Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kymmenen matkahaavetta

Joku aika sitten Maailman äärellä -blogin Heidi julkaisi kymmenen matkahaavettaan ja itse innostuin aiheesta niin, että rupesin itsekin miettimään omia haaveitani. Toki paikkoja, joissa haluaisi käydä on aina vino pino, mutta tähän yritin nyt keksiä ne kaikista isoimmat haaveet, jotka aion jonakin päivänä oikeasti toteuttaa. Jostain kumman syystä vain iso osa näistä unelmakohteista tuntuu olevan aina niin kaukana Suomesta.

1. Macchu Picchu

Eniten harmitti maailmanympärimatkan reitityksessä, ettei aikaa jäänyt Macchu Picchulle. Alunperin Etelä-Amerikan reittiä oli ajatus jatkaa Santiagosta Limaan juuri siksi, että päästäisiin myös inkojen muinaista kaupunkia ihailemaan. Se suunnitelma oli kuitenkin pakko hylätä, ja nyt tekisikin kovasti mieli palata takaisin Etelä-Amerikkaan toteuttamaan matkasuunnitelmat.

2. Salar de Uyuni

Toinen maailmanympärimatkan reitiltä tippunut kohde, joka mahtuisi hyvin Santiago-Lima -reitille. Bolivia ei muuten kiinnosta, mutta Uyunin suola-aavikot olisi mahtava päästä näkemään. Voi olla, että tylsänä päivänä töissä hieman googlailin retkiä tuonne ja selväksi tuli ainakin, että vuoristotautiin on hyvä varautua ennen noihin korkeuksiin suuntaamista.

(kuva: Flickr/Mauricio Navarrete Contreras)

3. Pohjois-Espanja

Mikäli tämä syksy olisi mennyt suunnitelma A:n mukaan, saattaisin nyt ihmetellä Espanjan elämänmenoa Galiciasta käsin. Ranskasta käsin tehty reissu upeaan San Sebastiániin herätti kipinän päästä tutkimaan Pohjois-Espanjan upeaa luontoa enemmänkin. Galicia, Asturias, Picos de Europan kansallispuisto, Santiago de Compostela, Baskimaa… Nähtävää ainakin tuolla riittää, mutta toistaiseksi pohjoisen Espanjan täytyy vielä odottaa, sillä tämän syksyn reissut suuntautuvat vähän lämpöisempiin kohteisiin.

IMG_9814

4. Roadtrip Jenkeissä

Näin teininä Britney Spearsin tähdittämän leffan Crossroads – Tienristeyksessä (joka on taidettu valita myös vuoden huonoimmaksi elokuvaksi), ja siitä asti olen halunnut tehdä roadtripin Yhdysvaltojen halki, itärannikolta länsirannikolle. Esimerkiksi legendaarinen Route 66 olisi myös hyvä vaihtoehto Amerikan valloitukselle.

5. Bora Bora

Puolet näistä kohteista taitaa ollakin maailmanympärimatkan suunnitelmista tipahtaneita paikkoja. Yllättäen Tyynenmeren ylellisin lomasaari jäi välistä budjettisyistä, mutta ehkäpä 10-vuotishääpäivänä pääsisi vihdoin näkemään tuon paratiisin omin silmin. Ei Fidzikään huono paikka ollut, mutta Bora Bora kerran elämässä kuulostaisi sekin aika hyvälle (ja samalla reissulla voisi tehdä uusintavisiitin Fidziin, jos vaikka tällä kertaa ei kuitenkaan hurrikaanikauden aikana).

P1016611

6. Karibia

Tällä hetkellä olen käynyt jo kaikilla muilla mantereilla Pohjois-Amerikkaa (ja Etelämannerta) lukuun ottamatta. Tavoite olisi saada kaikki mantereet täyteen ja Pohjois-Amerikastakin löytyisi rentoa lattarimeininkiä Karibian saarilta. Oikeastaan saari kuin saari kelpaisi, mutta eniten ehkä kiehtoo joko Kuuba, Puerto Rico tai Ranskan merentakaiset alueet, Guadaloupe ja Martinique.

7. Balkan

Itä-Eurooppa on hyvin pitkälti tutkimatonta seutua itselle ja kiertomatka Balkanilla on ollut jo pidempään haaveena. Kroatia ja Montenegro ainakin vaikuttavat mailta, joista on helppo aloittaa Balkaniin tutustuminen, samoin Serbiassa sekä Bosnia ja Hertsegovinassa tuntuisi riittävän nähtävää.

P1018943

8. Italia

Ruoka, mikä ihana syy matkustaa Italiaan. Saapasmaa on varmaan ainut paikka maailmassa, missä tämäkään nirso ei kuole nälkään ruokarajoitteineen. Lounaaksi pastaa, illalliseksi pizzaa ja jäätelöä niin paljon kuin napa vetää. Ruuan lisäksi Italiassa riittäisi toki mielenkiintoisia paikkoja nähtäväksi, Toscana, Cinque Terre, Venetsia, Garda-järvi, ja monet muut.

IMG_5969

9. Lappi

Hieman yllättäen listalleni mahtuu myös yksi kotimaankohde. Matkailuautoilu Uudessa-Seelannissa sai miettimään, että voisihan Lapissakin tehdä samanlaisen kiertomatkan. Toistaiseksi en ole vielä päässyt Rovaniemeä pohjoisemmaksi, sillä Lappi on kallis ja kaukana. Vähän kuitenkin hävettää, kun kaikki Suomeen tulevat turistit suuntaavat sinne ja itse en ole käynyt kuin joskus nuorena. Perinteiselle hiihtolomamatkallekin voisin lähteä paremman puutteessa, tosin näillä laskettelutaidoilla parempi olisi keskittyä hiihtelemään murtsikkaladuilla.

10. Australia    

Kahdessa viikossa ehti nähdä vain pintaraapaisun tuosta valtavan monipuolisesta maasta. Sinne täytyy siis palata ajan kanssa joskus, kun matkakassa on hieman paremmassa kunnossa. Erityisesti jäi harmittamaan, ettei ehditty ajamaan Great Ocean Roadia eteläisessä Australiassa.

P1017461

Millaisia matkahaaveita teillä lukijoilla on ? 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Heidi / Maailman äärellä torstai, lokakuu 13, 2016 at 12:24

  Olipa ihana päästä lukemaan sinunkin haaveistasi! Ja aivan ihania kohteita. Erityisesti olen iloinen, että haaveilet Pohjois-Espanjasta, koska se on niin ihanaa seutua. Minun lempparini <3. Viime syksyn seikkailuni siellä saivat minut ihan lääpälleen! Jos menet road tripille, lisää Asturian, Galician ja Pohjois-Leonin mukaan vielä Rioja, jos haluat päästä maistelemaan viinejä bodegoihin. Voi että kaipaankin takaisin!
  Karibia on myös lempparini. Viime viikolla katsoin juuri lentoja Guadaloupelle, mutta turhan kalliita olivat (kun viime vuonna pääsin Barbadokselle alle 700 eurolla, Barbadoskin on muuten ihana!).

  Bora Bora ois tosiaan sellainen kerran elämässä unelma, mutta kunhan pääsisin ensin edes Malediiveille. Sen jälkeen voin haaveilla kauemmista paratiiseista.

  Itse asiassa kaikki listasi kohteet kelpaisivat myös minulle, ja nyt vähän harmittaa, että miksi ihmeessä en ottanut syyslomalle lentoja vaikka Roomaan Köpiksen sijaan, vaikka onhan Köpiskin ihan kiva, mutta Italia nyt on aina Italia. No, keväällä yritän valita viisaammin…

  • Reply Hanna torstai, lokakuu 13, 2016 at 13:37

   Kunnon kiertomatka Pohjois-Espanjassa olisi suuri haave. Jätin pohjoisen tänä syksynä väliin ihan siksi, että tuonne haluan mennä ajan kanssa, enkä vain viikonlopuksi kääntymään. La Rioja olisi kyllä kanssa upea maakunta lisättäväksi tuolle matkalle, täytyy pitää mielessä 🙂 Ei olisi Barbadoskaan varmasti hassumpi kohde, toisaalta Karibialla voisi tehdä myös pidemmän reissun ja kiertää useammalla saarella… Malediivit on kyllä toinen upea paratiisikohde, jonne olisi kiva päästä, mutta jostain syystä tuo Bora Bora vaan kiinnostaa vielä enemmän (varmaan siksi, että sinne on mahdottomampi päästä :D). Mukavaa reissua Kööpenhaminaan, eihän se ihan Italiaa päihitä, mutta varmasti Italiallekin on aikansa myöhemmin.

 • Reply Katja torstai, lokakuu 13, 2016 at 14:11

  Heh oma haavelista on kyllä melko samannäköinen, tosin sen täydentyisi niillä kohteilla, missä seikkailitte jo maailmanympärimatkalla, kuten Chilellä ja Uudella Seelannilla. Tällä hetkellä kyllä ehkä kuitenkin suurin (sellainen joka on myös mahdollista toteuttaa) on kyllä tuo Pohjois-Espanja, jonne suuntaan kyllä heti kun vain mahdollista.

  • Reply Hanna torstai, lokakuu 13, 2016 at 16:12

   Joo vuosi sitten mun haavelista olikin aika erinäköinen, aikaisemmin listalla taisi olla lähinnä vain paikkoja, jotka nähtiin maailmanympärimatkalla. Näitä oli jopa vähän vaikea keksiä, kun tuntuu, että moni niistä suurimmista haaveista oli jo täyttynyt. Toivottavasti pääset Pohjois-Espanjaan, itseä vähän harmittaa, kun pitää vieläkin jättää sen perinpohjainen näkeminen ensi kertaan.

 • Reply salaine perjantai, lokakuu 14, 2016 at 00:35

  Kyllä haaveita listassa monia. Välillä järjestys muuttuu mutta kaikki aikanaan. Italian Cinque Terren ja Comojärven Odotin viitisen vuotta!

  • Reply Hanna perjantai, lokakuu 14, 2016 at 10:07

   Totta muuten, että välillä listan järjestys muuttuu, itsekin haaveilin joku aika sitten vielä enemmän Balkanista ja suunnittelin pidempää reissua sinne. Tällä hetkellä kuitenkin nuo Etelä-Amerikan kohteet ovat nousseet listan ykkösiksi. Välillä haaveiden toteutumista joutuu odottamaan pitkään, mutta silloin osaa myös eniten arvostaa sitä, kun vihdoin pääsee toteuttamaan unelmansa 🙂

 • Reply Annika - home & away sunnuntai, lokakuu 16, 2016 at 12:44

  Uyuni, Machu Picchu ja Pohjois-Espanja ovat mullekin sellaisia pidemmän ajan haaveita, jotka ei syystä tai toisesta ole vielä toteutuneet. Näiden lisäksi myös eteläinen Afrikka ja villieläinten bongailu safarilla on ollut haaveissa pitkään 🙂

  • Reply Hanna sunnuntai, lokakuu 16, 2016 at 20:49

   Mäkin oon viime aikoina ruvennut haaveilemaan safarista 🙂 Tosin ihan kärkikymmenikköön se haave ei vielä mahtunut, mutta ehdottomasti se olisi myös juttu, joka olisi tehtävä ainakin kerran elämässä!

  Leave a Reply