Suomen suurin matkablogiyhteisö

Cap d’Agde ja kunpa voisin tässä sulle nyt ajaksi muuttua

”Kuka voisi kellot seisauttaa” tulee olemaan tämän kevään tunnusmusiikki. Koulua on takana pari päivää ja päällimmäinen ajatus on, että olispa jo kesä ja kaikki hommat tehtynä. Rennon loman jälkeen arkeen paluu ottaa ilmeisesti taas hetken, varsinkin kun hommia kasaantuu oikein täydellä laidalla päälle heti alkuvuodesta. Hääsuunnittelunkin vauhtiin pääsin joululomalla ja nyt ei enää malttaisi pysyä poissa hääsivuistoilta ja nettikaupoista (mutta onneksi niitä varten on viikossa kaksi tuntia nimeltä pakollisten metodiopintojen luennot, ja ehkä ihan vähän muutkin luennot, nimim. ahkera opiskelija :D). Arkielämän ajankäyttö on tietysti asia erikseen, mutta välillä reissatessakin tulee fiilis, että kunpa olisi tajunnut varata enemmän aikaa johonkin paikkaan. Vaihtovuonna mulle tuli sellainen fiilis Cap d’Agden ihanalla rannalla, jonne olisi ollut niin ihana  jäädä pidemmäksikin aikaa.

Tehtiin siis vaihtovuoden toukuussa kaverin kanssa päiväretki Agdeen, jonne pääsee Montpellieristä paikallisjunalla. Agde ei itsessään ollut mikään erikoinen paikka, ja junaa odotellessa kerittiin kiertää keskustakin, mutta siellä ei ollut mitään nähtävää. Yläkuvan Canal du Midin kanavaa ihastelin ties miten monta kertaa junan ikkunasta, mutta ikinä en päässyt unelmoimalleni leppoisalle pyöräretkelle kanavan varrelle. Agdesta pääsee bussilla tuonne Cap d’Agden niemelle, joka on keskustasta kuuden kilsan päässä. Bussi lähti ihan rautatieaseman edestä ja linjoja taisi olla kaksi, jotka menivät samalle suunnalle. Linja 3 (Cap d’Agde Ouest) meni niemen länsipuolelle ja linja 4 (Cap d’Agde Est) itäpuolelle. Me valittiin linja 3, jonka päätepysäkkinä ei ollut Village Naturiste, eli nudistikeskus. Cap d’Agde nimittäin yleensä tunnetaan juurikin nudistikeskittymänä, mutta meitä kiinnosti enemmän paikan upeat rannat.

Pölläiltiin ensiksi sataman lähistöllä ja käytiin syömässä yhdessä rantakadun ravintoloista. Vähän ihmeteltiin, että missä ne upeat rannat nyt on ja hetken käveltyämme löydettiin lopulta La Conque’n alueelle. Yleensä rannat Montpellierin lähistöllä eivät ole erityisen kauniita, vaan pelkkää hiekkaa joka suuntaan. Cap d’Agden rannat ovat kuitenkin veikkaukseni mukaan jotain erilaista kiveä kuin muu alue ja siksi ovat muodostuneet tuollaisiksi upeiksi kalliomuodostelmiksi.

Rantaa pitkin olisi päässyt myös vaeltamaan jotain polkua pitkin, mutta me parkkeerattiin lämpimille kallioille aurinkoa ottamaan. Valitettavasti bussit eivät tuolla kulje kovin usein ja meidän visiitti jäi aika lyhyeksi, että kerittiin bussiin ja sieltä vielä junaan. Harmitti kyllä, sillä tuolla olisi viihtynyt vaikka koko päivän! Nudisteja ei nähty koko paikassa, joten heidän rantansa taisi olla vähän kauempana.

Cap d’Agden rannat ovat ainakin oman kokemukseni perusteella Languedoc-Roussillonin alueen upeimpia, mikäli seudulla siis liikkuu, niin kannattaa käydä! 🙂

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply