Suomen suurin matkablogiyhteisö

Hotelliarvostelu: Intercontinental Kuala Lumpur

Kuala Lumpurin neljän päivän lomalla yöpymispaikkanamme toimi Hotel Intercontinental. Viiden tähden hotelli sijaitsee muiden huippuhotellien tapaan KLCC-alueella, eli ns. pilvenpiirtäjäkaupunginosassa. Hotellista mieleen jäi erityisesti runsas ja herkullinen aamiainen ja superystävällinen henkilökunta.

Hotellin aula. Kuva: intercontinental.com

Yleisilme

Hotelli on profiloitunut enemmän business-matkailijoiden majoitukseen, mutta sopi mielestäni varsin hyvin myös häämatkahotelliksi. Sen sijaan lapsiperheitä tämä hotelli ei vaikuttanut asiakkaikseen juuri houkutelleen. Hotelliin ylellinen tunnelma alkaa heti hotelliaulasta, jota koristavat kiiltävät korkeat pylväät ja leveän portaikon ylle laskeutuva, valtava kattokruunu. Ilme on modernin aasialainen, hienostunut ja säihkyvä. Hotellihuoneissa jatkuu ylellinen, mutta modernin pelkistetty tyyli. Perustasoa oleva huoneemme oli iso, puhdas ja varustukseltaan oikein mainio. Henkilökuntaa pyöri aasialaiseen tyyliin hotellissa runsaasti. Jokaisella ovella päivysti oma ovenavaaja, edes hissinnappia ei tarvitse välttämättä painaa itse. Tällainen kohtelu tuntui pohjoismaalaiselle perusmatkailijalle todella hölmöltä, mutta on tietenkin paikallinen luksushotellin tapa. Edellä mainituista seikoista huolimatta emme tunteneet oloamme missään kohtaa kuitenkaan alipukeutuneiksi tai muutoin epäsoveliaksi vieraiksi. Business-vieraiden joukossa hotellissa kulki jos jonkinmoista shortsituristia.

Aulabaari. Kuva: intercontinental.com

Sijainti

Hotelli sijaitsee keskeisellä paikalla suurkaupungin muiden hotellien kanssa. Kuuluisille kaksoistorneille ja Suria KLCC-ostoskeskukseen kävelymatkaa kertyi alle 1 km. Torneista katsottuna hotelli on kuitenkin ehkä hieman keskustan ”väärällä puolella”, varsinkin jos mielii tutustua vilkkaaseen ja suosittuun Bukit Bintang-alueeseen. Meidän vieraillessamme hotellissa (7/2019) sen ympäristössä oli käynnissä useampikin työmaa. Nämä tekivät muutoinkin tiheään rakennetusta hotellialueesta hiukan kolkon ja epäviihtyisän.

Hotellin lähin metropysäkki on Ampang Park, josta punainnen metrolinja nro. 5 kuljettaa mm. KL- Sentral- asemalle Kuala Lumpurin julkiseen liikenteeseen tutustuminen vaatii muuten hyviä hermoja ja reilusti aikaa. Eri yhtiöiden liikennöimillä juna- ja metrolinjoilla on mitä monimutkaisempia väri- ja numerokoodeja, jotka sekoittuvat helposti toisiinsa aiheuttaen hämmennystä sekä lippuautomaateilla että linjakarttoja tutkittaessa. Kaikesta huokuu se, että kaupunki on tehty vain ja ainoastaan yksityisautoilua ajatellen. Siniset, eli ”paremmat”, taksit odottavatkin Hotel Intercontinentalin edessä kyytiläisiä tauotta.

Serena Brasserie. Kuva: intercontinental.com

Palvelut

Hotellin huonehintaan kuuluuviin palveluihin sisältyy pieni, mutta uusilla kuntolaitteilla ja vapaapainoilla varustettu kuntosali. Käytössä on myös uima-allasalue, joka sijaitsee 3. kerroksessa, eli ei ihan maantasolla, mutta ei myöskään katolla. Uima-altaalla oli todella hiljaista (ehkä juuri lapsiperheiden puuttuessa), ja taisimmekin olla siellä hetken aikaa ainoat vieraat. Allasalue oli kuitenkin mielestäni kaupunkihotelliksi yllättävän viihtyisä ja toimiva. Uima-allas itsessään oli suunniteltu enemmän lillumiseen kuin kuntouintiin. Maksullisena lisäpalveluna hotellissa toimi pieni spa, josta saa ostettua hieronta -ja kauneushoitoja.

Hotel Intercontinentalissa toimii 3 ruokaravintolaa, pubi ja aulabaari. Japanilaista ruokaa tarjoaa illasravintola Tatsu Japanese Cuisine ja kiinalaista ruokaa Tao Chinese Cuisine. Näistä minulla ei kuitenkaan ole sanottavaa, sillä söimme aina illallista muualla. Ensimmäisen kerroksen Serene Brasserie toimi tilausravintolan lisäksi hotellin aamiaisravintolana. Runsas aamiaiastarjoilu olikin vertaansa vailla. Buffet-aamiaiselta löytyi eri osastot malesialaiselle perinneruualle, intialaiselle ja japanilaiselle keittiölle (kyllä, sushia aamupalana!) sekä länsimaailmaiselle aamiaiselle. Tuoremehuja puristettiin jatkuvasti useista erilaisista tuoreista hedelmistä ja tarjoilijoilta saattoi pyytää haluamaansa mehucocktailia.

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply