Suomen suurin matkablogiyhteisö

Retkiluistellen Kangasalan Saarikylillä

Laskiaissunnuntaina ajeltiin miehen kanssa Kangasalle testaamaan molemmille uutta talviliikuntalajia, retkiluistelua. Saarikylien luisteluradalle, maalaismaisemien keskelle, ajoi Tampereelta noin 40 minuuttia. Käytiin heti alkajaisiksi vuokraamassa retkiluistimet, vaikka toki omillakin luistimilla olisi tuolla radalla voinut luistella. Retkiluistimien terät ovat kuitenkin hiukkasen pidemmät kuin normaaleiden, mikä helpottaa pystyssä pysymistä epätasaisilla luonnonjäillä. Pelkkien terien vuokra maksoi 12€ ja ne sai kiinnittää omiin hiihtomonoihin. Mun omat monot eivät kuitenkaan tue nilkkaa tarpeeksi, joten vuokrasin tuolta vielä paremmat monot 6€/pari. Sauvat meillä oli omasta takaa, mutta nekin olisi saanut vuokrata. Ja eivät nekään pakollinen varuste ole, mutta helpottavat urakkaa huomattavasti.

Alkuun kesti hetken tajuta, miten noiden pidempien terien kanssa jäällä täytyy liikkua, mutta aika nopeasti siitä pääsi jyvälle. Retkiluistelu on periaatteessa kuin luisteluhiihtoa, jossa liukuu lähes itsestään eteenpäin jäätä pitkin. Tuo rata oli noin pari kilometriä pitkä, joten me kierrettiin sitä useampaan kertaan. Aika kevyttä hommaa tuo oli, eikä ihan hikiliikunnasta käynyt ainakaan meidän vauhdeilla. Sääkin oli mitä mahtavin, ja järvi oli vielä sopivan suojassa tuulenvireeltä. Järven jäällä luistellessa täytyy kyllä katsoa tarkkaan eteensä, sillä jäässä on aika paljon klumppuja ja railoja, joissa helposti saa itsensä nurin. Tietysti näin kevättalvella jäillä liikkuessa täytyy muutenkin olla varovainen, eikä mekään poistuttu tuolta merkityltä radalta mihinkään. Tämä taisi olla myös ihan ensimmäinen kerta, kun ylipäätään olin järven jäällä. Pikku Kakkosen ”Varokaa heikkoa jäätä” -varoitukset vissiin porautunut aika tehokkaasti takaraivoon 😀 (Eikä meillä Pohjanmaalla pahemmin mitään järviä ole, joiden jäälle pääsisi kävelemäänkään…)

Muutaman kierroksen jälkeen pidettiin evästauko makkaravalkialla järven rannassa. Järven jäällä oli paljon muitakin ulkoilijoita ja luistelijoiden lisäksi ohi ravasi pari hevostakin.

Luisteluretken kruunasti tietysti laskiaispullat Heikin Leivän kahvilassa, joka on ihan luistinradan vieressä. Kahvilassa oli melko ruuhkaisaa, sillä muutama muukin luistelija oli tullut paikalle herkullisten pullien perässä. Meidän retkipäivä oli oikein onnistunut ja retkiluistelemaan voisi ehdottomasti lähteä toistekin! (Tosin tän hetken kelit näyttää siltä, että seuraavaa kertaa täytyy odottaa ensi talveen asti..)

Ensi viikko sujuukin melkein hiihtolomatunnelmissa, sillä koulua on vain parin luennon verran, mikä aikaisempien viikkojen lukujärjestyksiin verrattuna todellakin tuntuu lomalta.

Näiden talvisten kuvien myötä haluan toivottaa kaikille mukavaa hiihtolomaa 🙂

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply