Suomen suurin matkablogiyhteisö

Loppuvuoden reissusuunnitelmia

Vuodesta 2016 on hyvää vauhtia tulossa kaikkien aikojen matkailuvuosi. Alkuvuosi vierähti maailmanympärimatkalla ja vihdoin myös loppuvuoden suunnitelmat ovat selvillä, ja tiedossa olisi sekä pikkureissua että toiset kolme kuukautta maailmalla. Nyt kun festarijuhannuksesta Himoksella on ehkä juuri ja juuri toivuttu (olihan muuten ihan huippureissu sekin kaikin puolin), täytyisi jo parin viikon päästä suunnata uudelle kotimaanmatkalle. Ensimmäinen hääpäivä vietetään yhden yön reissulla Naantalissa, jossa olen jo pitkään halunnut käydä. Muumimaailma saatetaan skipata, mutta Kultarannassa olisi kiva käydä katsomassa Salen ja Jennin mökkiä.

kuva: Flickr/ John Croudy

Heinäkuu menee varmaan muuten pitkälti töissä, mutta elokuussa koittaa vihdoin elämäni ensimmäinen palkallinen kesäloma, jota olen odottanut kuin kuuta nousevaa. Näin opiskelijana ei ole edes kesällä tottunut lomailemaan, vaan yliopiston loma-aikoina on aina tullut paiskittua ahkerasti töitä. Niinpä kaksi ja puoli viikkoa löhöilyä elokuussa tuntuu ihan luksukselta! Heti loman alkajaisiksi otetaan perheen kanssa suunta kohti Sloveniaa. Alunperin oltiin pohdittu lomareissun kohteeksi Kroatiaa, mutta Finnairin tarjouslentojen aikataulut olivat paljon paremmat Ljubljanaan, joten päädyttiin ex tempore -ratkaisuna ostamaan matka sinne. Pääkaupungin lisäksi ajateltiin viettää muutama päivä paljon hehkutetun Bled-järven ympäristössä. Kyseistä järveä on tullut aika paljon ihailtua Instagram-kuvissa, joten kiva päästä vihdoin näkemään se omin silmin.

kuva: Flickr/ Mirci

Ja elokuun lopussa kutsuukin taas Erasmus-seikkailut. Itsellä alkaa opinnot olla siinä vaiheessa, että tutkinnosta puuttuu enää pari kurssia, jotka kaikki järjestetään keväällä. Niinpä hain maailmanympärimatkan jälkeen Erasmus-harjoitteluapurahan ja mietin, että olisi kiva päästä Espanjaan harjoitteluun vähän parantamaan kielitaitoa. Koko kevään intensiivisesti gradua kirjoittaessa harjoittelupaikan haku vähän jäi, ja aloin olla jo hieman skeptinen sen suhteen, pääsenkö enää mihinkään. Alkuperäinen ajatus oli suunnata Pohjois-Espanjan upeisiin maisemiin kielten apuopettajaksi, mutta näin viime tipassa matkassa ollessa ei auttanut kranttuilu harjoittelupaikan suhteen. Niinpä lähdenkin ihan toiselle puolelle Espanjaa, Valenciaan, jossa suoritan harjoittelun yliopiston kv-toimistossa. Loppujen lopuksi paikka löytyi ihan naurettavan helposti. Hain avoinna olevaan harjoittelupaikkaan viimeisenä hakupäivänä ja sain jo saman päivän aikana tiedon siitä, että minut oli esivalittu. Pienten vakuutusselvittelyjen jälkeen paikka oli minun, ja eilen keräilin tarvittavat allekirjoitukset yliopistolta harjoittelusopimukseen sekä ostin lentoliput. Koko prosessi tuntuu liian helpolta ollakseen totta, asunnon etsiminen toki olisi vielä edessä, mutta muuten homma on sujunut yllättävän kivuttomasti.

kuva: Flickr/ Bruno

Syksyllä ranskattaren reissut siis vaihtuvatkin espanjattaren reissuiksi, ja koska kerrankin on työ, jossa varmasti on viikonloput aina vapaata, kerkeää syksyn aikana toivottavasti hieman kierrellä lähiseutuja. Ainakin Andaluciassa olisi Sevilla ja Granada, joissa olisin jo pitkään halunnut käydä ja Madridkin olisi vielä näkemättä. Aikamoinen reissusyksy siis tulossa, pistäkääs blogi seurantaan Facebookissa ja Bloglovinissa, niin pysytte menossa mukana!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply säppä tiistai, kesäkuu 28, 2016 at 12:42

    Oi, onnea! Tervetuloa Valenciaan. 🙂 Tää on ihana kaupunki!

    • Reply Hanna tiistai, kesäkuu 28, 2016 at 13:44

      Kiitos! 🙂 Sen vähän perusteella, mitä oon Valenciasta ehtinyt etsiä tietoa, vaikuttaa kaupunki todella kivalle! Täytyypä muuten lueskella vähän sunkin postauksia tarkemmin 🙂

    Leave a Reply