Suomen suurin matkablogiyhteisö

Naantali on Suomen hurmaavin kesäkaupunki

En voi uskoa, etten ole ennen tätä kesää kertaakaan käynyt Naantalissa. Koska hääpäivän tienoille sattui sopivasti pari vapaapäivää, päätettiin lähteä Naantaliin minilomalle. Se päivä, joka kierreltiin kaupungilla, oli sopivasti koko viikon aurinkoisin, joten Naantali näytti meille parhaimmat puolensa. Ihastuin Tukholmassa asuessani saaristoon ja pieniin hurmaaviin saaristokaupunkeihin, eikä Naantali kyllä ollenkaan hävinnyt länsinaapurin saaristoidyllille. Tosin mies totesi, että jos oltaisiin Ruotsissa, näkyisi katukuvassa paremmin pukeutunutta porukkaa ja sukkasandaalimiehet loistaisivat poissaolollaan. Vaikka kyllä ne ruotsalaiset olivat tiensä Naantaliinkin löytäneet, sillä Ruotsin kilvissä olevia autoja oli useita kadun varressa ja välillä aina korvaan kantautui ihanasti soljuvaa riikinruotsia.

P1018678

P1018707

Naantalin vanha kaupunki oli söpö kuin karkki. Paljon värikkäitä puutaloja, hiljaisia sivukujia ja kivoja pikkuputiikkeja. Rannan tuntumasta löytyi useita kivoja kahviloita ja ravintoloita, ja meidän matkan teemaksi nousikin hieman yllättäen syöminen. Heti kaupunkiin saavuttaessa nälkä oli jo sitä luokkaa, että suunnattiin ensimmäiseksi syömään. Café Amandiksen bongasin Travel is my passion -blogista ja päätin, että tuonne haluan sitten päästä herkuttelemaan. Amandis mainostaa, että sieltä löytyvät maailman parhaat vohvelit ja ainakin oma vuohenjuustovohvelini oli paras koskaan maistamani. Makeatkin vohvelit näyttivät herkullisilta, mutta ei sitten raaskittu enää sellaisia ottaa jälkkäriksi, sillä ihan ilmaisia nuo herkut eivät olleet, vaan suolainen vohveli kustansi hieman päälle kympin. Toisaalta, käsi ylös, kuka on joskus törmännyt Suomessa halpaan kahvilaan, joten ei hintataso tuolla hirveästi poikennut varsinkaan Naantalin muista ruokapaikoista. Suolainen vohveli sopii mielestäni parhaiten pieneen nälkään, sillä itse huomasin, että omaa, tuolla hetkellä kovin tyhjää mahaa, annos ei vielä täyttänyt, vaan hetken päästä alkoi taas kurnimaan. Onneksi maailmanympärimatkalla opittiin kätevä niksi, miten nälkää voi siirtää jätskin syönnillä ja Naantalistakin jätskikojuja löytyi.

P1018717

P1018635

Toinen ruokapaikka, joka Naantalissa testattiin oli Ravintola Uusi Kilta myöskin sataman kupeessa. Haluttiin jotain muuta kuin perusburgeria tai pihviä, ja Uuden Killan listalta löytyi miehen toivomia kala-annoksia. Kasvisvaihtoehtoja oli tasan yksi, ja koska epäilyttävät lihajutut eivät tälle nirsolle kelvanneet, otin sitten tuon myskikurpitsarisoton. Ruoka oli ihan ok, mutta hintaansa nähden ei kummankaan mielestä niin hyvää kuin odotettiin. En ole kauheasti risottoja syönyt, enkä tiedä, millainen hyvän risoton kuuluu olla. Veikkaisin kuitenkin, että aikaisemmin maistamani annos Ranskassa oli jonkun verran tätä parempi. Mieskin valitteli samaa, että hänen annokseensa kuulunut risotto oli jotenkin omituista. Palvelu ravintolassa ei ollut mitään ylihyvää, mutta ei nyt huonoakaan. Tosin tällaisessa ”paremmassa” paikassa olisi odottanut, että tarjoilija olisi osannut vastata kysymykseen kalan alkuperämaasta. Kokonaisuudessaan aika keskinkertainen ravintolakokemus, toki ravintolan terassi oli mukava paikka istuskella, mutta ruuan taso jätti hieman toivomisen varaa. Pääruoka-annokset maksoivat tuolla jotain parinkympin luokkaa, eli tuolla ruokailemaan pystyvät muutkin kuin miljönäärit.

P1018646 P1018659 P1018662 P1018665

Eikä turistipäivä Naantalissa olisi ollut mitään ilman kunnon turistikävelykierrosta. Kierreltiin vanhan kaupungin kaduilla, käytiin sisällä Naantalin komeassa kivikirkossa ja löytyipä Naantalista useita kivoja rantakallioita istuskeluun. Keskustasta löytyy myös sen verran erikoinen puoti, että siellä kannattaa käydä ihan vain ihmettelemässä. Vanha Naantali kauppa henkii kunnon vanhanaikaisen sekatavarakaupan nostalgiaa. Pikkuisen putiikin sisusta on täynnä mitä erilaisimpia myyntiartikkeleita, ja todennäköisesti sitä, mitä ei täältä löydä, ei ole olemassakaan. Kaupassa oli tällä hetkellä pieni Titanic-näyttely ja esillä oli joitain ihan alkuperäisiä Titanicin hylystä pelastettuja juttuja.

P1018666  P1018680 P1018695 P1018704

Naantalin perusnähtävyydet, Muumimaailma ja Kultaranta, jäivät meiltä tällä kertaa väliin. Koettiin olevamme liian isoja Muumimaailmaan (ja sisäänpääsy olisi ollut suhteellisen kallis) ja Kultarannan opastettu kierros oli sen verran huonoon aikaan, ettei sinne ehditty. Lisäksi, kun saatiin auto vihdoin parkkiin kohtuullisen lähelle keskustaa ja vielä ilmaiseksi, ei haluttu sitä enää siitä siirtää. Parkkipaikan löytäminen Naantalin kaduilta olikin tosiaan melko haastavaa, sillä ei oltu ainoita turisteja tuolla. Ilta-aikaan keskusta kyllä hiljeni, kun päiväkävijät kaikkosivat, mutta keskipäivän aikaan parkkiruudun löytyminen oli pitkällisen kiertelyn takana.

P1018713  P1018720 P1018738

P1018642

Naantalista löytyy paljon kivoja pikkuhotelleja majapaikaksi. Itse tykkään enemmän tällaisista persoonallista pikkupaikoista suurten ketjuhotellien sijaan ja meidän majoitusvalinta Hotel Bridget Inn meni ihan nappiin. Koska päätettiin aika lyhyellä varoitusajalla lähteä reissuun, ei majoitusten suhteen ollut kovin suurta valinnanvaraa. Bridget Innissä oli varaushetkellä jäljellä enää pikkuinen kahden hengen huone, joka oli lopulta ihan soppeli meille. Huoneessa oli pieni kylppäri ja sänky oli normaalia hotellisänkyä kapeampi, mutta hyvin siihen mahtui kaksi henkeä silti nukkumaan. Ja koska kyseisenä iltana telkkarista tuli kesän tärkein ohjelma, futiksen EM-finaali, oli oma tv miehen mielestä ihan paras juttu koko huoneessa (varsinkin, kun telkkaria pystyi katsomaan myös suihkussa ollessa huoneen kompaktin koon ansiosta). Huoneen hintaan (139€/yö) sisältyi myös aamupala. Muuten tarjolla oli aika perusjuttua, mutta plussaa oli, että sai itse paistaa vohveleita. Bridget Inniä voin suositella muillekin Naantalin kävijöille, sijainti keskustassa lyhyen kävelymatkan päässä kaikesta oli ihan loistava.

P1018639P1018750 P1018755

Naantali pääsi ehdottomasti kotimaankohteiden top 5-listalle, Suomesta löytyy aivan liian vähän tällaisia suloisia pikkukaupunkeja. Ei mikään ihme, että kaikki presidenttiä myöten haluvat viettää kesää Naantalissa.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Kati keskiviikko, heinäkuu 20, 2016 at 17:39

  Ah, Naantali <3 Hyvä ku pääsitte vihdoin käymään! Ja vähänkö hauska toi Titanic-näyttely 🙂

  • Reply Hanna torstai, heinäkuu 21, 2016 at 08:27

   No oli jo aikakin päästä tuonne 🙂 Ihana kaupunki!

 • Reply Mika / Lähtöportti keskiviikko, heinäkuu 20, 2016 at 19:08

  Me ollaan käyty nyt kuutena kesänä peräkkäin Naantalissa, koska Muumimaailma vetää lapsia puoleensa. Kiva paikka tuo Muumimaailma on, mutta ilman lapsia sinne tuskin kannattaa lähteä 🙂 Amandiksen vohvelit kuuluu meidän vakio-ohjelmaan ja tänä kesänä myös yövyttiin Amandiksessa. Pieni ja tosi sympaattinen hyvän palvelun paikka loistosijainnilla, mutta yöllä tuli vähän turhan kuuma eikä saatu nukuttua kovin hyvin. Toinen vaihtoehto olisi ollut juuri tuo teidän Bridget Inn. Tämä postaus vahvisti ajatusta, että ensi kesänä voisi olla Bridget Innin vuoro.

  • Reply Hanna torstai, heinäkuu 21, 2016 at 08:31

   Muumimaailma onkin varmasti lapsille ihan huippukohde ja itseä ei ainakaan haittaisi, vaikka Naantalissa täytyisi käydä joka kesä 😀 Bridget Inn on varmasti majapaikkana melko samantyylinen kuin Amandis, kuumuus löysi sielläkin vanhoihin huoneisiin. Meidän ikkuna oli vielä auringon puolella, joten illalla pieni kämppä lämpeni nopeasti. Onneksi ulkona oli suhteellisen viileä ja ikkunan avaaminen auttoi asiaa 🙂

  Leave a Reply