Suomen suurin matkablogiyhteisö

Parin päivän välilasku Hong Kongissa – kannattiko vai ei?

Huomasin jo Singaporen ja Malesian matkalla, että Aasia ei ole oikein mun juttu. Niinpä maailmanympärimatkan reittiä miettiessä päätös Aasian jättämisestä pois reissureitiltä oli oikeastaan itsestäänselvyys. Hieman yllättäen siis viimeinen kohteemme oli kuitenkin Aasiassa, kun lentoihin oli mahdollista saada parin päivän mittainen välilasku Hong Kongissa. Pari päivää riitti meille ihan hyvin, sillä riisit ja nuudelit alkoivat taas tökkiä ensimmäisen päivän jälkeen ja näinkin lyhyessä ajassa ehti hyvin saada jonkinlaisen käsityksen Hong Kongista. Parasta koko Hong Kongin reissussa oli kuitenkin se, että Shanghaissa asuva kaveri lupasi lähteä meille sinne oppaaksi. Kun on kolme kuukautta katsellut samaa naamaa 24/7, oli ihan piristävää saada vaihteeksi kolmas pyörä matkalle mukaan. Ja varsinkin, kun kerrankin joku muu oli selvittänyt majapaikan, nähtävyydet ja paikasta toiseen liikkumisen ja itse sai vaan seurata perässä kuin ryhmämatkalla konsanaan. Eikä paljoa haitannut, vaikka välillä kartturipojilla ei ollut hajuakaan siitä, minne pitäisi mennä, sillä ystävälliset hongkongilaiset tulivat herkästi auttamaan eksyksissä olevia turisteja ja lähtivät jopa näyttämään tietä määränpäähän.

P1018394

Hong Kong ei ollut ihan kaupunki minun makuuni. Moderneiden pilvenpiirtäjien kaupunki oli sekava (siksi eksyttiinkin jatkuvasti) ja välillä kaduilla kulkiessa nenään tunkeutui sellaisia hajuja, etten halunnut edes ruveta arvailemaan niiden alkuperää. Pikkuisissa putiikeissa myytiin välillä elektroniikkaa, välillä epämääräisiä klönttejä lasipurkeissa ja välillä kadunvartta koristivat luksusmerkkien liikkeet. Markkinoita löytyy joka lähtöön, onneksi ei ollut laukussa hirveästi liikaa tilaa, niin ei tullut ostettua kaikenmaailman feikkikukkaroita tuliaisiksi. Odotin kyllä hieman enemmän Hong Kongilta ostoskaupunkina, sillä suurin osa kauppakeskuksista oli täynnä kalliita liikkeitä ja ne sopuhintaiset ketjuliikkeet, joista itse vaatteeni ostan, loistivat poissaolollaan. Tai sitten ei vain löydetty sellaisiin paikkoihin, joissa olisi ollut enemmän budjettimatkailijoille ystävällisiä ostospaikkoja. Ehkä parempi niin, sillä matkabudjetti oli jo pitkään näyttänyt miinusmerkkistä lukemaa.

P1018347

P1018331

P1018346

Hong Kongissa sattui olemaan harvinaisen kurja sää vierailumme aikana. Takille oli tarvetta ja vettä tihuutti taivaalta, ja me kun oltiin Pohjois-Australiassa lähtiessämme varmoja, että Honkkareissa olisi parempi sää, sillä ainakaan siellä ei olisi sadekausi. Kuulemma kaupungissa olisi ollut paljon kivoja puistoja, mutta eipä niiden kiertely juuri houkutellut tuossa säässä. Jos ei visiitti sään puolesta mennyt nappiin, niin ei oikein ruuankaan suhteen natsannut. Aasialaiseen ruokakulttuuriin perehtymättömänä ravintoloiden listoista on äärimmäisen vaikea löytää parhainta annosta. Oma valinta osuu aina ihan pieleen, kun en uskalla ottaa mitään, joka kuulostaa vähänkin omituiselta. Kun kasvisvaihtoehto tuntuu usein tarkoittavan sieniä, joita inhoan, ja lihajuttuihin suhtaudun lähtökohtaisesti epäileväisesti, niin on taas nirsolla vaikeaa. Poikkeuksetta oma annos oli aina ihan pettymys, kerran sain kimpaleen kovia nuudeleita, joita oli yritetty kypsyttää vain kaatamalla kuumaa vettä päälle. Ei ollut ihan joka kohtaan vesi osunut ja kivikovia nuudelinpaloja olikin kiva rouskuttaa. Lähes joka kerta päädyin lopulta vaihtamaan annosta kaverin kanssa annoskateuden iskiessä 😀 Viimeisenä päivänä ruokapaikaksi valikoitui lopulta tuttu ja turvallinen Mäkkäri, sillä BigMac-ateria ei tunnetusti petä. Tosin Hong Kongin Mäkkäreiden erikoisuutta, bataattijäätelöä, piti maistaa ja se olikin taas sellainen makuelämys, etten ehkä toiste koita. Ja ensimmäistä kertaa ikinä jouduin sain opetella puikoilla syömistä, kun kaikissa ravintoloissa ei ollutkaan tarjolla veitsiä ja haarukoita turistien varalle. Hyvät naurut siitä ainakin sai, kun yritti puikoilla kalastella nuudeleita oikeaan osoitteeseen. Täytyy ehkä vielä jatkaa harjoituksia tämän asian suhteen.

P1018356

P1018364 P1018388

Minulle ainut pakollinen nähtävyys Hong Kongissa oli Victoria’s Peak, josta aukeni upeat näköalat alas kaupunkiin. Paikka on myös muutaman muun must-listalla, sillä huipulle kannattaa suunnata jo aamulla hyvissä ajoin, ennen kuin ylös vievä kapea ja mutkainen tie on ihan tukossa ja bussilla joutuu seistä ruuhkissa iäisyyden. Busseissa ei muuten anneta vaihtorahaa, joten varaa bussimatkaan tasaraha (9,80 HKD). Me kierrettiin huipun ympäri kävelyreittiä pitkin ja niin näkikin kaupungin maisemat useammasta vinkkelistä. Lenkkiseuraksi saatiin ryhmä kirkuvia kiinalaisia koululaisia, hyvästi ihana luonnonrauha.

P1018397 P1018408 P1018433

Reissun viimeisestä iltaa täytyi totta kai juhlistaa, ja mikäs sen parempi paikka kuin maailman korkein baari, Ozone. Kyseisessä paikassa tuntuivat myös hinnat olevan pilvissä, sillä yksi viinilasillinen maksoi 150 dollaria, eli n. 19€. Juomien kanssa pöytään tuotiin myös kulhollinen pähkinöitä ja pyydettiin sitten niitä lisää, että saatiin edes vähän vastinetta rahoille. Vaikka Hong Kongin hintataso ei olekaan mikään kovin edullinen, niin olen edelleen syvästi järkyttynyt noista hinnoista. Ruoka-annoksen kaupungissa saa kuitenkin jo 50 dollarilla, eli nyt maksoin yhdestä juomasta triplasti enemmän. Kerrankos sitä vain maailman korkeimmassa baarissa käydään ja olivathan ne näköalatkin kuitenkin ihan hienot, kun Hong Kongin valot loistavat alapuolella. (Valitettavasti yksikään yläilmoista otettu kuva ei ollut kovin onnistunut.)

P1018463

Vaikka Hong Kongista ei tullut suosikkikaupunkiani, enkä usko, että koskaan lähden varta vasten vain sinne reissuun, niin parin päivän välilaskulle se oli ihan kiva kohde. Tulipahan käytyä, ja saatiin hetken levähtää pitkien lentojen välillä, sillä Australiasta suoraan Suomeen lentäminen olisi ollut melkoinen rutistus. Kiinassa en ole koskaan käynyt, mutta jos Hong Kongin sanotaan olevan kaikin puolin Kiinaa helpompi kohde, voin vain kuvitella, millainen kultturishokki itselle iskisi Kiinan puolella. Aasia ei ole edelleenkään mun juttu, mutta onneksi kaikkien ei tarvi tykätä kaikesta.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Noora keskiviikko, heinäkuu 27, 2016 at 21:21

  Hongkong on mullakin käyntilistalla, just tuollaisena parin päivän stoppina, ainakin luultavasti. En usko paikan yksistään tarjoavan kovin monen päivän edestä koettavaa, ja muutaman päivän takia taas ei vaan viitsisi lähteä unirytmiään sotkemaan. Mutta varmasti joskus Uuteen-Seelantiin tai Australiaan mennessä tuolla olisi hyvä käydä katkaisemassa pitkää lentorupeamaa. Noista sun syömäongelmista mulla tuli mieleen oma visiittini Singaporeen. Söin siellä food courtissa jotain nuudelihässäkkää, myös puikoilla. Istuin samassa pöydässä jonkun paikallisen nuoren miehen kanssa, joka näytti ihan Harry Potterilta. Ja jota alkoi niin säälittää mun räpellys, että se kävi hakemassa mulle jostain toisesta kojusta kunnon ruokailuvälineet 😀

  • Reply Hanna torstai, heinäkuu 28, 2016 at 10:39

   Joo just Uuteen-Seelantiin tai Australiaan mennessä parin päivän stoppi Hong Kongissa toimii varmasti parhaiten. Pelkästään Honkkareihin en kyllä tekisi reissua, koska se on niin helppo yhdistää muihin kaukoreissuihin lentojen takia, että tuntuisi aika tyhmältä lentää noin kauas vain tuon kaupungin takia. Haha aasialaisilla varmasti on hauskaa naureskella turistien yrityksille syödä puikoilla 😀 Mua ei olisi yhtään haitannut, jos joku olisi jostain munkin eteen taikonut veitsen ja haarukan, mutta pelastavia ritareita ei Hong Kongin ravintoloista löytynyt 🙂

 • Reply Anna | Muuttolintu.com torstai, heinäkuu 28, 2016 at 06:33

  Australiasta Suomeen yhteen putkeen on tosiaan täyttä tuskaa lentää, ainakin jos ei pysty nukkumaan koneessa, niin kuin minä. Sen takia nykyään yritetään aina järkätä reissut niin, että pysähdytään Singaporessa tai Honkkareissa parin päivän ajan. Aina siihen vaan ei ole aikaa… Tylsää, että Hong Kong ei sytyttänyt. Itse oon ollut siellä vasta yhden välilaskun, eli kolme päivää. Aika loppui ihan kesken ja tykkäsin kovasti! Jos ei olisi niin smoginen kaupunki, niin voisin vaikka muuttaa sinne. Me käytiin myös tuolla Peakillä, ja silloin ei näkynyt muuta kuin sumua 🙁

  • Reply Hanna torstai, heinäkuu 28, 2016 at 10:44

   Australiasta lentäessä on kyllä järkevin tehdä välilasku jossain, itseäkin puuduttaa pitkät lentomatkat enkä ole kovin hyvä koneessa nukkuja. Hong Kong tuntuu jakavan mielipiteitä. Kaveri, jonka kanssa oltiin tuolla, sanoi, että kaupunki on hänen suosikkinsa, mutta itse taas en kummemmin syttynyt. Toisaalta olen kyllä valmis antamaan Hong Kongille toisen mahdollisuuden, jos se osuu kätevästi lentoreitille, joten ei sitä tiedä, vaikka toinen kerta toden sanoisi 🙂 Aika sumuista oli välillä meidänkin tuolla ollessa, onneksi Victoria’s Peakilta kuitenkin nähtiin ihan kivat maisemat, tylsää jos ylhäältä näkyy näköalojen sijasta pelkkää sumua.

  Leave a Reply