Suomen suurin matkablogiyhteisö

Australia ja valinnanvaikeus

Maailmanympärimatkan suunnittelu on ollut viime kuukaudet hieman taka-alalla hääjärjestelyjen vuoksi, mutta nyt kun juhlat saatiin juhlittua, on ollut taas aikaa keskittyä reissusuunnitelmiin. Kunhan saadaan vielä viimeisetkin kohteet mietittyä, päästään varailemaan lentoja ja selvittelemään rokotuksia, viisumeja sun muita. Nimenvaihdon yhteydessä sain sopivasti haettua ilmaiseksi S-Pankin luottokorttia, sillä näin pitkällä reissulla on varmasti hyvä olla useampikin maksukortti olemassa pelkän opiskelija-Visan lisäksi. Tällä viikolla varmistuivat myös työkuviot reissun osalta ja päädyimme siihen, että reissussa ollaan vain kolme kuukautta, jolloin Etelä-Amerikan kierrokseltä täytyi hieman jättää paikkoja pois. Vielä on kysymysmerkkinä, mitä teemme Tampereen asunnollemme reissun aikana, kolmen kuukauden takia ei viitsisi käydä läpi muuttorumbaa, kun nykyiseen asuntoon ollaan ihan tyytyväisiä, mutta toisaalta ei viitsisi maksaa vuokraa kolmelta kuukaudelta turhaan.

Tämän hetkinen aikataulutus näyttää tältä:

1-1,5 viikkoa Buenos Airesissa ja Uruguayssa, mahdollisesti visiitti lentäen Iguazun putouksille

4 viikko Patagoniassa Ushuaista Santiagoon edeten

1 viikko jollain Tyynenmeren saaresta, haaveilen Tahitista (miksi Bora Bora on niin kallis!), mutta Fiji tai joku vastaavakin kelpaa

3 viikkoa Uudessa-Seelannissa

3 viikkoa Australiassa

Kuva: Flickr/Mark Wassell

Reissuun startattaisiin siis joulukuun alussa, kun saan syksyn kurssit pakettiin ja tien päällä vietettäisiin koko se aika, mikä graduseminaarissa on pyhitetty itsenäiselle työskentelylle, eli maaliskuun alkuun asti. Gradua en kyllä aio reissussa kirjoittaa, joten täytyisi varmaan saada sitä tässä syksyn aikana jo hyvälle mallille… Kannattaisi ehkä siis jo aloittaa nyt kesällä, kuten olin vähän suunnittellutkin, muttaa…..

Kuva: Flickr/ Pascal Bovet

Matkan suurin kysymysmerkki tällä hetkellä on tuo Australia. Kolme viikkoa siellä on ihan naurettavan lyhyt aika, ja siinä tuskin kerkeää kovin paljoa nähdä. Ollaan yhdessä käyty läpi paikkoja, joissa halutaan käydä, ja lista on aika pitkä ja sisältää kohteita ihan ympäri mannerta. Mies haluaa ehdottomasti nähdä Ayers Rockin, vaikka tuohon aikaan vuodesta sisämaassa on vissiin tajuttoman kuuma. Lisäksi miehen must see -listalla ovat kengurut ja Crocodile Dundee 😀 Australian takamaita koluavan leffasankarin näkeminen saattaa olla aika haastavaa, joten täytyy satsata niihin kenguruihin sitten. Yllättäen oma must-kohteiden listani onkin hieman kattavampi. Jompi kumpi suurkaupungeista Melbourne tai Sydney osuu varmasti pakostakin reitille lentojen vuoksi ja molempien lähiseuduilla olisi myös upeita kohteita. Melbournesta pääsisi kätevästi roadtripille Great Ocean Roadille, jota on hehkutettu vähän joka toisessa matkablogissa viime aikoina, sen täytyy siis olla upea! Lisäksi Tasmanian saari kiinnostaisi, samoin kuin Adelaiden lähistöltä löytyvä Kangaroo Island, joka nimen perusteella voisi olla THE place bongata niitä kenguruita.

Kuva: Flickr/ John Cooke

Sydneyn lähistöltä löytyvät Siniset vuoret olisi myös paikka, jonne kovasti tahtoisin. Puhumattakaan nyt siitä, että täytyyhän Sydneyssä kiertelyyn ja biitsielämään myös varata aikaa. Myös minua kiinnostaisi nähdä Ayers Rock, mutta voi että, kun se on niin kaukana kaikesta. Kolme viikkoa ei kovin paljon mahdollista roadtrippailua ympäri maata, joten täytyy varmaan turvautua lentoihin paikasta toiseen siirryttäessä (ja se luonnollisesti maksaa). Autenttisimpiin Crocodile Dundee -fiiliksiin pääsisi varmaakin Pohjois-Australiassa Darwinin lähistöllä, mutta Cairnsista käsin taas olisi kohtuullisen helppo suunnata Isolle valliriutalle. Siitä asti, kun luin Siveltimellä-blogin Sannan tekemästä purjehduksesta Whitsundaysin saaristossa, olen ollut ihan vakuuttunut siitä, että tuollaiselle purjehdukselle on pakko päästä! Valkoista hiekkaa, turkoosia vettä ja upeita maisemia, kyllä tuolla kelpaisikin purjehtia. Mitään halpaa lystiä ei tosin tuokaan ole, mutta uskaltaisin väittää, että rahanarvoista silti!

Kuva: Flickr/Jeremy Vandel

Toki Itä-Australiasta löytyisi vielä Frasier Island, eli saari täynnä hiekkaa, sekä kivoja surffikaupunkeja Brisbanen lähistöltä, mutta ne ollaan jo oikeastaan päätetty jättää ensi kertaan. Kumpikaan meistä ei ole syntynyt surffilaudan päälle ja voin vaan kuvitella, millainen fiasko se olisi, jos yrittäisin pysyä pystyssä surffilaudan päällä, varsinkaan kun vesi ei ole mitään ominta elementtiä mulle.

Paljon olisi siis nähtävää Australiassa, mutta eipä taida riittää 21 päivää Melbourneen ja Great Ocean roadiin, Ayers Rockiin, Cairnsiin ja purjehdukseen sekä vielä Sydneyyn ja Blue Mountainsiin. Tai voisihan se riittää, jos tosiaan lentelisi välimatkat ja juoksisi tukka putkella paikasta toiseen, mutta eipä sekään taas niin mukavaa olisi. Nyt ollaankin sitten visaisen pulman äärellä, mikä paikoista tiputetaan pois kohdelistalta. Tietysti sekin tulee vielä vaikuttamaan, mistä mihin on helppo ja halpa siirtyä ja mistä kaupungista sitten lennetään takaisin Suomeen.

Mutta nyt olisi hyvät neuvot kalliit ja kaikki Australia-vinkit erittäin tervetulleita. Mihin Australiassa kannattaa ehdottomasti mennä helmikuussa ja mitä voisi ehkä jättää väliin? Parhaimmalle Australia-vinkin jakaneelle luvassa 10 pistettä ja papukaijanmerkki 😀

Häämatkan reitti toimi meillä muuten myös häiden paikkakarttana ja nyt tuo maailmankarttataulu miehen tekemine kehyksineen odottelee pääsyä meidän kämpän seinälle 🙂

Previous Post Next Post

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Maarit Johanna keskiviikko, heinäkuu 22, 2015 at 20:53

  Voin vain kuvitella miten on valinnan vaikeus! Itsellänihän on kokemusta Australiasta ainoastaan Perthistä kymmenen päivää, mutta empä olisi toiseen kohteeseen edes voinut mennä enkä aikatauluakaan voinut itse valita. Mutta kolme viikkoa! Siinäpä hyvin aikaa, mutta huh miten vähän noin isoon maahan! Tulee vaan mieleen miten vaikeaa Ausseilla varmaan on jos joskus suunnittelevat kolmen viikon interrailia Euroopassa :p
  Tyynenmeren saaret ja Ushuaia kuulosta paratiiseilta. Ette sitten kuitenkaan skippaisia Ausseja ja kävisi vaikka Etelämantereella? 😀

  • Reply Hanna torstai, heinäkuu 23, 2015 at 10:29

   Matkaillessa kamalinta (ja toisaalta myös ihaninta) on tuo valinnanvaikeus, sillä olisi niin paljon kaikkea, mitä haluaisi nähdä. Kolme viikkoa on kyllä todella vähän aikaa, sillä Australiassa voisi varmasti helposti viettää vuoden, eikä silti ehtisi nähdä kaikkea. Mielenkiintoinen ehdotus kyllä Australian korvaaminen Etelämantereella 😀 Sellainen risteily sinne olisi varmasti tajuttoman upea, ja onhan se mielessä käynyt, mutta aikataulu- ja budjettisyistä ei taida onnistua :/

 • Reply Arna / Cocoa etsimässä -matkablogi keskiviikko, heinäkuu 22, 2015 at 21:03

  Ooh, Australia! Me kierreltiin siellä vuonna 2012 kolme kuukautta ja ehdittiin käydä läpi suurin piirtein nuo luettelemasi paikat, joten kolmessa viikossa voi todellakin tulla vähän hoppu :). Meidän reissun huippuhetket oli Kakadun kansallispuisto (Darwinin lähellä), purjehdus Whitsundays-saaristossa ja retki Ulurulle (eli Ayers Rockille, joka on käytöstä jo poistunut enkunkielinen nimi samaiselle kivelle). Sydney ja Melbourne oli molemmat mahtavia, Great Ocean Road myös, mutta siitä saanee eniten irti jos ajelee omalla autolla (me päädyttiin bussikyytiin, joka meni vähän kiiruhtamiseksi).

  Meillä on pitkä liuta Australia-postauksia, kannattaa käydä kurkkaamassa, jos vaikka saisitte ideoita omaan matkaanne. Hieno reissu siitä tulee joka tapauksessa, valitsitte sitten niin tai näin! 🙂
  http://www.cocoaetsimassa.fi/category/australia/

  • Reply Hanna torstai, heinäkuu 23, 2015 at 10:33

   Kiitos sulle vinkeistä, kävinkin jo vähän kurkkimassa teidän blogia, mutta täytyy ajatuksella syventyä vielä, kun on enemmän aikaa 🙂 Australiassa kaikki tuntuu olevan upeaa, mutta miksi kaikkien paikkojen täytyy olla niin kaukana toisistaan 😀 Kolme viikkoa on kyllä ihan pintaraapaisu, mutta täytyy ajatella niin, että Australiaan on meidän matkan kohteista varmasti helpoin palata takaisin uudella reissulla. Ei tosiaan kovin mukava ole, jos täytyy koko reissu juosta kellon kanssa kohteelta toiselle. Kiitti muuten selvennyksestä tuosta nimi-asiasta, en tiennyt, että Ayers Rock -nimitys on poistunut käytöstä, vaan luulin, että elää yhä Uluru-nimen kanssa rinnakkain. Itselle on paremmin iskostunut mieleen tuo englanninkielinen nimi niistä yläasteen ikivanhoista enkunkirjoista, joissa kerrottiin kaikkien australialaisten soittavan didgeridoota ja tervehtivän toisiaan G’Day mate :DD

 • Reply Sini torstai, heinäkuu 23, 2015 at 09:36

  Moikka! Itse olen asunut ja reissannut ausseissa ja tallakin hetKella taalla lomalla. Kolme viikkoa ausseissa on tosi lyhyt aika kun ottaa huomioon, etta taa on euroopan kokoinen maa. Itse jattaisin suosiolla ayers rockin valista(siella ei tosiaan ole muuta kuin se iso kivi…) ja kayttaisin nama paivat itarannikolla matkustamiseen. Whitsundays on aivan mahtava paikka, kannattaa ehdottomasti menna! Cairns on backpackereiden ”biletyskaupunki”, mutta sielta loytyy myos valtavasti tekemista ja nahtavaa ja ehdottomasti kannattaa menna great barrier reefille snorklaamaan!! Sydneyssa olen ollut vain yhden viikonlopun, joten en osaa paljoa kertoa. Suurkaupunki, muistutti mielestani hiukan new yorkia. Melbournessa olen asunut ja ehdottomasti Jos sinne menette kannattaa menna great ocean roadille mutta vuokratkaa Oma auto! Voin myos antaa muita vinkkeja melbourneen riippuen haluatteko tehda retkia lahella vai olla keskustassa.
  Itse jattaisin ehka adelaiden myos valista ihan vain sen ajan takia. Kenguruita varmasti naette muuallakin esim melbournessa kunhan tiedatte oikeat paikat minne menna niita bongailemaan.
  Ja sitten viela noista lennoista. Kannattaa vertailla hintoja ja olla hereilla ale aikoihin. Lentoja saa taalla yllattavan halvalla jos ostaa ajoissa! Saattaa jopa tulla halvemmaks kun jos autolla ajais koko itarannikon lapi:) itse kaytan yleensa webjetia ja sitten ostan lentoyhtion omalta sivulta liput:)
  Jos haluut kysya jotain niin voit laittaa spostia 🙂

  • Reply Hanna torstai, heinäkuu 23, 2015 at 10:51

   Iso kiitos sulle vinkeistä, näistä oli iso apu! Ja ihana kuulla myös rehellisiä mielipiteitä siitä, mihin ei kannata näin pienessä ajassa lähteä 🙂 Australian mittasuhteita on jotenkin todella vaikea hahmottaa ja totta kyllä, että tuossa kolmessa viikossa ei paljoa kerkeä. Siksi mietinkin, että järkevintä olisi varmaan keskittyä yhteen alueeseen, jossa kiertelisi sen kolme viikkoa, mutta toisaalta olisi niin kiva nähdä sekä Valliriutta, Sydney, Melbourne ja vielä tuo Uluru. Tosin olen sitä miettinyt myöskin, että onhan se kaukana ja siellä ei ole juuri muuta kuin se kivi, mutta miehelle se kivi on just se juttu, miksi Australiaan haluaa, joten voi olla, että sinne täytyy silti mennä 🙂 Kiva muuten kuulla, että lennot eivät olekaan hirvittävän kalliita! Tuo Webjet oli minulle ihan uusi tuttavuus, mutta täytyypä tutkailla heidän reittivalikoimaansa vielä!

 • Reply Niina torstai, heinäkuu 23, 2015 at 11:48

  Heips!

  Olen reissaillut muutaman kuukauden Australissa ja tässä hieman vinkkejä omasta kokemuksesta!
  Niin kuin muut ovat sanoneet, Aussien sisäiset lennot ovat yllättävän halpoja!
  Uluru oli hieno kokemus ja siellä käymiseen ei mene kuin kolmisen päivää! Itse olin ryhmän kanssa kaksi päivää kansallispuiston alueella ja oli mahtavaa nukkua taivasalla ja nähdä muutamia muitakin kohteita Ulurun lisäksi! Lensin Alice Springsiin ja siellä ei oikeastaan ole ”mitään” nähtävää, joten reissu on helppo toteuttaa muutamassa päivässä!

  Whitsundays on upea! Mutta purjehtiminen on myös tosi kallista! Itse säästin rahaa ja aikaa kokemalla saaret Speed Boatilla. Vauhtia ja hienoja maisemia! Totta kai purjehtiminen olisi ihan oma kokemuksensa, mutta speed boat on ihan varteenotettava vaihtoehto! Mielestäni kolmessa viikossa ei kannatta mennä sekä Whitsundaysille että Fraser Islandille. Hiekkasaaria löytyy Whitsundayltäkin ja hienommat maisemat! Ainoastaan jos dingoja välttämättä haluaa nähdä niin Fraser on siihen parempi.

  Sydneysta ja Melbournesta tykästyin Melbourneen enemmän! Rennompi meininki ja vaikka satoi vettä koko ajan, tykkäsin paljon! Toisaalta ihmiset useasti joko vihaavat tai rakastavat Melbournea, joten on siinä vaaransakin 😛 Syndeystä löytyy toki paremmat rannat ja kelit on vakaammat sekä tietysti ”must see” nähtävyyksiä! Nämäkin kaupungit on kuitenkin yllättävän lähekkäin, joten uskoisin, että ne voi yhteen ujuttaa. Great Ocean Roadin voi tehdä jopa päivässä, totta kai muutama päivä on parempi, jotta voi pysähtyä useampaan kohteeseen.

  Kolme viikkoa on yllättävän pitkä aika! Ehditte varmasti nähdä ja kokea paljon! 🙂

  Ihanaa reissua!

  • Reply Hanna torstai, heinäkuu 23, 2015 at 13:59

   Kiitos vinkeistä! Ihana kuulla myös, että pienessäkin ajassa ehtii nähdä vaikka mitä! Me ollaan ylipäätään miehen kanssa sellaisia reissaajia, ettei jakseta kauaa olla samassa paikassa, joten ehkä me saadaan tälle reissulle kuitenkin monta unelmakohdetta mahdutettua 🙂 Speed boat ei muuten kuulosta sekään pahalta, täytyypä pistää korvan taakse. Kaupunkina mua ehkä Sydney kiinnostaa enemmän kuin Melbourne, mutta sitä vastoin tuo Great Ocean Road lisää kyllä Melbournen pisteitä. Pari päivää voisi itse asiassa riittääkin tuolle roadtripille, jos ei Adelaideen asti ajellakaan, joten voisipa senkin ehtiä tehdä 😀 Voi että, matkakuume vain kasvaa näitä vinkkejä lukiessa 🙂

 • Reply Tanja/Levoton Matkailija torstai, heinäkuu 23, 2015 at 12:48

  Australia on aivan ihana paikka! Oon ite käynyt siellä kaksi kertaa, ensimmäisen kerran 2009 kun olin siellä kuukauden kielimatkalla ja toisen kerran viime heinäkuussa. Toisella kerralla kiertelin kolme viikkoa ja ens vuoden alussa ois tarkoituksena mennä taas ja olla 3 kuukautta 🙂
  Ja Sydney on mun lempikaupunki, se on aivan ihana paikka. Melbournessa kävin viime heinäkuussa, olin tosin vaan kaksi päivää ja niistäkin toinen meni Phillip Island nimisellä saarella pingviinien luona. Lensin itse Melbourneen ja lähdin sieltä 10 päivän pituiselle retkelle Great Ocean Roadia pitkin Adelaideen, missä oltiin yksi yö ja sieltä sitten jatkettiin Coober Pedyn, Ulurun ja Kings Canyonin kautta Alice Springsiin. Yritys on sellainen kuin Groovy Grape, ja tuossa oli yhdistettynä kaksi matkaa: Melbourne-Adelaide Great Ocean Rooad & Grampians National Park sekä Rock Patrol Adelaide-Alice Springs. http://www.groovygrape.com.au/
  Sitä voin kyllä lämpimästi suositella 🙂

  Blogissa on jotain juttuja Australiasta:
  https://www.rantapallo.fi/curious0girl/2014/09/30/australia-great-ocean-road/
  https://www.rantapallo.fi/curious0girl/2014/10/03/outback-australia/
  https://www.rantapallo.fi/curious0girl/2014/08/13/ihmeellinen-uluru/
  https://www.rantapallo.fi/curious0girl/2014/08/12/phillip-island-ja-pingviinit/

  Uluru on kyllä aivan upea paikka, saattaa tosin olla vähän kuumaa kesällä 😀
  Olen käynyt myös Uudessa-Seelannissa, siitäkin on joitain erittäin huonoja juttuja blogissa :DD Niitä olisi tarkoitus vähän päivittää pikku hiljaa. Uudessa-Seelannissa olin kesällä (tammi-helmikuu) ja sää oli todella mukava, ei liian kuuma suomalaiseen makuun. Maksimi taisi olla noin +25 astetta.

  • Reply Hanna torstai, heinäkuu 23, 2015 at 14:05

   Kiitos linkeistä, täytyypä tutkailla niitäkin! Sydney olisi todellakin sellainen paikka, jonka haluan nähdä, toisaalta olisi kiva osua sinne myös uuden vuoden aikaan… Joku retki voisikin olla ihan näppärä tapa nähdä maata, ei tarvisi itse ainakaan huolehtia aikataulutuksesta. Itse olen kyllä vannoutunut omatoimimatkailija, mutta olen todennut, että aika ajoin opastetullekin retkelle osallistuminen on ihan jees. Uusi-Seelanti on varmaan ilmastoltaan tosiaan kiva tuohon aikaan, jolloin mekin ollaan sinne menossa, ja näin suomalaisena paahtavat yhtäjaksoiset helteet ovat kyllä niin uuvuttavia, että vähän viileämmät kelit eivät haittaa yhtään 🙂

   • Reply Tanja/Levoton Matkailija torstai, heinäkuu 23, 2015 at 15:38

    Mä olen myös vannoutunut omatoimimatkailija, mutta kun ei oo ajokorttia niin aina joskus pitää turvautua retkiin 😀 Ja Australia kun on sen verran iso paikka niin tollanen retki on ihan kätevä niin ei tarvitse bussiaikataulujen kanssa pelata 😛 Tolla retkellä hintaan kuului vielä kaikki ruokailut ja majoitus.
    Mutta onnea suunnittelun kanssa! Mulla myös kovat suunnittelut menossa ens vuodelle kun tarkoituksena olisi mennä Hongkongiin, Australiaan ja Etelä-Koreaan. Olohuoneessa vino pino kirjoja ja kaiken maailman papereita 😀

    • Reply Hanna perjantai, heinäkuu 24, 2015 at 19:37

     Totta, että jos ei autoa pysty vuokraamaan, niin järjestetyillä retkillä pääsee sellaisiin paikkoihin, joihin julkisilla kulkuneuvoilla ei yksin pysty seikkailla. Juuri tuo Uluru voisi olla sellainen paikka, jonne pääsisi kätevimmin juuri osana jotain retkeä, täytyypä siis harkita vielä! Tsemppiä sullekin matkasuunnitteluun! 🙂

 • Reply Pirkko / Meriharakka torstai, heinäkuu 23, 2015 at 13:50

  En ole kovin paljoa näitä hintakysymyksiä tutkinut, mutta jos Tahiti houkuttaa, niin ovatkohan muut mahtavat saaret siellä yhtä kalliita kuin Bora Bora? Me kävimme pääsaarella ja olimme pari yötä (yksi mennen ja toinen tullen) Papeetessa ja siinä välissä Moorealla.

  • Reply Hanna torstai, heinäkuu 23, 2015 at 14:07

   Uskoisin, että muut saaret eivät ihan yhtä kalliita ole, ja tosiaan jos Tahitille mennään, niin luultavasti juuri jonnekin muualle kuin Bora Boralle. Pikainen googlaus tosin kertoi, että melko kalliita nuo majoitukset ovat muillakin saarilla, mutta toisaalta tämä Tyynenmeren visiitti olisi se meidän matkan häämatka-osuus, joten olisi kiva asua hieman tasokkaammassa hotellissa 🙂 Tuota Mooreaa olen vähän miettinytkin, joten täytyypä lukaista blogistasi fiiliksiä sieltä! 🙂

  Leave a Reply