Suomen suurin matkablogiyhteisö

Aamulenkki Vintgarin rotkon maisemissa

Espanjaan muuton alla on ihan täysin unohtunut kertoa loput jutut Slovenian reissulta. Nyt kun täältä Valenciasta ei ole toistaiseksi kulttuurishokkia kummempaa raportoitavaa, ajattelin palata takaisin muutaman viikon takaiseen reissuun. Ljubljanan jälkeen suunnattiin Blediin, jossa ehdoton vierailukohde on Vintgarin rotko muutaman kilometrin päässä keskustasta. Näin kesäaikaan Bledistä rotkoille pääsee aamupäivisin myös bussilla, muuten vaihtoehdot ovat joko oma auto tai apostolinkyyti. Bussi edestakaisin maksaa 3,24€ (paluumatkasta saa huimat 10% alennusta, kun ostaa edestakaisin lipun jo menomatkalla) ja sisäänpääsy rotkoille kustantaa aikuiselta 4€ ja opiskelijoilta 3€.

Tuo bussi kulkee siis vain muutaman kerran päivässä, joten aikatauluihin kannattaa tutustua etukäteen. Me mentiin heti aamun ensimmäisellä, joka lähti jo ennen ysiä. Paluubussin kannalta tuo vuoro oli ongelmallinen, sillä aikaa rotkoille on joko reipas tunti tai kolme tuntia. Kannattaakin ehkä tulla bussilla, joka on kymmenen aikaan rotkoilla, jolloin aikaa jää kaksi tuntia, mikä on ihan riittävästi jo. Toisaalta aikaisemmassa vuorossa oli se hyvä puoli, että rotkolla oli vielä rauhallista, kun suurin osa turisteista saapui vähän myöhemmin. Me kuitenkin lähes juostiin takaisin, että ehdittiin tuohon aikaisempaan bussiin, sillä kaksi tuntia olisi ollut vähän turhan pitkä aika odottaa seuraavaa. Matkaseuralaisten suunnasta tosin kuului vähän protestointia liian reippaan kävelyvauhdin takia, kuulemma olivat tietämättään osallistuneet Hannan aktiivilomalle ;D

P1019099 P1019103 P1019104 P1019105 P1019107

Iso osa matkasta kapeassa rotkossa kuljetaan kallionseinämien varrelle rakennettuja aidattuja reittejä pitkin. Rotkon pohjalla virtasi kuohuva koski ja itseä vähän hirvitti kaivaa puhelinta esiin kuvaamista varten, sillä näin sieluni silmin, miten onnistun sen pudottamaan tuonne veteen. Vintgarin rotkon maisemat olivat kyllä oikein hienot, kannattaa ehdottomasti pistäytyä rotkoilla Bledistä käsin.

P1019109 P1019111 P1019114 P1019118 P1019128 P1019132 P1019136 P1019140

Reitin loppupuolella oli myös upea silta ja vesiputous, vaikka tosin ei ihan luonnostaan syntynyt, vaan joku patorakennelma siinä oli vieressä. Me käännyttiin tässä takaisin, mutta polku olisi jatkunut vielä eteenpäinkin. Rotkon kaunein ja kapein osa oli kuitenkin jo ennen tuota siltaa, joten ei koettu tarpeelliseksi enää jatkaa pidemmäs. Yhteensä kävelyä edestakaisin tuli joku reipas kolme kilometriä, eli sellainen reipas aamulenkki.

P1019148 P1019151

Juttuja Sloveniasta tulossa vielä pari kappaletta ja elämää täällä Espanjassa voi seurata tykkäämällä blogista Facebookissa.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Anna / 270 degrees torstai, syyskuu 1, 2016 at 07:24

    Tuosta ei paljon aamulenkkiympäristö enää paremmaksi käy 🙂 Itsekin Vintgarin rotkossa vieraillut ja tykkäsin kyllä kovasti!

    • Reply Hanna torstai, syyskuu 1, 2016 at 19:39

      Joo tuo oli kyllä kiva paikka! Harmi, ettei joka aamu pääse noihin maisemiin aamulenkille 🙂

    Leave a Reply