Suomen suurin matkablogiyhteisö

En route pour Paris!

Viimeiset viikot ovat olleet kyllä melkoista haipakkaa ja nyt onkin ihana päästä Pariisiin hieman lomailemaan, jotta jaksaa vielä kirjoitella viimeiset esseet. Pedagogiset opinnot alkavat olla purkissa ja eilen palautin niiden osalta kaikki viimeisetkin työt, aika voittajafiilis 🙂 Alkuviikko on tullut paiskittua aika ympäripyöreitä päiviä, kun aamut olen istunut koulussa seminaarissa ja illat ollut töissä. Alunperin meinasin ottaa lentokonelukemiseksi tutkimusmetodioppaan, joka yhdelle kurssille täytyy vielä lukea, mutta vaihdoin juuri äsken sen tilalle romaanin. Koska välillä täytyy ihan vain lomaillakin 😀

Illalla siis suuntana on Helsinki-Vantaa ja sieltä iltalento Pariisiin. Yleensä olen Suomessa mennyt lentokentälle junalla ja vaihtanut Tikkurilassa bussiin, mutta tällä kertaa päätin testata Onnibussia. Nyt joudun tosin mennä keskustaan asti ja etsiä sieltä jostain lentokenttäbussin, mutta bussi oli kuitenkin junaa halvempi. Pariisin päässä kaveri neuvoi edullisimman tavan siirtyä Orlysta keskustaan, joten katotaan, mihin päädyn, kun lähden ratikalla seikkailemaan.

Koko matka tuli kyllä ihan yllättäen eteen, enkä loppujen lopuksi ole kerinnyt suunnitella juuri mitään. Eilen tajusin, että lento- ja bussiliputkin on tulostamatta, maitohappobakteerit ostamatta ja Pariisin säätiedotukset tsekkaamatta. Aika huolettomasti lähdenkin tällä kertaa reissuun, kun vertaa vaikka ensimmäiseen Pariisin matkaani lukioikäisenä. Ihana kuitenkin päästä taas Ranskaan, saa nähdä, miten nostalgiset fiilikset tuleekaan parin vuoden tauon jälkeen. Ja vähän pelottaa, onko kielitaitokin päässyt vallan ruostumaan.

Konetta en ota mukaan, joten blogi ei reissun aikana tuoreeltaan päivity, mutta reissua voi seurata Instagramissa @hannaranskatar (toimivan wifin asettamissa rajoissa tosin). Ainakin Versailles’ta ollaan jo pohdittu kaverin kanssa päiväretkikohteeksi. À bientôt, Paris! 🙂

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Jenna / Journey Diary perjantai, toukokuu 8, 2015 at 17:20

  Huippua reissua! Seurailen instassa sun menoa. 🙂

 • Reply Katja perjantai, toukokuu 8, 2015 at 20:51

  Hyvää reissua! Välillä tekee hyvää ihan vain heittää aivot narikkaan ja nauttia hetkestä! Ota Pariisista kaikki irti 🙂

  • Reply Hanna perjantai, toukokuu 8, 2015 at 23:48

   Kiitos! Samaa mieltä, välillä on ihan hyvä vaan ottaa rennosti ja jättää kouluhommat kotiin odottamaan 🙂

 • Reply Tiia/reisereise lauantai, toukokuu 16, 2015 at 14:59

  Laitoin sulle haasteen:
  https://www.rantapallo.fi/reisereise/2015/05/15/small-things-makes-big-memories/
  Toivottavasti Ranskassa on ihana kevät! 🙂

  • Reply Hanna lauantai, toukokuu 16, 2015 at 16:48

   Kiitos haasteesta! 🙂 Noita hauskoja sattumuksia reissulta kyllä riittää, täytyykin koittaa koota ne yhteen postaukseen 🙂 Ranskan kevät oli ihana ja hyvin kesäinen 🙂

  Leave a Reply