Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kovan onnen kansallispuistoretki

Koska Aberdeenin nähtävyydet oli aika lailla päivässä kierretty, pohdittiin siskon kanssa toiselle päivälle jotain päiväretkikohdetta. Sääennuste ei näyttänyt kovin lupaavalta ja herättiinkin aika harmaaseen päivään. Bussimatkalla harmaus muuttui sateeksi ja välillä matkalla satoi reippaastikin. Kerittiin jo iloita sateen taukoamisesta, mutta perille päästyämme sade alkoi uudestaan ja kesti koko sen ajan, jonka Braemarin kylässä vietimme. Päätettiin siis lopulta lähteä tutustumaan Cairngormsin kansallispuistoon, parin tunnin bussimatkan päähän Aberdeenista. Kyseessä on Britannian suurin kansallispuistoalue, ja paikallisbussilla pääsi kätevästi tuonne Braemariin sekä Ballaterin kylään. Me arvottiin hieman, kumpaan mennään, mutta mielestäni kannatti jatkaa Braemariin asti, sillä upeimmat maisemat aukesivat vasta Ballaterin jälkeen ja lisäksi Braemar oli pienempi paikka, joten luontoa nähdäkseen ei tarvinnut kauaa kävellä, kun oli jo kylän ulkopuolella. Itse keskustassa oli muutama kahvila, matkamuistoputiikki sekä yksi ruokakauppa ja se olikin nopeasti nähty. Kylän ympärillä olisi kulkenut eripituisia vaellusreittejä ja kauniilla säällä sellainen olisi varmasti tarjonnut paljon mukavamman kansallispuistokokemuksen. Käytiin kyllä turisti-infossa niistäkin kyselemässä, mutta päätettiin, että sade yhdistettynä hyytävään kylmyyteen ei oikein houkutellut vaellusretkelle.

Noin kilometrin päässä kylän keskustasta oltiin nähty pieni linna, joka tosin ei ollut auki tuolloin. Päätettiin kuitenkin kävellä linnan luo tietä pitkin ottamaan kuvia ympäröivistä vuorista ja lammaslaumoista. Itselle kansallispuistoretken pääasiallinen intressi oli päästä kuvaamaan Skotlannin luontoa ja maisemia, joten ajattelin, että pieni lenkki kylän ulkopuolella riittäisi tähän tarkoitukseen. Kaivoinkin kameran esiin tarkoituksena ottaa pari kuvaa ja ihmettelin, miksi kamera ei ollenkaan mennyt päälle. Ja samalla hoksasin, että olin edellisenä iltana ladannut kameran akkua ja jättänyt akun iloisesti siskon kämpille lateeseen. Siinä kohtaa ei paljon naurattanut, kun kaksi tuntia oli istunut bussissa kivojen kuvien toivossa ja sitten kamera olikin käyttökelvoton. Vaikka olihan se mahtavaa ihan jo päästä näkemään maisemat ja lopulta sain siskon iPhonen lainaan kuvaamista varten, oman puhelimeni kamera kun on aika umpisurkea. Vähän tummia kuvista nyt tuli, mutta melko synkät olivat maisematkin.

Linnalla vierailun jälkeen päätettiin, että eiköhän lähdetä seuraavalla bussilla takaisin Aberdeeniin, sillä kylmässä värjöttely ei oikein innostanut kauempaa. Ja ihan hyvä päätös se olikin, sillä ehdittiin illalla vielä hieman shoppailemaan sekä Jamie Oliverin italialaiseen ravintolaan syömään.

Cairngormsin kansallispuisto oli kyllä kiva kohde ja varmasti vuokraamalla auton pääsisi näkemään vielä upeampia maisemia. Edestakainen bussilippu Aberdeenistä Braemariin kustansi £14 aikuiselta ja matkan aikana pääsi näkemään vuoristoisia skottimaisemia. Suosittelen ehkä suuntaamaan tuonne kansallispuistoon kuitenkin hieman lämpimämpänä vuodenaikana!

P.S. Nyt kannattaa viimeistään laittaa blogin Facebook-sivusto seurantaan, sillä sunnuntaina lähdetään matkalla maailman ympäri!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply