Suomen suurin matkablogiyhteisö

Hiustenhalkomista Espanjaan muuttaessa

Ranska-vuoden aikana jonottaminen, paperilomakkeiden täyttely ja byrokratian vuoksi päätä seinään hakkaaminen tulivat tutuksi. Nyt kun parin päivän päässä häämöttää muutto Espanjaan, alkaa tuntua siltä, että kyllä sielläkin osataan asiat tehdä mahdollisimman hankaliksi. Vai onko sittenkään niin, sillä tarkemmin kun asiaa ajattelee, niin syy tämänhetkiseen hiustenhalkomiseen taitaa löytyä ihan itsestä. Kun Erasmus-harjoittelu Ruotsissa sujui kuin Strömsössä ja ilman minkään sortin paperinpyörittelyä, ajattelin, että vastaava harjoittelu on ihan helppo nakki järjestää myös Espanjassa. Turhaa sinne on viikkoja etukäteen mennä niinkuin Ranskaan, jos nyt edellisenä viikonloppuna raahaa itsensä paikalle ja sitten vain maanantaina kätevästi harjoitteluun. Tärkein syy toki oli se, että palkallinen kesäloma loppuu torstaina ja sen jälkeen palaan vielä päiväksi Suomen työpaikkaan, koska lomaltapaluurahat. Lauantaina lähtee lento Alicanteen, jossa vietän ekan yön hostellissa ja sunnuntaina sitten junalla Valenciaan ja maaanantaina eka päivä harjoittelussa. Itsehän olen aikatauluni suunnitellut, että turha siitä ketään muuta syyttää.

kuva: Flickr/Aaron Smith

Paitsi ehkä vähän ottaa aivoon, kun espanjalaiset jaksavat viettää kaiken maailman humpuukijuhlia, jotka sitten vaikuttavat kaikkien muidenkin kuin juhlijoiden elämään. Onko kukaan kuullut La Tomatina -juhlasta? Minä muistan lukeneeni tästä hassunhauskasta tomaattisodasta joskus jossain ja ajatelleeni, että kaikkea kanssa. Sepä ei sitten jäänyt mieleen, että kyseiset tomaattibileet järjestetään Valencian lähistöllä elokuun lopussa. Mikä ei tietty muuten haittaisi ollenkaan (paitsi etten kyllä haluaisia joutua tulilinjalle), mutta kun kaikki kaupungin hostellit olivat joko täynnä, kalliita tai ottavat varauksia vähintään kolmelle yölle. Ja koska itse saavun Valenciaan sunnuntaina, ei asuntovälitysfirman toimisto ole tietenkään auki silloin, vaan olin ajatellut majoittua hostellissa ekan yön. Ongelmahan oli myöskin se, että itse olen harjoittelussa Valencian ulkopuolella arkisin toimistoaikaan ja kämpän avain olisi pitänyt hakea Valencian keskustasta toimistoaikaan. Eli en ollut ollenkaan varma, ehdinkö avainta hakemaan ekan työpäivän jälkeen, vaan olisin saattanut tarvita sen hostellin vielä toiseksikin yöksi. Mutta hei, onneksi rahalla saa ja hevosella pääsee, ja kaiken muun kämppään liittyvän rahanmenon vuoksi tilasin vielä tervetulopaketin, eli joku hakee mut asemalta, vie suoraan kämpille ja saan allekirjoittaa sopimukset siellä, eikä tarvi ehtiä sinne toimistolle jonottamaan arkisin. Muutenhan tämä oli itselle ihan täydellinen diili, sillä ehdin vähän asettua aloilleni ennen seuraavan päivän harjoittelua, mutta kyseinen lysti maksoi 70€. Jos olisi maksanut vielä 150€, olisi saanut lisäksi peitot, tyynyt, lakanat ja metrolippujakin. Minä säästän ja suuntaan ensitöikseni Ikeaan. (Miten voi ihminen ollakaan onnellinen, kun tajuaa, että uudella asuinpaikkakunnalla on Ikea. Sieltä saa varmaan ostaa taas samat tavarat kuin Ranskaan aikanaan, halvimmat lautaset, kattilat sun muut, ellei niitä löydy asunnosta valmiina. Ja aina kun koti-ikävä iskee, pääsee Ikeaan herkuttelemaan lihapullilla!)

IMG_7777

Mun kämpän metsästys Valenciasta on kyllä ollut melkoinen farssi. Tai siis ihan lupaavalta vaikuttavan kämpän kyllä löysin heti alkuun, ja vuokrakin per kuukausi on vain 175€. Mutta sopimus täytyi tehdä minimissään viideksi kuukaudeksi, vaikka itse olen Valenciassa vain kolme kuukautta. Ajattelin, että tällaisen luotettavan välittäjän kautta on kuitenkin helpoin ja yksinkertaisin ottaa kämppä, vaikka vähän joutuukin extraa maksamaan parista kuukaudesta. Siksi valitsinkin halvimman löytämäni huoneen, jotta ylimääräiset kuukaudet eivät niin paljoa maksaisi. Mutta kämpän varaamisen jälkeen selvisikin sitten kivat yllärit, että vuokran päälle maksetaan vielä toimistomaksu, netti, sähkö, kaasu ym. kulut. Että jotenkin tuosta ”halvasta” kämpästä nyt sitten maksaakin noin 400€/kk (tietty kämppä olisi aika paljon halvempi, jos olisi siellä sen viisi kuukautta). Olisi vain pitänyt hieman kauemmin googletella eri välittäjiä, sillä juttelin eilen samaan harjoittelupaikkaan tulevan suomalaisen tytön kanssa, joka oli ottanut kämpän eri välittäjän kautta ja minimivuokra-aika oli 2 kuukautta. Ja Valenciassa näytti olevan edelleen kämppiä tarjolla, joten mikään paniikkikiire ei olisi ollut kesällä ottaa heti ensimmäistä vastaantulevaa kämppää…

IMG_0920

Ei voi kyllä muuta sanoa, kuin että onneksi tämän rumban on jo tehnyt pari kertaa ennenkin. Ja onneksi edelleen oli tallessa ennen vaihtoa kirjoitetut muisti- ja pakkauslistat. Tällä kertaa ajattelin tosin selvitä vähän vähemmällä tavaramäärällä, sillä uskon, että Espanjassa tulee taas shoppailtua ja takaisin tullessa kaikkien tavaroiden sullominen laukkuun on kunnon operaatio. Päänvaivaa aiheuttaa ainakin se, että toimistolla olisi hyvä olla jotain vähän siistimpää vaatetta päällä, mutta samalla sellaista, ettei yli 30 helteen asteessa paahdu. Itsehän olen tähän asti ollut lähinnä työpaikoissa, joissa vaaditaan tietyn työasun käyttöä, joten ei ole paljoa tarvinnut töihin lähtiessä miettiä, mitä laittaisi päälleen. Kuulostaa sen luokan ongelmalta, että täytyy ensi töikseen selvittää Valenciassa vaatekauppojen sijainti.

IMG_1720

Sellaiset lähtöfiilikset täällä. Pienestä asuntoärtymyksestä huolimatta oon ihan hyvillä mielin suuntaamassa Espanjaan, vaikka toki on kurjaa, että mies jää taas tänne Suomeen. Tulevista työtehtävistä ei ole mitään hajua, joten aika takki auki sitä lähdetään taas maailmalle. Meitä Erasmus-harjoittelijoita on toimistolla muitakin, ja itse vaan toivon, etten olisi joukon seniori, sillä tuntuu, että olen jo vähän liian vanha kaiken maailman Erasmus-karkelointiin. Katsellaan mitä seuraavat kolme kuukautta tuovat tullessaan. Matkassa mukana pysyy seuraamalla blogia Facebookissa tai Bloglovinissa ja Instagramiin tulee varmaan päivitettyä kuulumisia Espanjan auringon alta vähän useammin kuin tänne blogiin. Sitten ei muuta kuin Vamos, vamos!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Maarit Johanna keskiviikko, elokuu 24, 2016 at 14:41

  Ugh! Tuo on muuten raivostuttavaa, kun ei ole kalustettuja kämppiä tarjolla lyhytaikaiseen majoitukseen. Mulla ainaki olis menny hermo, jos olis pitäny ostaa kalusteetkin Islannissa. Onneksi ei tarvinnut ja paperinpyörittelykin jäi minimiin. Hyvää matkaa! 🙂

  • Reply Hanna keskiviikko, elokuu 24, 2016 at 17:02

   Kiitos! Pohjoismaihin muuttaminen on kyllä ihanan yksinkertaista 🙂 On tuolla onneksi sänky ja pöytä ainakin valmiina, ja voihan olla, että edelliset asukkaat on jättäny astioita jälkeensä. Vähän kyllä olis turhaa, jos pitäis sängyt ja kaikki ostaa kolmen kuukauden takia! 😀

 • Reply Katja/historiadeviajes keskiviikko, elokuu 24, 2016 at 18:00

  Miksi mulla on mennyt tämä koko asia ohi?! Mutta ihana Valenciaan! On varmasti kaiken järjestelyn ja paperinpyörityksen arvoista. Valencia on ihana kaupunki. Harmi kun ehdit lähteä ennen kuin itse saavun maahan, olis ollut kiva nähdä. 😀

  • Reply Hanna keskiviikko, elokuu 24, 2016 at 20:09

   Joo tää on tullut niin nopeella aikataululla koko homma, että ei oo paljoa kerinnyt täällä blogissakaan hehkuttaa 🙂 Kaikki Valenciassa käyneet on kehunut kaupunkia, joten ehkä se on hyvä valinta, vaikka alunperin halusinkin Pohjois-Espanjaan. Niin sä taisit olla tulossa kevääksi? Ois kyllä ollu kiva treffata Espanjassa, harmi ettei satuta samaan aikaan :/

 • Reply Anna / 270 degrees torstai, elokuu 25, 2016 at 07:55

  Pohjoismaat on kyllä niin mielettömän simppeleitä verrattuna näihin kertomuksiin, että pitää ihan hattua nostaa sille, miten helpoksi meillä on asiat tehty. Tsemppiä muuttorumbaan! Jään seurailemaan sun edesottamuksia 🙂

  • Reply Hanna torstai, elokuu 25, 2016 at 09:14

   Kiitos! 🙂 Kyllä tosiaan arvostaa taas tämän jälkeen sitä, miten yksinkertaista asioiden hoitaminen täällä Pohjoismaissa on.

  Leave a Reply