Suomen suurin matkablogiyhteisö

Matkavuosi 2016 vei minut kauemmas kuin koskaan ennen

Vuosi 2016 on ollut varmasti eriskummallisin ja epätavallisin vuosi tähänastisessa elämässäni. 2016 on minulle vuosi, jolloin unelmista tuli totta ja matkat veivät minut ihan kirjaimellisesti maapallon toiselle puolelle. Paikkoihin, joissa aikaero Suomeen oli vuorokauden verran, joissa tammikuussa sai nauttia kesähelteistä ja joissa vessanpöntön vesikin kuulemma pyörii väärään suuntaan. Viime vuosi olikin eräällä tavalla irtiotto, sillä vaikka olenkin ollut virallisesti läsnäolevana opiskelijana yliopistolla koko vuoden, niin opintopisteitä ei graduseminaaria lukuunottamatta ole juuri kertynyt, enkä oikeastaan koko vuonna ole elänyt sellaista normaalia maanantaista torstaihin luentoja -elämää. Selailin juuri vanhoja blogitekstejäni ja törmäsin siellä Ruotsin harjoittelun jälkeen kirjoitettuun postaukseen, jossa järkevästi totesin, että ei tätä valmistumista ole järkeä enää yhdenkään ulkomaanjakson takia pidentää. Eipä… Tämä vuosi ei muuta olekaan ollut kuin valmistumista pidentäviä ulkomaanjaksoja, mutta on se kaikki ollut sen arvoista. Niitä maisterin papereita kerkeää tuuletella myöhemminkin, sillä tuskin ihan joka vuosi on mahdollista viettää puolet vuodesta ulkomailla. Missä sitä sitten on tullut reissattua vuoden aikana?

IMG_20160917_155008

Tammikuu

Vuosi vaihtui Argentiinan Puerto Madrynissa, kun takana oli jo vajaa kuukausi seikkailuja Etelä-Amerikassa. Kellon lyödessä keskiyötä nämä väsyneet matkalaiset olivat tosin jo unten mailla, joten ei nyt voi sanoa, että kyseinen uusi vuosi jäisi mitenkään ikimuistoisena mieleen. Maailmanympärimatka vei meidät tammikuun aikana Argentiinasta Chileen, jossa muun muassa roadtrippailtiin Chiloén saarella, lähes valloitettiin tulivuori Pucónissa ja ihasteltiin Valparaíson värikkyyttä. Parhaiten mieleen tammikuulta jäi kuitenkin roadtrip Argentiinan järvialueen Ruta de los Siete Lagosin reittiä pitkin. Noihin maisemiin voisin lähteä takaisin vaikka heti! Taisipa olla vielä tammikuuta sekin, kun lennettiin Tyynen valtameren toiselle puolelle Uuteen-Seelantiin ja huristeltiin campervanilla pitkin poikin Pohjoissaarta. Ainakin Rotoruan geotermiset alueet, Tongariro Alpine Crossing -vaellus ja hurjat helteet jäivät tuolta mieleen.

IMG_20170101_204329

IMG_20170104_103142

Helmikuu

Roadtrip Uudessa-Seelannissa jatkui ja kierreltiin helmikuun alussa kaksi viikkoa upealla Eteläsaarella. Käytiin melomassa Abel Tasmanin kansallispuistossa, ajeltiin läpi harvaanasutun länsirannikon, ihastuttiin sympaattiseen Wanakaan, vähän ärsyynnyttiin asuntoautoelämään, risteiltiin Milford Soundin vuonolla, vaellettiin Mount Cookissa ja ihmeteltiin maanjäristysten jäljiltä tuhoutunutta Christchurchin kaupunkia. Matka jatkui viikoksi Fidzille viettämään rentoa rantalomaa, joka lopulta sitten päättyi vähän vähemmän rentouttavasti hurrikaani Winstonin iskiessä saarelle. Myrskyn takia jäätiin jumiin Fidzille neljäksi päiväksi ilman sähköä vähäisten käteisvarojen huvetessa nopeaan tahtiin. Sellainen selviytymisseikkailu tuo oli, että olen vannonut, etten matkusta enää mihinkään hurrikaanikaudella. Helmikuun lopussa vietettiin alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen vain pari päivää Sydneyssä ja muutenkin lyhyt aika Australiassa typistyi vain pariin viikkoon.

IMG_20170101_204146

Maaliskuu

Täytän vuosia maaliskuun eka, ja tämä vuosi olikin ensimmäinen, jolloin sain viettää synttäreitäni neljänkymmenen asteen helteessä. Australian Ulurulla ostettiin kaupasta täytekakku ja lähes juostiin lyhyt matka helteessä hotellille ennen kuin koko kakku olisi pelkkää sulanutta suklaata. Australian autiomaa ja se mystinen iso punainen kivi oli ehdottomasti matkavuoden kohokohta tukahduttavasta kuumuudesta huolimatta. Viikon verran reissattiin myös Pohjois-Australiassa, jossa sadekauden takia ei juuri aurinko pilkistänyt ja purjehdusretki Whitsundaysin saaristossa ei sitten ihan vastannut mielikuviani leppoisasta auringonotosta purjeveneen kannella. Sitä vastoin Iso Valliriutta osoittautui todella huikeaksi paikaksi, ja retken sinne kruunasi elämäni ensimmäinen helikopterilento. Maaliskuussa maailmanympärimatka tuli päätökseen ja Hong Kongissa parin päivän mittaisen välilaskun jälkeen oli aika palata takaisin Suomeen.

IMG_20170101_192812

Huhtikuu

Huhtikuu sujuikin enimmäkseen kaavalla arkiaamut yliopistolla gradua kirjoittamassa, illat ja viikonloput töissä. Vähensin kuitenkin työtunteja sen verran, että ehdin kunnolla kirjoittaa gradua ja yllättäen minulla oli jopa niin ruhtinaallisesti vapaa-aikaa, että kerkesin käydä urheilemassa. Huhtikuussa taisinkin pyöriä enimmäkseen Tampereella, tein kävelylenkkejä järvimaisemissa ja arjen luksuksena käytiin miehen kanssa syömässä Näsinneulan ravintolassa.

IMG_20170101_192711

Toukokuu

Toukokuu seurasi pitkälti samaa kaavaa, sopivassa suhteessa gradua ja töitä. Ehdin kuitenkin tehdä retken Helsinkiin erään ranskalaisen vaihtarin kanssa ja käydä vaeltamassa Seitsemisen kansallispuistossa.

IMG_20170101_192640

Kesäkuu

Kesän alussa sain gradun ensimmäisen version valmiiksi ja siihen se graduprosessi sillä erää sitten jäikin, sillä rupesin taas tekemään töitä täysipäiväisesti. Tämän vuoden tavoite olisi saadakin tuo ihan liian pitkäksi aikaa roikkumaan jäänyt akateemisen osaamiseni taidonnäyte vihdoin viimeisteltyä. Kesäkuussa pidin kesäjuhlat kavereilleni ja juhannusta juhlittiin Himoksella kaveriporukalla. Itse en ole mikään festarikävijä, mutta oli ihan hauska pitkästä aikaa päästä näkemään hyviä keikkoja ja kun majoituttiin mökissä ja kädessä oli vesivessojen käyttöön oikeuttava ranneke, oli tämäkin festariprinsessa onnellinen.

IMG_20170101_192420

Heinäkuu

Töitä, töitä ja töitä. Kotimaassa tuli kuitenkin hieman matkailtua, sillä lähdettiin viettämään ensimmäistä hääpäivää Naantaliin. Kesäaikaan kaupunki oli söpö kuin mikä ja paikka henki kunnon saaristotunnelmaa. Ajatella, etten ollut aiemmin edes käynyt tuolla. Heinäkuussa vietin vähäisiä vapaahetkiä ainakin Instagram-kuvamateriaalin perusteella veneillen Tampereen järvillä sekä käväisemällä Seinäjoen asuntomessuilla.

IMG_20170101_192357

Elokuu

Elokuussa koitti historiallinen hetki, kun sain ihan ensimmäistä kertaa lomailla oikein luvan (ja palkan) kanssa. Heti loman alussa lähdettiin siis reissuun äitin, siskon ja veljen kanssa, sillä oltiin keväällä bongattu Finnairin tarjouksista edulliset lennot Sloveniaan. Vajaan viikon aikana tutustuttiin iki-ihanaan Ljubljanaan, Bled-järven kuvankauniisiin maisemiin sekä Postojnan valtavaan tippukiviluolaan. Loppuloman vietin Pohjanmaalla, jossa käytiin tekemässä pieni vaellusretki Raippaluodossa. Ja elokuun lopussa olikin taas muutosten aika, kun pakkasin laukkuni ja lähdin Espanjaan Erasmus-harjoitteluun.

IMG_20170101_192316

IMG_20170101_192222

Syyskuu

Alkusyksy meni uuteen kotikaupunkiin Valenciaan tutustuessa. Hirveästä helteestä huolimatta kiertelin keskustan nähtävyyksiä, ja kävin useaan otteeseen rannalla. Harjoittelussa ensimmäinen kuukausi kului uusien asioiden opetteluun ja minua pompoteltiin toimistolta toiseen. Uusien kavereiden kanssa istuttiin monesti iltaa vapaa-ajalla ja kämppiksistä sai aina seuraa. Alun kulttuurishokin jälkeen elämä mañana-maassa alkoi tuntumaan ihan mukavalta. Syyskuun lopussa tapasin myös siskoni Alicantessa ja tuliaisina siltä reissulta sain mukaani jotain öttimöntiäisiä, jotka purivat kädet ja jalat paukamille.

IMG_20170101_192201

IMG_20170101_192114

Lokakuu

Lokakuu oli reissukuukausi ja joka viikonlopulle olikin jotain ohjelmaa. Sain vieraaksi perheeni sekä mieheni ja esittelin heille Valencian nähtävyyksiä. Kuun puolivälissä tein viikonloppureissun Madridiin, josta tykkäsin heti ensinäkemällä. Kuun lopussa taas tein pitkänä viikonloppuna reissun Andalusiaan, ja tutustuin Sevillaan ja Córdobaan. Erityisesti Sevillan upeat nähtävyydet ihastuttivat ja kaupunki oli kaiken kaikkiaan hurmaava. Valencian lähistöllä tuli pistäydyttä Albuferan järvellä tajuttoman upeaa auringonlaskua ihailemassa.

IMG_20170101_191936

IMG_20170101_191912

Marraskuu

Viimeinen kuukausi Valenciassa sujui jo vähän syksyisemmissä merkeissä ja loppukuusta jo värjöteltiin viileässä asunnossa takit päällä. Odotin jo kovasti harjoittelun päättymistä ja samalla laiskistuin niin, etten jaksanut viikonloppuisin tehdä kummempia. Kävin El Salerin rannalla Valencian ulkopuolella ja sain kaverini Suomesta kylään. Marraskuun viimeinen viikko oli pelkkiä hyvästejä ja loputtomia jäähyväisposkipusujen vaihtoja. Harjoittelu yliopistolla päättyi ja työporukan kanssa vietettiin jäähyväisillallisia.

IMG_20170101_191808

Joulukuu

Viimeisinä päivinä Valenciassa oli tarkoitus vielä käydä kaikissa niissä paikoissa, joissa ei ollut aiemmin ehtinyt käydä, mutta useamman päivän jatkuneet kaatosateet muuttivat lopulta suunnitelmia. Haikein mielin hyvästelin Valencian sekä sinne jäävät ihmiset ja 3.12. Valencian asemalla junaan hyppäsikin yksi itkusilmäinen tyttö valtavien matkatavaroiden kanssa. Ihana oli toki tulla takaisin Suomeenkin, mutta on tässä joulukuun ainaisessa pimeydessä ja kylmyydessä vähän väliä miettinyt, että mikä ihme meitä suomalaisia vaivaa, kun halutaan asua tällaisessa säiden puolesta vihoviimeisessä loukussa. Onneksi kerkesin edes vähän nauttia lumesta ja käydä jopa rekiretkellä Ikaalisissa ennen joulua.

IMG_20170101_191147

Mitä kuuluu vuoteen 2017?

Vielä pari päivää ennen joulua elämä oli pelkkää epävarmuutta, enkä edelleenkään osaa varmaksi sanoa, missä menen vuoden päästä. Mutta se on varmaa, että vuodesta 2017 tulee ainakin jollain tasolla muutosten vuosi, sillä toistaiseksi tammikuu on viimeinen kuukausi, jonka tulen viettämään Tampereella. Loppukevään pendelöinkin sitten vähäisille luennoilleni Seinäjoelta käsin. Ollaan jo pidempään miehen kanssa puhuttu paluusta kotiseuduille Pohjanmaalle, ja vaikka Seinäjoki ei välttämättä ollut se paikka, joka meillä oli mielessä paluumuuttoa suunnitellessa, niin tällä hetkellä se on meille järkevin asuinkaupunki. Never say never, sillä vielä muutama vuosi takaperin vannoin, etten ikinä halua muuttaa kyseiseen junttilaan. Vuoden 2017 tavoitteet menevätkin suurin piirtein näin: tee se gradu valmiiksi, valmistu, urheile enemmän, löydä oman alan työpaikka, osta asunto, syö vähän vähemmän suklaata ja matkustele. Yhtään reissua ei ole varattuna, eikä tästä vuodesta varmasti tulee millään tasolla yhtä huikeata reissuvuotta kuin edeltäjästään. Vuosi 2016 oli matkaunelmien vuosi, joten ehkä tämä vuosi on sitten hieman toisenlaisten unelmien vuosi. En tiedä, oliko viime vuosi elämäni paras vuosi ikinä, mutta ei se ainakaan kaukana ollut. Ja parasta on se, että nyt vuotta 2016 summatessa voi todeta, että minä itse tein näistä kaikista unelmista totta. Don´t dream your life, live your dreams. 

Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä toimivat Travellover ja Muru Mou -matkablogit. Kampanjan tarkoitus on levittää matkailutietoutta ja matkailun ilosanomaa. Minut löytää Instagramista nimimerkillä @hannaranskatar

Previous Post Next Post

You Might Also Like

30 Comments

 • Reply sarsa / Pohjoistuuli puhaltaa torstai, tammikuu 5, 2017 at 09:52

  Hieno reissuvuosi sulla takana! Tuo Etelä-Amerikka on kyllä kiinnostava kohde. Mielenkiinnolla kuulen jatkossa myös miten sun paluumuutto Pohjanmaalle sujuu. Hienoa kun palaatte sinne ei kaikkien tarvitse tänne etelä osaan jäädä.

  • Reply Hanna perjantai, tammikuu 6, 2017 at 15:20

   Etelä-Amerikka oli kyllä huikea, sinne kun pääsisi pian takaisin 🙂 Haha saa nähdä, millainen kulttuurishokki paluumuuttajille iskee, aika kauan ehdittiin kuitenkin jo etelässä asustella. Mutta toisaalta on kiva palata takaisin kotikonnuille!

 • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa torstai, tammikuu 5, 2017 at 10:01

  Onpa sulla ollut huikea ja monipuolinen vuosi! Vaikka oonkin sun blogia lueskellut viime vuonna paljon, niin tällaiset yhteenvetopostaukset auttaa silti aina hahmottamaan hyvin kuluneen vuoden menemiset. Mullakin viime vuosi oli varsin huima reissuvuosi ja jo ihan realiteettien iskiessä vastaan en odota tästä vuodesta vastaavaa. Mutta aina ei mun mielestä tarvitsekaan. Seinäjoella oon käynyt about miljoona kertaa, joko vaihtamassa junaa Tampereen ja Vaasan väliä reissatessa, Provinssissa heilumassa, keikoilla ja mitä lie. Ei siitä koskaan ole munkaan suosikkikaupunki tullut, mutta ainakin sieltä pääsee nopsaan moneen suuntaan jos alkaa meno ahdistaa 😉

  • Reply Hanna perjantai, tammikuu 6, 2017 at 15:27

   Joo mäkin tykkään lukea yhteenvetoja, aika monella taisi viime olla melko huikea reissuvuosi! Mutta totta, että välillä on hyvä olla vähän rauhallisempiakin vuosia, niin osaa taas arvostaa sitä, kun pääsee reissaamaan enemmän. Hassua kyllä, että tuo Seinäjoki on aika yhtäkkiä muotoutunut ihan kivaksi asuinpaikaksi omassa päässä. Kaupungissa on tullut minunkin hilluttua kohtuullisen paljon, vaikka Vaasa onkin nuoruudessa aina ollut itselle se tutumpi kaupunki, jonne on suunnattu shoppailemaan ja elokuviin. Eikä tämän muuton tosiaan tarvitse tarkoittaa, että loppuelämäksi Seinäjoelle tarvisi jäädä 😀

 • Reply Heidi / Maailman äärellä torstai, tammikuu 5, 2017 at 10:36

  Aivan mahtava reissuvuosi sinulla takana. Minä olen itse vielä Chilen ihanuudesta sekaisin ja arjen aloittaminen tuntuu niin tahmealta, mutta että sinulla heti Etelä-Amerikan jälkeen oli tämä Uusi-Seelanti, josta minä olen haaveillut iät ja ajat. Vau ja ihanuus! Ihana myös kuulla, että sinäkin tykästyit Madridiin. On se vaan niin ihana!
  Tsemppiä sinulle gradun loppuun puurtamiseen ja ihanaa alkanutta vuotta ja uusia elämänvaiheita <3.

  • Reply Hanna perjantai, tammikuu 6, 2017 at 15:30

   Kiitos paljon Heidi! Mukavaa alkanutta vuotta sinullekin 🙂 Patagonian kuviasi katsellessa iski kyllä kova ikävä takaisin Etelä-Amerikkaan, ei mikään ihme, jos arkeen palaaminen on sielläkin sujunut tahmeasti! Täytyy tosin tunnustaa, että Patagonian upeiden maisemien jälkeen en ehkä osannut arvostaa enää Uuden-Seelannin kauneutta tarpeeksi, vaan olen vasta tässä pikkuhiljaa kuvia selaillessa havahtunut siihen, että olihan se nyt upea paikka. Ehkä voikin olla hyvä, että nämä kaksi paikkaa kokee eri reissuilla!

 • Reply Katja | Historia de Viajes torstai, tammikuu 5, 2017 at 12:18

  Sun vuotta on ollut kyllä mielenkiintoista seurata, niin paljon omia unelmakohteita. Etelä-Amerikassa on jotain taikaa ja huomaan haaveilevani irtiotosta siellä harvase viikko. Ei ehkä vielä tämän vuoden aikana toteutettava haave, mutta ehkä seuraavan. Ja Valencia on kyllä niin ihana myös.

  Toivottavasti vuosi 2017 tuo tullessaan unelmareissuja ja saat myös gradu urakkasi valmiiksi!

  • Reply Hanna perjantai, tammikuu 6, 2017 at 15:33

   Sitä minäkin toivon, että saisi vihdoin gradun pois mielestä! Kyllä se vielä tulee sunkin aika päästä Etelä-Amerikkaan ja sillä välin varmasti kevät Madridissa on mahtava kokemus sekin 🙂 Unelmareissuja myös sulle vuodelle 2017!

 • Reply sari/ matkalla lähelle tai kauas torstai, tammikuu 5, 2017 at 14:41

  Hienoja juttuja on mahtunut vuoteesi 2016. Toivotan sinulle samanlaista vuotta 2017!

  • Reply Hanna perjantai, tammikuu 6, 2017 at 15:34

   Kiitos Sari! 🙂 Samaan määrään reissuja voi olla mahdoton päästä, mutta eiköhän tämäkin vuosi pidä sisällään kaikkea mahtavaa.

 • Reply ananas2go torstai, tammikuu 5, 2017 at 19:01

  Espanja tuntuu huiskuttavan kutsuvasti kättään nyt useammastakin postauksesta! Varsinainen matkahaaveiden päivä tälle pakkasessa kärvistelijälle.

  Ihana, että kulunut matkavuosi oli noin unelma. Iloa tulevaan! Ja matkailoa!

  • Reply Hanna perjantai, tammikuu 6, 2017 at 15:35

   Kiitos samoin! 🙂 Espanja on kyllä ollut viime aikoina paljon esillä. Ja itsekin yllätyin, miten monipuolinen maa se loppujen lopuksi on, paljon muutakin kuin vain Kanariansaaret ja Aurinkorannikko 🙂

 • Reply Katja torstai, tammikuu 5, 2017 at 20:04

  Aivan mahtavaa miten teit unelmista totta! Ja hei, elämä menee just näin, joskus on seikkailuja, ja joskus ollaan enemmän kotona. Kumpikaan ei ole välttämättä se huonompi vaihtoehto, kun muistaa että maailmalta pääsee aina takaisin kotiin ja että kotoa voi aina lähteä myös uudelleen maailmalle 🙂 Sinulle on tulossa mukavan kuuloinen vuosi joka tapauksessa, vaikkakin erilainen kuin viime vuosi!

  • Reply Hanna perjantai, tammikuu 6, 2017 at 15:36

   Olipa hyvin sanottu ja niin totta! Hyvä olla välillä kotona, että osaa taas arvostaa sitä, että pääsee reissaamaan ja toisin päin. Ja eiköhän tähänkin vuoteen reissuja mahdu, vaikka tuskin ihan maailmanympärimatkan veroisia kokemuksia kuitenkaan 😀

 • Reply Teija / Lähdetään Taas perjantai, tammikuu 6, 2017 at 21:22

  Ihanaa! Unelmista kuuluukin tehdä totta. Itse kiersin unelmakohteitani yksi toisensa perään vuosien ajan. Nyt reissataan toistaiseksi hieman tavallisemmissa kohteissa lapsen ehdoilla, mutta eiköhän niitä unelmakohteita taas päästä pian kiertämään. Nyt elän erilaista unelmaa maailman ihanimman pienen prinsessan ja unelmatyön parissa 🙂

  • Reply Hanna lauantai, tammikuu 7, 2017 at 17:23

   Kiva kuulla, että sinunkin unelmat ovat toteutuneet, niin reissujen kuin muidenkin asioiden osalta! Eikä tavallisissa kohteissakaan mitään vikaa ole, ei unelmakohteiden aina tarvi olla kaukaisia paikkoja maapallon toisella puolella 🙂

 • Reply Merja / Merjan matkassa perjantai, tammikuu 6, 2017 at 22:14

  Kivoja nämä yhteenvetopostaukset! Maailmanympärimatka kuulostaa mahtavalta ja olet käynyt juuri niissä kohteissa, jotka mulla bucket-listalla (Australia, Uusi-Seelanti…) Hyvää reissuvuotta 2017!

  • Reply Hanna lauantai, tammikuu 7, 2017 at 17:24

   Kiitos samoin! Maailmanympärimatka oli siitä mahtava, että pääsi kerralla niin moneen unelmakohteeseen 🙂 Etköhän sinäkin vielä pääse toteuttamaan haaveesi Australiasta ja Uudesta-Seelannista.

 • Reply Terhi / Muru Mou lauantai, tammikuu 7, 2017 at 17:23

  Oijoi, mikä reissuvuosi sulla! Aivan mielettömän upeita kohteita! Lähtisin näistä vaikka heti tältä istumalta ihan minne vaan! Tai no siis, Suomea lukuun ottamatta 😀

  • Reply Hanna lauantai, tammikuu 7, 2017 at 17:26

   No niin minäkin lähtisin takaisin vaikka heti näihin kohteisiin! Jopa niihin Suomen kohteisiin, sillä ulkomailla oleilun jälkeen osaa taas arvostaa eri lailla Suomenkin kauneutta 🙂

 • Reply Nina lauantai, tammikuu 7, 2017 at 18:58

  Voi kuinka mä haaveilen karavaanielämästä Uudessa-Seelannissa! Päivääkään en tosin ole asuntoautossa viettänyt, että en tiedä, miten sujuisi… 🙂 mulla on muuten vähän samanlainen tilanne kun sulla, viime vuonna tuli reissattua historiallisen paljon ja panostettua matkaunelmiin, tänä vuonna on ennemminkin ammatillisten unelmien vuoro… kaikella on aikansa ja paikkansa!

  • Reply Hanna maanantai, tammikuu 9, 2017 at 09:28

   Nimenomaan, välillä on hyvä keskittyä myös muihin unelmiin kuin reissaamiseen! Vaikka tuskinpa se reissuista haaveilu loppuu, vaikka mahdollisuuksia matkustaa ei tänä vuonna olekaan yhtä paljoa. Karavaanielämä Uudessa-Seelannissa oli mahtava tapa nähdä maata, vaikka välillä tulikin peruselämän mukavuuksia, kuten suihkua, ikävä 🙂

 • Reply Saana | Live now – dream later lauantai, tammikuu 7, 2017 at 19:31

  Ihan mieletön vuosi sulla takana, tästä postauksesta löytyi tosi moni sellainen unelmakohde, joihin en vielä ole syystä tai toisesta päässyt matkustamaan, mutta listalla ovat. Ja nämä kuvat… ai että! Sait kyllä aikamoisen reissukuumeen taas päälle, vaikka muutama matka onkin jo varattuna tähän alkuvuoteen, eli eihän tässä kotisohvalle ehdi itsekään onneksi juuttumaan. Mahtavaa reissuvuotta 2017, vaikka tätä on varmaan melko hankala päihittää. Mutta onneksi kuvat ja muistot lämmittävät monta vuotta eteenpäin, vaikka reissuvuosi jäisikin aikaisempaa hiljaisemmaksi 🙂

  • Reply Hanna maanantai, tammikuu 9, 2017 at 09:29

   Kiitos kommentista Saana! 🙂 Näissä reissuissa riittää tosiaan muisteltavaa, vaikka tänä vuonna ei reissaisi yhtään mihinkään. Toivottavasti sinäkin pääset matkustamaan unelmakohteisiisi, ja hyvää reissuvuotta myös sinne!

 • Reply Maarit Johanna sunnuntai, tammikuu 8, 2017 at 18:35

  Sitä vuoden loppua odotellessa, kun voisin itsekin hyvällä mielellä kirjoittaa menneen vuoden olleen matkailullisesti paras. Sinun reissut on olleet kyllä aivan eeppisiä! Kelpais mullekin. Ja kiinnostais myös maailman ympäri 😀

  • Reply Hanna maanantai, tammikuu 9, 2017 at 09:31

   Kyllä se vielä sullekin koittaa se hetki, kun voit todeta, että olihan reissuvuosi 🙂 Minä taas olen täältä etelästä käsin ihaillut, miten upeissa paikoissa oot käynyt Lapissa tänä vuonna!

 • Reply Mika / Lähtöportti sunnuntai, tammikuu 8, 2017 at 22:29

  Mahtavaa, että sait noin paljon unelmia toteutettua! Sivumennen sanoen oman haavelistani kärjessähän ovat jo kauan olleet Uusi-Seelanti, Chile ja Australia… Oman kokemuksen perusteella kannustan kyllä valmistumaan pian, se helpottaa kummasti kun saa opiskelut pois takaraivosta. Eli tsemppiä opintoihin, mutta matkoja unohtamatta! 🙂

  • Reply Hanna maanantai, tammikuu 9, 2017 at 09:32

   Kiitos! Kyllä nyt on jo sen verran kauan opiskeltu, että olisi jo hyvä saadakin koulujutut pois mielestä 🙂 Hyvälle kuulostaa sun haavelista, ennen tämän vuoden reissuja omakin lista näytti aikalailla tuolta.

 • Reply Travellover Annika perjantai, tammikuu 20, 2017 at 23:19

  Minä luulin omani olleen huikein matkavuosi ikinä, mutta kun katson sinun reissujasi, lähtee väri kasvoilta ja alan kalveta kateudesta. 🙂 Ihan mieletön!

  • Reply Hanna lauantai, tammikuu 21, 2017 at 10:41

   Haha no olihan se aika mieletön vuosi! Vaikka niin oli varmasti sinunkin 😉

  Leave a Reply