Suomen suurin matkablogiyhteisö

Elämää Espanjassa Instagram-kuvin

Reipas kuukausi jo Espanjan elämää takana ja taas olisi aika hieman päivittää kuulumisia. Instagram Travel Thursdayn kunniaksi postauksen kuvituksena toimikoon Valenciasta nappaamani Instagram-kuvat. Viimeksi kirjoittelin, että olen kärsinyt hieman koti-ikävästä ja kaivannut Suomen syksyä. Kyseessä oli onneksi ohimenevä ikävänpuuska, ja viime aikoina olen oivaltanut, miten mahtavaa onkaan, että täällä Valenciassa pääsee vielä lokakuussakin rannalle ja ulos mennessä ei tarvi kaivaa T-paitaa kummempaa lämmikettä päälleen. Sitä vastoin uudet työtehtävät harjoittelussa eivät edelleenkään tunnu kovin mieluisilta. Näiden kolmen kuukauden jälkeen tiedän ainakin sen, ettei toimistotyö ja koko päivän koneen ääressä istuminen todellakaan ole sitä, mitä haluan elämässäni tehdä. Edellisessä toimistossa pääsin neuvomaan opiskelijoita ja puhumaan kaikkia osaamiania kieliä (koska täällä yliopistossa on ranskalaisten lisäksi yllättävän paljon ruotsalaisiakin), mutta nykyisessä työssä istun koko päivän toimistossa koneen ääressä tekemässä käännöksiä. Niskat alkaa olla jo sitä myöten jumissa, että näin vapaa-aikana ei juuri tee mieli konetta avata. Huvittavinta on se, että olen tosiaan fysioterapian laitoksella ja oma työpiste on kaikkea muuta kuin ergonominen. Tänään tosin ohjaajani taisi saada tarpeeksi puolen tunnin välein toistuvista jumppatuokioistani ja totesi, että ehkä etsitään sinulle parempi tuoli.

14599873_10209983864380724_118337755_o

Lokakuusta onkin tulossa aika kiireinen, sillä joka viikonlopulle on jo ohjelmaa. Vanhempani ja veljeni saapuvat Suomesta tällä viikolla Valenciaan, ensi viikonloppuna suuntaan kaverin kanssa Madridiin, sitten saapuu mieheni kyläilemään Espanjaan ja kuun lopussa koittaa neljän päivän loma, jolloin lähden itsekseni reissuun Sevillaan ja Córdobaan. Itsekään en ole paljoa ehtinyt Valenciassa turisteilemaan, joten vieraiden kanssa varmaan tulee kierrettyä enemmän kaupunkia. Miehen vierailua varten sain myös hommattua liput Valencia-Barça peliin, vieläpä hyviltä paikoilta. Tosin sekin homma oli vähällä mennä mönkään, kun ensiksi työkone ei toiminut sinä aamuna, kun liput olivat tulossa myyntiin ja maksuvaiheessa toinen luottokorttini ei kelvannut. Myös Andalusian reissun suunnittelu jäi vähän viime tippaan, kun ilmeisesti muutama muukin haluaa matkustaa sinä viikonloppuna ja monet junista olivat jo loppuunmyytyjä. Hetken lentolippuja ja muita kohteita googleteltuani totesin, että törkykallis menolippu Sevillaan ja kuuden tunnin paluu hitaammalla junalla Córdobasta on kuitenkin järkevin matkasuunnitelma, ja varasin yhdeltä istumalta niin junat kuin hostellitkin. Kolme yötä vietän Sevillassa ja viimeisen yön sitten Córdobassa. Granadaan olisin myös halunnut mennä, mutta aika ei tällä kertaa ihan riittänyt sinne asti. Viime päivinä olen myös tutkinut lentoja Ibizalle, sillä Valenciasta lentää sinne tunnin ja menopaluun voi saada jopa alle neljälläkympillä. Ibiza ei kyllä ikinä ole kiinnostanut matkakohteena, sillä mielikuva saaresta on pelkkä bilekohde, mutta jos noin halvalla pääsisi, niin voisihan siellä käydäkin.

14550588_10209983868380824_777385632_o

Alicanten reissulta muuten mukana matkasi hieman ikäviä tuliaisia. Viime viikolla useampana aamuna herätessä oli ranteissa, nilkoissa ja alaselässä pieniä paukamia vieri vieressä, jotka vain lisääntyivät joka yö. Yleensä reissatessa suljen laukun yöksi ja sullon kaikki vaatteetkin sinne. Jostain syystä Alicantessa en jaksanut kyseistä toimenpidettä kuitenkaan suorittaa, ja nyt on sitten saanut senkin oppia kantapään kautta. Viime viikonloppuna pesin kaikki peitot, tyynyt ja petivaatteet, sekä ison osan vaatteistani ja sen jälkeen ei ole enää uusia paukamia ilmaantunut. Kämppikseni epäili, että kyseessä olivat kirput, itse pelkäsin luteita. Toivon mukaan nämä epämukavat tuliaiset ovat nyt tehosiivouksen jäljiltä kadonneet, mutta vielä en uskalla sitä kuitenkaan juhlia. Alicanten hotelli oli mitä todennäköisemmin näiden inhotusten alkuperä, sillä myös siskolle ilmestyi Suomessa parin päivän sisällä paukamia. Jos jollain on kokemusta vastaavasta, niin kuulisin mielelläni vinkkejä siitä, miten ötökät on saatu häädettyä.

14585741_10209983861620655_2085910473_o

14550508_10209983859860611_661425730_o

Meidän kämpässä on kyllä tuntunut vallitsevan huono karma, sillä oman ötökkäongelmani lisäksi kämppiksillä on ollut flunssaa, mahatautia ja mitä vielä. Toki kivojakin juttuja on mahtunut päiviin. Viime perjantaina käytiin ilmaiskonsertissa Valencian modernissa tieteiden ja taiteiden kaupunginosassa, tapaksilla on tullut käytyä useamman kerran ja viime viikolla suunnattiin harjoitteluporukan kanssa Valencian ulkopuolelle Bonairen kauppakeskukseen, josta löytyy kaupungin ainut Primark. Viime viikonloppuna tarkeni vielä jotenkuten biitsillä ja lauantaina käytiin veneristeilyllä Albuferan järvellä yhden kämppiksen kanssa. Matkassa järvelle olikin seikkailun ainesta, sillä bussi perille asti meni niin harvoin, että mentiin toisella linjalla ja käveltiin viimeiset kilometrit bussikuskin suosituksesta. Kyseinen tie vain oli aika kapoinen, jalkakäytävistä ei ollut tietoakaan ja paikalliset maajussit kaahasivat traktoreillaan tuhatta ja sataa ohitse. Veneretken jälkeen juostiinkin kiireellä kolmen minuutin päästä lähtevään bussiin, ettei jouduta toista kertaa kävelemään samaa matkaa. Ajattelin loppusyksystä kirjoitella tarkemmin Valencian ja lähialueen nähtävyyksistä, kun itsekin olen kerinnyt enemmän kiertelemään täällä. Tällä hetkellä olisi hirveästi postausideoita, mutta ei aikaa (tai istumalihaksia) toteuttaa niitä. Toisaalta, kerkeäähän tänne sitten kirjoitella Espanja-juttuja myös talvisesta Suomesta käsin. Kun joulukuussa palaan takaisin Suomeen, niin olen aika tasan vuoden päivät onnistunut välttelemään talvea. Koko vuosi on lähes ollut pelkkää kesää, sillä ensiksi elettiin yksi kesä toisella puolella maapalloa, siihen perään Suomen kesä (joka nyt ei ollut niin lämpöinen, mutta kesä kuin kesä) ja nyt kesä vain jatkuu täällä Espanjassa.

14614498_10209983846500277_677200592_o (1)

Sellaiset kuulumiset täältä Valenciasta. Tässä kohtaa viikkoa ei voi muuta kuin todeta, että onneksi on perjantai! Kun on viimeiset puolitoista vuotta tehnyt ilta- ja viikonloppupainotteisesti hommia, niin siinä on kerinnyt ihan unohtamaan, että perjantai on jotain muuta kuin yksi iltavuoro muiden joukossa. Elämääni Espanjassa pääsee seuraamaan Instagramissa @hannaranskatar tai tykkäämällä blogista Facebookissa.

Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä toimivat RIMMA+LAURA -matkablogi, Travellover ja Muru Mou -matkablogi.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Maarit Johanna torstai, lokakuu 6, 2016 at 21:58

  Espanjassa on kyllä se hyvä puoli, että siellä on niiiin paljon ihania ja historiallisia kohteita joihin matkustaa vaikka viikonlopuksi!
  Veera Biancalla oli lude-episodi vastikään. Kysäseppä hältä miten ne sitten loppupeleissä hävitettiin 🙂

  • Reply Hanna perjantai, lokakuu 7, 2016 at 11:24

   Joo täällä riittäisi kyllä nähtävää, täytyy vain hyväksyä se tosiasia, että kolmessa kuukaudessa ei ehdi nähdä kuin pienen palan kaikesta 🙂 Kiitos vinkistä, toivon todella, että inhottavat ötökät ovat nyt lopullisesti jo poissa, kun moneen päivään ei ole tullut uusia näppyjä!

 • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa perjantai, lokakuu 7, 2016 at 16:14

  Oi, olisipa ihanaa jos täälläkin olisi vielä noin lämmintä! Sentään ihanan aurinkoisia syyspäiviä täällä on ollut, ja upeaa ruskaa myös niin en ole niin kateellinen 🙂 Kohtapuolin lähden käymään New Yorkissa ja Philadelphiassa, siellä lämpöä pitäisi olla vielä 20 asteen hujakoilla. Ei haittaa! Jalkapallopeli Espanjassa olisi kyllä huikea kokemus. Varmasti tunnelmaa ainakin riittää.

  • Reply Hanna perjantai, lokakuu 7, 2016 at 21:46

   Aurinkoiset syyspäivät kuulostaa myös hyvältä, kyllä täälläkin alkaa tuntua, että syksyä kohti ollaan menossa jo. Joten täytyy nauttia lämmöstä vielä, kun voi! New York kuulostaa huipulta, mukavaa reissua! 🙂

 • Reply Heidi / Auringon alla perjantai, lokakuu 7, 2016 at 18:05

  Ihana Espanja! Olin siellä aikoinaan vaihdossa Málagassa ja kävin pari kertaa Granadassa, sekä kerran Córdobassa ja Sevillassa. Kaikki kyllä tosi kivoja paikkoja, mutta ehkä näistä Córdoba yllätti eniten. Pieni ja tunnelmallinen kaupunki! Granada oli toki myös tosi tunnelmallinen, erityisesti syksyn ruska-aikaan.

  • Reply Hanna perjantai, lokakuu 7, 2016 at 21:51

   Kiva kuulla, että Córdoba oli positiivinen yllätys. Mulla ei ole kaupunkia kohtaan mitään odotuksia, valitsen sen kohteeksi lähinnä siksi, että oli järkevällä etäisyydellä Sevillasta. Granada jää nyt toiseen kertaan, mutta sinne on ehdottomasti vielä päästävä! 🙂

 • Reply Saana | Live now – dream later perjantai, lokakuu 7, 2016 at 21:10

  Oih, mullakin nämä kuvat herätteli ihania muistoja Espanjan-vuosilta. Olen asunut Espanjassa kahdesti, joskin kummatkin kerrat oli Aurinkorannikolla ja Valencia on yhä käymättä. Se kuuluu kyllä ehdottomasti matkatoivelistalle. Mun lähin kosketus Valenciaan liittyy tällä hetkellä – yllätys yllätys – jalkapallomatsiin Málagan stadionilla. Toivottavasti pääset öttiäisistä pian eroon, tosi inhottava ongelma!

  • Reply Hanna perjantai, lokakuu 7, 2016 at 21:54

   Mulla taas on Aurinkorannikko täysin vielä näkemättä. Valencia on kyllä kiva kaupunki, varsinkin juuri asuinpaikkana, turistille täällä ei ehkä ole niin paljoa nähtävää kuin esim. Barcelonassa. Haha tänä kesänähän Valencia pelasi yhden matsin myös Tampereella Ilvestä vastaan 😀 Toivon, että ötökkäongelmasta on nyt päästy yli, sillä uusia puremia ei ole enää moneen yöhön ilmaantunut. Mutta eivät ne kyllä kivoja asuinkavereita ole!

 • Reply Terhi / Muru Mou lauantai, lokakuu 8, 2016 at 14:08

  Mäkin olen pitänyt Ibizaa pelkkänä bilekohteena, mutta eiköhän siellä muutakin tekemistä ole, joten olisi kiva käydä siellä 🙂 Mallorcaltakin on edullisia lentoja vaikka minne, eniten toki Manner-Espanjaan mutta esimerkiksi Lontooseen pääsisi kuudellakympillä meno-paluu. Pakko kyllä alkaa hyödyntää halpoja hintoja, ja etenkin Espanjaa haluan kiertää tämän talven aikana mahdollisimman paljon. Joten kirjoittelehan ihmeessä lisää Espanja-juttuja! 🙂

  • Reply Hanna lauantai, lokakuu 8, 2016 at 22:57

   Lisää tarinoita Espanjasta on varmasti vielä tulossa! 🙂 Kuvien perusteella Ibiza näytti kauniilta ja siellä käyneet ovat kehuneet saarta kauniiksi. Ei siis kannata antaa ennakkoluuloille valtaa, ja kun liput eivät tosiaan tuon kalliimmat ole, niin ihan hyvin voisi käväistä Ibizallakin 🙂

 • Reply Annika | Travellover keskiviikko, marraskuu 2, 2016 at 21:50

  Vaikka työsi ei tunnu sinulle oikealta ja tyydyttävältä, olet ehtinyt nähdä vaikka mitä ja lisää on tulossa. Kuulostaa ihanalta – niistä kutsumattomista ällötyksistä huolimatta.

  • Reply Hanna torstai, marraskuu 3, 2016 at 12:37

   Totta, vaikka työ ei olekaan unelmahommaa, on se silti opettanut paljon ja ylipäätään kokemus on kuitenkin ollut positiivinen! Vielä kuukausi Espanja-elämää jäljellä ja siinä ajassa ehtii varmasti vielä kokea kaikenlaista 🙂

  Leave a Reply