Suomen suurin matkablogiyhteisö

Hellepäivä Santiagossa ja mikä onkaan seuraavan reissun kohde

Instagramia seuraavat tietävätkin, että varasin tällä viikolla lennot valmistujaislahjaksi itselleni. Toukokuussa, kun kaikki kurssit ovat toivon mukaan paketissa ja gradu komeilee kaapin perukoilla kirjahyllyn paraatipaikalla, on pieni palkinto itselle seitsemän vuoden opiskelu-urakan jälkeen ihan paikallaan! 😉 Kohde on tällä kertaa jo ennestään tuttu, sijaitsee espanjankielisessä maassa 20 tunnin lentomatkan päässä ja siellä vastassa odottaa kaksi hyvää ystävää. Suuntana olisi siis jälleen Etelä-Amerikka ja Chile! En malta odottaa, että pääsen taas Lattareihin ja vaikka tällä kertaa tarkoitus olisi pysytellä enimmäkseen Santiagon ja Valparaíson tutuilla kulmilla, tulee reissusta varmasti huikea. Suomalainen kaverini lupautui jo reissuseuraksi sen verran, mitä opinnot antavat myöten ja chileläinen kämppikseni alkoi heti suunnittelemaan paikkoja, joissa voidaan yhdessä käydä. Joten ei muuta kuin vamos, vamos!

IMG_0749

Reissun kunniaksi palataan täällä blogissa nyt maailmanympärimatkan tunnelmiin, juurikin tuonne Chilen pääkaupunkiin Santiagoon. Kyseinen kaupunki ei parin päivän mittaisella vierailulla oikein ehtinyt tarjota parastaan, sillä 35 asteen paahtavassa helteessä kaupungin keskustassa tehdyn kävelykierroksen aikana en oikein onnistunut vakuuttumaan kaupungin kauneudesta. Vuorten ympäröimässä laaksossa sijaitseva kaupunki on kesäaikaan kuuma kuin pätsi ja saastepilvet leijuvat tiiviisti kaupungin yllä peittäen upeat vuorimaisemat utuun. Oltiin toki muilta reissaajilta kuultu, että Santiago on aika tylsä ja siksi vietettiin enemmän aikaa läheisessä Valparaísossa ja saavuttiin Santiagoon vain kaksi päivää ennen lentoa, lähinnä latailemaan akkuja ja pesemään pyykkiä ennen Uuden-Seelannin valloitusta. Ihan mielenkiinnolla odotan, aukeaako Santiagon hienous paikallisen oppaan avulla enemmän vai onko kaupunki vielä toisenkin reissun jälkeen mielestäni yhtä tylsä.

IMG_0732

Jos me ei muuten jaksettu Santiagossa pahemmin kierrellä, niin yksi must-kohde oli kuitenkin mielessä. Cerro San Cristóbalin kukkulalle oli pakko päästä ihailemaan kaupungin siluettia. (Ja kuten kuvasta näkyy, ei niitä vuoria tosiaankaan saastepilvien takaa juuri erottanut.) Kukkulan huipulle menee normaalisti hissi, mutta meidän tuurilla se aukesi sinä päivänä vasta parin tunnin päästä, joten päätettiin reippailla ylös asti. Mikään kovin korkea mäki ei ollut kyseessä, mutta noissa lämpötiloissa nousu todella otti voimille ja vettä sai olla tankkaamassa sadan metrin välein. Alas tultiin lopulta hissillä, kun oltiin ensiksi tuloksettomasti etsitty mäen toiselta puolelta alas menevää polkua, rämmitty ties missä pusikoissa ja päädytty lopulta alamäkipyöräilyradalle, jossa paikalliset pojat totesivat, että tämä ei ole ehkä nyt se paras paikka turistin sunnuntaikävellä.

IMG_0735 IMG_0744 IMG_0741

Mutta olihan ne maisemat ylhäältä aika huikeat. Tuolta käsin näkee hyvin, miten laajalle alueelle koko kaupunki yltää. Toisin sanoen silminkantamattomiin, koska silmänkantama ei savusumuverhoa läpäise. Huipulla hengähdettiin hetki ja päätettiin kokeilla paikallista juomaa, mote con huesilloa. Kyseinen, erittäin epämääräisen näköinen ruskea litku maistui sokeriliemelle, pohjalla lillui kasa vehnänjyviä ja koko komeuden kruunasi kupissa lilluvat pari persikanpuolikasta. Sanoisin, että melkoisen mielenkiintoinen kulinaristinen elämys, joka ei ollut mitenkään ylipahaa, mutta ei kyllä hyvääkään.

IMG_0757

IMG_0726

IMG_0723

Santiagon keskustassa keskityttiin kiertelemään Plaza de Armasin ympäristössä, josta löytyi kiilteleviä tornitaloja ja vanhoja rakennuksia vieri vierestä. Santiagon keskustasta jäi vähän sellainen kliininen kuva ja lähinnä tuo taisikin olla bisnesaluetta. Kiinnostavammat korttelit löytyvät varmasti vähän keskustan ulkopuolelta, joten niistä tulen raportoimaan sitten toukokuun reissun jälkeen.

IMG_0759 IMG_0758 IMG_0772 IMG_0767 IMG_0776

Ranskattaren reissuja voi seurata Instagramissa (@hannaranskatar) ja tykkäämällä blogin Facebook-sivusta. Ja jos sinulta löytyy vinkkejä Santiagoon ja lähiseuduilla, paljasta ihmeessä!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Annika - home & away perjantai, tammikuu 20, 2017 at 20:58

  Kiva, että pääset takaisin Chileen. Toukokuussa on varmasti vähän mukavemmat kelit! Mä kyllä tykkäsin Santiagosta, olin paikallisen kaverin luona vkon kylässä monta vuotta sitten. Varsinkin Argentiinan jälkeen se tuntui kauhean siistiltä ja organisoidulta 🙂 ja pääseehän sieltä vaikka viinitiloille ja Mendozaan 😉

  • Reply Hanna lauantai, tammikuu 21, 2017 at 10:40

   Oon kyllä niin innoissani paluusta Chileen! 🙂 Uskon, että Santiagostakin saa tällä kertaa enemmän irti, viimeksi viiden viikon Patagonia-seikkailujen jälkeen ei juuri jaksanut kaupunki enää kiinnostaa! Nyt siis uudella innolla ja Mendoza olisi myös yksi varteenotettava reissukohde tuolta käsin, ihan jo siksi, että pakko päästä taas herkutteleen argentiinalaisella jätskillä 😀

 • Reply Heidi sunnuntai, maaliskuu 5, 2017 at 19:30

  Moi
  Löysin sattumalta blogisi kun etsin tietoja ja kokemuksia Buconista. Itselläni on ollut jo vuosia suunnitelmissa matkustaa Chileen tai enemmänkin haaveissa. Mutta nyt kun omat lapset ovat jo isompia tämä voisi joku päivä jopa olla mahdollista .
  Minulla on chileläinen ystävä johon olen aikoinaan tutustunut täällä Suomessa kun hän oli vaihto – oppilaana täällä . Nykyään yhteydenpito on niin helppoa kun pystymme puhumaan ja viestittelemään watsuppin kautta ?
  Ystäväni asuu Los Angelesissa Chilessä. Ja minulla olisi mahdollisuus asua hänen luonaan ?
  Itsenäni jännittää lentopelkoisena pitkä lentomatka ja ehkä hieman myös ne maanjäristykset ?
  Espanjan kielen opinnot aloitin itsenäisesti monen vuoden jälkeen uudelleen .
  Kiitos kirjotuksistasi:)
  Minkä kautta itse hommasit lentoliput?
  Terv. Heidi

  • Reply Hanna maanantai, maaliskuu 6, 2017 at 14:34

   Moi Heidi ja kiitos kommentista! 🙂 Suosittelen ehdottomasti joku päivä toteuttamaan haaveen Chilen matkasta, itse tykkäsin maasta kovasti ja paikallinen ystävä varmasti osaisi esitellä sinulle upeimmat paikat 🙂 Itselläkin on Chilessä yksi kaveri, ja yhteydenpito on todellakin helppoa kaiken tekniikan avulla. Ainut ongelma on sopia skype-treffejä sellaiseen aikaan, joka olisi molemmille aikaeron vuoksi järkevä. Ostin nämä liput momondo-sivuston kautta, joka vertailee eri matkanjärjestäjien hintoja, maailmanympärimatkan lennot taas varattiin Kilroyn kautta, joka sekin on hyvä matkatoimisto vähän eksoottisempiin kohteisiin matkatessa. Kannattaa muuten laittaa facebookissa seurantaan Lentodiilit-sivusto, olen törmännyt siellä välillä todella hyviin lentotarjouksiin juuri Santiagoon. Täytyy tunnustaa, että itseäkin hieman jännittää juuri pitkä lentomatka, sillä lennän nyt ekaa kertaa yksin tällaisen pitkän matkan. Samoin maanjäristykset toki jännittävät, mutta toisaalta todennäköisyys sellaiselle on aika pieni juuri oman matkan aikana. Itse olen vähän huolehtija ja pohdin aina kaikki mahdolliset uhkakuvat etukäteen ennen matkaa, mutta olen päättänyt, etten silti halua antaa näiden pelkojen estää minua toteuttamasta haaveitani 🙂 Toivottavasti vielä sinunkin haaveesi Chilen matkasta toteutuu 🙂 Mukavaa keväänjatkoa!

 • Reply heidi torstai, maaliskuu 9, 2017 at 16:58

  Heips vielä
  Olen googletellut Chilen matkailua ja todella positiivisia juttuja löytänyt. Itse olen pääasiassa lukenut suomenkielisiä kertomuksia / vinkkejä.
  Jään mielenkiinnolla odottamaan seuraavan Chilen matkasi päivityksiä,kuvia ja vinkkejä eli niitä sitten odotellessa 🙂
  Terv. Heidi

  • Reply Hanna torstai, maaliskuu 9, 2017 at 17:30

   Chile on todella monipuolinen maa, etelä- ja pohjoisosat eroavat toisistaan ihan huimasti ja nähtävää riittää 🙂 Chile on myös Etelä-Amerikan maista länsimaisin ja mielestäni sieltä on helpoin aloittaa Lattarimaihin tutustuminen. Toukokuussa tulee tännekin blogiin siis taas Chile-juttuja, mutta sitä odotellessa kannattaa kurkata ainakin Maailman Äärellä -blogi, jossa on ihan todella upeita kuvia ja kertomuksia Chilen Patagoniasta 🙂

 • Reply heidi lauantai, maaliskuu 11, 2017 at 10:05

  Kiitps vinkistä 🙂

  Heidi

 • Leave a Reply