Suomen suurin matkablogiyhteisö

Onko Pääsiäissaari niin kallis kuin väitetään?

Pääsiäissaarella on kalliin kohteen maine, eikä syyttä. Pitäähän tuolle kaukaiselle saarelle lähes kaikki ruoka kuljettaa mantereelta, eikä saarelle lennäkään kuin yksi lentoyhtiö päivittäin. Turisteja kuitenkin riittää, joten hinnat on helppo pitää korkealla. Ajattelin pitkään, ettei Pääsiäissaarelle varmaan ikinä tule lähdettyä, onhan se niin kallis matkakohde. En ollut kuitenkaan sen enempää selvittänyt hintatasoa, uskonut vain kuulopuheita siitä, että kallista on. Niinpä, kun kaverini ilmoitti löytäneensä halvat lentoliput saarelle, ei kauaa tarvinnut miettiä mukaan lähtemistä. Mikäli siellä ruudun toisella puolella joku suunnittelee reissua Pääsiäissaarelle, päätin kirjata budjetin ylös tänne blogiin. Koko Chilen reissun budjettia en kokenut järkeväksi jakaa täällä blogissa, koska pääsin reissun suhteen paljon halvemmalla kuin ”normaalilla” matkalla. Sain majoittua ilmaiseksi kavereiden luona ja chileläisen kaverini kotona minulle tarjottiin ruuat ja kyydit, joten hintalappu matkalle jäi todella pieneksi. Pääsiäissaarella sitä vastoin vietin ihan normaalia turistin elämää, joten tämä budjetti varmasti antaa hyvin osviittaa saaren hintatasosta ja matkan kustannuksista.

Lennot

Suurin kuluerä on luonnollisesti lennot saarelle. LATAM lentää kerran päivässä Santiagosta Pääsiäissaarelle, joten hintakilpailun puuttuessa he voivat hinnoitella lippunsa miten lystäävät. Pikaisella haulla menopaluulentojen hinnat näyttäisivät pyörivän noin 500-800 euron välillä ajankohdasta riippuen. Meidän menopaluulennot maksoivat 235 000 pesoa, eli noin 350€, mikä on todella halpa hinta. Varmasti vaikutti, että oltiin tuolla talviaikaan, jolloin saarella on matalasesonki, mutta saatiin liput halvemmalla myös siksi, että vaihdossa olevalla kaverillani oli chileläinen henkilötunnus. Ostettiin liput despegar.com-sivustolta, ja hinnat ovat tosiaan edullisemmat chileläisille. Ilman Chilen henkilötunnusta lippujen osto ei edes onnistunut tuon sivuston kautta, mutta riitti, että varaaja oli chileläinen, eli minäkin sain lippuni halvemmalla tällä tavoin. Pääsiäissaarelle kannattaa siis ehdottomasti mennä, jos sattuu olemaan vaihdossa Chilessä ja saa näin paikallisen henkilökortin (jolloin myös saaren kansallispuistomaksu on tuntuvasti halvempi). Tai sitten voi vaihtoehtoisesti ystävystyä chileläisten kanssa ja lähteä saarelle yhdessä heidän kanssaan.

Majoitus

Kaverini huolehti myös meille majoituksen varaamisesta, ja majapaikaksi valikoitui Hotel Atavai, jossa kahden hengen huone maksoi n. 50€ yöltä. Näin ollen maksoin itse kolmen yön majoituksesta yhteensä suunnilleen 75€. Kaikki majoitusvaihtoehdot sijaitsevat saaren ainoassa kylässä Hanga Roassa ja tarjolla on lähinnä melko perustason majoitusta. Meidän hotelli oli yksi halvimpia ja miinuksena oli se, että paikka sijaitsi hieman syrjemmällä keskustasta. Meitä se ei juurikaan haitannut, koska vuokrattiin auto koko ajaksi, mutta kävellen tuolta tuli keskustaan vähintään 20 minuuttia. Aamupala ei myöskään kuulunut hintaan, vaan sen olisi saanut lisämaksusta, mutta ei kuulemma ollut hintansa väärti, joten syötiin omia eväitä aamuisin.

Liikkuminen

Järkevin tapa liikkua ympäri saarta on vuokrata auto. Myös opastettuja retkiä järjestetään ja kulkupelejä vuokrattavaksi on jos jonkinlaista mönkijöistä polkupyöriin. Isommalle porukalle autonvuokraus on kuitenkin edullisin. Me saatiin majapaikan kautta tarjous, ja maastoauto maksoi 25 000 pesoa/vuorokausi (n. 34€), mikä kolmen hengen kesken jaettuna on todella vähän. Bensat kolmen päivän ajelulle kustansivat 23 000 pesoa (n. 31€), eli yhteensä auton vuokraaminen kolmeksi päivää maksoi 32 700 pesoa, eli noin 45€. Normaalisti autonvuokraus näytti maksavan 40 000 pesoa/vrk, eli saatiin lähes puoleen hintaan tuolla tarjouksella. Kannattaakin siis kysyä autonvuokrauksesta hotellilta suoraan.

Nähtävyydet

Pääsiäissaari on kokonaan kansallispuistoaluetta, joten saarella vierailevien täytyy maksaa puiston sisäänpääsymaksu. Sen voi ostaa heti lentokentältä ja ilman lippua ei tärkeimpiin nähtävyyksiin pääse sisälle. Ulkomaalaisille puistomaksu oli 54 000 pesoa (n. 74€). Lisäksi käytiin katsomassa perinteistä tanssiesitystä Kari Kari -nimisessä paikassa ja lippu sinne maksoi 15 000 pesoa (20€). Yhteensä nähtävyydet maksoivat siis 69 000 pesoa, eli 94€.

Ruoka

Kaikki varoittelivat minua, että ruoka saarella on kallista ja sitä pitäisi viedä mukanaan niin paljon kuin jaksaa kantaa. Ostinkin mantereelta evästä 25 000 pesolla (n. 34€), eikä minun tarvinnut Pääsiäissaarelta ostaa marketista muuta kuin muutama pullo vettä. Olin ehkä hieman ylivarautunut tämän asian suhteen, sillä ruokaa jäi yli ja meni myös pilalle. Ei marketeissa nyt niin ryöstöhinnat ole, ettei sieltä pystyisi leipäpakettia ostamaan tarvittaessa. Aamu- ja iltapalat sain kuitenkin näistä eväistä ja osalle päivistä myös kevyitä lounaita tortillalätyistä, avokadoista ja tomaateista. Ravintoloissa syöminen on kallista ja annokset maksavat 12 000 pesosta eteenpäin (16€). Halvemmallakin voi syödä ja esimerkiksi empanadat maksoivat alkaen 3000 pesoa/ kappale (4€) ja yhdellä sellaisellakin sai jo mahansa täyteen. Neljän päivän aikana käytin ruokaan rahaa 65 784 pesoa (n. 90€), mutta tässä on mukana myös mantereelta ostetut eväät. Käytiin yhtenä iltana kunnon ravintolassa syömässä, muuten söin halvempia vaihtoehtoja, empanadoja, pizzoja ja omia eväitä.

Muut

Kaikkeen muuhun kului Pääsiäissaarelle rahaa 8700 pesoa (n. 12€). Ostin pari jätskiä, postikortteja, pieniä matkamuistoja ja lisäksi nähtävyyksillä maksoivat vessat aina 500 pesoa (0,70€). Pääsiäissaari ei ole mikään shoppailukohde, toki halutessaan voi käsityöläismarkkinoilta ostaa vaikka kymmenen erikokoista moai-patsasta, mutta sen kummempaa shoppailtavaa saarella ei juuri ole.

Yhteensä matkaan kului siis rahaa seuraavasti:

 • Lennot 346€
 • Majoitus (3 yötä) 75€
 • Liikkuminen (autonvuokra ja bensat) 45€
 • Nähtävyydet (puistomaksu ja tanssiesitys) 94€
 • Ruoka 90€
 • Muut 12€

Yhteensä: 662€

Loppujen lopuksi ei hirveän paha hinta neljästä päivästä. Jos lentoja ei lasketa mukaan, tulee päiväbudjetiksi noin 80€/pvä. Onhan se toki paljon, mutta kun saarella vietetään keskimäärin varmaan noin kolmesta viiteen päivään, ei loma Pääsiäissaarella vararikon partaalle vie, kunhan vain löytää kohtuuhintaiset lennot.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Miikka tiistai, kesäkuu 27, 2017 at 15:33

  Postaukseen pienenä korjauksena. Chilen sisäiset lennot ovat samanhintaisia myös ulkomaalaisille, mutta LATAMin halvimmat tarjouslennot ovat varattavissa ainoastaan paikallisten matkatoimistojen ja lentoyhtiön Chilen markkinoille suunnatun sivuston kautta (https://www.latam.com/es_cl/). Suoraan lentoyhtiön kautta varaaminen ei vaadi DNI:tä/cedulaa.

  • Reply Hanna tiistai, kesäkuu 27, 2017 at 15:44

   Kiitos lisäinfosta, tämä oli minullekin uutta tietoa! Itse en tosiaan lentoja juurikaan tutkinut, vaan kaveri varasi ne ja häneltä kuulin, että chileläinen henkilötunnus vaadittiin, muuten ei onnistunut. Mutta siis suoraan LATAMin sivujen kautta olisi sitten onnistunut, tätä ei edes hoksattu kokeilla 🙂

 • Reply Reissumieli keskiviikko, kesäkuu 28, 2017 at 12:31

  Kävin Pääsiäissaarella joulukuussa 2016 osana omaa vajaan 8 viikon Etelä-Amerikan kierrostani ja hyödynsin Chilen sisäisillä lennoilla nimenomaan LATAMin Chilen markkinoille suunnatuilta sivuilta löytämiäni halpoja lentoja. Santiago de Chile-Hanga Roa-Santiago de Chile lennoista maksoin 303 euroa, kun ostin lennot noin 2 kuukautta ennen lentopäivää. Halvemman hinnan sai yleensä vain edestakaisista lennoista ja käytin tätä kikkaa myös kun tarvitsin (yhdensuuntaisen) lennon Punta Arenasista Santiago de Chileen. Jätin vain paluulennon tästä lennosta käyttämättä :-).
  Onnistuin myös löytämään edullisen AirBnB majoituksen kolmeksi yöksi hyvin läheltä Hanga Roan keskustaa, joten majoituskin kirpaisi vain 84 euron verran. Saaren päänähtävyydet kävin katsastamassa kahdelle päiväretkellä ja muut lähinähtävyydet kävelemällä Hanga Roassa. Ruoka oli kieltämättä kallista Hanga Roan pääkadun varrella ja sataman liepeillä olevissa ravintoloissa ja kaupoissa. Minulla oli käytössä vaatimaton keittiö majapaikassani, mutta käytin lähinnä sieltä löytyviä ruokailuvälineitä. En ole tehnyt lopullista laskelmaa matkalta vain Pääsiäissaaren osalta, mutta selvisin kyllä mielestäni tuosta kolmen vuorokauden matkasta alle 600 eurolla lentoineen.

  • Reply Hanna torstai, kesäkuu 29, 2017 at 11:44

   Kiva kuulla muidenkin kokemuksia Pääsiäissaarelta! 🙂 Kyllä reissusta tuonne tosiaan selviää pienelläkin rahalla, lennot kun onnistuu nappaamaan halvalta. Hyvä tosiaan tietää, että noilta LATAMin sivuilta pystyy tarjouslentoja ostamaan muutkin kuin chileläiset. Keittiöllinen majapaikka olisi Pääsiäissaarella ollut hyvä, meidän hotellissa sellaista ei ollut, joten jouduttiin syömään ulkona pariin otteeseen. Jos hotellilla olisi pystynyt kokkailla, oltaisiin päästy vähän halvemmalla ehkä vielä 🙂 Nuo päiväretket ovat myös hyvä tapa tutustua saareen, meitä kun oli kolme henkeä, niin laskettiin, että tuo autonvuokra tuli halvemmaksi, mutta yksin reissaavalle varmasti edullisinta on osallistua retkelle. Ja retkellä kuulisi vielä oppaan kertomukset paikan historiasta, mikä jäi meillä nyt harmittavasti väliin.

  Leave a Reply