Suomen suurin matkablogiyhteisö

10 Reissu-unelmaani

Viime viikkoina matkablogeissa kiertänyt 10 reissu-unelmaa -haaste rantautui minunkin kohdalleni. Haasten minulle antoi Johanna Maisemaonnellinen-blogissaan. Alunperinhän haaste on lähtöisin Kohteena maailma -blogin Ramilta. Listastani tuli sekasotku harvinaisen realistisia, ehkä jopa lähitulevaisuudessa siintäviä haaveita sekä aivan mahdottomia, tuskin koskaan toteutuvia unelmia. Mutta sellaista se on – haaveilu nimittäin. Tässä minun listani!

 

1. Paikka: Lofootit

Norjan lofooteille on päästävä. Ihastelemaan jylhiä vuoria ja suloisia kalastajakyliä. Kuvien perusteella tässä paikassa on jotain ainutlaatuista. Vaellusmahdollisuudet ovat varmasti loistavat ja lofooteilta käsin voi osallistua  vaikka valaassafarille. Lofooteissa on sekin hyvä puoli, että ne on saavutettavissa ilman lentämistä; autojunalla Kolariin, sieltä ajo käsivarren kautta Norjan puolelle ja Narvikista Lofootelle. Toivottavasti saan kokea tämän reissun joskus. Ihastuin Norjaan jo reissullamme Bergeniin. Eteläisemmässäkin Norjassa vuonot ja vuoret yllättävät komeudellaan, pohjoisessa luonto olisi vielä enemmän läsnä.

Kuva: Pixabay

 

2. Tapahtuma: Rion karnevaalit

Rion sambakarnevaalia juhlitaan juuri tällä hetkellä. Juhlan alkuperäinen tarkoitus on bailata ja syödä yllinkyllin ennen asettumista paaston aikaan. Vähän niinkuin meidän laskiainen potenssiin miljoona. Minulle on jostain tullut päähänpinttymä, että tämän tapahtuman haluan joskus nähdä. Mietin vain niitä pukuja, värejä, rytmejä, kaikkea. Kun taas mietin totuutta, epäilen että saisin matkustettua ikinä Rioon karnevaalien aikaan. Saisinko oikeasti jonotettua tapahtumaan liput jotenkin, entä uskaltaisinko edes mennä sellaiseen väkijoukkoon? Todellisuudessa mikä tahansa muu aika matkustaa Rio de Janeiroon olisi varmasti turvallisempi ja edullisempi.

Kuva: Pixabay

 

3. Kotimaan kohde: Rukan Karhunkierros

Äh, näitä olisi niin monta, mm. kaikki Suomen kansallispuistot! Jos joku pitää valita, niin on se kyllä Lappi kesällä tai ruskan aikaan ja siellä erityisesti Rukan Karhunkierroksen vaeltaminen. Vaellusreitti sijaitsee Oulangan kansallispuistossa ja on yksi Suomen tunnetuimmista vaellusreiteistä. Koko kierroksen kulkemiseen saa kulumaan muutaman päivän, mutta tarjolla on myös päivässä vaellettava Pieni Karhunkierros. Suomessa on niin paljon koskematonta luontoa, että se on ihan ihmeellistä! Luonnon ihmettely on sellainen asia, mitä ei todellakaan tarvitse lähteä kokemaan kauas.

Kuva: Ruka.fi

 

4. Kaupunki: Kapkaupunki

Jostain ihmeen syystä tämä oli minulle vaikein kategoria. Euroopassa olen matkaillut sen verran, että sen kaupungit alkavat ehkä hiukan toistaa itseään. Tosi suurissa kaupungeissa en edes viihdy ja jotain historiaa pitää, jotta kaupunki tuntuu kiinnostavalta. Mutta sitten sen keksin, jotain todellakin erilaista, nimittäin Kapkaupunki! Minulla on mielikuva Kapkaupungista moniulotteisena ja trendikkäänä kaupunkina, joka sykkii erilaisia kulttuuri- ja urheilutapahtumia. Kaupungin houkuttelevuutta nostaa myös se, että reissuun voisi yhdistää vieralun jossain Etelä-Afrikan luonnonpuistoista.

Kuva: Pixabay

 

5. Maa: Makedonia

Edelliskesän autoreissu Balkanin maihin herätti uteliaisuuden aluetta kohtaan. Tuolloin jäi kokematta Albania ja Makedonia, jotka alkavatkin molemmat nostaa päätään matkailukohteina. Rantapallon kohdeopas kertoo upeiden maisemien ja yllättävän arkkitehtuurin ihastuttavan Makedoniassa. Onnekseni heinäkuussa Wizz Air aloittaa suoran lentoyhteyden Turusta Makedonian pääkaupunkiin Skopjeen, jej!

Kuva: Pixabay

 

6. Saari: Azorit

Azoreiden saariryhmä sijaitsee Atlantin valtamerellä, kaukana kaikesta. Azorit on yhdeksästä tuliperäisestä saareista muodostuva saariryhmä, joka kuuluu Portugalille. Azoreita on jossain kutsuttu matkakohteiden uudeksi Islanniksi. Saarilla onkin hieman Islannin tapaan vaihtelevat sääolosuhteet, sekä upeita luonnonilmiöitä, kuten tulivuoria ja kuumia lähteitä. Turisteja näille hiljaisuudessa uinuville paratiisisaarille on ohjautunut toistaiseksi vähän. Turistien määrää onkin saarilla rajoitettu herkän luonnon suojelemisen vuoksi. Toivotaan että linja pitää, eikä saarille käy turismin suhteen samaa kuin Islannille!

Kuva: Pixabay

 

7. Extreme: Trans-Siperian juna

Toisille extremeä ovat benji-hypyt, hain kanssa uimiset… Minulle extremeä voisi hyvin olla pitkä junamatka  ahtaissa ja alkeellisissa oloissa. Osittain olen mielessäni romantisoinut maailman pisimmän, yli 9 000 km junamatkan. Voisi matkustaa päiväkaupalla junassa ilman yhteyksiä ulkomaailmaan, pysähdellen välillä Venäjän pieniin vanhanaikaisiin kyliin… Pää olisi sekaisin eri aikavyöhykkeistä ja kellonajoista, mutta ainoana murheena olisi se, minkä kirjan lukisi seuraavaksi… Todellisuus taitaa olla hyvin toinen, enkä edes tiedä mihin elämänvaiheeseen saisin mahdutettua tällaisen monen viikon junamatkan. Ehkä sitten eläkkeellä?

Kuva: Pixabay

 

8. Majoitusmuoto: Iglu

Pääsin juuri Lapin matkallani näkemään revontulia ja olihan se etelän tytölle vaikuttava näky. Vielä kun saisi katsella niitä koko yön, omasta hotellihuoneen pedistä! Tähän on mahdollisuus ainakin Levin Revontuli-igluissa. Kuvista päätellen iglussa asuminen täällä ei olisi mitään kylmässä kärvistelyä, vaan oikeastaan luksustason majoitusta. Harmi ettei varauksissa taida olla revontulitakuuta. Täytyy myös todeta, että luksusiglussa yöpyminen ei toistaiseksi mahdu reissubudjettiini. Mutta ajatuksena tämä on tosi hauska! Iglut ovat olleet komeasti esillä mediassa ja somessa kansainvälisestikin, mikä on tosi hieno juttu!

Kuva: leviniglut.net

 

9. Luontokohde: Tansanian safari

Aika moni listan kohdista meneekin jo tähän luontomatkailun kategoriaan. Kaikista maailman luontokohteista tuntuu mahdottomalta valita yhtä, mutta tämän hetkisen fiiliksen perusteella päädyin Afrikan safariin. Joku Tansanian vastuullinen safarimatka saa mitä luultavimmin minulta eurot joskus, sen verran kauan olen tästä haaveillut. Pidän ajatuksesta, että ihmiset menevät eläinten luo, eikä villieläimiä tuoda häkkehin ihmisten pällisteltäviksi. Safarimatkat tuovat lisäksi kaivattua tuloa köyhiin kehitysmaihin. Tansaniassa riittää luonnonpuistoja, joista valita.

Kuva: Pixabay

 

10. Ruoka & juoma: Sushi Japanissa

Eihän tähän ole muuta vastausta.

Kuva: Pixabay

 

Listaaminen oli hauskaa! En nyt haasta ketään, sillä suurin osa matkabloggaajista on varmaan jo tämän haasteen tehnyt. Toisin sanoen haasteen saavat ne kaikki, jotka eivät ole vielä tähän osallistuneet. Linkkaa toki oma listasi kommenteihin! 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

17 Comments

 • Reply Maisemaonnellinen Johanna 9.3.2019 at 10:44

  Hienoja haaveita! Nuo Lofootit haluaisin itsekin kokea, ja Norja nyt on tajuttoman ihana, menee ihan minne vaan.

  Etelä-Afrikka ja Kapkaupunki on hieno, ja siellä kannattaa ehdottomasti käydä myös viinialueilla. Olin siellä jokunen vuosi sitten, pitäisi koostaa juttu vihdoin, kun sieltä on niin kauniita kuvia olemassa.

  Mutta Rion karnevaalit… Se olisi mulle todellista ekstremeä 🙂 Turvallisuushakuisena, luonnon rauhassa viihtyvänä ihmisenä tuo olisi minulle silkkaa piinaa.

  Kuusamon Karhunkierros on kyllä sellainen vaellus, etten voi muuta kuin suositella se ”kiertämistä”. Vaikka eihän se mikään kierros ole, vaan jana, joka kävellään pohjois-etelä -akselilla. Reitti on hyvin merkattu, eikä eksymisen vaaraa ole. Perusretkeilytaidot pitää kuitenkin olla hallussa, jotta reissusta voi nauttia. Minä kiersin Karhun viime kesänä, oli todella huikea retki. Käy kurkkaamassa miten meidän vaellus sujui: https://johannasuomela.com/2018/07/13/kuusamon-kauneimmat-vaellusmaisemat-karhunkierroksen-82-kilometria-neljassa-paivassa/

  • Reply sannimaarit 16.3.2019 at 18:04

   Kävin lukemassa tuon Karhunkierros jututn, aivan mahtavasti toteutettu vaelluskertomus! Pitää perehtyä tuohon reittiin tosissaan ja miettiä, olisiko se minulle realistinen haave toteuttaa! 🙂

 • Reply Sateenmuru 10.3.2019 at 11:25

  Ah, ihania kohteita! Taisitkin käydä kurkkaamassa Lofootti-postaustani aiemmin, minulla taas on ollut pitkään Bergen haaveissa – hain sieltä joskus töitäkin, mutta päätin sitten jäädä Skotlantiin. : ) Olin Brasiliassa pari vuotta sitten karnevaalien aikaan, mutta mieheni on kotoisin Riosta ja kieltäytyi kategorisesti olemasta kaupungissa tuona ajankohtana (väkivalta, karnevaaleihin liittyvä korruptio jne.). Sushit Japanissa ja Trans-Siperia ovat ykkösenä tällä hetkellä omallakin listallani!

  • Reply sannimaarit 16.3.2019 at 18:06

   Hyvä tietää tuosta karnevaalien varjopuolesta, se kun ei avaudu tänne meille asti, kun tapahtumasta näytetään lähinnä lyhyitä uutispätkiä. Muuten samoja haaveita siis! 🙂

 • Reply Sari / matkalla lähelle tai kauas 10.3.2019 at 20:38

  Kiva lukea haaveista! Kurjaa lukea, että Rion sambakarnevaaleissa on niin paljon kaikkea varjoilmiöitä. Itsekin kun haaveilen karnevaaleista. Samankaltaisia haaveita. Itse haaveilen trans Siperiasta, yöstä lumilinnassa ja Portugalista. Lisää voi lukea samasta haasteesta, joka löytyy blogistani.

 • Reply espanjaan 10.3.2019 at 21:41

  Luulin lukemaan lähtiessäni, että minulla ei olisi uusia haaveita, mutta täältäkin tuli yksi. Se on tuo Karhunkierros. Ja jos en pysty, jotain siihen viittaavaa toivoisin joskus pystyväni vielä.

 • Reply Rinna 10.3.2019 at 21:56

  Lapin-vaellukselle, Azoreille, Rioon ja Makedoniaan reissuseuraa täällä!!😍

  • Reply sannimaarit 11.3.2019 at 20:49

   Haha noni, hyvä tietää! 😄👍

 • Reply Heidi / Maailman äärellä 11.3.2019 at 10:33

  Lofootit on ollut pitkään omallakin listallani ja tulevana kesänä, jos vaan ei mitään ihmeellistä satu, tämän haaveen pitäisi toteutuakin. Samalla reissulla piipahdamme myös Suomen Lapissa mm. Saanaa ihmettelemässä.
  Karhunkierros olisi upea toteuttaa, jos ei itse tarvitsisi kantamuksia raahata! Todennäköisesti tämä Pieni Karhunkierros oli minulle se sopivampi. Sen olen kiertänyt talviaikaan – oli upea! Ja voisin toki syksyn väreissä lähteä uudestaan kierrokselle. Azoreilla kävin muutama vuosi sitten, ja tykkäsin kovasti. Vaikka vielä enemmän ihastuin Färsaariin, missä on enemmän koskematonta luontoa. Tosin Azoreilla kävin vain siellä pääsaarella, joten ehkä joskus on palattava koluamaan ne pienemmän saaret.
  Safarimatkasta Tansaniaan haaveilen minäkin! Palasin viikko sitten safarimatkalta Etelä-Afrikasta ja oli niin mieletön! Jätti valtavan safarikuumeen mutta samalla myös pelon, että voinko koskaan päästä niin upealle safarille uudestaan. Tansaniassa safarit on muuten reilusti kalliimpia kuin Etelä-Afrikan Krugerissa – ainakin jos yhtään kaipaa safarilla luksusta… (niin kuin minä 😉 ).

  • Reply sannimaarit 16.3.2019 at 18:09

   Kävinkin lukemassa blogistasi safarijuttuja, upea kokemus varmasti ollut!
   Azoreilla ja Färsaarilla on kyllä harvempi ihminen käynyt, mielenkiintoisissa kohteissa olet päässyt käymään, vau 🙂

 • Reply Stacy Siivonen 12.3.2019 at 18:21

  Lofootit on kyllä kiva, mutta sinne tulee ajamista melko lailla ja Narvik on tosi tylsä kaupunki. Ehkä Norjan kaupunkikohteet ovat tosi epäkaupunkimaisia. Trans-Siperian juna on haavelistalla, koska minulla asuu sukulaisia Siperiassa.

  • Reply sannimaarit 16.3.2019 at 18:11

   Kiitos kommentista ja totta, Narvikista kaupunkina en ole kuullutkaan juuri mitään – ehkä se kertoo jotain 😀

 • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa -matkablogi 15.3.2019 at 20:25

  Check, check ja check! Myös täällä Lofootit, Pieni karhunkierros sekä tuo junamatka kuuluu omiin haaveisiin. Näistä kaksi toteutuu ensi kesänä jo, jee!

  • Reply sannimaarit 16.3.2019 at 18:12

   Ooo, jään odottelemaan siis postauksia… 🙂

 • Reply Kohteena maailma / Rami 15.3.2019 at 23:08

  Aika monella on listalla ollut Lofootit, Trans-Siperia ja Karhunkierroskin on tullut vastaan. Itsellä on kyllä nämä kolme ominakin haaveina, tosin Karhun olen kerran jo kiertänyt. Se on silti niin upea, että haluan sen mennä uudestaan. Pikkukarhua olen mennyt jo useamman kerran.

  Safarit ovat upeita, Tansanissa en ole vielä ollut, mutta Serengeti kiehtoo myös minua.

  • Reply sannimaarit 16.3.2019 at 18:14

   Kiva kuulla, sehän kertoo jo reitistä jotakin, jos haluaisit mennä sen uudestaan!

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 21.3.2019 at 20:07

  Tosi kivoja kohteita!

  Rio de Janeiro on todella kaunis kaupunki. Me olimme viime vuonna sambakarnevaalien aikaan ja kokemus oli erittäin positiivinen. Poliiseja oli karnevaalien aikaan todella paljon ja niitä oli kirjaimellisesti lähes joka kadunkulmassa, metroasemilla ja jopa metrovaunuissa. Huikea kokemus kaiken kaikkiaan ja tunsimme olomme todella turvalliseksi. Kaupunki ei myöskään tuntunut lainkaan ruuhkaiselta.

  Kapkaupunki on Rion lisäksi toinen todella upea kaupunki. Riossa liikuimme päivittäin pimeään aikaan, Kapkaupungissa sitä sen sijaan ei voi suositella. Kapkaupunki tuntuikin Rioon verrattuna jokseenkin turvattomalta. Mutta on siellä huikeita kohteita, kuten vaikka pöytävuori, läheinen Herminus ja no, kaupunki ylipäätään!

  Tansanian sijaan suosittelisimme mieluummin ensikertalaiselle safarikohteeksi Keniaa ja Masai Maraa. Kenian ja Tansanian safareista kirjoitamme tuoreessa blogissamme lähiaikoina. Ja ei Tansaniakaan missään nimessä huono vaihtoehto ole, vierailemme siellä taas tulevana syksynä osana viiden viikon Afrikkamatkaamme!

 • Leave a Reply