Suomen suurin matkablogiyhteisö

Pikaopas Alicanteen

Holahola! Viime kirjoituksesta onkin ehtinyt vierähtää jo hetki (tämä Erasmus-elämä on kuulkaa niiiin kiireistä, hirveesti sosiaalista häppeninkiä, reissaamista ja vielä kaiken lisäksi pitkiä päiviä harjoittelussa). Oikeasti syy kirjoittamattomuuteen on ollut se, ettei vain ole ollut inspiraatiota kirjoitella mitään. Kuherruskuukausi espanjalaisen elämän kanssa on virallisesti päättynyt, sillä viime aikoina olen huomannut pienen koti-ikävän hiipineen puseroon. Täällä palmujen katveessa kesämekoilla hiihtäessä kaipaakin yllättäen Suomen syksyisen kirpeää ilmaa, kävelylenkkejä ruskan värittämässä metsässä ja rauhallisia koti-iltoja kynttilänvalossa (oikeesti en ikinä edes polta kynttilöitä…) Kun palaan takaisin Suomeen, kaipaan satavarmasti takaisin Espanjan lämpöön ja rannalle. On se ihmismieli vain välillä kummallinen. Tällä hetkellä eniten ärsyttää kuitenkin jatkuvasti muuttuvat kuviot harjoittelussa, sillä eilen aloitin jo kolmannen kerran uudessa toimistossa ja uusi pesti tiedekunnassa ei välttämättä ole sieltä kaiken mielenkiintoisimmasta päästä. Toki tuo oli se paikka, mihin alunperinkin minun oli tarkoitus mennä, mutta kerkesin jo tottua kansainvälisen toimiston kiireeseen ja hektiseen työtahtiin ja toivoin, että olisin saanut jäädä sinne vastailemaan kansainvälisten tutkinto-opiskelijoiden kysymyksiin (joista puolet on muuten ranskalaisia, en olisi arvannut, että täällä Espanjassa on niin paljon hyötyä ranskan taidoista). Onneksi viime viikonloppuna pääsi vähän reissailemaan, sillä siskoni tuli käymään Suomesta ja vietettiin viikonloppu ihanassa Alicantessa.

P1019770

Alicantella on maine aika turistisena paikkana, ja sellainen se toki olikin. Eläkeläisiä oli silmiinpistävän paljon ja espanjalaisen turistikohteen tunnusmerkki, känninen suomalaisporukkakin tuli bongattua. Toisaalta yllätyin, miten kiva kaupunki Alicante kuitenkin oli. Juuri sopivan kokoinen viikonloppupyrähdykselle ja nähtävääkin jonkin verran. Koska Suomesta pääsee Alicanteen kätevästi myös suorilla lennoilla, tarjoaa Costa Blanca myös ihan varteenotettavan vaihtoehdon perinteisille kohteille Aurinkorannikolla. Tässäpä siis pari vinkkiä Alicanten reissua suunnitteleville!

P1019750

Liikkuminen

Alicanten keskusta on kompakti ja kävellen pääsee oikeastaan kaikkialle. Lentokentältä bussilla numero 6 pääsee eri puolelle keskustaan, muun muassa Puerta del Marille, Avenida Alfonso X Sabiolle ja rautatieasemalle. Eikä matka maksa kuin vajaa 4€, joten bussi on ehdottomasti edullisin kulkuväline lentokenttäsiirtymisiin. Alicanten juna-asemalta taas pääsee matkaa jatkamaan eri puolille Espanjaa, esimerkiksi parissa tunnissa pääsee tänne Valenciaan.

P1019904

Nähtävyydet

Ehdoton must-nähtävyys on Castillo de Santa Barbaran linna ylhäällä kukkulalla. Linnan sisälle ei edes käyty, sillä tuon korkealla sijaitsevan puolustuslinnoituksen juttu on ehdottomasti maisemat. Korkealta näkee joka puolella alas kaupunkiin ja merelle. Ylös pääsee joko kiipeämällä muuria pitkin tai sitten rantaa vastapäätä hissillä, joka maksaa 2,70€ ylös ja alas pääsee ilmaiseksi. Budjettimatkailija siis kiipeää ylös ja huristelee hissillä alas. Käytiin siskon kanssa ylhäällä ihan hissillä, mutta sunnuntaina vielä ennen Valenciaan paluuta kiipesin tuota muuria pitkin puoleen väliin asti ylös. Maisemat oli matkallakin jo näkemisen arvoiset, joten jos kunto kestää, kannattaa harkita kiipeämistä.

P1019765  P1019795 P1019802

P1019807

P1019876

P1019890

Linnoituksen alapuolella sijaitsee Alicanten vanha kaupunki, joka nyt ei ole mikään supervanha, mutta ihan kivaa aluetta kuitenkin. Plaza Puerta del Marin ympäristöstä löytyy hienompia rakennuksia, kasinoa ja hulppeampia hotelleja. Explanada de España taas on kiva palmujen reunustama kävelykatu sataman rannassa.

P1019848

Rannat

Playa del Postiguetin ranta löytyy ihan keskustan vierestä, joten Alicantessa on helppo yhdistää kaupunki- ja rantaloma. Itsellä on tosin rantojen suhteen kriteerit aika korkeat, eikä Alicanten ranta ole todellakaan mikään maailman kaunein. Mutta siellä voi ottaa aurinkoa ja käydä uimassa, joten ihan perusrantaa kaipaavalle lomailijalle nappivalinta. Ei ehditty tutkimaan, löytyisikö kaupungin ulkopuolelta rauhallisempia rantoja, mutta veikkaisin että löytyy.

P1019814 P1019823

P1019932

Ravintolat

Alicantessa riittää valinnanvaraa ravintoloiden suhteen. Iltaisin kaupungin kävelykadut muuttuvat yhdeksi pitkäksi ulkoilmaravintolaksi ja porukkaa oli liikkeellä ainakin viikonloppuna paljon. Vanhassa kaupungissa vaikutti olevan enemmän turistimeno, joten me syötiin aina vähän kauempana Calle San Ildefonson varrella, josta löytyy useita kohtuuhintaisia ruokapaikkoja. Italialainen ruoka on hyvää myös Espanjassa, sitä vastoin paikallisia erikoisuuksia ei oikein tullut testattua, koska ei löydetty hyvää tapasravintolaa.

P1019826

P1019863

Viihde

Allaoleva kuva tiivistäköön Alicanten yöelämän meidän osalta ;D Eläkeläistanssit olivat niin villit, ettei uskallettu jäädä pidemmäksi aikaa ihmettelemään. Drinkkibaareja Alicanten kadunvarsilla näkyi reippaasti, joten eiköhän yöeläjillekin kaupungista jotain löydy. (Itse olin vain superonnellinen, kun pääsi molempina viikonlopun iltoina aikaisin nukkumaan, eikä kukaan ollut maanittelemassa mukaan bilettämään.)

P1019739

P1019868

Ensi viikonlopulle ei ole toistaiseksi vielä suunnitelmia, mutta tarkoitus olisi vähän taas aktivoitua tämän reissaamisen suhteen. Viikot menevät niin nopeasti, että viikonloppuna haluaisi aina vain jämähtää Valenciaan. Kuitenkin jo kahden kuukauden päästä koittaa jo lähtö takaisin Suomeen, joten veikkaan, että tässä tulee vielä kiire turisteilla ympäri Espanjaa. Ainakin Madridiin ja Andalusiaan harkitsen vahvasti reissaavani täältä käsin. Ja Valenciaakin täytyisi ehtiä kiertelemään enemmän…

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Heidi / Maailman äärellä perjantai, syyskuu 30, 2016 at 19:54

    Nauti nyt ihanasta Espanjan auringosta äläkä haikaile Suomen syksyyn :). Minä taas täällä haikailen pääsystä Espanjan aurinkoon, missä sain viettää koko viime syksyn – Erasmus-vaihdossa minäkin. Opetin silloin Madridissa suomea espanjalaisille. Ja voi että oli ihanaa. Yhtenä viikonloppuna junalla kolkuttelin Alicanten aurinkoon, ja Alicante oli silloin juuri sitä, mitä kaipasinkin. Tässä linkki omaan Alicante-postaukseeni, jos haluat kurkata, onko tuttuja paikkoja: https://maailmanaarella.com/2015/11/15/alicante-rappioromantikkaa-ja-elegantteja-rantabulevardeja/

    • Reply Hanna lauantai, lokakuu 1, 2016 at 16:32

      Kyllä tässä Espanjan syksyssä on puolensa, kun näin lokakuussakin tarkenee vielä shortseilla! 🙂 Varmasti oli sinullakin kiva syksy Espanjassa, eiköhän sitä viimeistään jo ensi syksynä taas ala kaivata Suomesta takaisin tänne lämpimään. Alicante oli kyllä kiva, paljon näkyi tuttuja seutuja sun kuvissa 😉

    Leave a Reply