Malesian lomasaari Langkawi

Kuala Lumpurin vilinän jälkeen häämatkamme jatkui Malesian tunnetuimmalle lomasaarelle Langkawille. Lensimme pääkaupungista saarelle AirAsialla n. 20e hintaan. Kaikki toimi tässä halpalentoyhtiössä moitteettomasti. Langkawilla meitä odotti kyllä pieni shokki miljoonakaupungin jälkeen. Heinäkuu ei nimittäin ole Malesiassa mitään turismisesonkia. Saaren kadut vaikuttivat autioilta, monet ravintolat olivat kokonaan säpissä. Mutta niin me vain jotain tekemistä sitten keksimme koko viikoksi!

Continue Reading

Kuala Lumpur – Kaakkois-Aasian sieluton jättiläinen

Malesian-matkamme neljä ensimmäistä päivää vietimme pääkaupunki Kuala Lumpurissa. Jättikokoinen pilvenpiirtäjäkaupunki ei ole se perinteisin turistikohde ja monet kuvailevat sen olemusta jotenkin sieluttomaksi. Me löysimme kaupungista aivan tarpeeksi nähtävää ja tehtävää, mutta jollakin tapaa jäi olo, ettei kaupunki oikein tiedä, onko se lintu vai kala. Kuala Lumpurissa yhteensulautuvat vaikutteet monista muista maista ja kulttuureista, ja tuntuu että sillä on aika vähän mitään ”omaa”.

Continue Reading

Malesia matkakohteena – muutama erikoinen huomio maasta

Olemme juuri palanneet häämatkalta Malesiasta! Malesia valikoitui lopulta kohteeksemme sen monipuolisuuden, kauneuden ja helppouden vuoksi. Halusimme yhdistää matkaan kaupunkilomailua, luonnossa liikkumista ja rantalöhöilyä, ja Malesia tuntui antavan mahdollisuuden kaikkiin näihin. Monet sanovat, että Malesia on hyvä paikka aloittaa Aasian valloitus. Maata luonnehditaan matkakohteena toisaalta myös aliarvostetuksi. Tuntuuhan se kieltämättä jäävän naapureidensa Thaimaan ja Indonesian varjoon. Kohteinamme Malesiassa oli pääkaupunki Kuala Lumpur sekä Langkawin saari. Aloitetaan Malesian avaaminen kertomalla maasta muutamia huomioita, joita teimme. Continue Reading