Suomen suurin matkablogiyhteisö

Pari viikkoa Pariisiin

Tuntuu, että tänä keväänä aika on suorastaan lentänyt. Yhtäkkiä harjoittelu onkin jo ohi ja koulua jäljellä enää muutama hassu viikko. Helpotuksesta tosin ei vielä saa huokaista, sillä tässä reilussa viikossa täytyisi saada yksi seminaarityö kirjoitettua (jonka aloitin jopa jo tänään…:D). Yleensä olen koulujuttujen kanssa aina ajoissa matkassa, enkä jätä mitään viime hetken paniikin varaan. Tänä vuonna on kuitenkin tullut todistettua muun muassa sitä, että herään seitsemältä aamulla väsäämään esseetä, joka täytyy puolen päivän maissa palauttaa. Että saapa nähdä, miten tuon seminaarityönkin sitten käy. Lisäksi olisi rästissä pari pidempää kirjoitustehtävää ja motivaatio niin nollassa kuin vain voi olla. Aloitin myös viime viikolla jo työt, joten ylimääräistä aikaa ei ihan hirveästi ole tiedossa.

Onneksi muutaman viikon päästä pääsee oikein kunnon palkintomatkalle Pariisiin! Tämän kohtuullisen työllistävän opetusharjoitteluvuoden jälkeen viikonloppuloma Ranskassa tulee kyllä niin tarpeeseen. Aion ahmia macaronseja kahmalokaupalla, kuljeskella Pariisin mukulakivikaduilla suklaapullaa mutustaen ja vain nauttia pariisilaisesta tunnelmasta. Lisäksi mielessä on muutamakin paikka, joissa voisi olla kiva päästä käymään, mutta tällä kertaa en aio turistisuorittaa koko kaupunkia.

kuva: Flickr / David McSpadden

Versailles olisi toivelistalla, mutta katsotaan, päästäänkö sinne asti vai ei. Kaverini on siellä jo käynyt, joten ehkä itsekin jätän visiitin seuraavaan kertaan. Aurinkokuninkaan puutarhoista sain jo hieman esimakua viime kesänä Drottningholmissa, joten olisihan se kiva päästä näkemään ihan aito ja alkuperäinenkin paikka.

Notre-Damen torniin en ole ikinä jaksanut jonottaa, joten olisikohan nyt jo korkea aika kiivetä sinnekin. Pariisi yläilmoista kun on aika vaikuttava näky, ja lähes kaiken muun päälle onkin jo tullut kavuttua.

La Défensen moderni kaupunginosa keskustan laidalla on myös aiemmin jäänyt näkemättä. Nyt voisi käväistä myös vilaisemassa, miltä näyttää moderni tulkinta Riemukaaresta, Grande Arche.

Olen myös miettinyt, täytyisikö Montmartren kaupunginosalle vihdoinkin antaa uusi tilaisuus. Ekalla Pariisin reissulla tyrmäsin alueen rähjäisenä ja resuisena kaupunginosana, mutta todella monet hehkuttavat alueen boheemia tunnelmaa. Olisinkohan nyt kuusi vuotta myöhemmin itsekin boheemistunut niin paljon, että Montmartren viehätys aukeaisi minullekin?

kuva: Flickr / Jose Maria Cuellar

Pompidou-keskuksessa ei sielläkään ole vielä tullut käytyä, mutta taiteen monitoimitalo kuulostaa paikkana sellaiselta, että ehkä skippaan sen tälläkin kertaa.

Siinäpä siis pari mahdollista kohdetta Pariisin reissulle, mutta mitään paineita turisteiluista ei tällä kertaa tarvi ottaa. Toisin oli ensimmäisellä Pariisin reissulla, kun laadin meille kunnon päiväohjelmat, että keritään varmasti nähdä kaikki, eikä aikaa mene ylimääräiseen haahuiluun 😀 Pariisi-fiilistelyjä siis luvassa toukokuussa, mutta toivottavasti sitä ennen tiedossa olisi muutama muutos täällä blogin puolella. Pysykäähän kuulolla! 🙂

À bientôt!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, huhtikuu 20, 2015 at 22:31

  Mullakin Pariisin matka siintää edessä, noin kuukauden päästä. Laitahan sitten reissun jälkeen parhaat vinkit jakoon. 🙂

  • Reply Hanna tiistai, huhtikuu 21, 2015 at 08:06

   Kevät on kyllä ihanin aika matkustaa Pariisiin! Joo ehdottomasti kirjoittelen reissun jälkeen vinkkejä Pariisiin ja itse asiassa olen jo blogin alkuaikoina pari postausta kirjoittanutkin Pariisista, löytyy tuolta yläpalkin Ranska-kohdasta! 🙂

 • Reply Pirkko / Meriharakka tiistai, huhtikuu 21, 2015 at 11:26

  Sinulla tuntui olevan paljonkin kohteita listalla matkalle, jolla et aio ”turistisuorittaa” – mutta ehdotan silti vielä yhtä, eli Pere Lachaisen hautausmaata! Jos vaikka jotain rauhallisempaa jossain välissä kaipaisit. Pariisia valikoiden mekin kävimme läpi viime kesänä, joten jos haluat tsekata jotain lisää, niin täältä löytyy.

  • Reply Hanna tiistai, huhtikuu 21, 2015 at 15:43

   Haha totta kyllä, että tulipahan taas listattua paikkoja, vaikka tarkoitus olisi ottaa rennosti. Mutta tuskinpa tulen kaikkia paikkoja käymään läpi, noista voi sitten valita kiinnostavimmat paikat sen mukaan reissussa, mitä jaksaa tehdä. Père-Lachaisen hautausmaalla olen itse asiassa jo käynytkin, ekalla reissulla kierrettiin juurikin kaikki mahdollinen ja tuollakin käytiin, kun se oli hotellin lähistöllä. Rauhallista ja kaunistahan siellä oli, mutta iltasella alkoi olla jo hiukan karmivaakin, tai sitten se oli vain oma mielikuvitus, joka laukkasi… Kiitos linkistä, täytyypä tutustua vielä tarkemmin teidän käymiin paikkoihin, jos sieltä löytyisi jotain minulle uusia tuttavuuksia.

  Leave a Reply