Suomen suurin matkablogiyhteisö

Häät mielessä

Viime aikoina olen huomannut pyöriväni enemmän hääaiheisilla nettisivustoilla kuin matkablogeissa. Siksi varmaan tänäänkin päätin suunnitellun Versailles-postauksen sijaan kertoa hieman meidän hääjärjestelyistä ja tasan kuukauden päästä vietettävistä häistä. (Tämä postaushan oli suunnitteilla jo päivälle kolme kuukautta ennen häitä, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan :D)

Juhlapaikka

Häiden suunnittelu aloitettiin oikeastaan jo puolitoista vuotta aikaisemmin, koska haluttiin hääpäiväksi juuri 11.7. ja lisäksi haluttiin löytää juhlapaikaksi jokin maalaishenkinen tila kauniilla pihapiirillä. Alusta asti oli selvää, että häitä juhlitaan molempien kotiseudulla Pohjanmaalla, ja niinpä Pirkanmaan juhlatiloja ei edes kartoitettu. Hieman on ollut ongelmallista näitä viime hetken valmisteluja hoitaa Tampereelta käsin, kun kaikki hoidettavat asiat täytyy hoitaa niitä parina päivänä, jolloin kerkeää Pohjanmaalla käymään. Iso osa tavaroista on jo roudattu lapsuudenkotini suurempiin säilytystiloihin, joten viime hetken askartelujakaan ei täällä Tampereella voi juurikaan hoitaa. Toisaalta on kuitenkin kiva, että meidät vihitään juuri siinä kotipaikkakunnan kirkossa, jossa molemmat ovat päässeet ripillekin. Juhlapaikan suhteen täytyi tehdä pienoinen kompromissi, sillä kotipaikkakuntamme tarjonta koostui oikeastaan vain nuorisoseuroista, mitkä olivat meille ehdoton ei. Niinpä kirkon jälkeen hurautetaan puolen tunnin matka naapuripitäjän puolelle keskelle mettää, josta löytyi juuri meille sopiva juhlapaikka maalaistalon pihapiiristä. Lisäksi paikka oli kohtuuhintainen, ruoka tulee heidän kauttaan pitopalvelusta, mutta saadaan tuoda omat juomat.

Laidback rustic barn wedding: http://www.stylemepretty.com/australia-weddings/victoria-au/2014/06/10/laid-back-rustic-barn-wedding/ | Photography: http://louisabailey.com/ Wedding Trends 2014 - Radiant Orchid Wedding | Wedding Planning, Ideas & Etiquette | Bridal Guide Magazine

Häiden teema

Meidän häiden teema on periaatteessa maalaisromanttinen ja teemavärit valkoinen, vaaleanpunainen ja harmaa löytyivät kaikki jo kutsustakin. Koristelu on kuitenkin ollut meillä koko ajan pihistä-kategoriassa, ja tällä hetkellä häiden teema on varmaan lähinnä ostettiin kaikkea, mitä halvalla saatiin 😀 Pinterestiä selaillessa vastaan tuli kaikkia ihania kuvia, mutta käytännössä samanlaisiin kukkalaitehärpäkkeisiin ei oikein taida olla varaa, sillä en välttämättä halua laittaa tuhansia euroja pelkästään kukkiin, muusta koristelusta puhumattakaan. Onneksi juhlatila on itsessään jo hieno ja tunnelmallinen, eikä vaadi suurempia koristuksia. Tosin mieli on koristeiden suhteen jo kerinnyt muuttua monta kertaa matkan varrella, ja nyt huvittaisi laittaa kaikki vaihtoon. Mutta koska jutut on jo ostettu ja askarreltu, niin niillä mennään, tuskinpa vieraat muistavat koristuksista jälkeenpäin kovinkaan paljoa. Aitojen kukkien sijasta päädyttiin siis tekemään ruusuja suodatinpusseista Martha Stewartin ohjeen mukaan, ja voin sanoa, että kyseiseen projektiin en enää toista kertaa lähtisi. Kaikki kaverit ovat joutuneet päässeet mukaan askartelutalkoisiin, joista ensimmäiset järjestin jo syksyllä. Ruusut olisi vielä tarkoitus värjätä vaaleanpunaisiksi vesiväreillä ja saa nähdä, miten se onnistuu vai menevätkö kaikki pilalle.

Tuleva maailmanympärimatka näkyy myös hitusen meidän häissä, sillä vieraat eivät istukaan numeroiduissa pöydissä, vaan eri maiden mukaan nimetyissä. Pöytäkartan olen askarrellut maailmankartasta, ja siinä näkyy myös meidän tuleva mahdollinen matkareitti. Mutta pidetään sen ulkonäkö vielä salaisuutena, sillä aika moni häävieraista taitaa lukea tätä blogia 😀 Samasta syystä muutkin teemaan liittyvät suunnitelmat pidän vielä omassa tiedossani, paitsi suodatinpussiruusut nyt tuskin tulevat kenellekään yllätyksenä.

The dress (ja muuta morsiamen tilpehööriä)

Eniten ehkä harmittaa häissä se, miten paljon rahaa on saanut uppoamaan vain oman turhamaisuuden takia. Mulle häät taitaa kuitenkin olla sellainen kerran elämässä prinsessapäivä (kuten vanhojentanssit tai mitä näitä nyt on…). Mekosta en halunnut tinkiä, vaan sen täytyy olla juuri täydellinen, tosin olin ajatellut ostaa sen käytettynä. Mutta ensimmäinen sovitusreissu kaasojen kanssa ja ensimmäinen mekko, jota sovitin, ja se oli sitten rakkautta ensisilmäyksellä. Muut sovittamani mekot eivät tuntuneet enää miltään ja vaikka kyseinen tanttu olikin sitten paljon hintavampi kuin olin ajatellut pukuun sijoittaa, niin pakko se oli ostaa. Rahanmeno ei  kuitenkaan siihen loppunut, vaan puku piti vielä lyhentää, mikä osoittautui sitten yllättävän kalliiksi, onneksi vanhojentanssimekkoni vannehame sentään sopi puvun kanssa, joten siinä sai sentään säästettyä. Kengistä en aio enää edes aloittaa, mutta niissä ei nyt tällä kertaa tullut säästöä 😀 Mutta hiuskorun sentään tilasin eBaysta, ja säästin siinä varmasti ainaki 15€, budjetti kiittää! Mutta tähän tähtitieteelliseen summaan, joka budjetin morsian-sarakkeeseen on jo ilmestynyt, täytyy vielä lisätä kampaus, meikki, kasvohoito (jonka yhteydessä kosmetologi ylipuhui mut vielä ostamaan yli 50€:n naamarasvat, halpaa) ja kynnet (täytyy ehkä turvautua sellaisiin marketin halpistekokynsiin, ei oikein huvita maksaa enää niistäkin satasta, kun töissä sellaiset olisi vain tiellä, eli täytyisi heti häiden jälkeen poistaa…). Ai niin ja unohdin vielä, että turhamaisuuden piikkiin tässä menee myös sormus ja kimppu, joista en niistäkään sitten halunnut tinkiä. Mutta toivo elää, että saan puvun kaupattua ja edes vähän jotain takaisin tästä kaikesta armottomasta tuhlailusta. Ja voin sitten muistella kaunista pukuani, kun yövytään reissullamme jossain sillan alla, kun hotelliin ei riitä rahat :DD

 simple and beautiful-- I didn't have a big wedding but if I would have this would have been THE DRESS!!! I love it, maybe one of my girls some day...

Budjetti

Niin täällä oli tämä budjettikohtakin vielä erikseen 😀 En ehkä jatka enää samaa ahdistusavautumista kuin tuolla yllä, mutta täytyy sanoa, että häiden järjestämisen kalleus kyllä yllätti (ja yllättää edelleen). Budjetti on tässä matkan varrella tuplaantunut, vaikka kaikessa on yritetty pihistellä. Puvun ja sormuksen lisäksi ei haluttu kuitenkaan tinkiä paikasta eikä ruuasta, jotka kuitenkin aika ison osan kokonaisbudjetista haukkaavat. Mutta eipähän tarvitse nyt viettää häitä edeltävää päivää kilokaupalla perunoita kuorien 😀 Olen myös ihan tyytyväinen, että päätettiin ottaa valokuvaaja koko päiväksi, vaikka hieman enemmän maksoikin kuin oltiin ajateltu, eipähän tarvitse kenenkään ottaa stressiä siitä, että saadaan kaikki tilanteet ikuistettua. Muutenkin olen huomannut, että tässä loppumetreillä ei enää jaksa samalla tavalla pihistellä ja kilpailuttaa kaikkia palveluita kuin aluksi. Toisaalta hääpäivä on kuitenkin aika ainutlaatuinen päivä, joten kyllä siihen on mielestäni kiva myös panostaa 🙂 Itselle tämä rahanmeno on ehkä ollut niin järkyttävää juuri siksi, että olen tottunut elämään säästeliäästi, ja kalleimmat hankintani ovat tähän mennessä varmaan olleet lentolippuja. (Jännä muuten, että lentolippuihin pystyn laittamaan ihan huolettomasti pari sataa, enkä pode huonoa omaatuntoa tuhlailusta. Yhtä lailla tästä hääpäivästä varmasti jää hyvät muistot, kuten matkoistakin. Toisaalta tiedän, että ne hyvät muistot jäävät varmasti jo siitä, että kaikki rakkaat ystävät ja sukulaiset ovat paikalla juhlimassa, eikä siinä ole väliä, onko morsiamella jaloissaan halpisballerinat vai Louboutinit.)

Tall pink and white wedding flower arrangement by White Lilac Inc., photo by Jana Williams

Fiilikset

Muutama on jo kysynyt minulta, että jännittääkö. Jännittävin hetki on tähän asti tainnut olla aamu ennen ompelijalle menoa, sillä täytyi jänskätä sitä, mahtuuko se puku nyt enää edes päälle (ja mahtui se!). Tampereella ollessa asiaa ei juurikaan kerkeä edes miettiä, paitsi välillä pohditaan miehen kanssa, mitä tällä viikolla pitikään saada tehtyä to do -listalta. Pohjanmaalla ollessa taas hääjuttuja tulee järjesteltyä parin päivän aikana aina aika täydellä höyryllä, joten siellä se jotenkin konkretisoituu, että oikeasti kuukauden päästä mennään naimisiin. Ja olihan se aika jännää, kun tavattiin pappi ja käytiin kirkossa harjoittelemassa kävelyä (kotikirkomme käytävä on muuten ihan järkyttävän pitkä!). Ihme kyllä, en ole myöskään juurikaan stressaantunut häistä. On vaan ollut niin lomafiilikset, kun kouluhommat on paketissa, että yhdet häät nyt järjestää vaikka vasemmalla kädellä. Voin sanoa, että viime lukuvuoden pedagogisiin opintoihin verrattuina yhdet hääjärjestelyt ovat ihan lastenleikkiä, opetusharjoittelun aikana monesta eri palasesta koostuvan kaaoksen hallinta tuli sen verran tutuksi 😀 Välillä tosin on sellainen fiilis, että ei enää jaksaisi näitä järjestelyjä, vaan haluaisi jo päästä juhlimaan ja sitten palaamaan normaaliin elämään. Tällä hetkellä kesäsuunnitelmia olisi kyllä vaikka mitä, mutta en kerkeä tai jaksa järkätä mitään ennen kuin saa häät alta pois.

Keep calm the wedding is coming - wedding countdown

Postauksen inspiskuvat on Pinterestin ihmeellisestä maailmasta, vaarallista selailla sitä näin lähellä häitä, voi saada vielä uusia ideoita…

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Jaana sunnuntai, helmikuu 2, 2020 at 18:50

    Mikä tämä teidän hääpaikka oli? 🙂

    • Reply Hanna sunnuntai, huhtikuu 12, 2020 at 11:03

      Pitkä-Tupa Jurvassa 🙂

    Leave a Reply