Suomen suurin matkablogiyhteisö

Ensimmäinen viikko Valenciassa

Hola! Ensimmäinen viikko Valenciassa hujahti yllättävän nopeasti ohi, ja pahin kulttuurishokkikin alkaa olla selätetty. Syyskuun ensimmäisenä päivänä koko Espanjan tuntui palaavan takaisin arkeen kesälomien jälkeen ja olen nähnyt jopa monien korttelini liikkeiden olevan välillä auki (mutta edelleen monet tuntuvat olevan ison osan vuorokaudesta suljettuna). Asunnon lukko alkaa luovuttaa taistelun minua vastaan muutamaa pientä vastarintaa huolimatta ja nyt minä olen jopa se, joka neuvoo kämppiksille oven takaa, mitä heidän täytyy tehdä päästäkseen sisälle. Eilen tosin yksi tyttö sai oven niin jumiin, että ei saatu sitä sisäpuoleltakaan avattua. Muutama tuskainen minuutti siinä yritettiin kaikin keinoin saada ovea auki, ennen kuin lukko vihdoin loksahti kohdalleen. Meidän asunnossa on ollut tällä viikolla myös vähän muuttoliikettä meneillään, sillä kesän tässä asunut tyttö muutti pari päivää sitten muutaman kerroksen ylemmäs ja näkymätön ranskalainen poikakin on hävinnyt yhtä huomaamattomasti kuin on aikanaan tullutkin. Tällä hetkellä meitä asustaa kämpässä minun lisäkseni kolme tyttöä, yksi Hollannista, yksi Chilestä ja yksi Färsaarilta. Yksi huone on edelleen tyhjillään, joten odotettavissa on, että lähipäivinä saadaan vielä yksi kämppis lisää. Etukäteen jännäsin hieman, millaiset asuinkaverit omalle kohdalle osuu, mutta ainakin toistaiseksi tuntuu siltä, että on käynyt hyvä tuuri. Kaikki kämppikset vaikuttavat mukavilta ja siivoavat jälkensä kiltisti (ja muutama päivä sitten täällä kävi oikein siivoojat kuuraamassa kaikki paikat, että nyt kelpaa taas asustella).

P1019530

Kotikatu ja talo, jossa asun. Ja alimpana pikkuruinen huoneeni.

P1019528

P1019479

Ensimmäinen viikko harjoittelussa on ollut melko rankka, sillä paljon on ollut uutta opittavaa ja yliopiston Erasmus-toimistolla on ollut aikamoinen säpinä, sillä torstaina pidettiin uusille vaihtareille tervetulopäivä. Näin suomalaiseen järjestelmällisyyteen tottuneena on välillä kyllä ärsyttänyt asioiden huono organisointi. Tutustumispäivä oli melkoinen kaaos, sillä asioita ei selvästikään ollut mietitty loppuun asti ja suunnitelmat muuttuivat lennosta kymmenen kertaa. Ole siinä nyt sitten mukana järjestävänä tahona, jos itseäkin ärsyttää asioiden organisoimattomuus. Tuo Erasmus-toimisto ei kuitenkaan ole lopullinen harjoittelupaikkani, vaan olin siellä vain tämän viikon auttamassa tervetulopäivän järjestelyissä. Ensi viikolla alkavat uudet haasteet terveystieteiden tiedekunnassa, jonne minut laitettiin siksi, että siellä tarvitaan ranskanosaajia. Tämä on ensimmäinen kerta, kun teen ihan tällaista perinteistä paperinpyörittelytoimistohommaa, ja vaikka harjoittelussa mielenkiintoista onkin ollut, niin en kyllä samanlaista työtä jaksaisi koko elämää tehdä. Näillä excel-taidoilla erilaisten dokumenttien muokkaaminen ja luominen menee aina vaikeimman kautta ja pelkkä tietokoneella istuminen ei kyllä tunnu hyvälle niskahartiaseudulla päivän päätteeksi. Ensimmäiset päivät tehtiin tosiaan lyhempää päivää, mutta jatkossa täytyisi toimistolla istua viiteen asti. Lisäksi kun yliopisto sijaitsee vielä Valencian ulkopuolella Moncadassa, hurahtaa työmatkoihinkin reipas puoli tuntia.

P1019572

Näin alkuun on tosiaan täytynyt aika paljon hoitaa erinäisiä asioita ja juosta ympäri kaupunkia eri toimistoja metsästäen. Samalla on toki tullut vähän vilkaistua maisemia kaupungilla, mutta varsinaisen turistikierroksen vanhassa kaupungissa ehdin tehdä vasta tänään. Huomenna suunnitelmana olisi suunnata rannalle, sillä sääennuste lupailee +37 astetta. Muutama illanvietto on myös tällä viikolla ollut, torstaina yksi harjoittelijoista kutsui koko porukan kotiinsa kyläilemään ja eilenillalla syötiin ja käväistiin kaupungin yöelämässä kämppisten ja parin muun kanssa. Itse huomaa kyllä, että on jo vähän vanha, sillä kiinnostus baarissa ravaamista kohtaan on aika pyöreä nolla. Koko tämä espanjalainen elämänmenokin pyörii myöhäisen iltaelämisen ympärillä, ja itse vaan haluaisin mennä nukkumaan viimeistään kympiltä. Ranskassa löytyi yllättävän helposti samanhenkisiä ihmisiä, joita kiinnosti tehdä yhdessä muutakin kuin kiertää kuppiloita, mutta täällä tuntuu porukka olevan ensisijaisesti kiinnostunut Valencian yöelämästä. Omalta kannaltani hieman tylsä juttu on se, miten paljon omassa tuttavapiirissä on ihmisiä, jotka eivät osaa espanjaa juuri yhtään ja nekin jotka osaavat jonkin verran, puhuvat mieluummin englantia. Välillä tuntuu, että enemmän tulee puhutta enkkua kuin espanjaa, vaikka täällä olon päätavoite oli nimenomaan juuri tuo espanjantaitojen parantaminen. Ja kun kaikki muut haluavat kommunikoida englanniksi, niin en ole jaksanut olla se outo, joka väkisin papattaa espanjaa. Ranskassa periaatteeni oli puhua ranskaa ihan kaikkien kanssa, myös muiden vaihtareiden ja siellä porukka tuntui jo lähtökohtaisesti osaavan enemmän ranskaa ja haluavan taitojaan entisestään kehittää. Onneksi ainakin harjoittelussa espanjalaisten työkavereiden kanssa täytyy kommunikoida espanjaksi, samoin chileläisen kämppiksen kanssa.

P1019539

Kovin paljon en ole ehtinyt reissujakaan suunnitella, sillä ainakin ekat viikonloput taitavat vielä mennä Valenciaan tutustuessa. Syyskuun lopussa sisko tulee kuitenkin käymään ja ollaan menossa yhdessä Alicanteen. Lokakuun lopussa tiedossa olisi neljän päivän pidennetty viikonloppu, sillä jonkun juhlapyhän takia maanantai ja tiistaikin ovat vapaapäiviä. Tuolloin olisi hyvä tilaisuus päästä käymään johonkin vähän kauemmas, esimerkiksi Pohjois-Espanjaan tai Andalusiaan, mutta mitään en ole vielä sen tarkemmin selvittänyt. Valencian lähialueen päiväretkikohteista olen yrittänyt koostaa listaa, mutta vähän alkaa taas tuntua, että eihän kolme kuukautta riitä mihinkään. Toisaalta enää ei varmaan jaksa samaa menoa kuin Ranskassa, että joka viikonloppu jossain reissussa, vaan haluaisi myös rauhassa viettää aikaa Valenciassa. Eiköhän tämä elämä tästä ala pikkuhiljaa asettumaan aloilleen ja Valenciakin tuntuu jo ihan kivalle asuinkaupungille. Tosin yksi iso puute täällä on, sillä en ainakaan vielä ole onnistunut löytämään täältä hyvää jätskikojua. Toivottavasti tässä kolmen kuukauden aikana sellainenkin vielä tulee vastaan.

P1019603

Elämää Espanjassa voi seurata Facebookin, Bloglovinin tai Instagramin kautta. Hasta luego!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply