Suomen suurin matkablogiyhteisö

Postikortti Sevillasta

Terveiset Sevillasta!

Vuorossa olisi kerrankin reissukuulumisia näin reissun päältä. Varauduin puuduttaviin junamatkoihin ottamalla koneen mukaan ja onnistuin tiputtamaan rinkan lattialle sellaisella voimalla, että myös läppäri sai osuman… Niinpä, jotta tämä valtaisa uhraus ei olisi ihan turha, on aika päivittää tunnelmia Sevillasta ihan tuoreeltaan. Kuulemma Sevilla on Espanjan espanjalaisin kaupunki, sillä täältä on lähtöisin niin flamenco kuin härkätaistelutkin. Itse veikkaisin, että Sevilla saattaa hyvinkin olla Espanjan turistoitunein kaupunki, sillä varsinkin näin viikonloppuna keskusta oli pullollaan muita matkailijoita, ja sellainen autenttisen espanjalaiskaupungin tunnelma oli vähän vaikea saavuttaa. Mutta kaunis Sevilla kyllä on, en yhtään ihmettele, miksi muutama muukin on halunnut reissata tänne.

P1011272

P1010778

Sevillassa historia on läsnä koko ajan. Eteläinen Espanjahan oli aikoinaan muslimien hallussa ja tämä näkyy varsinkin arkkitehtuurissa, sillä rakennukset on koristeltu värikkäillä keramiikkalaatoilla. Upein tuon ajan rakennelma on tietysti Alcazárin palatsi, jonne minäkin suuntasin heti ensimmäisenä päivänä muiden turistien kanssa jonottamaan.

P1010897 P1010924 P1010946

Toinen kuuluisa nähtävyys on tietysti Sevillan katedraali, joka on samalla myös maailman suurin katedraali (koska Rooman Pietarinkirkko on basilika). Sinne sai taas jonottaa tovin, mutta katedraalin sisältä löytyy muun muassa Kristoffer Kolumbuksen hauta ja Giralda-tornin huipulta aukeavat mahtavat näköalat.

P1011020 P1011027 P1011036

Sevillan vanha kaupunki, Santa Cruzin kortteli, on oikein hurmaava sokkeloisten kujien labyrintti. Tuolla suunnistamisessa ei paljoa karttakaan auta, sillä kadut ovat kaikkea muuta kuin suoria. Tänään hostellille palatessani ehdin jo iloita, että vihdoin löydän perille ensimmäisen kerran eksymättä, mutta vähän täytyi kuitenkin vielä miettiä ennen kuin oikea reitti löytyi. Sevillaan saapuessani painelin bussipysäkiltä vaikka kuinka pitkästi väärään suuntaan, ennen kuin kurkkasin karttaa ja tajusin, että ehkä olisi pitänyt tarkistaa suuntaa heti bussista poistuessa. (Mutta kun olin katsonut karttaa etukäteen, niin kyllä mä nyt sinne osaan, ei tässä mitään karttoja tarvita… Ne kuuluisat viimeiset sanat.) Vanhassa kaupungissa täytyykin vain kierrellä päämäärättömästi, sopivasti hukassa ja katsoa mihin päätyy.

P1011116

P1011158P1011253

Sevillassa riittää nähtävää, joten onneksi minulla oli aikaa kiertelyyn kaksi päivää. Toisena päivänä suuntasin Plaza de Españalle. Tätä maailmannäyttelyä varten rakennettua aukiota kanaaleineen verrataan usein jopa Venetsiaan. Olihan tuo aika vaikuttava paikka, vaikka ehkä vähän keinotekoisen oloinen. Koko Sevilla on niin idyllinen ja kuvauksellinen, että välillä sitä luulee vaeltavansa jossain teemapuistossa, niin vaikea kuvitella, että tällainen kaupunki voi olla oikeasti olemassa.

 P1011232

Näin lokakuun lopussa Sevillassa ilma on vielä miellyttävän lämmin ja kesäinen. Vedenjuonnista täytyy taas muistutella itseään ja siesta iltapäivän kuumimpaan aikaan oli ihan hyvä idea. Valenciassa on saanut jo useamman viikon pitää pitkähihaista, mutta täällä etelässä on vielä ihan shortsikelit. Huomenna matka jatkuukin kohti Córdobaa ja sieltä seuraavana päivänä jo takaisin Valenciaan arkisen aherruksen pariin.

P1011189

 Hasta luego!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Katja maanantai, lokakuu 31, 2016 at 06:57

  Sevilla on ehkä ainoita paikkoja Espanjassa, joka ei vaan osunnu ja uponnu muhun. Tosi nätti kaupunki joo ja palatsi hieno sun muuta, mutta jotenkin siitä vain jäi tosi rähjäinen kuva (siis sitä kiillotettua ydintä lukuunottamatta). Ensin ne suorastaan päällekäyvät mustalaiset siinä kirkolla, toiseksi eksyminen jonnekin ei niin mukaville kaduille ja kolmanneksi hyvin likainen jokivarsi, jossa nukkui penkeillä lähinnä kodittomia. Ehkä mun täytyisi vaan joskus antaa kaupungille uusi mahdollisuus…:)

  Mutta ihanaa Cordobaa, siinä on mun espanjan yksi ehdottomista suosikeista, että ihan kateeksi käy kun pääset sinne ihmettelemään 😀 !

  • Reply Hanna tiistai, marraskuu 1, 2016 at 20:53

   Mä tykkäsin Sevillasta, mutta ei siitä tullut kuitenkaan lempikaupunkini. Turisteja tuolla oli niin paljon, että ehkä sen takia jäi vähän jotenkin päälleliimattu olo, ihan niin kuin kaupunki olisi tosiaan ollut joku teemapuisto. Mä en toisaalta poistunut kovin kauas keskustan ulkopuolelle, joten rähjäisiin nurkkiin en törmännyt, samoin kerjäläisiä ei enää ollut kovin paljoa. Mutta kannattaa antaa Sevillalle uusi mahdollisuus joskus, toisaalta ei kaikista paikoista vaan voi tykätäkään. Córdoba oli ihan kiva kanssa, mutta itse en taas siihen kaupunkiin rakastunut mitenkään palavasti. Toisaalta reissun kolmantena päivänä alkoi jatkuva turistilaumassa vaeltaminen ärsyttää niin paljon, etten varmaan ollut oikeassa mielentilassakaan ihastumaan kaupunkiin 😀

 • Reply Miia maanantai, lokakuu 31, 2016 at 18:59

  Ah, ihanan näköistä! Katsoin joskus vuosi sitten yhta matkaohjelmaa, jonka juontaja matkasi junalla juuri Sevillan, Andalusian ja Rhondan suunnalla ja jonkinlainen matka tuolle alueelle on kyllä tulevaisuudessa tehtävä! 🙂

  • Reply Hanna tiistai, marraskuu 1, 2016 at 20:54

   Joo Andalusian kiertomatka olisi itselläkin haaveissa, tuolla riittäisi paljon upeita paikkoja nähtäväksi! Harmitti, että nyt ei ollut enempää aikaa ja moni kiinnostava kohde jäi ensi kertaan 🙂

  Leave a Reply