Suomen suurin matkablogiyhteisö

10 vinkkiä Valenciaan

Espanjan kolmanneksi suurin kaupunki, Valencia, taitaa monesti jäädä Barcelonan ja Madridin varjoon. Koska itse asustelin kaupungissa tänä syksynä kolmisen kuukautta, kerkesi sinä aikana muodostua jonkinlainen käsitys siitä, mitä Valencia tarjoaa turistille. Ihan samanlaista määrää ainutlaatuisia nähtävyyksiä kaupunki ei tarjoa kuin esimerkiksi Barcelona, mutta Valenciakin on kiva kohde lyhyelle lomalle Espanjan auringossa. Mitä Valenciassa sitten kannattaa kokea?

P1019603

1. Kiertele El Carmenin korttelissa

Valencian keskusta ei ole suuren suuri ja monet tärkeimmistä nähtävyyksistä löytyvät vanhan kaupungin alueelta, El Carmenin kaupuginosasta. El Carmen on täynnä pieniä sokkeloisia kujia, kuppiloita ja ravintoloita sekä pikkuputiikkeja. Vanhaan kaupunkiin kannattaa saapua joko Torres de Quartin tai Porta de Serransin kautta, nämä portit eri puolilla vanhaa kaupunkia ovat kaikki, mitä vanhasta kaupunginmuurista on jäljellä. El Carmenin keskus on Plaza de la Virgenin aukio, jolta löytyy Valencian katedraali. Muitakin kivoja aukioita löytyy vähän syrjemmältä, esimerkiksi Plaza de Negrita, jonne kannattaa suunnata iltaa istumaan. Oikeastaan parasta El Carmenissa on vain haahuilla päämäärättömästi ympäriinsä, sillä silloin törmää todennäköisemmin mielenkiintoisiin paikkoihin.

P1010068

P1019570

2. Ihaile maisemia yläilmoista

Korkein näköalapaikka Valenciassa on korkealle kohoava katedraalin torni, La Miguelete. Ylös kiipeäminen on aikamoinen urakka ja kierreportaat ahtaat, mutta ylhäällä maisemat palkitsevat. Toinen paikka nähdä Valencia yläilmoista on jompikumpi vanhoista kaupunginporteista. Porta de Serransilta aukeaa näköala Turian puistoon, joten se on ehkä hieman parempi maisemiltaan.

P1010448

P1010746

3. Ajoita nähtävyyskierros sunnuntaiaamupäivälle

Suurin osa Valencian nähtävyyksistä on sunnuntaiaamupäivisin ilmaisia. Jos euron parin pääsymaksut hirvittävät, kannattaa kiertää maksulliset nähtävyydet tuolloin. Torres de Quartin ja Porta de Serransin lisäksi ilmaiseksi pääsee vanhaan silkkitukun rakennukseen Lonja de la Sedaan sekä Palacio del Marqués de Dos Aguasin palatsiin.

P1010046

P1011711

Sunnuntaisin palatsi on muuten suosittu kuvauspaikka ja siellä voi törmätä myös perinteisiin kansallispukuihin pukeutuneisiin naisiin.

4. Maista paellaa

Espanjalainen perinneruoka, paella, on alun perin Valenciasta kotoisin. Aito ja alkuperäinen paella löytyy siis edelleen Valenciasta, joten kaupungissa kannattaa ehdottomasti maistaa paella valencianaa, joka sisältää kanaa, kania, vihanneksia ja usein myös etanoita. Parhaimmat paellapaikat löytyvät kuulemma kaupungin ulkopuolelta, mutta yksi poikkeus vahvistaa säännön. Casa Roberto Ruzafan korttelissa tarjoilee herkullista paellaa. Pöytä kannattaa varata etukäteen, sillä ravintola oli todella suosittu ja me onnistuttiin saamaan kahden hengen pöytä ilman varausta vain siksi, että oltiin paikalla heti ravintolan auetessa. Ihan budjettiruokapaikka tuo ei ollut, vaan paella maksoi 17€/hlö.

P1010479

5. Herkuttele

Valenciasta löytyy vähän liian hyvin myös herkuttelupaikkoja. Katedraalin kupeessa sijaitseva Véneta tarjoilee Espanjan parhaaksi valittua Nutella-keksi-jäätelöä, Ruzafasta löytyy ihana argentiinalainen kahvila Dulce de Leche ja Taberna de la Reinan ravintolasta löytyy maukkaita pintxoja, eli leipäpalan päälle koottuja tapas-annoksia. Ja jos Valencian perinteiset herkut houkuttelevat, kannattaa napata kauppahallista mukaan pähkinöistä tehtyä horchata-juomaa ja farton-leivoksia.

P1011922

P1019977

6. Shoppaile

Valencia (niin kuin mikä tahansa isompi kaupunki Espanjassa) on loistava shoppailukaupunki. Hinnat Zarassa ja muissa espanjalaisissa ketjuliikkeissä ovat muuta Eurooppaa halvemmat ja Valencian keskustasta Colonin metroaseman ympäristöstä löytyvät kaikki peruskaupat, kuten myös kolme Corte Inglés -tavarataloa. Keskusta ulkopuolelta löytyy useampi isompi ostoskeskus, itse tykkäsin shoppailla Nuevo Centrossa, joka oli todella lähellä asuntoani. Nuevo Centron lähistöltä löytyy myös iso Decathlon-urheilukauppa, jonka halpoihin hintoihin ihastuin jo Ranskassa asuessani. Valencian ulkopuolelta, 40 minuutin bussimatkan päästä löytyy myös valtava Bonairen ostos- ja outletkeskus. Bussimatka on kaikkea muuta kuin mukava (bussi nro 160 lähtee muuten Nuevo Centron vierestä), mutta Bonairessa on Primark, jota ei muualta Valenciasta löydy.

Kauppahallissa, Mercado Centralissa, kannattaa myös piipahtaa, sillä rakennus on jo itsessään kaunis. Kauppahallista löytää takuulla tuoreita vihanneksia ja hedelmiä, pähkinöitä, lihaa, mereneläviä ja kinkkuja sen seitsemää sorttia.

P1019573

7. Lenkkeile Turian puistossa

Vanhan joenuoman pohjalle rakennettu Turian puisto noin yhdeksän kilometrin pituinen yhtenäinen puistoalue ja todellinen paikallisten olohuone. Puistossa on useita leikkipaikkoja lapsille, jalkapallokenttiä, yleisurheilustadion sekä viiden kilometrin pituinen juoksurata, joka iltaisin vilisee lenkkeilijöitä. Turian puistossa kannattaa käydä ainakin kävelemässä upeiden vanhojen siltojen alla ja reippaimmat voivat vuokrata pyörän, sillä laajan puiston alueeseen tutustuu näppärimmin pyörällä. Itse satuin asumaan hyvin lähellä Turiaa ja kyllä tuota lenkkipolkua on tullut kova ikävä täällä Tampereella jäisiä jalkakäytäviä pitkin hölkätessä. Juokseminen on aina ollut yksi inhokkilajini, mutta Valenciassa siihen oli tarjolla niin upeat puitteet, ettei omakaan juoksuinnostus laantunut muutaman kerran jälkeen.

P1011858

P1019497

8. Vietä rantaelämää

Valencian rannat eivät ole ihan keskustassa, vaan hitusen kauempana. Mutta suosituimmalle Malvarrosan rannalle pääsee näppärästi keskustasta ensin metrolla Benimacletin asemalle, jossa vaihdetaan ratikkaan. Maailman kauneimpia eivät Valencian rannat ole ja varsinkin kesäaikaan Malvarrosa on tupaten täynnä. Mutta ranta kuin ranta, Malvarrosassa onnistuu auringonotto ja uiminen, ja kesäaikaan pystyy myös vuokraamaan aurinkotuolin ja ostamaan virvokkeita kojuista. Mikäli kaipaa vähän luonnollisempaa rantaa, kannattaa suunnata sataman eteläpuolelle El Saleriin, josta vinkkasin jo viime postauksessa.

P1010104

P1019651

9. Suuntaa syömään Ruzafan ravintoloihin

Kuten monessa muussakin kaupungissa, ovat Valencian keskusta-alueelta löytyvät ravintolat enimmäkseen kalliita turistipaikkoja, joissa harvoin voi odottaa syövänsä elämänsä parhaan lounaan. Paikalliset taas käyvät enemmän syömässä Ruzafan trendikkäässä kaupunginosassa, jossa riittää ravintoloita joka makuun. La Más Bonita on ehdoton suosikkini, jossa tarjoillaan kevyitä lounaita, salaatteja, sandwichejä, smoothieita ja tuhteja kakkupaloja. La Finestra on pikkuinen pizzeria, jossa tarjoillaan pikkupizzoja yllätystäytteillä ja Ubik taas on hipsteri kirjakauppakahvila, josta saa myös pientä purtavaa. Ihan Ruzafan vierestä, Carrer del Comte d’Altea -kadulta, löytyy myös lukemattomia ravintoloita. Italialaista ruokaa tarjoileva Lambrusqueria tuntuu aina olevan täynnä ja pastat ovat siellä sen verran herkullisia, etten ihmettele. Tajuttoman hyvää aasialaista ruokaa taas tarjoilee Aoyama, jossa 17 eurolla saa tilata niin paljon herkullisia ruokalajeja ja myös susheja kuin jaksaa syödä.

P1011863

10. Koe auringonlasku Albuferalla

Valencian kupeesta löytyvä Albuferan järvialue on kiva kohde parin tunnin retkelle pois kaupungin vilinästä. Paikalle kannattaa ehdottomasti suunnata auringonlaskun aikaan, viime postauksesta löytyy lisää vinkkejä Albuferalle.

P1010724

Pari käytännön vinkkiä Valenciaan:

 • Lentokentältä keskustaan pääsee näppärästi metrolla. Lentokenttä sijaitsee D-vyöhykkeellä, joten sinne täytyy ostaa kaikki vyöhykkeet kattava lippu, joka maksaa 3,90€. Menopaluulippu tulee hieman halvemmaksi.
 • Valenciassa on kaksi päärautatieasemaa. Luotijunat saapuvat Joaquin Sorollan asemalle, joka on hieman kauempana keskustasta, kun taas hitaammat junat pysähtyvät Estación del Norten asemalla.
 • Valencian keskustassa näppärin tapa liikkua paikasta toiseen on kävellen. Rannalle pääsee metro+ratikka-yhdistelmällä ja keskustan ulkopuolella sijaitsevalle Ciudad de las Artes y las Ciencias -rakennuskompleksille on järkevin siirtyä bussilla, joihin lippu maksetaan käteisellä. Metrokorttia ei välttämättä siis ole järkeä hankkia, seurueen kesken voi toki myös jakaa 10 kerran sarjalipun, bonometron, jolloin yksittäiset matkat tulevat halvemmiksi.

P1019543

Ja kun Valenciasta puhutaan, niin paras aika vierailla kaupungissa on tietysti maaliskuun puoliväli, jolloin koko kaupunki on yhtä juhlahumua Fallas-juhlan myötä. Itse aion ehdottomasti palata vielä Valenciaan kokemaan Fallasin tunnelman.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Sunna keskiviikko, 28 joulukuun, 2016 at 15:27

  En ole koskaan tajunnut, että Valenciassakin olisi metro! Pitäisi kyllä joskus ottaa Espanjan itärannikko haltuun. Ja voi miten ihanat lenkkihoodit! Maisemat kyllä vaikuttaa juoksuintoon. Wienissä lenkkeilin melkein joka päivä, ja nyt tuonne ulos pakkaseen jaksaa vaivautua maksimissaan pari kertaa viikossa.

  • Reply Hanna torstai, 29 joulukuun, 2016 at 20:36

   Haha joo on siellä tosiaan metro, mutta hieman epäkätevästi kaikki linjat kulkevat keskustassa lähes samaa reittiä, joten kätevä kulkuväline metro on oikeastaan vain keskustan ulkopuolelle liikkuessa. Se on kyllä niin totta, että maisemat vaikuttaa lenkki-intoon, täällä Suomessa saa olla todella motivoitunut, että jaksaa lähteä tuonne kylmään ja pimeään urheilemaan. Ehkä täälläkin joskus keksitään vielä rakentaa viihtyisiä lenkkipolkuja puistoihin 🙂

  Leave a Reply