Suomen suurin matkablogiyhteisö

Nyt mennään… maailman ympäri!

Rinkka on pakattu, kämppä siivottu, viimeinen tentti tehty, graduasiat unohdettu ja viimeinen työvuoro ahkeroitu. Nyt istutaan bussissa matkalla kohti Helsinkiä, josta huomenna lähtee lento kohti Brasiliaa. Maailmanympärimatka voi siis alkaa! Tavaraa on mukana ihan liikaa, ja silti huolettaa, onko kaikki tarvittava mukana.

Viimeisten viikkojen valmistelut ovat olleet melkoinen urakka. On jännätty, saapuuko nettipankin uusi tunnuslukukortti ajoissa perille postilakon takia. On googlattu, miten tunnistaa väärennetyt Argentiinan pesot ja mitä tehdä maanjäristyksen sattuessa. On skannattu passeja ja tärkeitä dokumentteja. On opetultu perusfraaseja portugaliksi ja kuunneltu brasilialaista musiikkia. On jynssätty suihkun kaakeleita hammasharjalla ja ostettu kaikkea tarpeellista reissua varten. Ja nyt tuntuu ihan epätodelliselta, että ollaan oikeasti lähdössä.

Ensimmäisenä siis lennetään Brasiliaan Iguazún putouksille, siitä Argentiinan puolelle, Buenos Airesiin ja ihan maan eteläkärkeen Ushuaiaan. Patagoniassa seikkaillaan viisi viikkoa Chilen ja Argentiinan rajalla ja Santiagosta lennetään Uuteen-Seelantiin. Siellä körötellään kolme viikkoa campervanilla maata ympäri ja sen jälkeen lekotellaan viikko Fidzillä palmun alla. Sieltä suunnataan Australiaan, ensin Sydneyyn, sieltä Ulurulle ja Cairnsiin. Lopulta vielä Hong Kongin kautta kotiin. Aikamoinen reissu siis tulossa.

Ensimmäisen kerran koko blogihistorian aikana aioin myös päivittää blogia reissun päältä, nettiyhteyksien niin salliessa. Eli kertomuksia Etelä-Amerikasta, Uudesta-Seelannista ja Australiasta siis luvassa seuraavan kolmen kuukauden ajan. Blogia voi seurata Bloglovinissa, tykkäämällä Facebook-sivusta ja Instagramissa @hannaranskatar. Instagramin kautta voi seurata myös vähän reaaliaikaisemmin meidän menoa, sillä se varmasti tulee päivittymään ahkerasti.

Nyt mennään!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Terhi / Muru Mou lauantai, joulukuu 5, 2015 at 11:13

  Kuulostaa mahtavalta reitiltä! Huikeeta reissua! 🙂

  • Reply Hanna sunnuntai, joulukuu 6, 2015 at 15:20

   Kiitos! Reissusta tulee varmasti kyllä huikea 🙂

 • Reply Sanna I Siveltimellä lauantai, joulukuu 5, 2015 at 11:32

  Woop Woop! Mahtavaa reissua maailman ympäri! 🙂

  • Reply Hanna sunnuntai, joulukuu 6, 2015 at 15:21

   Kiitos Sanna! 🙂

 • Reply Laura / RIMMA + LAURA -matkablogi lauantai, joulukuu 5, 2015 at 11:38

  Ihan MAHTAVAA reissua teille! Täällä seuraillaan teidän matkaa innolla kotisohvalta käsin 🙂 Nauttikaa Uudesta-Seelannista, mun rakkausmaa <3

  • Reply Hanna sunnuntai, joulukuu 6, 2015 at 15:22

   Kiitos! Uudesta-Seelannista oon kyllä kuullut niin paljon positiivistä, että sen on pakko olla upea 🙂

 • Reply Maarit Johanna lauantai, joulukuu 5, 2015 at 17:17

  Oi joi joi!!! Tuolta Etelä-Amerikan eteläkärjestä juttuja kuumeissaan odottelen! Samoin Fidziltä ja Uudesta-Seelannista. Ihan huippua reissua teille :))

  • Reply Hanna sunnuntai, joulukuu 6, 2015 at 15:23

   Kiitos! 🙂 Juttuja blogiin on tulossa ihan varmasti noista paikoista, en malta ittekään odottaa, että pääsee ihan pian noihin maisemiin 🙂

 • Reply Annika | Travellover lauantai, joulukuu 5, 2015 at 20:37

  Huippua matkaa! Kauanko olette reissussa? Olen itse miettinyt myös pallon kiertoa, mutten pysty olemaan vuotta, jonka moni reissussa viettää.

  • Reply Hanna sunnuntai, joulukuu 6, 2015 at 15:25

   Kiitos! Me ollaan reilu 3kk, pidempään matkaan ei olisi meilläkään ollut mahdollisuuksia edes budjetin puolesta. Kolmen kuukauden palkaton vapaa järjestyi loppujen lopuksi molempien töistä helposti. Tietysti kohteiden suhteen jouduttiin tekemään vähän kompromissejä ja näin lyhyellä matkalla ei joka paikkaan kerkeä.

 • Reply Sunna keskiviikko, joulukuu 9, 2015 at 11:37

  Löysin tämän blogin siis ihan mahtavaan aikaan! Onnea matkaan ihan hirmuisesti ja mie jään seurailemaan, miten reissu sujuu! 🙂

  • Reply Hanna torstai, joulukuu 10, 2015 at 14:05

   Kiva, että löysit blogiin ja tervetuloa mukaan seuraamaan maailmanympärijuttuja! 🙂

  Leave a Reply