Suomen suurin matkablogiyhteisö

Tunnelmia uudesta asuinkaupungista Seinäjoelta

Bonjour!

Viime kerrasta onkin vierähtänyt jo ihan hävyttömän kauan. Viime viikot tuntuvat hujahtaneen ihan yhdessä hujauksessa ohi, enkä juurikaan ole ehtinyt blogin olemassaoloa muistamaan. Kolmen viime viikon aikana olen ehtinyt pyörähtämään kahdesti Helsingissä (tai Isoolla Kirkolla, kuten täällä Seinäjoella sanotaan…) opiskelukavereiden valmistujaispippaloissa. Tampereella olen käynyt sinnikkäästi kaksi kertaa viikossa luennoilla ja ehtinyt jo kyllästyä jatkuvaan puuduttavaan junamatkustamiseen. Arkipäivät Seinäjoella olen viettänyt tiiviisti koulupöytäni ääressä ja vihdoin maailman ärsyttävin urakka, gradun korjaaminen, alkaa olla loppusuoralla. Viimeisiä vetelee tosin myös niskani ja hartiani, ja koko alkuvuoden vaivoina on ollut niskajumit ja päänsärky liiasta koneella istumisesta. Niinpä vapaa-ajalla blogin ääreen istahtaminen ei ole hirveän houkuttelevalta tuntunutkaan, vaan mieluummin olen suunnannut tutkimaan Seinäjoen hiihtolatuja tai kaupoille ostamaan kämpästä vielä uupuvia juttuja. Voi siis olla, ettei tässä kevään aikana tulekaan kovin ahkerasti blogia päivitettyä, sillä prioriteettilistalla on ensin koulujutut, sitten liikkuminen ja vasta viimeiseksi kaikki muu ruudun ääressä vietettävä aika. Onneksi valmistumisen jälkeen ei tarvitse suunnata toimistohommiin, koska jo viimesyksyisen harjoittelun pohjalta selvisi, ettei oma kroppa todellakaan kestä jatkuvaa istumista!

Feels like spring! :) #jokuihmevaloilmiö #sun #landscape #seinäjoki #finland #spring

Näin ensimmäisenä viikkoina uudessa asuinkaupungissa tulee jatkuvasti verrattua asioita Tampereeseen, jossa ehdin kuitenkin asustella kuusi ja puoli vuotta. Aina junan lähestyessä Tamperetta ja Näsijärven maisemien avautuessa ikkunasta iskee kunnon nostalgia-aalto, tuntuu siltä, kuin saapuisi takaisin kotiin ja hetken täytyy aina muistella, että nykyään se koti onkin muualla. Tampereella asuessa tottui vähän jopa liian hyvään, sillä lyhyen pyöräilymatkan päässä oli keskusta, Siwaan kipaisi nopeasti hakemaan lisää sokeria kesken leipomisen ja bussilla pääsi keskustaan, jos satoi kaatamalla. Täällä Seinäjoella asutaan jo sen verran kauempana keskustasta, että vaikka sinne edelleen pääsee pyörällä, eivät kaikki palvelut olekaan ihan ääressä. Metsä sen sijaan on ihan vieressä, samoin ulkoilumaastot, joten puolensa ja puolensa kummallakin.

Siinä, missä Tampereella on saanut pyöräillessä väistellä mummoja ja muksuja, saa täällä huristella pitkin pyöräteitä ihan ylhäisessä yksinäisyydessä. Aika tyypillisesti Seinäjoella ihmiset tuntuvat kulkevan paikasta toiseen autolla ja niitä autoja saakin sitten pyöräillessä väistellä, sillä suojatien eteen ei ihan jokainen, eikä vielä joka toinenkaan autoilija pysähdy. (Tilanne täällä on kyllä jo parempi kuin kotipaikkakunnallani, jossa kukaan ei ikinä koskaan pysähdy suojatien eteen.) Ja välillä täällä ihan suu loksahtaa auki, sillä olen viimeisten viikkojen aikana jutellut enemmän tuntemattomien ohikulkijoiden kanssa kuin Tampereella kuuden vuoden aikana yhteensä. Lenkillä ollessa vanhat papat ihan pokkana moikkailevat ja naapuri oikein esitteli itsensä ja toivotti käsipäivää, Välillä sitä jopa miettii, että ollaanko tässä enää suomalaisessa kaupungissa ollenkaan! (Etenkin silloin, kun törmää keskustassa traktoriin ;D) Lisäksi lähes joka paikassa, jossa olen asioinut, olen saanut todella hyvää palvelua. Kaupan myyjät toivottelevat huomenet aurinkoisesti hymyillen ja kirjastossa sain todella ystävällistä palvelua, vaikka kirjastokorttikin oli onnellisesti unohtunut kotiin.

Kun koulumatkan kulkee junalla, kerkeää matkalla ihastella talvimaisemia ikkunasta. #winterwonderland #thisisfinland #nature #travellingbytrain #winter #landscape #explorenorth #snow #visitfinland #destinationtampere

Vaikka aluksi en ollutkaan innosta hyppien muuttamassa juuri Seinäjoelle, niin pikkuhiljaa kaupunki alkaa tuntua kivemmalta ja kivemmalta. Saatiin uusina asukkaina tervetulokassi kaupungilta ja siinä esitteitä lukiessa hoksasi, että onhan täällä vaikka mitä kivoja paikkoja koluttavaksi ja ravintoloitakin löytyy jo muitakin kuin ABC, Amarillo ja Hese. Eihän lähikauppamme hedelmäosasto ihan yhtä monipuolinen ole kuin Tampereella ja onhan täältä pidempi matka Helsinkiin (ja myös reissuunlähteminen näin ollen hiukan hankalampaa ja kalliimpaa), mutta eiköhän täällä ala viihtymään ajan mittaan 🙂

Kevään ja kesän mittaan voisinkin kirjoitella tänne myös juttuja lähimatkailusta Seinäjoen seudulla, kiinnostaisiko sellainen ketään? Ainakin eilen bussissa juttelin ranskalaisen tytön kanssa, joka oli matkustanut viikoksi Suomeen lomailemaan juuri Seinäjoelle, jotta kyllä täälläkin matkailupotentiaalia on. (vaikka oli täällä opiskeleva serkku ilmeisesti vähän vaikuttanut ranskiksen kohdevalintaan…) Laittakaas siis blogin Facebook-sivu seurantaan, jos vinkit Seinäjoen seudulle (ja toki myös muualle) kiinnostaa!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply sarsa / Pohjoistuuli puhaltaa sunnuntai, helmikuu 19, 2017 at 19:55

  Kirjoittele ihmeessä Seinäjoesta ja lähimatkailusta. Mä otan vinkkejä ilolla vastaan, kun Vaasan suunnalla käyn muutaman kerran vuodessa. Monta kertaa pitänyt poiketa myös Seinäjoella nostalgiamatkalla, mutta aina se jää. Seinäjoella tuli joskus tosi nuorena hegailtua enemmän tai vähemmän. Ehkä tulisi paremmin poikettua kun ois jotain pientä vinkkiä vaikka siitä lähialueeltakin.

  • Reply Hanna maanantai, helmikuu 20, 2017 at 11:02

   Kiva, jos vinkit Seinäjoelle kiinnostaa! 🙂 Mä oon siis kotoisin tästä aika läheltä, mutta Seinäjoella on silti tullut käytyä todella vähän, sillä lähempänä sijaitsevaan Vaasaan on ollut nopeampi lähteä. Joten tämä on niin kuin ihan uuteen kaupunkiin tutustuisi 🙂

 • Reply Sofia sunnuntai, helmikuu 19, 2017 at 22:57

  Ihanaa! Kiva, että ootte saaneet lämpimän vastaanoton. Ja Seinäjokimatkailu kiinnostaa!

  • Reply Hanna maanantai, helmikuu 20, 2017 at 11:03

   Jee! Kiva, että kiinnostaa! 🙂 Jos innostutte matkailemaan tännepäin, niin meidän sohvalla on aina luksusmajapaikka vapaana ;D

  Leave a Reply