8 parasta kaupunkikohdetta

Tässäpä hyvin pilke silmäkulmassa kirjoitettu listaus omista suosikkikaupungeistani, olkaa hyvä!

 

 1. Berliini

Tätä urbaanimpaa kohdetta on vaikea löytää – aina ja ikuisesti niin ajankohtainen Berliini. Berliini on mekka niin historiannälkäiselle kuin vaihtoehtokulttuurin ystävällekin. Suurkaupunki kätkee sisälleen erityylisiä kaupunginosia, joten aikaa voi kuluttaa vaikka selvittämällä, mikä niistä on se kaikista hipsterein. Ei missään tapauksessa maailman kauneimpia kaupunkeja, mutta sitäkin mielenkiintoisempi. Mietin vain, voiko kaupungilla olla sielu?

Mikä jäi mieleen? –Vaikuttava holokaustin muistimerkki. Ja currywurst.

 

 

2. Tukholma

Niin lähellä Suomea, mutta silti jotenkin niin kaukana suomalaisuudesta. Vai mitä sanotte pitkistä ostoskaduista hulppeine merkkiliikkeineen? Kuningasperheen tiiviistä seuraamisesta ja hulppeasta kuninkaanlinnasta kaikkine arvokkaine aarteeineen? Silti meren ympäröimässä siltojen ja saarien kaupungissa saattaa etäisesti tuntua Helsingiltä. Mutta vain etäisesti. Tämä yhteys katoaa heti, mikäli eksyy Allsång på Skanseniin (juuri siihen ylipirteään yhteislauluohjelmaan) taikka interaktiiviseen, glitterintäyteiseen ABBA-museoon.

Mikä jäi mieleen? –”Fika”

 

 1. Sarajevo

Tästä kirjoitinkin juuri postauksen. Toiston välttämiksi suosittelen siis lukemaan tämän tekstin.

Mikä jäi mieleen? –hautausmaat, auringonlasku, toivo

 

 

 1. Valletta

Maltan pääkaupunki on yksi maailman pienimmistä pääkaupungeista. Kyseessä on vaaleasta kivestä rakennettu postimerkin kokoinen ruutukaavakaupunki. Sen kävelee hetkessä ympäri, mutta kannattaa ehdottomasti jäädä leikkimään keskiaikaista linnanneitoa mielikuvissaan ja kävellä hieman hitaammin. Kala haisee joka puolella, mutta se ei haittaa, kun katselee rannasta käsin tämän kaupungin siluettia, joka on kuin eri vuosituhannelta.

Mikä jäi mieleen? –maltalainen hulluus ja siitä aiheutunut kuolemanpelko muutamissa tilanteissa (tästä voisi olla postaus paikallaan..?)

 

 

 1. Rooma

Tätä ei voi ohittaa kaupunkilomista puhuttessa, onhan kyseessä maailman suurin ulkoilmamuseo. Rooma ei kuitenkaan nouse aivan ylimmäksi tällä listalla, sillä sain kokea siellä käydessäni myös paikan varjopuolet. Turisteja on järjetön määrä ja aivan joka paikkaan täytyy jonottaa. Julkinen liikenne on epäkunnossa useammin kuin kunnossa, huijatuksi tulemista kannattaa varoa vähän joka paikassa. Mutta olihan se Vatikaani upea, ja Forum Romanum, ja Colosseum, ja Fontana di trevi jajaja….

Mikä jäi mieleen? –Selfiekepeistä saadut osumat

 

 

 1. Bergen

Postikorttimaisen suloinen kaupunki Norjassa vuonojen ja vuorien sylissä. Itse asiassa Norjan toiseksi suurin kaupunki, vaikka se ei siltä tunnu. Kaupunkilomaan voin yhdistää kätevästi vaeltamista luonnossa tai vaikka vuonoristeilyn. Ainaisen sateen kirous koettelee tätä 300 000 asukkaan kalastajakylää, mutta allekirjoittaneen mielestä säästä kuin säästä selviää vain oikealla asenteella. Ja ainahan voi ostaa sen ihanan norjalaisen villapaidan, joka sitten Suomeen palatessa tuntuukin aivan liian värikkäältä ja yliampuvalta.

Mikä jäi mieleen? –Viima

 

 

 1. Kööpenhamina

Pohjoismaissa pysytään edelleen, joskin tämä kaupunki vie tunnelmaltaan jo enemmän sinne Keski-Euroopan puolelle. En olisi ennen siellä käymistä uskonut, että voileipä voi oikeasti olla niin hyvää (ja kallista) ja että huvipuistossa voi viihtyä hyvin useamman tunnin nousematta ainoaankaan laitteeseen.

Mikä jäi mieleen? –Tivoli joulunajan koristelussaan

 

 

 1. Budapest

Täällä Tonavan halkomassa kaupungissa vierailustani on aivan liian kauan aikaa. Vietin Unkarissa joskus teini-ikäisenä loman paikallisessa host-perheessä. Muistaakseni oli paljon hienoja kirkkoja ja kylpylöitä. Sukulaiskieli ei valitettavasti auttanut ymmärtämään, mitä host-perheen ihana mummo kertoi kokkaamistaan unkarilaisista ruuista. Tämä kaupunki ansaitsisi ehdottomasti uuden mahdollisuuden.

Mikä jäi mieleen? –Mahtipontinen parlamenttitalo

 

Mitkä kaupungit kuuluisivat sinun listallesi? Entä oletko käynyt näissä ja kenties tehnyt samanlaisia havaintoja?

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Piyya 27.10.2018 at 14:59

  Rooma on listani ykkösenä, olen onnistunut käymään siellä aina vähän suurien turistimassa kuukausien ulkopuolella. Tuntuu, että olen todella saanut nauttia Roomasta.
  Valletta odottaa minua kahden viikon päästä ja Sarajevo kiinnostaa siihen malliin, että sinne vielä haluan.

 • Reply Jossus Travelpics 27.10.2018 at 17:40

  Rooma on minun lempikaupunki. Valetta ja Budapest on myös mukavia mutta ei ole minun listalla.
  Minun listalle kuuluu paitsi Rooma Ateena, Aruban pääkaupunki Oranjestad, Abu Dhabi ja Casablanca.

 • Leave a Reply