Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kuvamaistiaisia Sloveniasta

Terveisiä Sloveniasta! Tai oikeamminhan nyt ollaan jo palattu takaisin sateiseen Suomeen, ja viime viikon reissun kuvasaldoa olen jo vähän kerinnyt käymään läpi. Ennen varsinaisia juttuja Sloveniasta, tässäpä hieman maistiaisia meidän vajaan viikon matkalta.

P1018835

Vietettiin eka päivä hurmaavan Ljubljanan kaduilla kierrellen, pari päivää Bled-järvellä Alppien katveessa, tehtiin päiväseltään retki Postojnan tippukiviluolille ja lähtöpäivänä kerittiin vielä seikkailla lisää Ljubljanassa. Slovenian pikkuinen pääkaupunki oli reissun positiivinen yllättäjä, sillä etukäteen olin ajatellut, että mitä nähtävää jossain itselle melko tuntemattomassa kaupungissa voisi olla. Ljubljana oli kuitenkin hirveän symppis ja viihtyisä, sillä vanhan kaupungin kaduilla ei autoja näkynyt ja joen vartta reunustivat lukuisten ravintoloiden ja kahviloiden terassit. Pienihän kaupunki oli, mutta toisaalta oli kiva, että joka paikkaan pääsi näppärästi kävellen, eikä nähtävää riittänyt ähkyksi asti. Slovenian pisteitä nosti ehdottomasti myös se, että jäätelöä myytiin ihan tajuttoman halvalla, keskimäärin noin 1,50€/pallo! Törmäsin myös sellaiseen kojuun, jossa marjoista ja jostain maitoseoksesta valmistettiin jätskiä siinä asiakkaan silmien edessä kylmälevyn päällä, ja jäätelömassasta muotoiltiin lopuksi ohuita rullia. Pakkohan sellaista oli maistaa, ja kyllä maistui mustikkajätski ihan kunnolla mustikalta tällä kertaa.

P1018947 P1018966

P1018875

Matkaseuralaiset eivät olleet ihan yhtä budjettimatkahenkisiä kuin mitä me miehen kanssa ollaan totuttu olemaan, ja kuulemma kävelytin porukkaa liikaa ja liian reippaalla tahdilla 😀 Ljubljanan kukkulan huipulla kohoavalle linnallekin kiivettiin reippaana polkua pitkin ihastelemaan maisemia. (Kuvaajana toiminut äiti ei muuten ihan näyttänyt hoksaavan, että nuo kaikki laukut jätettiin tuohon maahan sivummalle siksi, että ne eivät tulisi kuvaan…)

P1019002 P1019072 P1019136

Harmiksemme Bledillä ensimmäisenä päivänä satoi ja toisenakin päivänä vielä aamupäivä oli pilvinen. Bledin linna ja Vintgarin rotkot tuli nyt nähtyä ei-niin-kivalla ilmalla, mutta harmaudesta huolimatta molemmat olivat kivoja paikkoja. Rotkoilla vedettiin kunnon aamulenkki, koska haluttiin (no okei, minä halusin ja juoksutin muita) ehtiä aikaisempaan bussiin.

P1019158 P1019178

Tätä maisemaa olen monista Instagram-kuvista ihaillut ja järven keskellä sijaitseva pikkusaari oli kuvien perusteella lumonnut minut niin, että Bled oli ihan ehdoton vierailukohde Sloveniassa. Me käytiin turistiveneellä saarella, käveltiin järvi ympäri ja itse kiipesin vielä ihailemaan maisemia näköalapaikalta. Bled-järvi oli todella kaunis, vaikka varsinkin näin kesäaikaan melkoinen turistipaikka. Yhtä paljon varmasti kuuli puhuttavan italiaa kuin sloveenia, niin silmiinpistävän paljon Sloveniassa liikkui elokuussa italialaisia turisteja.

P1019213 P1019230 P1019243 P1019262

Postojnan luola oli vaikuttavan iso, mutta en voinut olla vertaamatta sitä muihin käymiini tippukiviluoliin ja edelleen olen sitä mieltä, että kun on nähnyt yhden, on nähnyt kaikki. Tuolla liikuttiin hauskasti pikkuisella junalla, josta sitten jalkauduttiin kiertelemään oppaan johdolla. Omasta mielestäni ryhmät olivat ehkä hieman liian suuria, sillä meidän enkkuryhmässä oli varmasti joku 30-40 ihmistä, ja kyllä sellaisella lössillä liikkuessa luolan viehätys hieman kärsii (eikä oppaan juttujakaan aina kuullut).

P1019351

P1019319

Kokonaisuudessaan Slovenia oli kiva. Näppärän kokoinen maa, josta löytyy kauniita vuorimaisemia. Ei päässyt suosikkimaitteni joukkoon, mutta lähtisin kyllä toistekin. Tällä reissulla huomasin taas, miten paljon mieluummin matkustan maihin, joiden kieltä itse osaan. Jotenkin on helpompaa, kun ymmärtää näkemänsä tekstit ja tietää vähän, mistä ympärillä puhutaan, ei ainakaan tunne oloaan niin tyhmäksi turistiksi.

Onko muut tykästynyt sLOVEniaan? 🙂

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Maarit Johanna maanantai, elokuu 15, 2016 at 18:23

  Siinäpä yksi maa missä olen teininä käynyt (tai siis vain Ljubljanassa) ja en sykähtynyt. Bled-järvestä nähtyjen kuvien jälkeen haikailisin kuitenkin niiin takaisin! Pakko päästä. Hintatasokaan ei hirvitä. 🙂

  • Reply Hanna maanantai, elokuu 15, 2016 at 19:07

   Kaikki paikat ei vaan sykähdytä. Hauska kuitenkin, että itselle jäi nimenomaan Ljubljanasta ihan päinvastainen fiilis. Toisaalta uskon, että kaupunki ei ole ihan yhtä hurmaava kesäajan ulkopuolella, johtuisiko sunkin kokemukset siitä, että oot ollut huonoon aikaan Sloveniassa? Bledin järvikuvat taitaa olla monen Slovenian reissun inspiraatio ja ei tuo edullinen hintatasokaan yhtään haittaa 🙂

 • Reply Jenni / Unelmatrippi maanantai, elokuu 15, 2016 at 19:04

  Muhun Slovenia iski kyllä kerrasta, käytiin tänä kesänä. Aivan ihana maa. Palaan varmasti! Meillä oli kyllä parempi tuuri sään suhteen kuin teillä. Bledissä oli mukavat helteet, kun olimme siellä.

  • Reply Hanna maanantai, elokuu 15, 2016 at 19:09

   Monet tuntuu kyllä hehkuttaneen Sloveniaa kovasti, itsekin tykkäsin kovasti ja varmasti palaan, jos mahdollisuus tulee. Bledissä olisi ihana ollut käydä uimassa siinä järvessä ja muutenkin nauttia helteistä, mutta onneksi edes Ljubljanassa vietettiin pari aurinkoista päivää 🙂

 • Reply Anne | Metallia Matkassa maanantai, elokuu 15, 2016 at 19:39

  Me oltiin juuri viikko Sloveniassa ja tykättiin kovasti! No, ainakin sen vähäisen perusteella mitä nähtiin, sillä vietettiin koko viikko yhdessä paikkaa, Tolminissa. 🙂 Ljubljanaan oltaisiin haluttu myös mennä, mutta aikataulusyistä ei päästy tällä kertaa. Ensi vuodelle suunnitellaan kovasti paluuta Sloveniaan, joten ehkä silloin! Julkaisin muuten juuri eilen yhden postauksen Sloveniasta, käy kurkkaamassa mun blogin puolella, jos kiinnostaa. 🙂

  • Reply Hanna tiistai, elokuu 16, 2016 at 10:18

   Hienolle näytti maisemat myös tuolla Tolminissa! Ljubljanaa kyllä suosittelen, tykkäsin kaupungin tunnelmasta kovasti 🙂

 • Reply Katja tiistai, elokuu 16, 2016 at 07:26

  Slovenia on kyllä ihan ykkösenä, mitä tulee kesäkohteisiin. Ljubljana vaikuttaa jotenki tosi symppikseltä kaikkia nuita luontopaikkoja lukuunottamattakaan. Ja Slovenian pieneen rannikkoon ihastuin jo viimekesänä. Eli pitäis päästä!!! 😀

  • Reply Hanna tiistai, elokuu 16, 2016 at 10:19

   Ljubljana oli kyllä niin symppis 🙂 Muistelinkim, että sulla on ollut juttua Slovenian rannikolta, ehkä täytyy itse seuraavan kerran suunnata sinne 🙂

  Leave a Reply