Suomen suurin matkablogiyhteisö

Snow Village – jäinen Game of Thrones kylä Suomen Lapissa

Game of Thrones -teemainen Snow Village, jonka kuvat pyörivät somessa ympäri maailmaa jo viime vuonna, on pystyssä jälleen. Snow Village on rakennettu Kittilään Lainion kylään jo 18 kertaa, aina eri teemalla. Ainoastaan nyt päätettiin jatkaa toisena perättäisenä vuonna samaa teemaa, viime vuoden näyttelyn ylittäessä kaikki kävijäodotukset. Jäiset Game of Thrones -veistokset ovat pystyssä 21.4. asti, joten vielä ehtii käydä ihmettelemässä! 

Snow Villageen aikuiset tutustuvat 17,50 euron hintaa ja lapset 10 e hintaan. Lumikylä on jokaisen pennin arvoinen, sillä sen suunnittelun ja pystyttämisen takana on valvata työmäärä. Meidät yllätti myös se fakta, että kaikki lumikylään käytetty 300 000 kiloa jäätä on oikeaa luonnonjäätä! Lisäksi rakentamiseen on tarvittu 1,5 miljoona kiloa lunta – huh!

 

Game of Thrones -teeman luomisessa lumikylään mukana on luonnollisesti ollut sarjan omistava HBO. Lumikylässä esillä on sarjassa kausilla 1-7 nähtyjä olentoja; kolmisilmäinen korppi, valkeat kulkijat, lohikäärmeet… Ihmishahmot on selkeästi rajattu tästä näyttelystä pois. Lumi- ja jääveistoksia täydentävät valot ja musiikit. Kokonaisuus on vaikuttava jokaiselle, oli sitten katsonut sarjaa tai ei.

Lumikylässä toimii hotelli, jonka huoneisiin on itse asiassa iso osa veistoksista tehty ja joihin näyttelyn vieraat pääsevät kurkistamaan. Jokainen huone on sisustettu eri teemalla. Lisäksi lumikylässä toimii jääbaari ja illallisaikaan jääravintola. Sieltä löytyu myös kappeli ja pieni elokuvateatteri. Kaikki jääkylminä siis.

Samaan aikaan huhtikuussa kun lumilinna veistoksineen sulaa lopullisesti pois, alkaa HBO:lla sarjan viimeinen, kahdeksas kausi. Sitä odotellessa!

Winter is coming.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Iida In Translation 3.3.2019 at 12:42

  Onpa hienon näköinen paikka! <3 Tuolla olisi GOT-fanina mukava päästä käymään. 🙂

  • Reply sannimaarit 9.3.2019 at 09:48

   Oli kyllä tosi vaikuttava paikka!

 • Reply Roope 3.3.2019 at 16:16

  En ollut kuullut koskaan paikasta, mutta on kyllä hienon näköinen! Myöskään kyseinen sarja ei kyllä sano mitään, mutta kivan oloinen teema 🙂

  • Reply sannimaarit 9.3.2019 at 09:50

   Noniin, hyvä jos sait uutta vinkkiä! Ensi vuonna siellä taas uusi teema

 • Reply Sini 3.3.2019 at 17:33

  Oi ihania kuvia. GOT -fanina tuonne olisi hieno päästä.

  • Reply sannimaarit 9.3.2019 at 09:51

   Joo, oli kyllä sarjan fanille hieno kokemus! 🙂

 • Reply Paula - Viinilaakson viemää 4.3.2019 at 00:59

  No siis vau! En ole Game of Thrones fani mutta kyllä kaikki tällaiset paikat on aina muutenkin mielenkiintoisia. Amerikkalainen mieheni taas olisi tästä teemastakin varmaan ihan halitoissaan. Hienon näköinen paikka.

 • Reply sannimaarit 9.3.2019 at 09:52

  Joo, oli kuulemma hieno kokemus, vaikka ei sarjasta mitään tietäisikään 🙂

 • Reply Sandra /Terveiset päiväntasaajalta 9.3.2019 at 11:10

  Wau! Onpa kyllä hieno paikka! 🙂 valtava määrä duunia kyllä tarvitaan tuohon.

 • Reply Maisemaonnellinen Johanna 17.3.2019 at 13:59

  Tuo oli hieno kokemus, vaikka kävinkin vain visiitillä. Olisi upea elämys yöpyä noissa huoneissa joskus.

 • Leave a Reply