Suomen suurin matkablogiyhteisö

Nähtävää Sevillassa

Sevillasta kirjoittelin tunnelmia jo tuoreeltaan reissun päältä, mutta koska kaupunki oli niin upea ja kuvia kertyi monta sataa, päätin julkaista vielä kunnon kuvatulvan tästä ihanasta Andalusian pääkaupungista. Sevillassa riittää nähtävää, kannattaa ehdottomasti varata kaupungin tutkimiseen useampi päivä. Mitä kaupungissa sitten kannattaa nähdä?

P1011279

P1010964

Barrio de Santa Cruz

Sevillan vanha juutalaiskaupunginosa on varmasti sokkeloisimpia vanhoja kaupunkeja, joissa olen käynyt. Eksymiseltä ei voi välttyä, mutta siinä kapeita kujia täynnä olevan korttelin viehätys oikeastaan onkin. Kun et oikein tiedä, missä olet ja mihin olet menossa, törmäät varmasti ainakin värikkäisiin taloihin, söpöihin aukioihin ja pikkuisin katuihin, joilla mahtuu juuri ja juuri ohittamaan vastaantulijat.

P1010768 P1010773

P1011079

P1010997

Real Alcázar de Sevilla

Alcázarin palatsi on varmasti yksi Sevillan kuuluisimpia nähtävyyksiä ja myös suosituimpia. Fiksu olisikin hommannut liput netistä etukäteen, mutta kyllä sisälle pääsi ilmankin, tosin puolen tunnin jonotuksen jälkeen. Tämä vanha maurien linnoitus toimii nykyään kuninkaallisena palatsina. Itselle tuli mieleen Marokossa nähdyt rakennukset, sillä palatsin kaikki seinät oli koristeltu koristeellisin ornamentein. Kristinuskon vaikutus näkyi kuitenkin palatsin uudemmissa osissa, joissa pyhimysten kuvat olivat korvanneet ornamentit. Alcázar on aika mielenkiintoinen läpileikkaus Espanjan historiaan ja kauniiden salien lisäksi linnan valtavan puutarhan kiertämiseen kannattaa myös varata aikaa. Opiskelijalippu oli muuten ihanan edullinen, vain 2€ alle 26-vuotiailta, mutta ei normilippukaan hurjan kallis ollut, 9,5 euroa.

P1011425

P1010824 P1010839 P1010871 P1010927 P1010940

Metropol Parasol

Vanhojen rakennusten vastapainoksi Sevillasta löytyy myös uudempaa arkkitehtuuria. Metropol Parasol on mielenkiintoinen rakennelma kaupungin keskustassa, varsinkin näin suomalaisnäkökulmasta, sillä rakennukseen on käytetty suomalaista puuta. Ylhäällä on näköalapaikka, ja 3 euron hintaisella lipulla saa myös yhden ilmaisen juoman ylhäällä olevista kahviloista. Maisemat tuolta olivat ihan kivat, mutta koska kovin korkealle ei päässyt, tykkäsin enemmän katedraalin tornin maisemista.

P1010969 P1010981

Catedral de Sevilla

Toinen Sevillan must-nähtävyyksistä on tietysti maailman suurin katedraali. Siinä oli tosiaan kirkolla kokoa, ei paljoa hävinnyt Pietarinkirkolle koristeellisuudessa ja kullan määrässä. Sisältä löytyy muun muassa erään Kristoffer Kolumbuksen hauta, mitä lie kyseinen heppu sitten aikanaan elämässään onkaan saavuttanut, kun on päätynyt haudattavaksi näin kuuluisaan katedraaliin. Luonnollisesti paikka on myös muiden turistien suosiossa ja jonottamiseen saa taas varautua. Samalla lipunhinnalla (aikuiset 9€, opiskelijat 4€) pääsee myös kiipeämään Giraldan torniin, josta avautuvat upeat näköalat alas kaupunkiin. Kannattaa ehdottomasti kiivetä, vaikka tornissa vähän tungosta onkin ja maisemapaikoista saa taistella muiden kameroiden kanssa heiluvien turistien kanssa. Vaikka torni on korkea, oli kiipeäminen tehty suhteellisen helpoksi, sillä portaiden sijaan ylös kavuttiin yli 30 ylöspäin viettävää luiskaa pitkin.

P1010954

P1011009 P1011034 P1011046 P1011068

Torre del Oro

Näköalapaikkoja Sevillasta tuntuu löytyvän, sillä jokirannassa sijaitsee myös hieman Giraldaa vaatimattomampiin korkeuksiin kohoava Torre del Oro. Maisemia pääsee ihailemaan pikkurahalla, 3€ aikuiset ja 1,50€ opiskelijat, mutta kovin mahtavia maisemakuvia ylhäältä ei saanut, sillä ylätasannetta reunustavat kivitolpat blokkasivat aika tehokkaasti näkymät. Torre del Oroa kannattaakin ihastella vain jokirannasta käsin, ylös kiipeäminen ei tosiaan ollut kovin palkitsevaa.

P1011194

P1011183 P1011185

Plaza de España

Sevillasta löytyy toki ilmaistakin nähtävää, sillä hieman keskustan ulkopuolella sijaitsee mini-Venetsiaksikin nimetty Plaza de Españan aukio. Kyseinen rakennus- ja kanaalikompleksi on aikanaan rakennettu maailmannäyttelyä varten ja nykyään se on Sevillan suosituimpia turistinähtävyyksiä. Aukion vieressä on myös kiva Parque de María Luisan puisto, jossa kannattaa käväistä kävelemässä, kun kaipaa vilkkaalta aukiolta väljemmille vesille. Plaza de Españan kanaaalit eivät suurensuuria ole, mutta silti tarjolla on veneitä, joita voi vuokrata ja soudella siltojen alla.

P1011248 P1011249 P1011303 P1011305 P1011318

P1011211

Archivo de Indias

Lisätään tämäkin listalle, vaikka suoraan sanottuna en välttämättä suosittele kyseistä nähtävyyttä. Tämä oli enemmänkin sarjaa tulin, näin ja koin, mutta ei mitään hajua, mikä paikka oli oli. Satuin pitämään jätskitauon tuossa portailla ja kun sisään pääsi ilmaiseksi, kävin kurkkaamassa. Rakennuksessa oli kaunis portaikko ja hyllykaupalla arkistoituja papereita. Tästä ei kuulkaa enää nähtävyydet parane.

P1011352

Flamenco

Sevilla on flamencon syntymäkaupunki ja perusturistijuttuihin kuuluu ehdottomasti flamencoshow’ssa käyminen. Toki tanssijoita näkee kadullakin, varsinkin katedraalin lähistöllä, ja itselle katuesityksen ihaileminen riitti tällä kertaa. Olen joskus Barcelonassa käynyt flamenco-esityksessä, enkä tällä reissulla viitsinyt maksaa sellaisesta.

P1011140

Huomenna lähtee muuten käyntiin viimeinen kokonainen työviikko harjoittelupaikassa. Aikaa Espanjassa on jäljellä enää aikalailla tasan kaksi viikkoa. Hurjan nopeasti mennyt tämä syksy ja vähän ristiriitaisin fiiliksin odotan Suomeen paluuta. Toisaalta on ihana palata takaisin kotiin, mutta samalla tiedän, että jään kaipaamaan kavereita täällä Espanjassa. Valencia on myös loppujen lopuksi äärimmäisen kiva asuinkaupunkia ja halpoja hintoja, lämmintä säätä sekä Turian puiston lenkkimaastoja tulee varmasti ainakin ikävä.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Susanna tiistai, marraskuu 22, 2016 at 00:49

    Upea ja käymisen arvoinen kohde

    • Reply Hanna tiistai, marraskuu 22, 2016 at 10:27

      No niin on! Ehdottomasti yksi Espanjan hienoimmista kaupungeista 🙂

    Leave a Reply