBDn eteläpuolella, jonka yli on ihan mieletön näkymä keskustan pilvenpiirtäjille. Kiva kävelyreitti ja paljon erilaisia lintuja järven ympäristössä, muun muassa yllättävän iso joutsenpopulaatio. En tiedä olenko ainoa, mutta ennen Uudessa Seelannissa tai Australiassa matkustelua luulin, että mustat joutsenet on jotain harvinaislaatuisia luonnonoikkuja. Täällä niitä näkyy kuitenkin vähän kaikkialla, toisin kuin valkoisia joutsenia, joita olen nähnyt vain muutamassa paikassa.

 

 

-Rilla

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply