Kuala Lumpur – Kaakkois-Aasian sieluton jättiläinen

Malesian-matkamme neljä ensimmäistä päivää vietimme pääkaupunki Kuala Lumpurissa. Jättikokoinen pilvenpiirtäjäkaupunki ei ole se perinteisin turistikohde ja monet kuvailevat sen olemusta jotenkin sieluttomaksi. Me löysimme kaupungista aivan tarpeeksi nähtävää ja tehtävää, mutta jollakin tapaa jäi olo, ettei kaupunki oikein tiedä, onko se lintu vai kala. Kuala Lumpurissa yhteensulautuvat vaikutteet monista muista maista ja kulttuureista, ja tuntuu että sillä on aika vähän mitään ”omaa”.

Continue Reading

Malesia matkakohteena – muutama erikoinen huomio maasta

Olemme juuri palanneet häämatkalta Malesiasta! Malesia valikoitui lopulta kohteeksemme sen monipuolisuuden, kauneuden ja helppouden vuoksi. Halusimme yhdistää matkaan kaupunkilomailua, luonnossa liikkumista ja rantalöhöilyä, ja Malesia tuntui antavan mahdollisuuden kaikkiin näihin. Monet sanovat, että Malesia on hyvä paikka aloittaa Aasian valloitus. Maata luonnehditaan matkakohteena toisaalta myös aliarvostetuksi. Tuntuuhan se kieltämättä jäävän naapureidensa Thaimaan ja Indonesian varjoon. Kohteinamme Malesiassa oli pääkaupunki Kuala Lumpur sekä Langkawin saari. Aloitetaan Malesian avaaminen kertomalla maasta muutamia huomioita, joita teimme. Continue Reading

Minne häämatkalle kesällä?

Useat hääparit toivovat nykyään tavaran sijaan lahjaksi rahaa häämatkatilille. Häämatkalta haetaan usein rentoutumista hääkiireiden jälkeen. Jollekin kyseessä voi olla ihka ensimmäinen yhteinen matka, jotkut enemmän matkustaneet saattavat tehdä pidemmän reissun. Meillä häämatka ajoittuu lomien vuoksi heinäkuuhun ja toiveissa siintää ensimmäinen kaukomatka. Useissa perinteisissa kaukokohteissa on kuitenkin juuri meidän kesälomiemme aikaan joko sadekausi tai paahtavan kuuma helle. Listaan tähän pohtimiamme potentiaalisia häämatkakohteita, joihin. Yksi näistä valikoitui lopulta kohteeksemme, arvaatko mikä?

Continue Reading