Suomen suurin matkablogiyhteisö

Päiväretki Porvooseen

Kotimaan matkailu ei liene koskaan ollut yhtä trendikästä kuin kesällä 2020. Ulkomaan matkojen peruuntuessa tämä kesä on ollut itsellekin hyvä syy reissata Suomessa kaikkiin niihin ”tuonne pitäisi joskus päästä”- paikkoihin. Ja onneksi kesästä muodostui tällainen, sillä kyllä kotimaamme sisältää aivan ihania helmiä! Kaiken lisäksi kotimaassa matkailun yhteydessä on mahdollista mukavasti tukea vaikean kevään jälkeen kotimaisia majoitus- ja ravintolapalveluluita. Kaikki siis voittavat! Tässä postauksessa esittelen tunnelmallisen Porvoon, jossa vietimme yhden yön reissullamme kohti Itä-Suomea.

Vanha Porvoo

Porvoo on tunnetuin vanhasta kaupungistaan, johon myös kaikki Porvoon vierailijat varmasti ensimmäisenä tutustuvat. Punamultaiset ranta-aitat, tiivisti rinteeseen rakennettu söpö puutalokortteli, pienenpienet käsityöputiikit, vanha persikansävyinen raatihuone…. Ja ainakin somen perusteella tänä kesänä se kuuluisa Vanhvan Porvoon jäätelötehtaan jäätelö! Alkaako kuulostaa tutulta?

Vanha Raatihuone

Vanhan Porvoon pari pääkatua, Jokikadun ja Välikadun, kävelee läpi nopeasti – riippuen kuinka moneen pikkuputiikkiin astuu sisään. Omalta osaltani vahvan suosituksen saavat ainakin suomalaista luonnonkosmetiikkaa myyvä Viivin kosmetiikkapuoti sekä ihanan perinteinen Lelukauppa Riimikko. Jälkimmäisestä olisin voinut ostaa mitä vielä vielä vatsassa mukana matkustavalle pikkuisellemme, mutta jätin sen kuitenkin ensi kertaan, jolloin kyseinen kaveri saa kenties jo valita itselleen mieluisan lelun! Laadukkaita vaatteita arvostavien shoppailijoiden kannattaa suunnata ByPias-liikkeeseen, uniikkeja sisustustavaroita etsivän taas Sasu’s Playhouseen. Suomalaista käsityötä myyvät mm. Sadunhenki ja Petris Chocolate.

Koiran kanssa liikkeellä ollessamme jätimme vanhan kaupungin museot tällä kertaa väliin. Noilla kujilla kulkiessa onneksi tuntui, kuin olisi kulkenut koko ajan museossa! Museovaihtoehtoina olisi ollut Vanhan Raatihuoneen ympäristön taloihin keskittyvä Porvoon museo tai J.L. Runebergin kotitalo.  Yksi keskustan ehdottomista käyntikohteista on Brunbergin tehtaanmyymälä, josta meillekin mukaan tarttui edullisia suklaa- ja lakritsipusseja. Kaupungin parhaat kahvit tarjoaa legendaarinen Porvoon Paahtimo.

Porvoon Paahtimo

Parhaat näköalat Vanhaan Porvooseen saa kipuamalla joen vastarannan Näsinmäelle. Vehreä Näsinmäki kätkee sisäänsä yhden Suomen vanhimmista hautausmaista, Näsin kartanon näköalapaikkoineen sekä suuren siirtolohkareen. Kuitenkin kauniit näkymät yli Vanhan Porvoon puutalokorttelin ovat syy, joka saa ihmiset tekemään pienen puistoretken kaupunkipäivän ohessa.

Mikäli muuten haluaa tutustua ruuhkaiseen Vanhaan Porvooseen aivan rauhassa, kannattaa sinne suunnata rohkeasti vesisateessa! Meidät yllätti päivän aikana rankempi sadekuuro ja kuin taikaiskusta putiikit ja ravintolat olivat tyhjillään. Sai hetken oikein rauhassa shoppailla ja kaupanpäälle yksilöllistä palvelua! 😀

Näsinmäen Puistometsä

Porvoon leirintäalue – Sun Camping Kokonniemi

Yövyimme Porvoossa yhden yön Sun Camping Kokonniemen lerintäalueen mökissä. Majoituksen valintaan vaikutti meillä eniten koiraystävällisyys. Porvoon pieni leirintäalue sijaitsee kätevän lähellä keskustaa; Vanhaan Porvooseen kävelymatkaa kertyy vain vajaa 2 km. Alueella on vain 10 neljän hengen mökkiä, vaunu- ja telttapaikkoja löytyy toki enemmän. Mökit on varustettu pienellä keittonurkkauksella ja jääkaapilla, peitot ja tyynyt kuuluvat hintaan. Osassa mökeistä on juokseva vesi. Yhteiskäytössä leirintäalueella on keittiörakennus ja peseytymistilat. Tältä pieneltä leirintäalueelta löytyy myös leikkipuisto, minigolf-rata ja pieni kioski.

Neljän hengen mökki Sun Camping Kokonniemessä

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply hannamarielina 2.8.2020 at 13:03

    Porvoo kuulostaa ja näyttää ihanalta! Tuolla oon haaveillut käyväni mutta taitaa jäädä ensi kesälle. Täältäkin löytyy muuten karkeakarvainen mäykky! 😍

    • Reply sannimaarit 9.8.2020 at 15:53

      Juu, ehtiihän sinne ensi kesänäkin!:) Oi, paras matkaseuralainen sielläkin siis! <3

    Leave a Reply