Suomen suurin matkablogiyhteisö

Marraskuinen Skotlanti kutsuu

Ennen joulukuussa starttaavaa maailmanympärimatkaa olisi tällä ranskattarella vielä yksi lyhyempi reissu tiedossa, ja kohde onkin hieman yllättävä. Tällä kertaa ei matkata Pariisin, Nizzaan, Montpellieriin tai lähellekään Etelä-Eurooppaa, sillä tällä kertaa suuntaan Skotlantiin! Varasin eilen lennot, ja marraskuun alussa lähden pidennetyksi viikonlopuksi ensin Edinburghiin, jossa vietän yhden päivän kaupungilla kierrellen ja nähtävyyksiä katsellen, ja siitä vielä pohjoisemmaksi Aberdeeniin, josta lennän sunnuntaina takaisin Suomeen. Kohdevalinta saattaa kuulostaa hieman erikoiselta, sillä marraskuinen Skotlanti ei välttämättä ole kelien puolesta se optimaalisin matkakohde. Minulla on kuitenkin hyvä syy reissata sinne, sillä siskoni on tällä hetkellä Aberdeenissä harjoittelussa.

Kuva: Flickr/ Kirsty McWhirter

Lentojen suhteen meinasi tosin käydä hullusti, sillä katsoin vielä viime viikolla, että hyvin näyttää olevan tilaa ja tuskin kukaan haluaa marraskuussa Skotlantiin matkustaakaan. Eilen kuitenkin kurkkasin uudestaan, ja lento, jolla olin ajatellut mennä, oli jo loppuunmyyty. Niinpä lennänkin nyt Edinburghiin Tampereelta Tukholman kautta. Lentoajoista täytyi vähän joustaa, sillä lento lähtee jo aamulla puoli 7, eli kentällä täytyy olla kukonlaulun aikaan. Mutta olen sitten Edinburghissa hyvissä ajoin ja kerkeän kierrellä siellä enemmän. Perjantaina olen ajatellut hypätä Megabusin kyytiin, joka on Brittien vastine Onnibussille. London and Beyond -blogin Lena tosin kirjoitteli ei-niin-mairittelevan kokemuksen kyseisestä yhtiöstä tuossa taannoin, joten vähän kauhulla myös mietin, että täytyisikö kuitenkin ottaa alle jokin tasokkampi menopeli.

Kuva: Flickr/ Alan Jamieson

Aberdeen ja Edinburgh, samoin koko Skotlanti, ovat minulle täysin tuntemattomia alueita, enkä ole vielä hirveästi edes ehtinyt selvitellä, mitä kaikkea sieltä löytyisi. Kierrokset Skotlannin ylämailla täytyy varmaan jättää seuraavaan kertaa, kun aikaa on enemmän ja tuskin marraskuu ihan parasta aikaa onkaan luontomatkailla tuolla. Ehdotin kyllä siskolle, että mitä jos vuokraisi auton ja lähtisi hieman tutustumaan lähialueisiin, mutta kuulemma täytyisi olla hullu, jos lähtisi vasemmanpuoleisen liikenteen sekaan autoilemaan 😀

Kuva: Flickr/ Martin de Lusenet

Suurin ongelma tällä hetkellä mielessä on se, tarviiko tuonne pakata kumpparit joukkoon ja pitääkö laittaa laukku ruumaan ihan vaan sen takia, että saa sateenvarjon mukaan. Kokemuksia ja vinkkejä Skotlannista, erityisesti Aberdeenistä ja Edinburghistä, otetaan siis vastaan! Mitä ehdottomasti kannattaa tehdä ja nähdä, jos aikaa on vain pari päivää 🙂

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Maarit Johanna perjantai, syyskuu 18, 2015 at 16:03

  Oi oi! Skotlanti kiinnostelee ihan erityisesti ja pakko nostaa hattua aikatauluvalinnalle. Olen itsekin lähdössä sateiseen maahan ensi kuussa ja vähän jännittää saako siellä olla ilman sateenvarjoa ollenkaan 😀

  • Reply Hanna lauantai, syyskuu 19, 2015 at 09:12

   Ei ole kauaakaan, kun vannoin, etten matkusta Euroopassa enää mihinkään talviaikaan, mutta ehkä oikein varustautumalla myös todennäköisestä sateesta selviää 🙂 Mikäli marraskuussa ei olisi mennyt, olisi jäänyt varmaankin reissu tekemättä, joten marraskuu on ehdottomasti parempi kuin ei mitään!

 • Reply Laura/My post-University life perjantai, syyskuu 18, 2015 at 16:46

  Mä suosittelisin ehdottomasti auton vuokrausta, Aberdeenin lähelläkin on vaikka mitä kauniita paikkoja! Mutta jos autolla ei halua lähteä liikkeelle niin suosittelen ehdottomasti Stonehavenissa sijaitsevaa Dunnotar Castlea. Stonehaveniin pääsee helposti junalla ja linnalle kävelee reippaasti lyhyessa ajassa. Olen itse asunut Aberdeenissa 3 vuotta ja sanoisin että kaupungin näkee helposti päivässä, ja siskosi varmasti osaa näyttää pääjutut siellä ollessa. Oma lempipaikkani oli aina Aberdeen ”rantabulevardi” ja mielestäni Aberdeenin yliopiston vanha kampus on myös ihan näkemisen arvoinen.

  Joo, marraskuu ei ole ehkä kauneinta aikaa Aberdeenissä kun koko kaupunki on tehty harmaasta graniitista, mutta kun säähän varautuu oikealle asenteelle niin kyllä siitä hyvä tulee! Kivaa reissua, Skotlanti on ihana paikka!

  • Reply Hanna lauantai, syyskuu 19, 2015 at 09:17

   Kiitos vinkeistä! 🙂 Joo uskon, että Aberdeenin kaupunkia enemmän nähtävää löytyy juuri sieltä lähimaisemista, täytyy katsoa lähempänä, onko sisko jo niin tottunut paikalliseen liikenteeseen, että pystyisi toimimaan kartturina 😀 Tuon Dunnotar Castlen bongasinkin jo jostain, ja se näytti todellakin paikalta, johon olisi kiva päästä. Lisäksi, jos sinne pääsee julkisilla, voisi se olla meille hyvä kohde. Mäkin mietin, että Aberdeen saattaa olla sen verran pieni paikka, että kerkeää päivässä kiertää, varsinkin kun mukana on paikallinen opas. Ehkä tosiaan pakkaan ne kumpparit ja sateenvarjon mukaan, niin ei jää reissufiilis märistä sukista kiinni 🙂

  Leave a Reply