Suomen suurin matkablogiyhteisö

Pari pariisilaista restauranttia

Bonjour!

Vihdoinkin sain väkerretyksi kasaan viiimeisen esseen tälle keväälle ja nyt voi hyvillä mielin aloittaa kesäloman! Päätin, että raapustan tuon esseen pois alta, ennen kuin haaveilenkaan blogin päivittämisestä ja reilu viikkohan siinä sitten meni niin, että joka aamupäivä olen tuskaillut Espanjan 1900-luvun historian parissa ja illat käynyt sitten töissä. Hääjuttuja ollaan myös hoidettu vauhdilla eteenpäin, ja enää onkin reipas kuukausi h-hetkeen. Meinasin jossain vaiheessa kirjoitella tänne blogiinkin hääjärjestelyistä, mutta ainakaan vielä ei ole inspiraatio iskenyt, eikä kohta ole edes mitään kirjoitettavaa, kun suurin osa asioista on reilassa. Ajattelin tänään kuitenkin vielä palailla Pariisin reissuun ja kertoilla tarkemmin paikoista, joissa kävimme syömässä, sillä ravintolavinkkejä Pariisiin aika ajoin on minultakin kyselty (eikä niitä aiemmin ole ollut yhtään). Koska kaverini on kasvissyöjä, ovat nämä paikat kaikki sellaisia, joista löytyy myös vegevaihtoehtoja. Itsekin Ranskassa suosin lähinnä kasvissyöntiä, sillä puoliraa’at jauhelihat ovat traumatisoineet omat ranskalaiset ravintolakokemukseni sen verran, että olen todennut kasvikset turvallisimmaksi vaihtoehdoksi. Koska nyt mukana oli tosiaan paikallinen opas, päämäärättömältä ravintolan etsimiseltä vältyttiin. Kaverillani oli aina selvillä joko ravintola tai ainakin alue, josta lähdetään ruokapaikkaa etsimään. Pariisissa nimittäin on aika helppo löytää ylihintaista mutta huonolaatuista ruokaa, erityisesti suosituimmilta turistialueilta.

Restaurant Franco-Tibétain Lithang318 rue Saint-Jacques

Kaverini oli ostanut Grouponin kautta lahjakortin tiibetiläiseen ravintolaan, jolla sai kolmen ruokalajin menun puoleen hintaan. Koska kortti olisi umpeutunut pian, päätettiin käyttää se maanantaina armottoman shoppailukierroksen jälkeen. Ravintolaa pyöritti ranskalainen nainen tiibetiläisen miehensä kanssa ja nainen kertoikin meille eri ruokalajeista ja tiibetiläisestä ruokakulttuurista, kun kerrottiin, että oltiin molemmat ekaa kertaa tiibetiläisessä ravintolassa. Palvelu oli muutenkin erittäin ystävällistä ja paikka oli teemanmukaisesti koristeltu.

Lahjakortilla sai valita normaalin iltamenun ja kasvismenun välillä, ja me otettiin molemmat kasvisvaihtoehto. Normaalihinta oli 20€, mutta me saatiin tuo tosiaan kympillä. Listalla olisi toki ollut myös yksittäisiä annoksia, ja lounasmenu oli hieman halvempi. Menussa oli taas useita vaihtoehtoja, joista sai valita alku-, pää- ja jälkiruoan. Alkuruuaksi otettiin aasialaistyyppiset kasviskeitot ja minä otin pääruuaksi ravioleja ja kaverini kasviscurrya. Pinaatilla ja vuohenjuustolla (joka olisi saanut maistua enemmänkin annoksessa) täytetyt raviolit olivat todella täyttäviä ja ihan kaikkea en edes jaksanut syödä. Annoksen mukana tuli myös jotain vihreää minttutahnaa, joka tosin omassa suussa maistui hieman liikaa hammastahnalle. Jälkkärit listalla olivat suurimmaksi osaksi melko ranskalaisia ja nainen selittikin, että tiibetiläiset eivät juurikaan syö makeaa. Otin listan ainoan tiibetiläisen jälkkärin, jonka ajattelin olevan jokin riisifrutti-tyyppinen systeemi, mutta se olikin riisiä, johon oli sekoitettu pähkinöitä ja rusinoita. Ihan hyvää, mutta ei ehkä vastannut käsitystäni jälkkäristä (eli ei tarpeeksi makeaa). Kaiken kaikkiaan ravintola oli mukava paikka, ja oli hauska päästä tutustumaan itselle erikoiseen ruokakulttuuriin. Kaverini annokseen kuulunut tiibetiläinen leipä oli muuten ihanan pehmeää ja ihan suli suussa, joten suosittelen ehdottomasti valitsemaan annoksen, johon kuuluu vaalea rullaleipä! (Kuvasta kiitos kaverilleni, oma kamerani oli nurkassa laukun pohjalla, enkä jaksanut tonkia sitä esiin syödessä.)

Le Bistrot Gourmand, 78 Rue Mouffetard

Ainut perinteinen ranskalainen ravintola, jossa käytiin oli eläväiseltä Rue Mouffetardilta löytynyt Le Bistro Gourmand, joka valittiin melko summanmutikassa kadun eri ravintoloiden joukosta. Kolmen ruokalajin menu oli muistaakseni 16€ ja vaikka ruoka ei mitään tajunnanräjäyttävää ollutkaan, niin ihan perushyvää silti. Itse ravintola oli myös siisti ja saatiin taas hyvää palveluakin. Asiakkaina oli enemmän turisteja ja jonkin asteen turistipaikka tämäkin varmasti oli, ja aidot parisiennet varmasti puputtavat papunsa hienommissa atmosfääreissä.

Aloitetaan tärkeimmästä, eli jälkkäri sai täydet pisteet! Moelleux au chocolat eli suklaaleivos vaniljakastikkeella ja marjoilla ei nyt varsinaisesti ikinä voi olla pahaa. Alkupalasta ei tullut otettua kuvaa, mutta taisi olla vuohenjuustosalaattia. Pääruoka ei ollut esteettisesti kovin silmiähivelevä, mutta juustolla ja kasviksilla täytetty munakoiso oli kuitenkin hyvää. Muita kasvisvaihtoehtoja ei tosiaan listalla ollut, ja muuten listalla oli hyvin periranskalaista pihviä sun muuta ihanaa (puoliraakaa lihaa).

Au Grain de Folie, 24 rue Lavieuville

Ekana iltana suunnattiin tähän kasvisravintolaan Montmartrella ja kyseessä oli varmasti tämän listan mielenkiintoisin tapaus. Itsellä ei mitään kokemusta ravintolan pitämisestä ole, mutta näin maallikkonakin jo näki, että homma voisi toimia tehokkaammin. Pelkästään se, että tilausta tultiin kysymään kesti suhteellisen kauan, sillä ravintolan työntekijöillä oli vielä oma ruokailu kesken, kun saavuttiin. Tilauksen yhteydessä juomisia ei erikseen kysytty, mutta myöskään mitään vesikannua ei tuotu automaattisesti, vaan sitä piti pyytää. Kannun saatuamme täytyi pyytää vielä erikseen toinen lasi, kun niitä oli pöytään kattettu vain yksi. Ravintola oli aika pieni ja nähtiinkin suoraan ruuanlaittopaikalle, jossa kokki rupesi valmistamaan tilaustamme kaivamalla esille kokonaisen kaalin ja pari porkkanaa. Ruoka siis ainakin olisi tuoretta, kun kerta raaka-aineita aletaan pilkkomaan ihan aasta alkaen. Kaverini annokseen kuului hummusta ja se surrautettiin valmiiksi sitten siinä tilauksen jälkeen. Odotettiinkin ruokaa ainakin joku puoli tuntia, mikä mielestäni on aika kauan, kun ottaa huomioon, että asiakkaita ravintolaan mahtui kerralla vain kourallinen. Laskua maksaessa tyyppi meinasi myös unohtaa tuoda meille vaihtorahat ja huikkasi tuovansa ne vasta, kun luotiin kummaksuvia katseita tyyppiin.

Entäs se ruoka sitten? Paikan perusidea on se, että jokainen annos sisältää samat jutut höystettynä parilla jutulla, jotka saa itse valita. Salaatti, vihannekset, riisit ja linssit olivat siis perusvarustus annoksessa, johon itse tilasin lisäksi kasvipiirakan (pieni klöntti lautasen oikeassa reunassa) ja leivän jollain levitteellä (epämääräisen värinen juttu keskellä lautasta). Ruoka oli sinänsä ihan hyvää, mutta 15€ lautasesellisesta jotain, jonka olisin itse osannut kyhätä kasaan siitä, mitä kaapista löytyy, oli ehkä vähän paljon. Kaverini totesikin, että 15 euroa oli aika paljon tällaisesta kyhäelmästä, vaikka hyvää olikin. Molemmat tosin oltiin sitä mieltä, että paikan palvelussa olisi todellakin parantamisen varaa ja varmasti kannattaisi salaatteja ja kurkkuja pilkkoa jo valmiiksi, niin annoksen voisi saada hieman nopeammin eteensä. Tämä oli nyt varmaan sitä paljon puhuttua slow foodia 😀

Mitään ultimaattisia ravintolavinkkejä mulla ei siis edelleenkään ole Pariisiin antaa, mutta tässä nyt kokemuksia kolmesta hyvin erilaisesta ravintolasta. Edullista ruokaa lähtisin jatkossa hakemaan joko tuolta Rue Mouffetardilta tai sitten Montmartrelta, esimerkiksi Abesses-metroaseman lähistöltä.

Mikäli kaipaa kulinaarisempia elämyksiä Pariisin matkalle, voi kurkata Syö Matkusta Rakasta -blogin Merin laatiman listan kaikesta, mitä Pariisissa täytyy ehdottomasti maistaa. Mikäli taas on samanlainen nirso kuin minäkin, kannattaa lukaista laatimani Nirsoilijan ravintolaopas Ranskaan, josta selviää ainakin se, miten vältytään puoliraa’alta lihalta ja haukipullilta.

Mikäli teillä lukijoilla on hyviä vinkkejä opiskelijakukkarolle sopivista paikoista, niin kertokaahan niistä kommenttiboksiin:)

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Kopiopaperi keskiviikko, 3 kesäkuun, 2015 at 12:46

  Ihan mielenkiinnosta, onko Pariisin Tiibettiläinen ravintola makuina millainen verrattuna suomalaiseen Tiibettiläiseen ravintolaan? Eli lähinnä sitä, että vaikka ”etninen” ravintola onkin, vedetäänkö makumaailmassa isäntämaan suuntaan?

  • Reply Hanna keskiviikko, 3 kesäkuun, 2015 at 13:04

   Tuo oli tosiaan ihan eka kerta, kun ylipäätään söin tiibetiläistä ruokaa, joten on oikeastaan pysty vertaamaan suomalaisiin vastaaviin ravintoloihin. Mutta jälkkärilista tosiaan oli pitkälti ranskalainen, joten voisi ajatella, että jonkin verran ranskalaisia vaikutteita ruuassa oli, ja olihan paikan nimikin virallisesti ranskalais-tiibetiläinen ravintola 🙂

 • Reply lena keskiviikko, 3 kesäkuun, 2015 at 16:54

  Hauska lista ravintoloista. Olllaan illalla menossa Montmartrelle ja pitäisi joku ruokapaikka etsiä sieltä… 🙂 Rue Mouffetard oli muuten tosi ihana, kävin siellä pari päivää sitten.

  • Reply Hanna keskiviikko, 3 kesäkuun, 2015 at 19:54

   Kiitos! Montmartrelta kyllä varmasti löytyy muitakin kivoja pieniä ravintoloita, ja varmasti ainakin sellaisia, joissa saa nopeampaa palvelua kuin tässä vegepaikassa 😀 Kannattaa koittaa ainakin tuota Abessesin aseman lähistöä, siinä oli mielestäni ihan hyvin erilaisia ruokapaikkoja. Katoinkin instasta, että sulla oli kuvassa tutunnäköinen paikka joku aika sitten, Rue Mouffetard on kyllä kiva! 🙂 Nauti loppuajasta Pariisissa!

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, 3 kesäkuun, 2015 at 22:10

  Kiitos linkkauksesta! Aina ei voi onnistua ravintolavalinnoissa, niin se vaan on. Joskus tulee huteja. Mutta toi suklaaleivos ja vaniljakastike näyttää älyttömän herkulliselta. 🙂

  • Reply Hanna torstai, 4 kesäkuun, 2015 at 08:40

   Eipä kestä, unohdin sun postaukseen kommentoida, että olipa hyvä juttu, mutta onneksi muistin sen tätä postausta kirjoittaessa 🙂 Joo huteja osuu ainakin mulle usein reissatessa, sillä joskus vain nälkä iskee niin, että ruokaa on pakko saada heti, vaikka lähistöllä ei hyviä ravintoiloita olisikaan. Harvemmin muutenkaan jaksan etukäteen perehtyä matkakohteen ravintolatarjontaan, vaan valitsen yleensä ravintolan sen perusteella, mikä lähistön paikoista näyttää kivalta ja missä on hinnat kohdillaan 😀

  Leave a Reply