Suomen suurin matkablogiyhteisö

Suomi minun silmin: Elämäni suomalaiskaupungit

Sain joku aika sitten FIFTYFIFTY-blogin Sonjalta haasteen kertoa, miltä Suomi näyttää minun silmin. Haasteen idea on kertoa itselle merkityksellisistä suomalaiskaupungeista ja -pitäjistä, ja koska viime aikoina Instagramiini on tallentunut useampikin upea kuva kotikonnuilta, niin ajattelin tarttua haasteeseen näin Instagram Travel Thursdayn hengessä ja kuvittaa postauksen Instagramin kauneimmilla Suomi-otoksillani. Minulle tärkeät Suomi-paikat löytyvät lähes poikkeuksetta Länsi-Suomesta, olenhan kuitenkin Pohjanmaalla asunut koko nuoruuteni, enkä opiskelemaankaan päätynyt sen kauemmas kuin Tampereelle. Tässäpä siis oma vahvasti länteen päin kallellaan oleva listani.

Tampere

Varmasti tärkein kaikista Suomen kaupungeista minulle on Tampere. Yliopisto-opinnot veivät minut heti lukion jälkeen Manseen ja kaupungissa tuli loppujen lopuksi asuttua sellainen kuusi ja puoli vuotta, vaikka väliin mahtuukin muutamia syrjähyppyjä maailmalle. Tampereella on paljon upeita vanhoja taloja, puutalokortteleita, kauniita järvimaisemia ja ihanat Kaupin metsät. Kesällä Tampere on parhaimmillaan, kun lämpiminä kesäpäivinä voi suunnata hengailemaan johonkin useista puistoista. Kuitenkin jo alusta asti oli selvää, että elämä Tampereella tulisi olemaan välivaihe ja vaikka kovasti Tampereella asumisesta tykkäsinkin, niin loppuelämän asuinpaikaksi se olisi ollut tällaiselle maalaisjuntille ihan liian suuri kaupunki.

Seinäjoki

Parin kuukauden ajan elämää onkin sitten ihmetelty Seinäjoelta käsin. Pohjanmaalla on aika vahva Vaasa-Seinäjoki -vastakkainasettelu, ja itse olen aina ollut Vaasaan päin kallellani, enkä olisi villeimmissä kuvitelmissanikaan uskonut päätyväni joskus asumaan tänne junttilan perähikiään, jossa keskustan virkaa toimittaa kasa matalia ja äärimmäisen rumia halpahallikomplekseja. Täällä sitä kuitenkin ollaan ja vaikka teini-ikäinen Hanna ei aikanaan osannut kaupunkia arvostaa (huonon shoppailuvalikoiman vuoksi), niin loppujen lopuksi asuinkaupunkina tämä ei olekaan hassumpi. Seinäjoki kasvaa ja kehittyy, keskustan elävöittämisprojekti on käynnissä ja ulkoilumaastoja löytyy joka puolelta. Ja itselle Seinäjoki on juuri sopivan kokoinen, kuitenkin kaupunki, josta löytyy kaikki tarvittavat palvelut, mutta kuitenkin paljon pienempi kuin Tampere, jossa välillä iski ihan ähky kaiken valinnanvaran keskellä.

Vaasa

Vaasa on sitten se nuoruusvuosien kaupunki, jonne on suunnattu shoppailemaan ja yöelämään. Tästä syystä osaan Vaasassa todella huonosti mihinkään keskustan ulkopuolelle, sillä kaikki se, minkä perässä ulkopaikkakuntalainen kaupunkiin suuntaa, löytyy ihan torin kulmilta. Vaasassa kuljin nuorempana kolme kesää kesätöissä ja sitä myötä alkoi ruotsikin sujua, kun töissä oli pakko uskaltaa puhua. Nykyään Vaasa alkaa jäädä kehityksessä aika lailla Seinäjoen jalkoihin ja ainakin Pohjalaisen tekstaripalstan perusteella kaupungissa tuntuu vallitsevan aika negatiivinen ilmapiiri.

Laihia

Takuulla joku on joskus ihmetellyt, miten tällaisella köyhällä opiskelijalla voi olla varaa esimerkiksi reissata maailman ympäri. Paljastanpa nyt suuren salaisuuden, että sehän johtuu ihan vaan siitä, että olen oikeasti laihialainen! Olen koko nuoruuteni elänyt tuolla Suomen Skotlannissa ja vannon, että niissä vitseissä on kyllä jotain perää. Meillä ei ihan syödä ruuaksi vettä kukkalautaselta (laihialainen kesäkeitto), mutta vanhoista vaatteista luovun vasta sitten, kun ne ovat jo reikäisiä lumppuja, enkä kyllä aina silloinkaan.

Kurikka

Kurikassa on tullut käytyä lukemattomia kertoja mummolassa ja kurikkalaisjuurieni ansiosta pystyin esittelemään Ranskassa muulle maailmalle hienon kurikkalaisen perinneruuan, kropsun. Kurikassa mummolan vieressä on oikein vuori (eli sellainen 50 metriä muuta ympäristöä korkeampi nyppylä), ja sieltä oli pienempänä mahtava päästä laskemaan pulkkamäkeä.

Ilmajoki

Minun elämäni taitaa sijoittua aika pitkälti Vaasa-Seinäjoki -akselille, ja Ilmajoki siinä matkan varrella on myös aika merkittävä paikka itselle. Ilmajoella asuu useita sukulaisia, mutta sieltä löytyy myös meidän mökki. Tampereen vuosina mökillä pääsi käymään aika harvakseltaan, mutta ehkäpä tänä kesänä sinnekin ehtii useammin, kun lähes vieressä asuu.

Helsinki

Jokaisella suomalaisella on varmasti jonkinlainen suhde maamme pääkaupunkiin, enkä minäkään jättänyt sitä listaltani pois, vaikka totuus on, että inhoan Helsinkiä lähes yhtä paljon kuin mätitahnaa. Muualla Suomessa asuvana Helsinki-keskeisyys ärsyttää, enkä voisi ikipäivänä kuvitella muuttavani pääkaupunkiseudulle. Jotenkin heti, kun Helsingin asemalla nousee junasta, alkaa heti ärsytystaso nousta. Liikaa ihmisiä, kiireinen ja stressaantunut ilmapiiri… Helsingissä asuu kuitenkin monta niin hyvää ystävää, että heidän takiaan kaupungissa silti kannatta käydä aika ajoin. Helsingissä varmasti on paljon upeita paikkoja ja onhan siellä hieman sivummalla keskustasta esimerkiksi kauniita taloja. Mutta ei minua siitä huolimatta saa hehkuttamaan Helsingin mahtavuutta.

Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä toimivat Travellover, Skimbaco ja Muru Mou -matkablogit. Kampanjan tarkoitus on levittää matkailutietoutta ja matkailun ilosanomaa. Minut löytää Instagramista nimimerkillä @hannaranskatar

Previous Post Next Post

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply sarsa / Pohjoistuuli puhaltaa torstai, huhtikuu 6, 2017 at 19:33

  Olen tiennyt että olet Pohjanmaalta, mutta mielessäni olen kuvitellut että olet kotoisin jostain Härmä – Kauhava akselilta.
  Mulle on myös kahdesta pohjalaiskaupungista Vaasa läheisempi, mutta samaa olen ollut aistivinani että Seinäjoki on nosteessa. Mun syntymäkunta liittyi jokunen vuosi sitten Vaasaan, mutta saman seutukunnan kasvatteja siis ollaan. Kiva auringonlasku tuolla lakeudella.

  • Reply Hanna perjantai, huhtikuu 7, 2017 at 12:29

   Haha, varmasti jos joku sanoo olevansa Pohjanmaalta kotoisin, niin ekana tulee mieleen juuri Härmät ja Lapua. Sähän olet sitten ihan siitä naapurista kotoisin myöskin, hassua muuten mutta olisin taas ajatellut, että olet jostain Kauhajoen suunnasta. Seinäjoki on kyllä jo sijainniltaan paljon Vaasaa parempi, täältä on hyvät kulkuyhteydet etelään, mutta myös pohjoiseen. Saapa nähdä, miten tilanne tässä vuosien saatossa kehittyykään.

 • Reply Sonja | FIFTYFIFTY perjantai, huhtikuu 7, 2017 at 10:27

  Heh, nauroin ääneen tuolle mätitahnalle! 😀 Myönnän kyllä itsekin nyt kun olen yli puoli vuotta asunut Orivedellä, että kun palaan viikonlopun viettoon Helsinkiin, alkaa syke ja ärsytyskertoimet kummasti nousta. Mutta siitä huolimatta en juuri nyt haluaisi muuttaa lopullisesti vielä pois Helsingistä. 🙂 Mulle pohjanmaalaisuus on suuri kysymysmerkki, mä en tunne hirveästi porukkaa, jotka olisi sieltä, joten on tosi hauska lukea, että siellä on meneillään jotain Vaasa-Seinäjoki-vastakkaisasettelua, josta mulla ei olisi kyllä ollut mitään hajua! Kiva kun osallistuit haasteeseen! 🙂

  • Reply Hanna perjantai, huhtikuu 7, 2017 at 12:37

   Kavereistani monet ovat myös päätyneet asumaan Helsinkiin, eikä kukaan sinne muuttaneista suunnittelekaan muualle muuttoa. Onhan Helsinki esimerkiksi työpaikkojen suhteen aika vetovoimainen, mutta itseä hirvittäisi maksaa asumisesta tuplasti enemmän kuin nyt. Haha meillä käytiin lukion maantiedon tunnilla läpi jopa, että kuinka moni luokasta suuntaa ostoksille Vaasaan ja kuinka moni Seinäjoelle. Siinä hyvin huomasi, että selkeästi jompikumpi kaupungeista oli aina kullekin luontevampi valinta, toki riippuen myös ihan siitä, kumpaan sattui olemaan lyhyempi matka omalta kylältä.

 • Reply Aron / Ja sitten matkaan... perjantai, huhtikuu 7, 2017 at 13:31

  Kotimaassakin on kyllä paljon nähtävää. Omassa blogissani kotimaa on ikävästi aliedustettuna, mutta yritän korjata tilannetta edes pikkuisen tämän vuoden aikana. Seinäjoki on jonkin verran tuttu paikka Kauhavalla asuvien sukulaisten ansiosta. Myös Provinssirock ehti käydä tutuksi.

  Helsinkikeskeisyys ärsytti itseänikin paljon aikoinaan, mutta siihen turtui nopeasti itse kaupunkiin muutettuani. Ihan kiva kaupunkihan Helsinki on. Tykkään paljon kaupungin rock-klubeista, mutta parasta kaikista ovat yhteydet ulkomaille. Laivalla pääsee kätevästi Tukholmaan tai Tallinnaan, ja lentokentälle on puolen tunnin matka. Näitä en vaihtaisi pois.

  • Reply Hanna perjantai, huhtikuu 7, 2017 at 13:54

   Eipä minunkaan blogissa kotimaa kovin kummoisesti edustettuna ole, hirveän vähän tulee kyllä Suomessa reissattua. Seinäjoki tuntuu kyllä useimmille olevan tuttu juuri Provinssirockin kautta 😀 Ainut syy, miksi voisin ikinä kuvitella muuttavani Helsinkiin, on juuri nuo hyvät yhteydet. Päiväristeily Tallinnaan ei täältä pohjoisemmasta Suomesta käsin olekaan mikään lyhyt pikku pyrähdys, sillä ensin täytyy jollain päästä satamaan. Minua aina ärsyttää, että halpojen lentolippujen päälle täytyy maksaa maltaita junalipusta lentokentälle, mutta toisaalta kun tarkemmin ajattelee, niin ehkä se tulee kuitenkin halvemmaksi silloin tällöin ostaa ne junaliput kuin maksaa Helsingin vuokrahintoja.

 • Reply Anu / Mielilandia perjantai, huhtikuu 7, 2017 at 18:51

  Hauska haaste ja kauniita kuvia tutuista paikoista! Sen olinkin jo kuullut, että laihialaisvitseissä on jotain totuuspohjaa, kun poikaystäväni on myös Etelä-Pohjanmaalta. 😀

  • Reply Hanna lauantai, huhtikuu 8, 2017 at 21:43

   Kiitos! 🙂 Haha hyvä, että joku muukin on sitä mieltä, että ne vitsit eivät ole ihan tuulesta temmattuja 😀

 • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa perjantai, huhtikuu 7, 2017 at 21:04

  Mua hävettää myöntää, että vaikka Tampereella oon asunut jo yli vuosikymmenen ja rakastan seikkailla täällä kaikissa luontokohteissa, niin en jostain syystä ole koskaan käynyt Kaupin metsissä! Tämä vahinko pitää kyllä ottaa takaisin asap. Paljon samoja kohteita meiltä löytyy, jopa Laihia jonka en uskonut päätyvän kenenkään muun Suomi-koosteeseen 😀 Pääsit siis yllättämään! Mä olen aika pihalla tuosta tämänhetkisestä Vaasan ja Seinäjoen välisestä kehityksestä. Vaasassa tapahtui paljon sen jälkeen kun muutin sieltä pois, mutta nyt tuntuu ettei sinne ole tullut pitkään aikaan mitään uutta. Seinäjoella en ole käynyt kunnolla pitkään aikaan. Lähinnä junan ikkunasta sitä olen tuijotellut, ja siitä perspektiivistä se näyttää samalta kuin aina. Tosin siellä pääkirjastossa haluaisin käydä, sitä on muistaakseni paljon kehuttu 🙂

  • Reply Hanna lauantai, huhtikuu 8, 2017 at 22:03

   Kaupin metsät ovat varsinkin kesällä tutustumisen arvoinen paikka! Me asuttiin aiemmin siinä aika lähellä, joten siellä oli helppo käydä lenkillä aina. Luinkin sun haastepostauksen, mutta unohdin palata kommentoimaan, ettet ole ainut, jonka listalta löytyy Laihia, hassu sattuma kyllä 😀 Itse en ole pitkiin aikoihin juurikaan käynt Vaasassa, mutta sama fiilis on jäänyt, että siellä ei ole hetkeen tapahtunut oikein mitään. Ei Seinäjokikaan junan ikkunasta kummoiselta näytä ja nyt vasta täällä asuessa alkaa löytää kivoja paikkoja, joiden olemassaolosta ei aiemmin tiennyt mitään. Kuten juuri tuo pääkirjasto, kannattaa ehdottomasti käväistä siellä joskus, varmasti viihtyisin koskaan näkemäni kirjasto!

 • Reply Travelloverin Annika perjantai, huhtikuu 7, 2017 at 23:48

  Helsinkikeskeisyys on epäilemättä ärsyttävää. Täällä asuvana ei oikein tajua, kuinka erilaista meininki voi muualla olla, koska siitä muusta ei ole niin tietoa. Toisaalta Helsingin ja syntymä- ja opiskelupaikkakuntani Turun välillä ei kai ole paljon eroa tai sitten muutin pois sellaisessa iässä (heti opintojen jälkeen), että varsinainen aikuiselämä on ollut aina pääkaupunkiseudulla. Minulle tämä on mätitahnaa myös, mutta minulle tahna kyllä maistuu. Mutta en minä tahnaa päivittäin syö. Pohjanmaa on minulle tuntematonta seutua. Seinäjoella olen kerran ollut häissä, kerran yöpynyt matkalla Ouluun, Vaasassa käynyt kerran kesällä varustautuneena kesävermeillä ja palellut koko päivän. 🙂 Kauniita kuvia kotiseudultasi. Melkein näiden perusteella pitäisi lähteä lakeus sightseeingille.

  • Reply Hanna lauantai, huhtikuu 8, 2017 at 22:11

   Helsinki taitaa jakaa mielipiteitä kyllä samalla tavoin kuin mätitahna, jotkut tykkäävät ja jotkut eivät yhtään 😀 Helsingissä asuville tilanne näyttää varmaan erilaiselta, ja vaikka onhan täällä muuallakin Suomessa vaikka mitä, niin välillä vaan ärsyttää, esimerkiksi juuri se, miten paljon enemmän lentoyhteyksiä Helsigistä on. Kannattaa sinunkin tehdä joskus kiertomatka Lakeuksilla, täälläkin on hurjasti kauniita paikkoja 🙂

 • Reply idahhh sunnuntai, huhtikuu 9, 2017 at 09:49

  Kauniita kuvia kotiseuduiltasi, jotka ovat itselle jääneet valitettavasti aika tuntemattomiksi! Mutta road-trip kotimaassa on kyllä ollut suunnitelmissa jo muutaman vuoden mutta sopivaa ajankohtaa ei ole tullut vastaan. Helsinki-keskeisyys on tullut minullekkin aika tutuksi työskennellessäni siellä ja saankin aika ajoin kuulla että miksi en muuta sinne. Eivät yksinkertaisesti voi käsittää että en todellakaan halua ja elämää on myös pitkällä kehäIII ulkopuolellakin 😀

  • Reply Hanna maanantai, huhtikuu 10, 2017 at 09:11

   Olen samaa mieltä, että Helsingissä asuvat eivät aina tunnu ymmärtävän, että jotkut oikeasti mieluummin asuvat siellä kehä III ulkopuolella. Kotimaan roadtrip kuulostaa kyllä hyvältä suunnitelmalta, toivottavasti löydät sellaiselle aikaa ja ehdit myös piipahtaa täällä lakeuksilla samalla reissulla 🙂

 • Reply Terhi / Muru Mou sunnuntai, huhtikuu 9, 2017 at 21:14

  Suomessa asuessani (Kuopiossa ja Lappeenrannassa) minuakin ärsytti Helsinkikeskeisyys suunnattomasti. Nyt kun asun Kööpenhaminassa, olen valitettavasti huomannut miten helppoa on ajatella, että pääkaupunki on kuin koko maa tai ainakin kaiken keskipiste. Muun muassa tämän vuoksi maan muihin osiin tutustuminen on jäänyt vähemmälle, mutta nyt pääsiäisenä siihen tulee pientä parannusta kun lähdemme Aarhusiin, Tanskan Tampereelle 🙂

  • Reply Hanna maanantai, huhtikuu 10, 2017 at 09:15

   Täytyy tunnustaa, että hieman pienempiä ja tuntemattomampia maita ajatellessani päädyn samaan lopputulokseen, että pääkaupunki on yhtä kuin koko maa. Praha, Budapest, Kööpenhamina, Lissabon, Amsterdam, Bryssel ainakin ovat niitä kaupunkeja, joissa käytyäni voisin ajatella nähneeni kaiken olennaisen kyseisestä maasta. Monet Suomessa käyvät turistit ajattelevat varmasti myös samoin Helsingistä, vaikka nimenomaan ne stereotyyppiset Suomi-maisemat löytyisivät aivan muualta kuin Senaatintorin laidalta 😀

 • Reply Susannastravels perjantai, huhtikuu 14, 2017 at 01:12

  Helsingissä kannattaa vierailla myös vihreillä alueilla, niin oppii näkemään ettei Helsinki ole vain sitä aseman+kirkon seutua. Juuri sillä alueella Helsingistä voikin saada kiireisen ja ei niin kivan kuvan, mutta muutakin löytyy. Itse asuin yli 30 minuutin päässä keskustasta, alueella jossa näkyi metsää ja jopa peltoakin. Aivan liian moni olettaa että se keskusalue on koko Helsinki, harmi. Alueita on runsaasti erilaisia. Niin vihreitä alueita olisi esim. Kaivopuisto mutta siellä oletkin saattanut jo käydä, Eira on tunnettu alue ja täynnä monen mielestä hienoja pikkutaloja, Vuosaaressa on vihreitä puistoja ja ulkoilualueita runsaasti sekä rantaa. Mustikkamaa on kesäisin suosittu ranta+ulkoilualue. Seurasaaressa kävin aikoinaan koulun kanssa retkellä ja sekin eroaa aivan valtavasti keskustasta. Jos ei näitä kohteita näe, voisi tosiaan olettaa että keskusta on koko Helsinki, vaikka ei ole. Ulkoilualueita, rantoja, venesatamia ja grillauspaikkoja on todella runsain määrin. Oikeastaan se on jo Euroopassa harvinaista että on niin paljon ulkoilualueita pääkaupungissa, vaikkapa Milanossa on kyllä puistoja, mutta ei pääse esim. veneilemään tai vastaaville alueille kaupungin sisällä. Tai jos pääsee niin vain kanaville, ei merelle.

  Pitää vain oppia näkemään että kyllä muutakin löytyy!

  minä kun kävin lapsena ratsastusleirillä Mäntsälässä, niin siellä oli todella ennakkoluuloisia ja ahdasmielisiä tyttöjä, joiden mielestä kaikki helsinkiläiset ovat kamalia. Heistä jäi todella ahdasmielinen kuva: olettaa asioita näkemättä mitään. Kävinkin vain ponien takia leireillä, en ystäviä etsimässä ja onneksi oli myös avoinmielisiä tyttöjä. Ne tytöt eivät olleet siis koskaan käyneetkään Helsingissä, mutta oletus oli heti tuo ja sitten eristivät minut heti omista piireistään ja keskittyivät omiin juttuihinsa murteella puhuen pojista, aborteista sun muusta joita ei minun Hki-piireissä harrastattu jo 11 vuotiaana.

  En edelleenkään pidä sellaisesta käytöksestä että arvostellaan toisia ihmisiä sen perusteella missä toiset sattuvat syntymään tai asumaan, mielestäni ei tarvitse korostaa mitään paikkaa. Se on ihmisessä itsessään vika jos leuhkii jollain asuinpaikalla, ei siinä kohteessa yksistään. Niin leirin espoolaisilla ei ollut vastaavia olettamuksia Helsingistä tai helsinkiläisistä. Ei ole mitenkään avoinmielistä arvostella toisia Suomen ihmisiä sen perusteella missä itse kukin sattuu syntymään. On aikapaljon ihmetyttänyt nämä matkablogien viimeaikaiset Suomijutut, eikö Suomen eri kohteita voisi ja pitäisi kehua Suomen 100v juhlan kunniaksi?
  mutta tarkoituksena on etsiä vikoja. En minäkään tee blogijuttuja vaikka siitä etten menisi johonkin tiettyyn Suomen kuntaan, koska minä en muodosta mielipiteitä kohteista vain sen perusteella jos vaikka valmismatkalla on osunut kohdalle joku ärsyttävä ihminen joka on tietystä paikasta kotoisin. Syntymäpaikkaa tai vaikka nimeään kun ei saa kukaan valita. Matkailijoiden kannattaa olla avoinmielisiä niin ulkomailla kuin kotimaassakin.

  On myös mietityttänyt se kun Turku oli ennen Suomen pääkaupunki niin mitenkä siihen sitten suhtauduttaisiin? ilmeisesti kaikkein ahdasmielisimmät ihmiset vihaisivat aivan mitä tahansa Suomen kaupunkia, jos on pääkaupunki titteli.

  • Reply Hanna lauantai, huhtikuu 15, 2017 at 13:57

   Myönnän, että en ole Helsingissä juuri aseman ja keskustan seutua kauempana käynyt, joten minulla ei varmasti ole kovin monipuolista kuvaa kaupungista. Monet mainitsemistasi kohteista ovat minulle ihan tuntemattomia, joten varmasti Helsinki-kuvani voisi muuttua, jos kävisin laajemmin tutustumassa eri kohteisiin. Mielestäni asia on enemmänkin niin, että me muualla viihtyvät emme saisi tuoda esiin mielipidettämme Helsingistä, vaan kaikkien pitäisi tykätä pääkaupungistamme ja juurikaan niitä eriäviä mielipiteitä ei saisi tuoda ilmi. Eivät kaikki helsinkiläisetkään tykkää maaseudusta, miksi kaikkien meidän maakunnan asukkaiden tarvisi siis tykätä Helsingistä? Varmasti oma inhoni perustuu hatarille mielikuville ja osittain on täysin tuulesta temmattua ja perusteetonta, mutta on minulla silti mielipiteeseeni oikeus.

   Olen myös sitä mieltä, että samalla tavalla kuin monikulttuurisuus on rikkaus, on rikkaus myös se, että meillä Suomessa on erilaisia maakuntia ja ihmisiä, joilla on vahva maakuntaidentiteetti. Ei kai siinä ole mitään väärää, jos on ylpeä omista pohjalaisjuuristaan ja kotipaikkakunnastaan? Suomen sisällä miellän itselleni vahvan pohjalaisidentiteetin, samoin kuin taas ulkomailla koen olevani vahvasti suomalainen. En näe siinä mitään pahaa tai ahdasmielistä, eikä se tarkoita, että pitäisin muualta tulevia automaattisesti huonompina. Ikävä, että sinulla on negatiivisia kokemuksia ratsastusleireiltä, mutta ei myöskään kannata näiden yksittäisten ihmisten myötä ajatella, että kaikki muualta tulevat katsoisivat helsinkiläisiä nenänvartta alaspäin. Pelkkä murteella puhuminen ei automaattisesti tarkoita, että haluaa jättää muut ulkopuoliseksi, vaan koko ikänsä tietyllä paikkakunnalla asuneet nuoret eivät välttämättä osaa muulla tavalla edes puhua. Itsekin havahduin vasta Tampereelle muuton myötä siihen, etteivät kaikki ymmärtäneetkään murrettani.

  Leave a Reply