Suomen suurin matkablogiyhteisö

Lentoliput varattu… Mutta minne?

Toukokuussa pääsee tämä matkakuumeilija viimeinkin taas reissuun, edellisestä kerrasta alkaakin olla jo ihan liikaa aikaa! Viime aikoina onkin ollut vähän sellainen fiilis, että taidan matkustaa matkabloggaajaksi ihan liian vähän, kun blogiin kirjoittelen juttuja enimmäkseen kahden vuoden takaisesta vaihdosta. (Onko siitä jo niin kauan!?) Tosin tuskin toukokuussa siintävästä matkasta paljoa riittää kerrottavaa, sillä kohteeksi valikoitui tuttu ja turvallinen Pariisi, bien sûr.

Halpoja lentotarjouksia en onnistunut hyödyntämään, sillä matkustusajankohdan suhteen ei ollut paljon valinnanvaraa. Halusin kuitenkin ehdottomasti päästä moikkaamaan Pariisissa asuvaa ystävääni, ja kiva kerrankin tutustua kaupunkiin paikallisen oppaan kanssa. Pariisin perusnähtävyydet alkaa olla aika hyvin koluttu, joten luulen, että pari päivää käytetään johonkin muuhun kuin Eiffeliin jonottamiseen. Täytyykin tutkia, mitä Pariisin nähtävyyksiä mulla on vielä näkemättä! Aika avoimin suunnitelmin siis lähden reissuun, ainoa paikka, jossa haluaisin vihdoinkin päästä käymään on Versailles’n linna. Aikaisemmilla kolmella visiitillä Pariisiin ei sille ole ollut aikaa, mutta ehkä neljäs kerta toden sanoo.

Ja miten ihana päästä taas Ranskaan! Vaihdon jälkeen en ole kertaakaan käynyt verestämässä muistoja, joten nyt on jo aikakin. Matkailu on minulle myös yksi tapa pitää yllä kielitaitoa, joten siinä suhteessa Ranska tulee varmasti aina olemaan se ykköskohde. Toki ranskaa on tullut puhuttua melko paljon vaihdon jälkeenkin, mutta onhan se ihan eri asia viettää pari päivää täysin ranskankielisessä ympäristössä kuin jutella satunnaisesti jonkun ranskalaisen kanssa. Je ne peux plus attendre!

Blogista löytyy jo Pariisi-juttuja täältä ja täältä, täytyypä ehkä itsekin käydä lukemassa nuo omat vinkit siitä, miten sieltä Orlyn kentältä nyt pääsikään keskustaan 😀 Postauksen kuvat muuten ovat edelliseltä visiitiltä toukokuiseen Pariisiin lähes kaksi vuotta sitten.

Onko teillä lukijoilla kaupunkeja tai maita, joihin huomaatte palaavanne kerta toisensa jälkeen?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Tanja perjantai, helmikuu 27, 2015 at 15:29

  Kiva että pääset käymään Ranskassa! 🙂 Olin ite Irlannissa vaihdossa viime syksyn ja parin viikon päästä lähden käymään siellä uudestaan. Australia on toinen sellainen maa mihin voisin lähteä vaikka heti. Oon siellä käynyt kaksi kertaa ja kolmas kerta toivottavasti koittaa ens vuoden tammikuussa 🙂

  • Reply Hanna perjantai, helmikuu 27, 2015 at 19:56

   Oon kyllä kans ihan innoissani Ranskaan paluusta! Vanhoihin asuinpaikkoihin palaamiseen liittyy kyllä aina myös tiettyä nostalgiaa 🙂 Ranska ja Irlanti on onneksi molemmat sen verran lähellä, että palaaminen on helppoa. Australiaan taas ei ihan yhtä helposti lähdetäkään takaisin, eikä sinne kannata viikonloppulomia tehdä 🙂

 • Reply Jenna/ Journey Diary perjantai, helmikuu 27, 2015 at 17:18

  Kuulostaa k

 • Reply Jenna/ Journey Diary perjantai, helmikuu 27, 2015 at 17:21

  Kuulostaa kivalta! (: Oon jo pitkään halunnut käydä Pariisissa. Täällä haikaillaan myös takaisin Englantiin, kun olin siellä 5 vuotta (herrijee ku aika lentää!:D) sitten vajaan kuukauden verran..

  • Reply Hanna perjantai, helmikuu 27, 2015 at 19:59

   Pariisi kannattaa kyllä kokea edes kerran elämässään, suosittelen 🙂 Englantiin haluaisin mäkin tehdä joskus kunnon reissun, vielä en ole käynyt edes Lontoossa! 😀

 • Reply Marimente sunnuntai, maaliskuu 1, 2015 at 13:43

  Ihanaa että pääset Pariisiin! Olen käynyt siellä pari kertaa vain parisen yön vierailun ajan, ehkä joskus pitää ottaa asioiksi tutkia kaupunkia enemmänkin. Mulla taitaa olla Italia yllättäinkin se paikka minne palaan aina kerta toisensa jälkeen, joten tänne muuttaminen tuntui aika luonnolliselta kaikkien visiittien jälkeen. Ylipäätään aina joka reissun jälkeen aina vannon, että vielä palaan samaan paikkaan uudelleen, mutta loppuunsa aika harvassa on ne kohteet, joihin olisin oikeasti tehnyt toisenkin reissun – Italiaa ja nyt Brasiliaa lukuunottamatta.

  • Reply Hanna sunnuntai, maaliskuu 1, 2015 at 20:42

   Kiitos kommentista! 🙂 Pariisi on kyllä ihana, eli kannattaa joku kerta käydä sielläkin vähän pidemmällä reissulla, vaikka kyllä parissakin päivässä paljon ehtii nähdä. Italia on myös aika hyvä paikka palata monta kertaa, mä voisin reissata Italiaan jo pelkästään jätskin ja ruuan perässä, mutta plussana sieltä tietysti löytyy aika monta hienoa paikkaakin 😀 Mä reissaan mieluummin aina paikkoihin, joissa en ole vielä käynyt, koska haluan joka matkalla nähdä jotain uutta. Vaikka luulen kyllä, että erityisesti Ranskaan tulen vielä tekemään aika monta reissua tulevaisuudessakin… Mutta välillä on myös kiva palata tuttuihin kaupunkeihin, joissa osaa jo liikkua paikasta toiseen ja kun perusnähtävyydet on kerran kiertänyt, niin seuraavilla visiiteillä voi keskittyä sitten paikkoihin, joihin turistit eivät niin helpolla eksy.

  Leave a Reply