Suomen suurin matkablogiyhteisö

Maailmanympärimatka – kuvat kulissien takaa

Huh, nyt ollaan vihdoin muutettu! Aikamoinen urakka siinä oli, mutta tästä eteenpäin ihmetellään elämää siis Seinäjoelta käsin. Fiilis on aika hassu, koska Tampere on ollut kotina jo niin pitkään, että nyt takaisin kotiseuduille muuttaessa huomaakin, miten on vähän ikävä Tamperetta. Seinäjoella ei juurikaan ole lunta ja ainakin aamutuimaan asemalle pyöräillessä Seinäjoki tuntuu ihan aavekaupungilta Tampereeseen verrattuna. Tämä kevät tosin taitaa mennä vielä jossain välitilassa, kun Tampereella täytyy rampata ahkerasti viikoittain. VR:n palvelut taitavatkin tulla tutuiksi! Mutta sellaista tänne tällä kertaa ja nyt asiaan!

Törmäsin nimittäin joku aika sitten Just Go -blogissa ihan mahtavaan juttuun budjettimatkailun todellisuudesta ja siitä inspiroituneena ajattelin, että voisin minäkin julkaista hieman kuvamateriaalia maailmanympärimatkan kulissien takaa. Ne kuvat, joita blogissa yleensä julkaisee, ovat upeita maisemia tai muita onnistuneita otoksia, mutta kuvakirjaa varten kuvia läpikäydessä tajusin, että tuli siellä matkalla vähän muutakin kuvattua. Joten pidemmittä puheitta, tässäpä todellisuus, miltä näyttää budjettimatkalla maailman ympäri.

Bussin odottelua Brasialian rajalla.

Buenos Airesin valloitus suunnitteilla ja tavarat levällään hotellihuoneessa.

WP_20151215_009Yö Buenos Airesin lentokentällä voittaa luksushotellit mennen tullen.

Tässä kohtaa vaellusta vielä hymyilytti, parin tunnin kapuamisen jälkeen ei enää niinkään.

WP_20151218_16_43_44_ProEvästauko vaellusretken päätteeksi Tierra del Fuegon kansallispuistossa.

Kokkailua hostellilla Ushuaiassa, gourmet-ruokaa kuten kuvasta näkyy.

P1011787Torres del Painella vaeltaessa ei rakoilta vältytty.

P1011854Eikä vältytty muuten kovilta tuuliltakaan.

WP_20151223_001Tällainen maisema avautui, kun aamulla kömpi ulos teltasta.

Jouluateria chileläisittäin.

P1012505Kuvausstoppi Argentiinan vuoristomaisemissa Barilochen lähellä.

P1013315Luksusmajoitus osa 152: Suihku, jossa olisin voinut jättää käymättä. Tämä ihana mökki homeen ja tupakan tuoksumaailmoilla höystettynä löytyi Chiloén saarelta.

IMG_0477Ratsastusretki Chilessä, puskia kohti.

P1013594Evästauko Villarrica-tulivuoren valloituksella.

IMG_0600Valparaíson kulkukoirat seurasivat turisteja vaikka toiselle puolelle kaupunkia.

P1014646Pyykkipäivä Uudessa-Seelannissa. Olisi ehkä kannattanut maksaa vielä pari dollaria ylimääräisestä kuivausrumpukierroksesta…

P1014790Kuvaustauko jossain päin Uuden-Seelannin eteläsaarta.

P1014910Tästä ei matka enää jatkunut lähemmäs Franz Josefin jäätikköä.

Hurrikaanin kourissa Fidzillä.

Ilme kertoo, miten hyvää oli fidziläinen perinnejuoma kava (eli jostain epämääräisestä juuresta uutettu kuravesi, naminami).

P1017553Synttärikakku Ulurulla. Kupu on visusti kiinni, etteivät tsiljoonat pikkukärpäset pääse herkuttelemaan kakulla.

Kokkailua Port Douglasissa, ruokalistalla yllättäen pastaa.

WP_20160311_18_42_21_ProNuudelit on hyviä ja puikoilla syöminen helppoa, kuten kuvasta näkyy!

Millaisia kokemuksia teillä lukijoilla on budjettimatkailusta?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa keskiviikko, helmikuu 1, 2017 at 13:31

  Haha tää oli mainio! Mä kyllä tunnistan itseni aika monesta tilanteesta. Lentokentällä on tullut nukuttua, gourmet-aterioita väännetty ties missä kämäisessä hostellikeittiössä, pyykkejä ripustettu kuivumaan mitä erikoisimpiin paikkoihin. Harmi, että mun kuva-arkistoista ei taida ihan hirveästi löytyä näitä ”kulissien takaa” -kuvia. Ehkä pitäisi kysyä kavereilta.

  • Reply Hanna torstai, helmikuu 2, 2017 at 21:10

   Täytyis kyllä enemmän muistaa ottaa kuvia tästä todellisuudesta kauniiden maisemakuvien takana, näitä on ihan hauska jälkeenpäin katsella 😀 Varsinkin tuo campervan-elämä oli välillä niin ”luksusta”, että olisi pitänyt tajuta ikuistaa ne tunnelmat!

 • Reply Merilinnea/Sapattisyksy keskiviikko, helmikuu 1, 2017 at 15:10

  Kiva postaus! Reissaaminen on lopulta aika rähjäistä ja työlästä hommaa. Niiden upeiden kuvien takana on usein useamman tunnin verran pakertamista ja epämukavuusalueella seilaamista. 🙂 Toisaalta, ne reissun ikimuistoisimmat hetket syntyvät juuri siinä pakertamisen keskellä. 🙂 Me ei olla ehkä budjettimatkailijoita, mutta yritetään käyttää rahaa maltillisesti. Sitä kun tarvii siellä kotielämässäkin.

  • Reply Hanna torstai, helmikuu 2, 2017 at 21:13

   Totta! Ei niitä reissun huippuhetkiä osaisi samalla tavalla arvostaa, jos ensin ei olisi poistunut kauas mukavuusalueelta 🙂 Säästäväisyys on kyllä aina hyvästä, itse yritän arjessakin kuluttaa mahdollisimman vähän rahaa, että pääsee sitten reissaamaan.

 • Reply Sonja | FIFTYFIFTY torstai, helmikuu 2, 2017 at 19:01

  Tää on kyllä hauska idea, monissa kuvissa on kyllä niin aidot ilmeet, ettei tunnelmalta voi välttyä. 😀 Ja hui tuo myrskykuva, kuumottavaa!

  • Reply Hanna torstai, helmikuu 2, 2017 at 21:14

   Haha joo ilmeet on kyllä järkkyjä ja kaikissa evästaukokuvissa vielä suu täynnä ruokaa 😀 Myrsky oli kyllä melko inhottava kokemus, toivottavasti ei tarvi kokea sitä uudestaan!

 • Reply Susanna V perjantai, helmikuu 3, 2017 at 08:05

  Kiva idea näyttää reissun vähemmän hehkeitä puolia, kun niitä elämässä kuitenkin riittää. Onneksi vastapainona on niitä huippuhetkiä. 🙂 Seinäjokeen liittyen tunsin samanlaisia tunteita heti muuton jälkeen. Mieleen tuli monta kertaa, että olikohan tämä sittenkään Tampereella asumiseen nähden viisas päätös. Mutta ainakin omalla kohdalla ne negatiivisemmat ajatukset on nyt menneet ohi, ja nyt on kiva seurata Seinäjoen kehittymistä ja palvelujen lisääntymistä. 🙂 Tsemppiä junailuun!

  • Reply Hanna perjantai, helmikuu 3, 2017 at 14:54

   No hyvä kuulla, etten ole ainut, ketä on asuinpaikan vaihdos alkuun mietityttänyt! Tampere on monella tapaa tosikiva asuinkaupunki, mutta eiköhän täältä Seinäjoeltakin vielä ne hyvät puolet löydy aikanaan 🙂 Ainakin eilen saatiin tänne jo luntakin vähäsen enemmän! Kiitos tsempeistä, niitä kyllä tarvitaan 😀

  Leave a Reply