Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kun unelmista tulee totta – häämatka varattu!

Olen aina unelmoinut isosti. Jo yläasteelta lähtien olen haaveillut Ranskassa asumisesta ja kyseinen unelma kulki mukana aina yliopistoon asti, jolloin Erasmus-vaihto mahdollisti unelman toteutumisen. Harjoittelu Tukholman matkailuneuvonnassa toteutti toisen unelman, sillä olin jo muutaman vuoden unelmoinut turisti-infossa työskentelystä, kuin myös Ruotsissa asumisesta. Pariisi oli koko nuoruuteni unelmien matkakohde, jonne sitten lähdettiinkin yhden kaverin kanssa abivuonna, ensimmäistä kertaa ulkomaille ilman vanhempia tai opettajaa. Omasta ponista ei tarvinnut edes kauaa haaveilla, sillä sellainen laukkasi elämääni jo 6-vuotiaana. Lukion jälkeen päätin haluavani ranskan- ja ruotsinopettajaksi, ja ovet yliopistoon aukesivatkin sitten ensi yrittämällä, ja tuota ammattia kohti tässä ollaan vahvasti menossa.

Ehkä minulla ei olekaan paljoa unelmia, vaan ennemminkin tavoitteita. Tavoitteita, jotka voivat jossain kohtaa elämää tuntua kaukaisilta ja saavuttamattomilta, mutta joita kohti kuitenkin määrätietoisesti pyrkii. Unelmien ja todellisuuden välille jää nimittäin se päätös. Päätös tehdä niistä unelmista totta. Itse haluan elää elämäni niin, ettei vanhana tarvitse katua kaikkea sitä, mikä jäi elämässä tekemättä ja kokematta. Siksi en halua tehdä asioita, sitten joskus kun, sillä mikään ei estä tavoittelemasta niitä unelmia jo tänään. Päättäväisyydellä ja määrätietoisuudella monista unelmista tulee totta, varsinkin jos matkan varrelle osuu vielä hitunenkin hyvää tuuria.

Suurin osa suurista unelmistani liittyykin matkustukseen. Moni blogia lukenut onkin varmaan jo huomannut, että täällä on jo pitkään haaveiltu maailmanympärimatkasta. Reissu maailman ympäri on tietysti aina ollut sellainen ”jos voitan lotossa, niin sitten lähden” -tyylinen taka-ajatus, mutta vasta viimeisten parin vuoden aikana olen tajunnut, että sellainen on ihan mahdollista tehdä ilman lottovoittoakin. Siksi viimeiset pari vuotta on säästetty ja venytetty penniä niin tehokkaasti, että tällä viikolla pystyttiin ihan oikeasti ostamaan lennot maailman ympäri! Ja vaikka matkalle lähtöä on jo suunnitellut niin kauan, on nyt ihan huikeaa, kun suunnitelmat vihdoin konkretisoituvat todeksi.

Meidän häämatka vie meidät siis joulukuun alussa eteläiselle pallonpuoliskolle, niin kauas kuin Suomesta katsoen vain pääsee toiselle puolelle maapalloa. Lähdetään itsenäisyyspäivän aamuna, sillä 5.12. ollaan vielä menossa Kaija Koon keikalle Helsinkiin. Keikalta taidetaankin mennä suoraan lentokentälle, koska lento lähtee aamulla puoli 6. Reissun alkupätkässä olikin monta aamuvarhaisen lentoa, ja miehen ensimmäinen kommentti siihen olikin, että mehän säästetään monta hotelliyötä, kun voidaan nukkua lentokentillä. Ihana, miten ollaan samalla aaltopituudella tän budjettimatkailun suhteen 🙂 Lennetään ensiksi Iguazún putouksille Brasilian puolelle, jossa ylitetään raja Argentiinaan, ja sieltä muutaman päivän jälkeen lennähdetään Buenos Airesiin. Kierrellään siellä vajaa viikko, jonka aikana haluaisin ainakin päästä käymään myös Uruguayn puolella. Buenos Airesista lennetään ihan Argentiinan eteläkärkeen Ushuaiaan, josta alkaakin sitten reissun seikkailuosuus. Seuraavien viiden viikon aikana olisi nimittäin tarkoitus seikkailla arktisen Patagonian ja jäätiköiden halki Chilen pääkaupunkiin Santiagoon. Matkan varrelle osuu ainakin Tulimaa, Torres del Painen kansallispuisto, Perito Morenon jäätikkö, Bariloche ja sitä ympäröivä upea järvialue. Patagoniassa on tuolloin sesonkiaika, ja se saattaa vaikuttaa siihen, että majoitukset ja bussit ovat täynnä, mutta onneksi meillä on tosiaan aikaa Santiagoon siirtymiseen. Yhteensä ollaankin Etelä-Amerikassa ruhtinaalliset kuusi ja puoli viikkoa, saan ainakin harjoitella espanjan taitoja oikein kunnolla. Jätettiin tosiaan Rio de Janeiro (jonne on helppo ja suhteellisen edullinen lentää myöhemminkin Suomesta käsin) sekä Macchu Picchu pois meidän reitiltä. Aika ei olisi yksinkertaisesti riittänyt siihen, että Santiagosta olisi jatkettu vielä pohjoiseen päin ja Peruun asti.

Chilestä matka jatkuu Uuteen-Seelantiin, jossa starttaamme Aucklandista ja reilun kolmen viikon aikana siirrämme itsemme Eteläsaarelle Christchurchiin. Uudessa-Seelannissa aiotaan roadtrippailla ja tutustua kaikkiin mahtaviin luontokohteisiin, mitä maa tarjoaa. Autonvuokraus tosin on osoittautunut hieman kinkkisemmäksi hommaksi, sillä sesonkiaikaan vuokra-autojen hinnat ovat ihan kaksinkertaistuneet. Suunnitelma oli vuokrata campervan ja nukkua autossa jokainen yö, mutta niiden hinnat ovat aivan pilvissä tuohon aikaan vuodessa. Täytyykin hieman vielä selvitellä ja laskeskella, tuleeko kuitenkin halvemmaksi vuokrata tavallinen auto ja yöpyä hostelleissa (tai teltassa!).

Uuden-Seelannin jälkeen reissun seikkailuosuus saadaan päätökseen ja alkaa häämatkaosuus. Lennetään nimittäin Fidzille, jossa vietetään viikko rannalla löhöten palmun alla. Vielä ei ole mitään hajua, missä siellä, itse ehkä haluaisin suunnata pääsaarelta jollekin pienemmälle saarelle. Haaveista viettää viikko Tahitilla jouduttiin luopumaan, koska jo lennot sinne olivat useamman satasen kalliimmat, puhumattakaan hintatasosta paikan päällä. Kivat hotellit siellä maksoivat jotain 200€/yö, eli ei ihan mahtunut meidän budjettiin. Mutta voidaan sitten 10-vuotishääpäivänä vaikka suunnata tuonne Bora Boralle, kun ei olla enää köyhiä budjettimatkailijoita.

Fidzin jälkeen suunnataan vielä Australiaan, jossa vietetään viikko Sydneyssä, käväistään Ulurulla parin päivän verran ja lopuksi lennetään viikoksi Cairnsiin, jossa haaveilen edelleen purjehdusretkestä Whitsundaysin saaristoon. Ainakin Iso valliriutta olisi tarkoitus päästä kokemaan jollakin tavalla, ja muutenkin vähän kierrellä Cairnsin lähiseuduilla. Ja lopuksi tehdään vielä parin päivän stopover Hong Kongissa, eli saadaan myös kolmas mantere mukaan tälle reissulle. Sellainen pikkumatka siis tiedossa ensi talvena, en malta odottaa!

Ei ollut välttämättä halvin ratkaisu suunnata tuonnepäin maailmaa juuri sesonkiaikana, mutta toisaalta aika kurja olisi värjötellä kylmässä koko reissu, Uusi-Seelanti ja Patagonia kuitenkaan eivät ole mitään aurinkomatkakohteita. (Mieshän oli ihan siinä uskossa, että nyt lähdetään etelään, jossa on lämmin ja pelkillä shortseilla pärjää koko reissun :D). Liput ostettiin lopulta Kilroyn kautta, 3654€/hlö. Mikäli kaikki koneenvaihdot lasketaan erillisiksi lennoiksi, tulee meille yhteensä 15 lentoa reitille, ja laskinkin, että keskimäärin yksi lento kustantaa 240€. Ei paha, kun ottaa huomioon, että tuossa on mukana kolme mannertenvälistä pätkää. Pyysin tarjouksen myös brittiläiseltä Travel Nationilta, mutta heidän halvin tarjouksensa oli siltikin useamman satasen Kilroyta kalliimpi, ja lisäksi palvelu oli melko kiireisen oloista. Kilroyn tyypit taas ovat olleet alusta asti hirveän avuliaita ja ollaan saatu sieltä jo roppakaupalla vinkkejä matkalle. One worldin lentopassia harkitsin myös hetken aikaa, mutta heidän reittisuunnittelutyökalunsa oli todella raivostuttava, eikä tarjonnut kaikille pätkille lentoyhteyttä, vaikka suoria lentoja olisi kalenterin mukaan ollut tarjolla. Luovutin siis sen kanssa aika nopeasti, kun en saanut suunnittelutyökalulla mitään suuntaa antavaa hintaa aikaiseksi.

Maailmanympärimatkan valmisteluja tullaankin siis seuraamaan blogissa varmasti tänä syksynä. Ajattelin jossain kohtaa avata meidän budjettilaskelmiakin hieman tarkemmin, sillä itse olen niitä nyt viimeisen viikon googlaillut eri blogeista ja todennut ne hyödyllisiksi. Yksi reissukin olisi parin viikon päästä tiedossa, kun suunnataan miehen kanssa Kolille telttailemaan. Toivon todella, että kesäkelit palaavat ennen sitä, sillä en tiedä, miten tarkenen nukkua teltassa, jos on näin kylmä. Oma telttailukokemukseni rajoittuu niihin pariin yöhön Ranskassa ja vähän ihmettelen, mikä mielenhäiriö tässä on iskenyt, kun olen lupautunut tällaiselle reissulle mukaan, aiotaan meinaan vielä vaeltaakin siellä…

Postauksen kuvat ovat kaikki kesäisen kauniista Tampereesta, sillä kävin vapaapäivänäni tällä viikolla testailemassa uutta kameraa! Reissua silmällä pitäen ostettiin käytettynä Olympuksen minijärkkäri, joka onkin jo osoittautunut varsin toimivaksi kapineeksi. Vielä, kun oppisi kuvaamaan sillä…

Sellaista tänne kuuluu tällä kertaa, kaikki matkavinkit ovat erittäin tervetulleita, Kolille tai kauemmas. Ja mikäli haluaa jäädä seurailemaan meidän matkan valmisteluja ja aikanaan itse matkaa, kannattaa käydä tykkäämässä blogin Facebook-sivuista.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply Maarit Johanna lauantai, elokuu 1, 2015 at 21:54

  Huikea suunnitelma ja kai tässä voi jo onnitella kun on lennot saatu varattua! Uuden Seelannin pätkästä ootan juttuja jo kieli pitkällä ja kiinnostelee kyllä paljon tuo Ushuaia myös.
  En tiennyt, että sinusta on ihan opettaja tulossa. Mahtava homma 🙂

  • Reply Hanna sunnuntai, elokuu 2, 2015 at 16:54

   Haha joo eiköhän voi onnitella, kun suunnitelmat ovat nyt varmoja! Kiva, kun on vihdoinkin taas kunnolla tuoreita juttuja blogiinkin kirjoitettavaksi tuolla reissussa. Ja opettajahan musta joskus tulee, oikeastaan olen jo gradua, yhtä kurssia ja espanjan sivuainekokonaisuutta vaille valmis, mutta tämä reissu varmaan lykkää valmistumista vuodella…

 • Reply Sanna I Siveltimellä lauantai, elokuu 1, 2015 at 22:59

  Ihana uutinen! Onneksi olkoon! 🙂 Alankin seurailemaan blogiasi ja reissuanne. Se jos mikä on hyvää lääkettä tähän omaan kotiinpaluuseen maailmanympärireissulta 😉
  Uudessa-Seelannissa on mahtavaa roadtrippailla ja me viihdyttiin hyvin monta viikkoa campervanissa. (vuokrattiin se lopulta Lucky Rentalista). Ja Fidzi, oi joi… Sinne onkin kova ikävä<3

  • Reply Hanna sunnuntai, elokuu 2, 2015 at 16:56

   Kiitos! 🙂 Reissupostaukset tuskin helpottavat kotiinpaluun jälkeistä matkakuumetta, itsellä ainakin vain hinku päästä reissuun kasvoi, kun luin teidän maailmanympärimatkasta 🙂 Uusi-Seelanti on meille kyllä ehdottomasti roadtrip-kohde, jotenkin sinne tuntuu ihan turhalta edes lähteä, jos ei saa autoa alle ja pääse kunnolla kiertämään ympäri maata. Ei Fidzi varmasti hullumpi ole sekään, vaikka meille oli vasta kakkosvaihtoehto 😀

 • Reply Annika - Tarinoita Maailmalta sunnuntai, elokuu 2, 2015 at 00:36

  Voi miten loistava suunnitelma! Jos menisin maailmanympärimatkalle, niin tekisin todennäköisesti hyvin samanlaisen reitin ja tämä teidän reitti vaikuttaa eritoten kivalta ja erikoiselta siinä mielessä että skippaatte Aasian, mistä monet aloittavat. Mutta niin kuin sanoin, niin tekisin itse samoin 😀

  Mäkin suuntaan Ushuaiaan marraskuussa, ollaan melkein yhtä aikaa samoilla alueilla 🙂 On kyllä varmasti mieletön tunne, kun näin huikea reissu tulossa.

  P.S ja maanantaina on muuten Twitterissä #matkachat juurikin aiheena maailmanympärysmatkat, tulepa kello 20:00 mukaan jos oot Twitterissä kans 🙂

  • Reply Hanna sunnuntai, elokuu 2, 2015 at 17:00

   Aasia ei meitä kumpaakaan ole erityisemmin kiinnostanut, ja käytiin tosiaan Malesiassa ja Singaporessa viime vuoden keväänä, jolloin saatiin yliannostus riisistä ja nuudeleista 😀 Tällä reitillä onkin nyt oikeastaan (Hong Kongia lukuun ottamatta) maita, joissa olen jo pitkään halunnut päästä käymään, ja kaikki ihan kiva -kohteet jäivät nyt pois suunnitelmista. Täytyypä lukea muuten sun blogista sitten juttuja Ushuaiasta ennen lähtöä, siellä tuntuu hyvin harva suomalaisista matkabloggaajista käyneen. Ja olisin ehdottomasti mukana #matkachatissä, jos omistaisin Twitter-tilin, mietinkin että ensi maanantaille olisi kyllä aivan täydellinen aihe. Nyt täytyy vain tyytyä lukemaan koostepostaukset chatin annista 🙂

 • Reply Miika ♥ Gia | matkakuume.net sunnuntai, elokuu 2, 2015 at 03:46

  Terveisiä täältä Fijiltä, tarkemmin ottaen Taveunilta ja kansainväliseltä vuorokausirajalta JA maailmanympärimatkalta! 🙂

  Todella hienoa että olette lähteneet toteuttamaan unelmaanne, ettekä jättäneet sitä sellaiseksi ”sitten joskus” -haaveeksi – ne tuppaa jäämään useimmilta toteuttamatta.

  Meillä tämä maailmanympärimatka on vähän erilainen aikataulujen osalta kuin teidän, kun on kokonainen vuosi aikaa olla ja elää, vaikka sitä onkin jo 9kk takana, vielä on 3kk edessä. Aika menee todella nopeasti tien päällä! Onnittelut ihan ensimmäisenä siitä että teillä on selkeä reissusuunnitelma. Itse lähdimme marraskuun alussa maailmalle pelkkä menolippu Nepaliin, ja sen jälkeen suunnitelmat ihan auki. Hyvin se on mennyt näinkin, mutta koska teillä on selvästi vähemmän aikaa, on hyvä ettei aikaa mene paikkojen ja lentojen speksaamiseen. Siihen saa nimittäin kulumaan yllättävän paljon aikaa.

  Reitin keskiosa näyttää hyvin samanlaiselta kuin meidän: vietimme kuukauden Uudessa-Seelannissa ja yhteensä kolme kuukautta Australiassa. Sieltä lensimme pari viikkoa sitten tänne Fijille, jossa menee kuukausi täälläkin ennen Kiribatia, Havaijia ja seuraavaksi USA:ta. 🙂 Meidän Reitti-sivulta voi katsoa tarkemmin missä kaikkialla ollaan käyty.

  Meillä on (iso) osa Australia-jutuista kirjoittamatta, ja osa Uuden-Seelannin jutuistakin, mutta esimerkiksi Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää matkailu-autoilusta Uudessa-Seelannissa on postaus josta teille on varmasti hyötyä. Budjettipostaus ja yhteenveto tuolta ja Australiasta on vielä tekeillä.

  Lisäksi blogin viimeisimmät Fiji-postaukset saattavat kiinnostaa, sillä pääsaarelta suosittelisin lähtemään vähän muualle jos haluaa maasta kokea parhaat palat. Koska olemme vielä Fijillä, ja pari kohdetta on tulossa, tämänkin yhteenveto tulee vasta myöhemmin. Sen sijan kannattaa ehkä katsoa Fijin suunnitelmapostauksesta mitä kaikke meillä on täällä tekeillä ja hakea siitä vinkkiä.

  Uuteen-Seelantiin ja Australiaan teillä on todella vähän aikaa jos haluaa nähdä ”kaikki”, mutta poimimalla parhaat ja itseään kiinnostavat löytää varmasti omansa. Cairnsista kannattaa lähteä katsomaan myös Port Douglas, Daintree ja Cape Tribulation. Meiltä tulee tuolta videomateriaalia aika paljonkin, samoin postauksia, myös Sunshine Coastin alueelta on tulossa vaikka ja mitä vielä, mutta lukaise sillä välin Lauran blogia (laurarumbin.com) ja heidän hää-maailmanympärimatkan juttuja Ausseista. Niistä oli meille paljon hyötyä. Samoin Sannan blogista löytyi paljon kaikkea hyödyllistä, kun menivät kuukausi tai pari ennen meitä näitä samoja kohteita. 🙂

  Ihanaa matkakuumeilua ja hääjärkkäilyjä!

  • Reply Hanna sunnuntai, elokuu 2, 2015 at 17:14

   Kiitos kommentista ja vinkeistä! 🙂 Teidän reissua olenkin seuraillut virtuaalisesti ja ihan mahtavissa paikoissa olette päässeet käymään! 🙂 Luen varmasti vielä juttujanne Uudesta-Seelannista, Australiasta ja Fidziltä läpi uudemman kerran ennen lähtöä, sillä niistä löytyy varmasti paljon hyödyllistä, joka ensimmäisellä lukukerralla ei ole jäänyt muistiin. Vuosi on tosiaan jo aika, jossa kerkeää paremmin päästä sisälle yhteen kohteeseen ja on aikaa jäädä pidemmäksikin aikaa aloilleen. Meillä ei mahdollisuutta tämän pidempään reissuun ollut, sillä budjetti tuli aika nopeasti vastaan eikä töistäkään paljon pidempään voisi olla pois. Meille kuitenkin sopii myös aika nopeatahtinen eteneminen, ja aikaisemmilla reissuilla ollaan todettu, ettei jakseta olla kauaa aloillaan.

   Aika reissullamme on tosiaan melko rajallinen ja siksi päädyttiin siihen, että ostetaan kaikki lennot jo etukäteen. Budjetinkin laatimisen kannalta tämä oli helpoin ratkaisu, sillä nyt on tarkalleen tiedossa jo summa, joka lentoihin tulee menemään. Vähemmän vapauttahan tämä etukäteen varaaminen antaa, mutta toisaalta sesonkiaikana matkustaessa onkin ihan hyvä varmasti olla ajoissa liikkeellä varausten suhteen. Australiassa ja Uudessa-Seelannissahan voisi viettää vaikka kokonaisen vuoden, mutta meidän tarkoitus on tällä erää vain katsastaa niiden parhaat palat. Cairnsista ollaan ajateltu suunnata kiinnostavampiin kohteisiin, Port Douglas ja Daintree ovat jo käyneet mielessä, joten innolla odotan teidän postauksia sieltäpäin.

   Mukavaa ja elämysrikasta loppureissua teidän koko perheelle! 🙂

 • Reply Jenna sunnuntai, elokuu 2, 2015 at 06:19

  Wau! Nyt on kivalta kuulostava häämatka ja hyvä reittisuunnitelma. Tuota reissua kelpaa fiilistellä 🙂 Once in a lifetime! Multa löytyy Honkkareihin vinkkejä.

  • Reply Hanna sunnuntai, elokuu 2, 2015 at 17:16

   Itsekin olen edelleen ihan wau-fiiliksissä tästä matkasta, todellakin once in a lifetime! 🙂 Taisinkin jo lukaista sun vinkkipostauksen Honkkareihin, mutta en arvannut, että siitä tulisi olemaan hyötyä näin pian. Täytyy siis käydä lukemassa vinkit uudestaan ajatuksen kanssa 🙂

 • Reply Elina | Vaihda vapaalle sunnuntai, elokuu 2, 2015 at 08:01

  Wau mikä reissu teitä odottaa! Olen niin kade tuosta Patagoniasta ja Uudesta-Seelannista. Ne on molemmat tosi korkealla omalla bucket-listallani. 🙂 Erityisesti Patagonian postauksia tulen lukemaan suurella mielenkiinnolla ja poimin teidän vinkit talteen. Muutenkin kuulostaa oikein hyvältä paketilta teidän matka. Olette tosiaan valikoineet parhaat palat sinne. Iguassun putouksille, Buenos Airesiin ja Uruguayhin voi löytyä mun blogista jotain hyödyllisiä vinkkejä, jos et ole niistä kertovia postauksia vielä mun blogista lueskellut. 🙂

  • Reply Hanna sunnuntai, elokuu 2, 2015 at 17:18

   Mullekin Patagonia on se alue Etelä-Amerikassa, joka kiinnostaa eniten, joten olisi tuntunut tyhmältä jättää se välistä. Se on myös paikka, johon Suomesta käsin on vaikea tehdä lyhyttä pyrähdystä, joten se oli paras yhdistää tällaiseen pidempään reissuun. Ja Uutta-Seelantia ovat jo niin monet siellä käyneet hehkuttaneet, että pakkohan sen on olla upea! Täytyypä käydä tutkimassa sun blogista vinkkejä tuonne, muistaakseni en olekaan niitä vielä lukenut! 🙂

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, elokuu 2, 2015 at 11:08

  Mahtavan kuuloinen suunnitelma, se on ihana tunne kun ne lennot on vihdoin varattu ja tietää että ressu on lukkoonlyöty. 🙂

  • Reply Hanna sunnuntai, elokuu 2, 2015 at 17:20

   Niinpä, pitkän suunnittelun jälkeen voi vihdoinkin todeta, että ollaan oikeasti lähdössä! 🙂

 • Reply Katja maanantai, elokuu 3, 2015 at 08:45

  Tavoitteellinen unelmointi on kyllä aina hyvästä. Ja voi että ootte mielenkiintoisen reitin valinneet! Ei voi muuta sanoa kuin, että teille on kyllö tulossa ikimuistoinen häämatka!

  • Reply Hanna maanantai, elokuu 3, 2015 at 19:00

   Tavoitteellinen unelmointi on asia, joka multa tuntuu luonnistuvan, mutta toisaalta on hyvä, että elämässä on tavoitteita 🙂 Ja tästä tulee todellakin se reissu, jota muistellaan vielä kiikkustuolissa! 🙂

 • Reply laurasitinerary keskiviikko, elokuu 5, 2015 at 22:41

  Ooooh, huikean kuuloinen reissu tulossa!! Kuinka kauan olette reissussa?

  • Reply Hanna torstai, elokuu 6, 2015 at 08:11

   Ollaan reipas kolme kuukautta! Pidempään reissuun ei tällä kertaa ollut mahdollisuuksia, mutta kyllä tuossa ajassa jo ihan kivasti kerkeää maailmaa kiertää 🙂

  Leave a Reply