Suomen suurin matkablogiyhteisö

KesäHesa-retki

Heippa!

Häähumusta arkielämään palaaminen on kestänyt jo viikon verran, ja vieläkin on nurkat täynnä hääkamaa, jotka täytyisi jaksaa laittaa myyntiin. Hääpäivä oli pienistä kommelluksista huolimatta aivan ihana, ja koska tällä hetkellä kuvamateriaalia päivästä on aika hintsusti, niin taidan palata häiden tunnelmiin vasta myöhemmin kuvien kera 🙂 Sillä nyt kerrottavaa riittää myös eilisestä aika extempore-retkestä Helsinkiin. Parin kaverin kanssa on ollut puhe, että tulisin kesällä joku päivä heitä Helsinkiin moikkaamaan, ja nyt kun ruvettiin kolmen vuorotyöläisen aikatauluja pohtimaan häiden jälkeen, todettiin, että eilinen torstai olisi paras vaihtoehto. Niinpä varasin keskiviikkona liput Onnibussiin ja suuntasin aikaisin torstaiaamuna jo kohti Helsinkiä.

Kesäinen Helsinki hemmotteli meitä ihanalla kesäsäällä ja kaupungilla olikin kiva kävellä kunnon turistimeinigillä. Suunnattiin heti alkajaisiksi syömään Pjazza-nimiseen ravintolaan Vanhan kirkon kupeeseen. Koska oli lounasaika, oli lista melko typistetty, mutta nirso kiitti siitä, että sekä pizzojen ja pastojen joukossa oli myös kasvisversio. Oma annokseni oli aika perinteinen kasvispizza munakoisolla, paprikalla ja kesäkurpitsalla, mutta kaverini ottivat molemmat päärynä-pekonipizzan, joka oli aika erikoinen makuelämys. Ei ehkä ihan vastannut käsitystäni pizzasta, vaikka hyvää olikin. Tilausten kanssa oli tosin hieman hämminkiä, sillä toinen kavereistani sai ensiksi eteensä pasta-annoksen ja myös naapuripöydän seurueesta yhdelle taisi tulla väärä ruoka. Ei mikään ihme kyllä, kun seurasi henkilökunnan kommunikointi keskenään englanti-italia-suomi-ruotsi -sekamelskalla. Paikkana ravintola oli kyllä upea, ja pizzat olivat hyviä, tosin parempaakin pizzaa olen saanut.

Tällä kertaa jätettiin shoppailut vähän vähemmälle, mutta vietettiin silti puolisen tuntia Akateemisen kirjakaupan vieraskielisten kirjojen hyllyllä. Siellä oli ihan ylipaljon kaikkea ranskankielistä opetuskäyttöön soveltuvaa materiaalia ja me tulevat ranskanopet oltiin tietysti ihan fiiliksissä. Voi kun olisi raaskinut ostaa kaikki mahdolliset kirjat sieltä! Monien kavereiden kanssa en viitti kuluttaa paljoa aikaa kirjakaupoissa, mutta kerrankin oli seuraa, jotka eivät tylsistyneet ranskankielisten kirjojen osastolla, vaan olivat yhtä fiiliksissä kaikesta kuin minäkin. Täytyypä palata tuonne osastolle sitten, kun on opetusalan hommissa ja saa verovähennykset kaikista ihanista kirjoista 😀

Iltavuoro kutsui toista kaveria tässä kohtaa päivää, mutta toisen kanssa otettiin suunnaksi Kauppatori, ostettiin mansikat evääksi ja hypättiin Suomenlinnaan menevään paattiin. Ihan yksinkertaista sinne siirtyminen ei ollut, sillä ensimmäiseksi torin rannassa tuli vastaan JT Linen koju, jossa saimme ihailla juuri lähteneen veneen perävaloja. Seuraava olisi mennyt vasta 45 minuutin kuluttua ja päätimme käydä vielä lippukojulta kysymässä, että missä tämä HSL:n matkakortti leimataan, jolla pitäisi päästä lautalle. Lippukojussa kuitenkin oli iso kyltti, että matkakortit eivät kelpaa, vaan lippu maksaa 7€. Meinattiin jo ostaa se, kunnes hoksattiin katsoa ympärillemme ja nähtiin hieman kauempana isompi paatti, jossa luki kyljessä Suomenlinna. Sekin oli juuri lähtenyt, mutta löydettiin ainakin se lauttayhteys, jolla meidän pitikin mennä ja johon matkakortit kelpasivat. Eli tarkkana kannattaa olla, ettei hyppää tuohon kalliimpaan kulkupeliin, sillä HSL:n lautta lähti aikalailla sataman keskikohdalta. Lauttamatka itsessään kesti vain n. 10 minuuttia ja yllätyin, miten lähellä keskustaa tuo Suomenlinna onkaan. Turisteja oli kyllä liikkeellä reippaasti ja takaisin tullessa ei edes mahduttu ensimmäiselle lautalle, vaan jäätiin monien muiden kanssa rannalle odottamaan seuraavaa.

Itse en aikaisemmin ole edes käynyt koko Suomenlinnassa (taas yksi aukko sivistyksessä mitä tulee kotimaanmatkailuun), ja odotin, että siellä olisi ollut joku vanha linna. Sitä siellä ei ollut, vaikka puolustusmuureja saaren toisesta päästä löytyikin tykkeineen. Sitä vastoin paikka henki saaristoidylliä, jota oli todella vaikea saada taltioitua kuviin. Musta on ihan hassua ajatella, että tuolla oikeasti myös asuu ihmisiä! Käveltiin saari päästä päähän ja pysähdyttiin välillä mansikkapiknikille. Oli ihanan leppoisa päivä ja tuolla alueella riitti kyllä ihasteltavaa. Pohdittiinkin moneen otteeseen kaverin kanssa, että miksi Suomessa ei tule ikinä tehtyä tällaisia kunnon turistipäiväretkiä. Ranskassa junailtiin lähikaupunkeihin retkeilemään aina kun mahdollista ja Ruotsissakin tein viime kesänä ihan samantyylisiä saaristoretkiä. Nyt kun Onnibus kuljettaa halvalla ympäri Suomea, on päiväretkien tekeminen Tampereelta käsin jopa ihan naurettavan helppoa. Eikä tähänkään tarvittu kuin se yksi vapaapäivä ja etukäteissuunnittelua tasan sen bussilippujen oston verran. Heti kuitenkin pääsi ihan toisella lailla lomafiiliksiin, kun poistui tutuilta kulmilta ja tuli ihan sellainen fiilis, että nyt olen matkalla, vaikka kohde ei eksoottisempi ollutkaan. Helsinki on sekin ihan kiva kesäkaupunki, ja onhan siellä erilailla kaikkia kivoja ravintoloita ja kahviloita kuin vaikka Tampereella. Mutta vielä pysyn kuitenkin kannassani siinä, että Tukholma voittaa Helsingin ihanuudessaan ihan sata-nolla 😀

Hassunhauska pose-kuva, joka tosin näyttää ihan siltä, että mun jalka olisi amputoitu… 🙂

Yksi reissun kantava teema oli tietty herkuttelu ja pizzojen lisäksi käytiin Ben&Jerry’s -jätskikahvilassa Suomenlinnaan mennessä ja ennen bussin lähtöä käytiin vielä Magnumeilla. Pieni sokeriyliannostus taas, mutta onneksi enää ei tarvi stressata, mahtuuko hääpukuun! Eli voi ihan hyvällä omallatunnolla vetää herkkuja niin paljon kuin napa vetää! 🙂 Kesäinen Hesa-retki oli siis oikein onnistunut ja täytyy todellakin kunnostautua tässä Suomi-matkailussa, sillä kesällä täällä kotimaassakin on niin paljon kivoja paikkoja vierailtavana!

Vinkit kivoista retkikohteista Suomen suvessa ovat siis erittäin tervetulleita! Erityisesti Itä-Suomea koskevat vinkit ovat kullanarvoisia, sillä suunnitteilla olisi parin päivän roadtrip/ telttaretki niihin maisemiin!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

38 Comments

 • Reply sarrrri sunnuntai, 19 heinäkuun, 2015 at 18:30

  Helsinki on aina ollut mun ehdoton lempikaupunki Suomessa, eikä mikään ihme kun näitä kuvia katsoo. <3 Suomenlinnassa olen ollut viimeksi jossakin kamalassa opiskelijatapahtumassa monta vuotta sitten, joten sielläkin voisi ihan hyvin ottaa uusintavisiitin joskus lähitulevaisuudessa, hmm…

  • Reply Hanna sunnuntai, 19 heinäkuun, 2015 at 20:29

   Mä taas oon aina ollut vähän hitaasti lämpenevä Helsingin suhteen, mutta olihan se näin kesäaikaan aika mainio paikka, varsinki Suomenlinna! 🙂

 • Reply Elina | Vaihda vapaalle sunnuntai, 19 heinäkuun, 2015 at 19:47

  Kiva kesäinen retki meidän pääkaupunkiin 🙂 Minäkin kävin ensimmäistä kertaa Suomenlinnassa vasta joitain vuosia sitten ja siitä lähtien uusintavisiitti on ollut to do -listalle joka kesä. Koskaan en vain ole saanut sitä toteutettu, hehheh 😀 Meikäläiseltä ei valitettavasti Itä-Suomen vinkkejä irtoa, kun se on hyvin tuntematonta seutua itselle, mutta jään mielenkiinnolla odottamaan seuraavia postauksia, että mitä kiinnostavaa roadtripillänne tuli vastaan!

  • Reply Hanna sunnuntai, 19 heinäkuun, 2015 at 20:40

   Retkeily Suomessa on kyllä ihan huippua kesätekemistä, täytyisi saada useammin aikaiseksi lähteä johonkin vapaapäivinä. Ja hyvä, etten ole ainut, jonka sivistyksessä on ollut aukko Suomenlinnan kohdalla varsin pitkään 😀 Mullekin Itä-Suomi on ihan tuntematonta seutua, ja itsehän käsitän Itä-Suomella kaiken, mikä jää Jyväskylän itäpuolelle, eli korkea aika paikata niitäkin tietoja! 🙂 Tällä hetkellä näyttää siltä, että suuntaisimme Kuopion kautta Kolille!

 • Reply Annika | Travelloverblogi sunnuntai, 19 heinäkuun, 2015 at 20:13

  On aina hauska lukea, miten joku näkee oman kotikaupunkini. Millainen se on turistin silmin.
  Ja kiitos ravintolavinkistä. Ihan uusi tuttavuus minulle!

  • Reply Hanna sunnuntai, 19 heinäkuun, 2015 at 20:43

   Mun mielestä on hauska lukea myös siitä, millainen Suomi on turistin silmin, mutta totta kai Tamperetta koskevat jutut kiinnostaa ihan eri lailla, kun täällä asuu! Kannattaa käydä testaamassa paikka, iltaisin ruokalistakin on hieman monipuolisempi kuin tämä suppea lounaslista, josta me valittiin 🙂

 • Reply Virpi /Täynnä tie on tarinoita sunnuntai, 19 heinäkuun, 2015 at 20:37

  Minäkin vierailin pari viikkoa sitten kesäisessä Helsingissä ja oi kuinka olisin halunnutkaan hypätä Suomenlinnan lauttaan. Mutta olin matkassa pienen kummityttöni kanssa, jolle olin luvannut aivan muita Helsinki-huvituksia 😀 Eipä siinä sitten kummitädin auttanut kuin mennä lasten ehdoilla. 🙂

  • Reply Hanna sunnuntai, 19 heinäkuun, 2015 at 20:48

   Kyllä Suomenlinnassa varmasti pienemmillekin riittää nähtävää ja tehtävää, mutta tietysti, jos on jo muita huvituksia sovittu reissulle, niin täytyyhän ne totta kai toteuttaa 🙂 Mutta ensi kerralla sitten viet kummitytön ihastelemaan Suomenlinnankin maisemia!

 • Reply Jenna maanantai, 20 heinäkuun, 2015 at 08:07

  Oi, Suomenlinna! Enpäs ole ehtinyt sinne tänä kesänä. Itsekin kävin pari vuotta sitten siellä ekaa kertaa. Jotenkin ei vain saanut aikaiseksi.

  Kolilla on muuten kolispa, joka on todella kivaksi kehuttu. 🙂

  • Reply Hanna maanantai, 20 heinäkuun, 2015 at 12:17

   Jännä, miten ajattelee, että se Suomelinna on tosi kaukana, eikä sinne kannata lähteä, jos on Helsingissä vain hetken. Hyvin siellä kerkesi kuitenkin parissakin tunnissa käydä, joten hyvä että tällä kertaa sain aikaiseksi. Kiitti vinkistä, täytyypä ehdottaa miehelle, sopisiko kylpylä meidän telttaretken teemaan 🙂

 • Reply Henna maanantai, 20 heinäkuun, 2015 at 11:33

  Oih, kesä-Helsinki ♥ En kyllä äänestä samoin, että Tukholma voittaisi 100-0, mutta olen ehkä biased. Vaikuttaa kaikin puolin onnistuneelta kesäretkeltä 🙂 …vaikkakin päärynä-pekoni-pizza kuulostaa todella pelottavalta 😀

  • Reply Hanna maanantai, 20 heinäkuun, 2015 at 12:19

   Haha no mä oon ehkä hieman puolueellinen tuon Tukholman suhteen 😀 Päärynä-pekonipizza oli kyllä mielenkiintoinen tuttavuus, mutta yllättävän hyvin se päärynäkin siihen sopi. Oudointa siinä pizzassa oli kuitenkin ehkä tomaattikastikkeen puuttuminen…

 • Reply Anna Koskela maanantai, 20 heinäkuun, 2015 at 20:40

  Heh, vaikka olen paljasjalkainen helsinkiläinen, sekoilen aina noiden Suomenlinnanlauttojen kanssa. Viimeksi istuttiin sitten minä ja lapset yhdessä paatissa, ja mummo ja vaari toisessa. Koordinointi ei oikein toiminut. Onneksi saaressa sitten löysimme toisemme!

  Suomenlinna on kyllä mainio kesäkohde. Olen tosin siellä yöpynyt dormissa myös talvella, ja kokemus sekin.

  • Reply Hanna tiistai, 21 heinäkuun, 2015 at 14:45

   Joo mekin oltiin siinä uskossa, että lauttoja on vain yksi ja ihmeteltiin, että miksi matkakortti ei yhtäkkiä kelpaakaan. Mutta pääasia, että saarelle päästiin jollakin kulkupelillä kuitenkin! 🙂 Talviaikaan Suomenlinnassa on varmasti ihan eri tunnelma, näin kesäisin se henkii saaristotunnelmaa, mutta talvella kylmä merituuli voi luoda vähän erilaiset fiilikset 😀

 • Reply Terhi / Muru Mou maanantai, 20 heinäkuun, 2015 at 20:59

  Helsinki on mulle yksi suuri aukko, en edes osaa suunnistaa siellä juuri lainkaan. Mutta millainen fiilis mulla on Helsingistä, olen samaa mieltä että Tukholma voittaa! Mutta sitten taas Köpis voittaa Tukholman mennen tullen 😉

  • Reply Hanna tiistai, 21 heinäkuun, 2015 at 14:47

   Mäkin olen kyllä hukassa Helsingissä, jos täytyy mennä johonkin rautatieasemaa tai Kamppia kauemmas. Jotenkin se on kaupunkina todella vaikea ottaa haltuun eikä hommaa ainakaan helpota epäselvät ratikkalinjat. Köpistä ja Tukholmaa en olekaan vielä päässyt vertaamaan, joten toistaiseksi mun pisteet menee edelleen Tukholmalle 😀

 • Reply Pirkko / Meriharakka tiistai, 21 heinäkuun, 2015 at 16:52

  Suomenlinna on kyllä kiva kesäkohde, vaikka Espoosta käsin siellä turhan harvoin tulee käytyä. Olisiko toteutunut edes kerran per vuosikymmen 🙂 Ehkä oikeasti pitäisi laittaa se taas jollekin retkikohdelistalle!

  • Reply Hanna keskiviikko, 22 heinäkuun, 2015 at 10:29

   Kannattaa todellakin laittaa listalle, kauniina kesäpäivänä ei parempaa retkikohdetta voisi kuvitella! 🙂

 • Reply Tanja/Levoton Matkailija tiistai, 21 heinäkuun, 2015 at 20:18

  Tosi ihania kuvia! Ja teillä tais olla hyvä reissu Helsinkiin 🙂
  Mulla on myös sivistyksessä aukko; en ole koskaan käynyt Suomenlinnassa ja Helsinki on muutenkin aika vieras paikka. Johtunee varmaan siitä etten Helsingistä oikein pidä, mutta kesän aikana olen ajatellut mennä Suomenlinnassa käymään 🙂

  • Reply Hanna keskiviikko, 22 heinäkuun, 2015 at 10:31

   Kiitti! Hesan reissu oli kyllä piristävä 🙂 Mäkin luulen, että mun Helsinki-tietämättömyys johtuu pitkälti siitä, ettei se ole mikään lempikaupunkini. Yleensä syy vierailla Helsingissä on aina ollut joku kaveri, jota olen käynyt moikkaamassa ja ihan itsekseni tuskin sinne olisin nytkään lähtenyt.

 • Reply Kohteena maailma keskiviikko, 22 heinäkuun, 2015 at 10:31

  Suomenlinna on kyllä kiva paikka, ensi viikolla sinne seuraavan kerran! Tänään teen Helsinkiin yhden kesän kohokohta -retken, kun käydään kavereiden kanssa Suuret oluet pienet panimot -tapahtumassa Rautatientorilla eli toisin sanoen junalla Tampereelta rautatientorille ja illalla takaisin 🙂 Ensi viikolla sitten kolme päivää pitkin kaupunkia, missä viihdyn erinomaisesti! Epäilisin käyneeni Helsingissä elämäni aikanani n. 500 kertaa, joten tietyt osat kaupungista on varmasti paremmin hallussa kuin paljasjalkaisilla alkuasukkailla 😀

  • Reply Hanna keskiviikko, 22 heinäkuun, 2015 at 10:34

   Oho no tuo on jo aika varteenotettava Helsinki-visiittien määrä! Kyllä siinä varmasti on kerinnyt jo tulla kaupunki tutuksi 🙂 Mukavia Helsinki-päiviä sinulle, tuo oluttapahtuma kuulostaa mielenkiintoiselta (vaikken itse olutta juokaan :D).

 • Reply Jenna / Journey Diary keskiviikko, 22 heinäkuun, 2015 at 16:17

  Rakastan kesähelsinkiä <3 Ja aina kuolaan noille Magnumeille instassa ja muualla, kun porukka napsii noista kuvia! Ite en oo vielä päässyt maistamaan 🙂

  • Reply Hanna keskiviikko, 22 heinäkuun, 2015 at 20:39

   Mäkin oon kattonut kateellisena kaikkien kuvia, joten nyt oli vihdoinkin pakko päästä maistamaan noita Magnumeita itte, ja oli kyllä hyvää! 🙂

 • Reply Arja / Haavematkoja torstai, 23 heinäkuun, 2015 at 07:56

  Kiva lukea ulkopaikkakuntalaisen näkemyksiä Helsingistä! Itse jo kovin pitkään täällä asuneena sitä kai katselee jo vähän toisin silmin, ja tämä postaus olikin hauska muistutus siitä, mitä kaikkea täältä voi ”tuorein silmin” löytääkään 🙂

  • Reply Hanna torstai, 23 heinäkuun, 2015 at 10:14

   Omiin kotiseutuihin kyllä turtuu eikä niiden kauneutta osaa arvostaa. Itsekin unohdan Tampereella katsella ympärilleni ja rekisteröidä, miten kaunista kaupungissa näin kesäisin onkaan 🙂

 • Reply Lotta Watia | Unagidon torstai, 23 heinäkuun, 2015 at 14:33

  Oi, kesäinen Suomenlinna! Kesän Helsinkireissu on omalta osaltani vielä tekemättä, mutta pakkohan tuolla on vielä pyörähtää. Oikeastaan jokainen Suomen kaupunki ansaitsisi kesävierailunsa, mutta kun ei joka paikkaan vaan ehdi!

  • Reply Hanna perjantai, 24 heinäkuun, 2015 at 19:34

   Oot kyllä ihan oikeassa, että jokainen Suomen kaupunki (tai paikkakunta) varmasti ansaitsisi kesävierailun! Näin kesäaikaan sitä taas muistaa, miten kauniissa maassa sitä oikein asuukaan 🙂

 • Reply Heidi perjantai, 24 heinäkuun, 2015 at 18:26

  Suomenlinna on aivan ihana paikka mennä viettämään vaikka kuoharipiknikiä! Ei ole tullutkaan käytyä moneen vuoteen, joten pitäisi korjata asia – pian. Akateeminen on myös minun suosikkini. Monet kerran on tullut vaellettua siellä espanjankielisten kirjojen seassa, ja aika monta kirjaa sieltä on omaan hyllyyni päätynyt, mm. Muumeja ja Viisikkoja espanjaksi :D.

  • Reply Hanna perjantai, 24 heinäkuun, 2015 at 19:39

   Meillä oli tällä kertaa pelkkä mansikkapiknik, mutta kuoharipiknik olisi kyllä sekin ollut aika jees. Noissa maisemissa ihan mikä tahansa piknik tosin varmasti menettelee 😀 Akateemisella on kyllä paras valikoima juuri vieraskielistä kirjallisuutta, ja sieltä kyllä voisi ostaa vaikka mitä omaan kirjahyllyyn. Toinen suosikkihyllyni onkin sitten matkakirjojen osasto, siellä vasta saakin aikaa kulumaan!

 • Reply Jenni / Globe Called Home perjantai, 24 heinäkuun, 2015 at 19:34

  Piknik Suomenlinnassa on ihan paras osa kesää ja kuului Helsingissä asuessa mun jokakesäisiin aktiviteetteihin. Yksi koulukaveri asui vielä lukiota käydessä Suomenlinnassa, ja ihan kivahan se kauniissa säässä oli kulkea lautalla kouluun, mutta talvisin tyyppi sai käytännössä myöhästellä ihan vapaasti, koska niin tekivät jäisellä Helsingin lahdella lautatkin…

  • Reply Hanna sunnuntai, 26 heinäkuun, 2015 at 14:02

   Musta on niin hassua ajatella, että tuolla voi asua! 🙂 Kesäaikaan ei varmasti hullumpi asuinpaikka, mutta talvisin on varmasti ongelmana kulkeminen saarelle ja pois. Itseä ärsyttäisi olla myöhästelevien lauttojen varassa, koska haluan aina olla ajoissa joka paikassa 😀

 • Reply Miika ♥ Gia | matkakuume.net lauantai, 25 heinäkuun, 2015 at 12:41

  Oijoi… Fijiläisessä bussissa, kuoppaisilla teillä tätä lukiessani iski melkoinen koti-ikävä. Helsinki on kesäisin aivan mahtava kaupunki. Meren läheisyys, hieman piilossa olevat pienet kahvilat, jäätelöt, mansikat… Huoh. Mahtavaa, että olet päässyt nauttimaan!

  Itä-Suomen osalta vedän törkeästi kotiinpäin ja kehun estottomasti Lappeenrantaa. Satama on kaupunkilaisten olohuone kesäisin. Satamakahvilasta ensin vety evääksi, sitten ravintolalaivoille hetkeksi istumaan. Vieressä olevan Linnoituksen valleilta näkyy upeasti koko satama ja puoli kaupunkia muutenkin, ja Kahvila Majurskassa saa nauttia hieman entisajan tunnelmasta herkullisten piirakoiden kera. Sitten voi vielä käydä ihmettelemässä sataman toisessa päädyssä olevaa hiekkalinnaa, joka veistetään joka kesä uusiksi aina hieman eri teemalla.

  Bonusvinkki: Tuen Grilliltä saa maailman parhaat hampurilaiset. Näillä eväillä kohti onnistunutta lomaa iloisessa Etelä-Karjalassa 🙂

  • Reply Hanna sunnuntai, 26 heinäkuun, 2015 at 14:07

   Itse taas kateellisena mietin, miten mahtavaa olisi istua fijiläisessä bussissa sateisen koti-Suomen sijaan 😀 Mutta niinhän se on, että aina kaipaa sinne, missä ei juuri sillä hetkellä ole. Lappeenrannassa(kaan) en ole ikinä käynyt, kuulostaa kyllä kivalta kesäkohteelta, kiitti vinkistä! 🙂 Täytyypä katsoa, ehdittäisiinkö paluumatkalla piipahtaa sielläkin, vaikka Kuopiosta Karjalaan taitaa ollakin jonkin verran matkaa.

 • Reply Kiia sunnuntai, 26 heinäkuun, 2015 at 09:29

  Ihanaa retkeilyä kesäisessä Helsingissä:) juu noiden lauttojen kanssa pitää olla tarkka. Varsinkin kun on mokomat sijoitettu vierekkäin!

  • Reply Hanna sunnuntai, 26 heinäkuun, 2015 at 14:08

   Tuo kalliimpi oli vielä strategisesti sijoitettu niin, että se tuli Kauppatorilla vastaan heti ensimmäisenä ja jos ei oltaisi oltu tarkkasilmäisiä, ei oltaisi muuta nähtykään!

 • Reply Erja/ Andalusian auringossa- blogi sunnuntai, 26 heinäkuun, 2015 at 15:25

  kesä-Hesa on kyllä ihan parhautta. Vaikka tänä vuonna sitä kesää on kyllä saanut odotella…!

  • Reply Hanna maanantai, 27 heinäkuun, 2015 at 09:50

   Haha no totta kyllä, että eipä tässä ole kovinkaan monena päivänä kovin kesäiset fiilikset olleet! Onneksi meidän Hesa-retkelle sattui nätti ilma 🙂

  Leave a Reply