Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kesätekemistä Tampereella

Kesäinen Tampere on aika kiva paikka ja viimeisen viikon aikana onkin tullut harrastettua jos jonkinlaista kesäaktiviteettia kotikaupungissa. Tässäpä siis minun vinkkilistani kesätekemisestä Tampereelle ja lähiseuduille!

Suppailu

Käytiin tiistaina ekaa kertaa koittamassa suppailua ja olihan se hauskaa. Varsinkin, kun lajissa on koko ajan mukana jännitysmomentti siitä, sattuuko tippumaan laudan päältä kylmään veteen. (En muuten tippunut, olin vähän itsekin yllättynyt!) Osallistuttiin Suppaa Tampereen SUP Intro -tunnille, jossa käytiin aluksi kuivalla maalla läpi suppailun perusteet ja sitten siirryttiin veteen treenaamaan hommaa käytännössä ohjaajan johdolla. Mietittiin aluksi, että oltaisiin vain vuokrattu laudat ja lähdetty kokeilemaan, mutta oli kyllä todella hyvä käydä ensiksi vähän tekniikkaa läpi. Itse en ainakaan olisi oma-aloitteisesti tajunnut, että laudalla on hyvä meloa ensin vähän syvemmille vesille, ennen kuin nousee seisomaan. Opastuksessa tajusin myös, miksi melomisessa kääntyminen on aina tuntunut hieman ongelmalliselta, koska eihän se kajakki käännykään niin, että vain meloo kovempaa toiselta puolelta, niin kuin olen luullut. Suosittelenkin siis aloittamaan suppailun ohjatulla tunnilla, Suppaa Tampereen tyypit ovat ainakin asiantuntevaa porukkaa ja meitä ohjannut Roosa oli hirveän mukava. Tunnin varaaminen onnistui kätevästi netissä ja Rosendahlin ranta Pyynikillä oli todella helppo paikka aloittaa suppaus, sillä ainut jännitysmomentti rannalla oli ohiajavien Viikinsaaren laivojen nostattamat aallot. Ensimmäisen kerran laudalla seisomaan noustessa oli kyllä hutera olo ja jalat vain tärisivät, mutta yllättävän nopeasti meno alkoi tuntua ihan vakaalta. Ja jos minä selvisin kaatumatta, niin ei se voi kovin vaikeaa olla, vaikka kuulemma keskimäärin joka ryhmästä yksi käy kastautumassa vedessä 😀

Pyhäjärven maisemareitti pyöräillen

Eilen jatkettiin aktiivilomailua ja käytiin polkemassa kevyt 30 kilometrin pyöräreitti Pyhäjärven ympäri. Itsehän siis lähtökohtaisesti inhoan pyöräilyä ja aluksi meinasin, että tuo matka on aivan liian pitkä, jotta jaksaisin sen polkea. Maisemareitti kulkee suurimmaksi osaksi ihan järven rantaa pikkuisia hiekkateitä pitkin, ja kauniissa maisemissa polkeminen oli yllättävänkin vaivatonta. Reitti alkaa Laukontorilta, josta kannattaa ensiksi suunnata Pyynikille ja selättää suurimmat korkeuserot heti alkumatkasta. Pispalan puutalokaupunginosa jää vähän sivuun reitiltä, kun matka jatkuu Tahmelasta Raholaan ja siitä Pirkkalan puolelle. Pirkkalassa sijaitsee reitin tylsin osuus, joka kulkee monta kilometriä ensiksi moottoritien, sitten ison autotien varressa, ennen kuin päästään takaisin järven rantaan. Lopuksi pyöräillään vielä Härmälän kautta Hatanpään Arboretumille, joka on aivan ihana puistoalue Hatanpään kartanon kupeessa. Meillä kesti kokonaisuudessaan reilu 4 tuntia, mutta pysähdeltiin matkalla ottamaan kuvia ja syömään eväitä. Vaikka välillä mäet vähän tuskastuttivatkin, niin kokonaisuudessaan tuo oli tosi kiva pyöräreitti, joka kannattaa käydä joskus kiertämässä. Ja mikäli koko järveä ei jaksa kiertää, voi kauniina kesäpäivänä tutustua joko Pyynikin tai Arboretumin upeisiin maisemiin.

Pyynikki

Viime viikolla tein myös kävelyretkin Pyynikin kauniisiin harjumaisemiin ihan keskustan kupeeseen ja löysin sieltä myös näköalapaikan kukkulan päältä. Pyynikin näkötornin takana jatkuu kivoja polkuja metsän keskellä ja sieltä tämäkin paikka tuli vastaan ihan sattumalta. Näkötornin kuuluisien munkkien lisäksi voi kesäpäivänä käydä myös Rosendahlin rannalla kastautumassa (tai suppailemassa) ja matkaa voi jatkaa aina Pispalaan asti ihailemaan komeita puutaloja. Pyynikki on kyllä ehdottomasti yksi Tampereen upeimmista paikoista, suosittelen!

Hämeenlinna

Mikäli Tampere on jo niin nähty, voi sieltä käsin tehdä myös retken lähiseudulle, vaikkapa Hämeenlinnaan. Me käytiin siellä pikaisesti viime viikolla, ja aika kivannäköistä tuolla linnan ympäristössä oli. Itse linna oli tuohon aikaan jo kiinni, mutta kävelylenkillä sen ympäristössä pystyi siinäkin tuntemaan historian havinaa.

Mitä muuta kesäinen Tampere tarjoaa?

Laukontorilta voi hypätä vehreään Viikinsaareen menevään lauttaan, Kaupin puistossa voi reippailla Näsijärven rannoilla kulkevilla lenkkipoluilla tai Amurissa voi tutustua työläismuseokortteliin. Finlaysonin tallipihalta löytyy heppojen lisäksi myös suklaapuoti, Tammelan torilla voi aistia vanhanajan toritunnelmaa ja Rajaportilla voi käydä virkistäytymässä Tampereen vanhimman yleisen saunan löylyissä. Tampere tarjoaakin näin kesäaikaan vaikka mitä kivaa nähtävää ja koettavaa, mikä on sinun suosikkisi Tampereen elämysten joukossa?

Instagram Travel Thursday on kuukausittainen kokoelma blogipostauksia, joilla halutaan tuoda esiin Instagramia matkailun tietolähteenä ja inspiroijana. Tempauksen Suomessa järjestävät matkabloggaajat Satu (Destination Unknown), Nella (Kaukokaipuu) ja Veera Bianca, ja järjestäjien blogeista voi lukea tarkemmat osallistumisohjeet. Mun matkakuvia ja vähän muutakin löytyy Instagramista nimimerkillä @hannaranskatar.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Heidi / Auringon alla perjantai, elokuu 7, 2015 at 14:01

  Mä en oo vielä koskaan suppaillu (taidan olla harvinaisuus), sillä just se (kylmään) veteen tippuminen tuntuu ihan kauhistuttavalta ajatukselta 😀 Varsinkin, kun merivesi (tai joki) ei ole täällä Oulussa tänä kesänä ihan hulluna päässyt lämpenemään…

  • Reply Hanna maanantai, elokuu 10, 2015 at 10:36

   Ehkä se on just tuo riski veteen tippumisesta, mikä tekee suppailusta jännittävää, muutenhan se on aika leppoisaa menoa 🙂 Mutta eipä taida Tampereenkaan järvien vedet kovin lämpöisiä olla tällä hetkellä, joten ihan hyvä, että tällä kertaa ei tarvinnut kastautua 😀

 • Reply satuvw sunnuntai, elokuu 9, 2015 at 13:26

  Tampere on kyllä ihan paras kesäkaupunki, vaikka ”hieman” ehkä mielipiteeseeni vaikuttaa se, että olen itse Tampereen seudulta kotoisin 😉 Kivoja vinkkejä, SUPpailtua on tullut muualla kuin Tampereella, mutta Rosendhalin rannassa olisi kyllä kiva käydä kokeilemassa sitä myös!

  • Reply Hanna maanantai, elokuu 10, 2015 at 10:42

   Tampere on kyllä mahtava kesäkaupunki, varsinkin kun erilaisia aktiviteettejä piisaa kesällä. Rosendahlin ranta oli aika helppo paikka aloittaa suppailu, kun pieniä aaltoja lukuun ottamatta muuta haastetta ei vesillä ollut 🙂

  Leave a Reply