Suomen suurin matkablogiyhteisö

Blogi vol. 2

Voilà!

Pitkällisen pohdinnan ja harkinnan jälkeen päädyin vihdoin tekemään muutoksia täällä blogirintamalla. Blogia perustaessani vajaa pari vuotta sitten suurin kompastuskivi oli nimen keksiminen. Ajatus siitä, että nimi kulkee matkassa mukana koko blogin taipaleen ajan ahdisti, sillä siinä hetkessä ei tullut mieleen yhtään osuvaa nimeä. Koska halusin, että rakkaus Ranskaan kulkisi mukana myös nimessä ja ylipäätään, koska tähän blogiin oli tarkoitus kirjoitella erityisesti Ranska-juttuja, tuntui ranskankielisen nimen valinta aika loogiselta. Unelmia ja matkoja kääntyi sitten ranskaksi Rêves & Voyages. Nyt käsi ylös, kuka osaa lausua tuon edellisen blogin nimen? Entäs kuka osaa koneella lisätä tuon väkäsen e:n päälle? Ja onhan tuo &-merkkikin hiukan haastava lisätä väliin. Päädyin siis blogin nimen vaihtamiseen enimmäkseen käytännön syistä. Vaikka ranska ihana kieli onkin, ei nimeen kannata valita erikoismerkkejä sisältäviä sanoja (itsekin olen aika paljon saanut takuta tuon hatun kanssa, kun kaikista näppäimistöistä sitä ei meinaa löytyä…) tai vaikeasti suomalaisittain äännettäviä sanoja (Revetvoiaas).

Kantapään kautta siis päädyin siihen, että uudistuneen blogin nimestä tulee suomenkielinen. Seuraava ongelma olikin se, miten saa Ranskan vielä kulkemaan nimessä mukana. Muutaman kuukauden asiaa pohdiskeluani keksin vihdoin nimen, joka täytti kaikki kriteerini: Ranskatar reissaa. Koska reissublogi tässä ollaan ja vaikka ranskalaisia sukujuuria ei löydykään, koen silti ranskanopiskelijana ihan hyvin sopivani ranskattaren muottiin. Blogin sisältö tuskin tulee olennaisesti muuttumaan nimenmuutoksen myötä, kirjoittelen jatkossakin reissuistani, niiden suunnittelusta ja ehkä taas hieman enemmän Ranskasta ylipäätään (koska olenhan pian lähdössä taas Pariisiin, jee!).

Muutoksen myötä tuo vanha nimi kummittelee vielä blogin osoitteessa, koska tietotekniset taidot eivät riitä uuden sivuston luomiseen, samoin sähköposti löytää edelleen perille [email protected] -osoitteeseen. Kaikkialle muualle sain kuitenkin uuden nimen päivitettyä ja Ranskatar reissaa -blogia voi seurata Facebookissa, Bloglovin’issa ja Instagramissa  (@hannaranskatar) uudella nimellä. Nimenmuutoksen myötä päivittyi myös hieman blogin ulkoasu, jota tosin ehkä tulen vielä muokkailemaan lähitulevaisuudessa jonkin verran.

Tässä kohtaa kommentit, toiveet, risut ja ruusut ovatkin erittäin tervetulleita. Toimiiko uusi ulkoasu ja mitäs mieltä olette uudesta nimestä? 🙂

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Rosita tiistai, huhtikuu 28, 2015 at 17:01

  Uusi ulkoasu on ihan älyttömän hieno!

  Munkin blogin nimi on hankala. En ole sitä kuitenkaan yli 4 vuoden jälkeen viitsinyt muuttaa…

  • Reply Hanna tiistai, huhtikuu 28, 2015 at 20:05

   Kiitos, ittekin tykkään tästä freesimmästä ulkoasusta. Mun korvaan sun blogin nimi on vielä ihan hyvin suomalaisen suuhun sopiva, ja onhan nimen vaihtaminen varmasti sitä vaikeampaa, mitä kauemmin on blogannut, kun lukijat ovat yhteen nimeen tottuneet 🙂

 • Reply Maarit Johanna tiistai, huhtikuu 28, 2015 at 18:20

  Onnea uudelle nimelle ja Pariisin matkalle! Ei ollenkaan huono 🙂

  • Reply Hanna tiistai, huhtikuu 28, 2015 at 20:06

   Kiitos! Uusi nimi ja Pariisin matka sopivatkin aika hyvin yhteen 🙂

  Leave a Reply