Suomen suurin matkablogiyhteisö

Mitä Buenos Airesissa kannattaa nähdä?

Argentiinan pääkaupunki, Buenos Aires, ei oikein säväyttänyt. Siksi siitä kirjoittaminenkin on jäänyt muiden upeiden paikkojen jalkoihin. Niin isoksi kaupungiksi siellä oli yllättävän vähän nähtävää, lähinnä kierreltiin eri kaupunginosia, sillä ne ovat keskenään hyvin erilaisia. Buenos Airesistä päällimmäisenä jäi mieleen, että kaupunki oli ruuhkainen, meluinen ja raikasta hengitysilmaa oli hieman heikosti saatavilla, sillä isot avenuet halkoivat koko kaupunkia ja saasteita oli runsaasti. Jännä sinänsä, että Euroopassa pyritään tekemään kaupunkien keskustoista viihtyisiä ja rauhallisia rajoittamalla yksityisautoilua, kun taas Buenos Airesissa keskustan liikenneongelmat on ratkaistu rakentamalla keskelle keskustaa jättimäinen avenue, maailman levein sellainen itse asiassa. Me oltiin Buenos Airesissa viisi päivää, ja se oli kyllä hieman liian pitkä aika sinne. Käytiin toki kahtena päivänä kaupungin ulkopuolella päiväretkillä, mutta silti kolmessa päivässä kerittiin kiertää kaupunki paremmin kuin hyvin. Jälkiviisaana olisin ehkä ollut Buenos Airesissa vain kaksi päivää ja viettänyt lopun ajan Uruguayn puolella. Buenos Airesista oltiin varattu vähän parempi hotelli, meillä oli oma keittiökin ja kokkailtiinkin ruuat itse ja säästettiin siinä pitkä penni. Vähän alkaa jo ravintolaruoka tökkiä tällä reissulla ja mieluummin kokkaileekin itse, jos sellainen mahdollisuus on.

Buenos Aires oli todella eurooppalainen kaupunki, arkkitehtuuriltaan mutta myös tunnelmaltaan. Etukäteen olin lukenut aika paljon Buenos Airesin vaarallisuudesta ja vähän jännittikin, pystyykö siellä kadulla kävellä yhtään vai tuleeko heti ryöstetyksi. Koska Buenos Aires on kuitenkin niin jakaantunut eri kaupunginosiin, on suurin osa turistialueista ihan turvallisen oloista seutua, eikä me ainakaan tunnettu oloamme epämukavaksi kävellessämme kadulla. Netistä löytyy myös kartta Buenos Airesin vaarallisista alueista ja suurimmaksi osaksi nämä korttelit ovat sellaisia, joihin ei perusturistilla tule mitään tarvetta edes mennä. Me kuljettiin paljon paikallisbusseilla ja muutaman kerran myös metrolla ja ne tuntuivat ihan turvallisilta kulkuvälineiltä. Tietenkään keskellä yötä ei välttämättä kannata kauheasti harhailla, mutta varoittelut Buenos Airesista tuntuivat melko liioitelluilta. Ajattelin kirjoitella vielä erillisen infopostauksen joskus myöhemmin asioista, joita Buenos Airesiin matkaavan kannattaa ottaa huomioon, mutta tässä postauksessa keskityn nyt vain kaupungin nähtävyyksiin, kortteli kerrallaan.

Microcentro

Buenos Airesin vilkas keskusta on kaukana viihtyisästä. Kannattaakin siis etsiä hotelli vähän rauhallisemmalta alueelta, sillä keskusta on vilkasta, ruuhkaista ja meluisaa aluetta. Isoimmat nähtävyydet ovat toki kaikki keskusta-alueella, mutta ne kiertää helposti päivässä.

Buenos Airesin tunnetuin monumentti on Avenida 9 de Juliolta löytyvä obeliski.

Plaza de Mayolta löytyy presidentinlinna, Casa Rosada ja Avenida de Mayon toisesta päästä löytyy komea kongressirakennus.

Avenida Florida on harvinaisuus Buenos Airesin keskustassa, kävelykatu. Katua pitkin kävellessä ei voi välttyä ”Cambio, cambio” -huudoilta. Kyseisellä kadulla kukoistavat dollareiden pimeät vaihtomarkkinat, tai itse asiassa en ole varma, mikä tilanne on nykyään, sillä Argentiinan uuden presidentin myötä dollareiden pimeitä markkinoita on alettu kitkemään ja virallinen kurssi on jo lähellä epävirallista.

Recoleta

Ehdottomasti Buenos Airesin viihtyisin alue, onneksi valittiin meidän hotelli tältä alueelta. Recoleta on vielä kävelyetäisyydellä keskustasta, vaikka matkaa tuleekin parikymmentä minuuttia, mutta se on kuitenkin alueena hieman rauhallisempaa. Recoletan alueelta löytyy paljon kivoja kahviloita, kauppoja ja jätskipaikkoja, ja Buenos Airesin shoppailukatu, Avenida Santa Fe, sijatsee myös siellä.

Recoletan hautausmaa on varmasti Buenos Airesin rauhallisin paikka, omasta mielestäni se tosin oli hieman kammottavakin. Sinne on haudattu argentiinalaisia kuuluisuuksia, myös Evitan hauta löytyy sieltä. Hieman jouduttiin tosin sitä etsimään, olisin luullut, että se olisi ollut helpommin löydettävissä.

Palermo

Buenos Airesin hippikortteli, jossa on myös paljon baareja ja ravintoloita. Hieman jo kaukana keskustasta ja täällä me ei käyty muuta kuin pikaisella kävelyllä. Palermossa on myös suuri puistoalue, mutta se ei ollut mitenkään erikoisen kaunis.

San Telmo

Tyypillinen buenosairesilainen kortteli, jossa ei kuitenkaan ollut mitään erityistä nähtävää meille. Korttelin keskusaukiolla on kuulemma aina pariskunta tanssimassa tangoa, mutta heillä oli tauko meneillään meidän siellä ollessa.

La Boca

Olin etukäteen lukenut, että La Boca on sellainenkin turistirysä, että siellä ei voi viihtyä. Itse kyllä tykkäsin paikasta, vaikka olihan siellä paljon enemmän tyrkytysmeininki kuin missään muualla. Värikkäiden talojen alueella oli kuitenkin paljon katseltavaa ja ihmeteltävää, ja mielestäni La Boca oli yksi Buenos Airesin kivoimmista nähtävyyksistä. Tosin alueella ei kannata lähteä harhailemaan Caminito-kadun ulkopuolelle, sillä muu osa korttelista on rauhattomampaa aluetta, eikä siellä mitään turistia kiinnostavaa olekaan.

Puerto Madero

Buenos Airesin uusin kaupunginosa, joka on vanhaa satama-aluetta. Nykyisin alueella kohoaa pilvenpiirtäjiä ja uusia rakennuksia ja se olikin yksi viihtyisimpiä ja hiljaisempia alueita Buenos Airesissa. Ihan merenrannalla olisi ollut myös Costanera Surin luonnonsuojelualue, joka ei kuitenkaan ollut auki silloin, kun me oltiin tuolla kävelyllä.

Millaisia kokemuksia teillä lukijoilla on Buenos Airesista? 🙂

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Annika - home & away maanantai, tammikuu 4, 2016 at 20:56

  Minulla on pitkä viharakkaus-suhde Buenos Airesiin siellä asuneena ja moneen kertaan vierailleena. Tavallaan ymmärrän ehkä miksi se ei sykähdyttänyt, vaikka toisaalta olen täysin eri mieltä 🙂 En osaa suhtautua kaupunkiin (tai maahan) objektiviisesti, joten se varmasti vaikuttaa asiaan. Silti on kiva seurailla teidän reissua sielläpäin, löysin blogisi vasta.

  • Reply Hanna tiistai, tammikuu 5, 2016 at 13:19

   Kiitos kommentista ja tervetuloa mukaan seuraamaan meidän matkaa! 🙂 Jotenkin juuri turistin näkökulmasta Buenos Aires oli vähän tylsähkö, loppujen lopuksi siellä oli hirveän vähän mitään nähtävää. Mutta varmasti siellä asuessa löytää ne kivat paikat, joihin perusturisti ei heti eksy 🙂 Mä olen hieman hitaasti lämmennyt Argentiinan suhteen, aluksi maa ei erityisemmin sävähdyttänyt, mutta nyt olen alannut tykkäämään paikasta enemmän ja enemmän 🙂

 • Reply Tm maanantai, joulukuu 11, 2017 at 03:45

  Buenos Aires ei välttämättä säväytä jos maailmankuuluja nähtävyyksiä hakee. Kaupunki itseasiassa ei ole profiloitunutkaan turisteille vaan asukkaille – onhan kaupungin slogankin ”ciudad de todos los Argentinos” Kaupunki on kuitenkin merkittävä kulttuurikeskus jossa on mm. teattereita todella suuri määrä ja on myös monenlaisen muun alakulttuurin keskittymä. Kaupunki on myös tunnettu todella liberaalista ilmapiiristä. Hassuinta on, että kaupungin vähitellen uusitussa siistissä metrossa ei ollut ainakaan v.2017 mitään opasteita englanniksi vaikka monilla uusituilla asemilla oli siistit ilmaiset vessat :D. San Telmo on oma suosikkini tunnelmallisuutensa takia ja tangoesitys oli minulle vähiten säväyttävin vetonaula siellä. Palermo on ravintolaelämän mekka ja sinne mennnään syömään ja sitten juhlimaan. Yöeläjälle se on loistoalue ja juhlat jatkuu argentiinalaiseen tapaan auringonnousuun asti. Argentiinalaisen juhlimiskulttuuri on miellyttävää koska pidetään hauskaa, mutta ei sikailla(jos unohdetaan La Bocan jalkapalloriehujat 😀 )La Boca on komea ja jakaa mielipiteita: paikalliset vihaavat sitä koska heidän mielestä turismi on tärvellyt alueen historiallisen luonteen 😀 Sivukujilla oli myös yllättävän rauhallinen meininki ja mielenkiintoisia rakennuksia. Suurin pettymys kaupungissa oli minulle kahvin taso. Saman ongelman olen kokenut muuallakin Argentiinassa sekä Chilessä! Pihvistä ja viinistä ovat tarkkoja mutta kahviksi käy murukahvi (puhumattakaan se yököttävä valmiiksi sokeroitu imelä kahvi 😀 ) Buenos Aires on takuulla Etelä-Amerikan turvallisin suurkaupunki ( Argentiinan olen miehenä kokenut hyvin turvalliseksi joka paikassa jossa olen ollut-paikallistuttavani kovasti varoittivat minua kävelemästä uusi kallis älypuhelimeni kourassa mutta huomasin paikallistenkin tekevän sitä samaa 😀 )Kaupungissa on vaikea tunnistaa ulkonäön perusteella kuka on turisti ja kuka ei, koska asukkaiden esi-isien alkuperä on ympäri Eurooppaa. Ompa paikallisen kaverini äidilläkin pohjoismaisen vaalea tukka! 😀

 • Reply Iina torstai, tammikuu 4, 2018 at 15:38

  Moikka! Puhuit tosta eri alueiden kartasta minkä löysit netistä, mistä se löytyy? 🙂 Nopealla googlettelulla ei tullut vastaan. Kiitos muutenkin infoista, olen lähdössä vaihtoon Buenos Airesiin ja hirveästi ei ole tullut netissä vastaan tuoreempia matkustuskokemuksia.

  • Reply Hanna torstai, tammikuu 11, 2018 at 16:00

   Hei! Kartta löytyy sivulta LandingPadBA.com, googlasin Buenos Aires safe areas map ja sain kartan heti hakutulokseksi. Se on siis google mapsissa, mutta linkin kautta alueet näkyvät kartassa. Toivottavasti löydät, en onnistunut puhelimella linkittämään. Mukavaa vaihtoa sinulle Argentiinaan! 🙂

  Leave a Reply