Suomen suurin matkablogiyhteisö

Vuoden 2014 suosituimmat postaukset

Koko blogiurani aikana en ole kertaakaan tehnyt listaa suosituimmista postauksistani, joten eiköhän nyt ole jo korkea aika sillekin! Tilastoista on ollut jännä huomata, miten tietyt postaukset pysyvät luetuimmat-listan kärkipäässä, vaikka niiden kirjoittamisesta onkin jo aikaa. Itse asiassa tällä listalla taitaa olla vain kolme postausta, jotka on kirjoitettu vuonna 2014, kaikki muut ovat peräisin jo blogin alkutaipaleelta ja noista kolmestakin kaksi on kirjoitettu viime tammikuussa. Alunperin ajattelin, että tämä blogi voisi olla hyvä väylä kirjoittaa ylös kaikki ne asiat, joita selvittelin ja googlailin itse matkatessani, jotta seuraavat samoille seuduille matkaavat voivat hyötyä vaivannäöstäni. Jollain tasolla tässä olenkin onnistunut, sillä blogiin päädytään kuukaudesta toiseen samoilla hakusanoilla ”biarritz”, ”bordeaux”, ”marokko sää”, ”barcelona vinkit”.

1. 10 asiaa, joita ei kannata tehdä Marokossa

Suosituimmaksi postaukseksi on tämän syksyn aikana kiilannut juttuni Marokosta ja siitä, mitä siellä ei välttämättä kannata tehdä. Blogiini on päädytty Marokko-juttuja lukemaan erityisesti tänä syksynä, ja varmasti osansa asialla on sillä, että suomalaiset matkanjärjestäjät tekevät taas pakettimatkoja Marokkoon. Marokon sää tammikuussa johdattaa monet lukemaan blogiani ja Marokkoa varmasti pohditaan talvilomakohteeksi perinteisen Egyptin tilalle. (Googlettajille tiedoksi, että Marokko tammikuussa ei todellakaan ole mikään aurinkolomakohde, vaan vietin siellä ehkä elämäni hyytävimmät viisi päivää :D). Tähän postaukseen ehkä kiteytyy myös se, että kertomalla omista kommelluksistani tien päällä haluan auttaa lukijoitani välttämään samat virheet.

2. Biarritz: Voiko näin upeaa ollakaan?

Tämä postaus oli pitkään blogini luetuin ja ”biarritz” on selkeästi yleisin hakusana, jolla blogiini löydetään. Ilmeisesti suomeksi Biarritzistä ei hirveästi löydy tietoa, sillä Google-haussa tämä artikkeli ilmestyy heti etusivulle Wikipedian alle 🙂

3. Turistista aidoksi pariisittareksi, eli miten välttyä turistileimalta Pariisissa reissatessa (osa 1)

Pariisi kiinnostaa aina ja erityisesti tämän postauksen käytännön vinkit ovat olleet luettuja. Pariisi-postausten osa 2 taas ei ole ollut ollenkaan yhtä suosittu…

4. Näillä Suomi-faktoilla shokeeraat ulkomaalaisen ystäväsi

Huumorimielessä kirjoitettu postaus heti vaihdosta palattuani kerää lukijoita edelleen. Osittain ehkä siksi, että se oli pitkään kestolinkkinä tuossa sivupalkissa.

5. Ranskan ihanin kaupunki – oodi Bordeaux’lle

Bordeaux-postaus on toinen, jonne päädytään paljon Googlen kautta. Pieni testi osoitti, että postaukseni ilmestyy googlatessa neljänneksi etusivulle, joten tämänkin jutun suosio johtuu varmasti siitä, että suomeksi ei paljon muuta ole Bordeaux’sta kirjoitettu. Kaverini oppilaatkin olivat kuulemma löytäneet sivulle, kun olivat tehneet ryhmätöitä Ranskan kaupungeista 😀

6. Uskaltaako reissuun lähteä yksin?

Ainut uudempi postaus, joka pääsee tälle top 10 -listalle. Kyseinen postaus jaettiin Rantapallon facebook-sivulla ja aihe tuntui kiinnostavan monia. Itsekin tykkään lukea muiden kokemuksista ja ajatuksista yksin reissaamisesta, sillä itselle nuo omin päin tehdyt reissut olivat sellaisia itsensä voittamisen hetkiä. Yksin reissaaminen tuntuu myös jakavan mielipiteitä ja osa tuntee tutustuvansa paremmin muihin reissaajiin, kun on liikkeellä yksin, osaa taas pelkkä ajatus kauhistuttaa. Itse tosiaan olen ehkä enemmän sitä mieltä, että molemmille tavoille on aikansa ja paikkansa.

7. Miten liikkua Ranskassa paikasta A paikkaan B?

Ranska on ollut blogini teemana vahvasti esillä alusta asti ja erilaiset Ranskaan liittyvät postauksetkin ovat hyvin edustettuina näissä suosituimmissa jutuissa. Infopaketin Ranskassa liikkumisesta teinkin juuri siksi, että toivoin siitä olevan hyötyä muille Ranskaan matkaajille. Joten kiva huomata, että ainakin juttujani on joku lukenut.

8. Miksi ranskattaret eivät liho?

Teoria ranskattarien laihuuden saloista kiehtoo edelleen ja tämän postauksen suosio on kyllä yllättänyt itsenikin. Kyseiseen postaukseen ilmestyy myös säännöllisesti kommentteja, vaikka sen julkaisusta on jo vierähtänyt tovi. Itse tarkoitin tämän jutun lähinnä humoristiseksi ihmettelyksi, miten kansa, jonka ruokatottumukset näyttävät johtavan suoraan verisuonien tukkeutumiseen, voi kuitenkin pysyä pääsääntöisesti niin hoikkana. Juttua voi ilmeisesti tulkita monella eri tavalla, mutta mikään diettiipostaus tämä ei ollut, eikä sairaalloinen laihuus ole ikinä itselle ollut tavoittelemisen arvoinen asia.

9. Nizzan parhaita paloja osa 2

Nizzan parhaiden palojen osat 1 ja 2 kamppailevat molemmat sijoituksista top 10 -listalla, mutta tällä kertaa osa 1 jäi lievästi listan ulkopuolelle. Nizza on perinteisesti ollut suomalaistenkin suosima rantalomakohde ja siksi jutut kaupungin nähtävyyksistä tuntuvat kiinnostavan. Etelä-Ranskan kaupungeista juuri Nizza tuntuu kiinnostavan suomalaisia, kun taas juttuni Marseillesta ei ole kiinnostanut samalla mitalla.

10. Èze ja Etelä-Ranskan upein näköala

Itse rakastan upeita näköaloja ja ilmeisesti moni muukin, sillä postaus pienestä Èzen kylästä on päässyt luetuimpien juttujen joukkoon. Tosin Èze on kyllä täysin paikkansa ansainnut ja allekirjoitan edelleen tuon upein näköala -väitteen.

Tässä joululoman aikana olen myös hieman uudistanut blogin ulkoasua. Nyt tuolta yläpalkista löytyy omat sivunsa myös Ranska-aiheisille postauksille sekä Erasmus-jutuille. Postaukset kohteittain löytyvät tuttuun tapaan tuolta Matkakohteet-osiosta, mutta kaikki Ranskan paikoista kertovat jutut olen siirtänyt tuonne omalle sivulleen. Monista reissuista en ole edelleenkään saanut kirjoitetuksi tänne blogiin, joten saa taas toivoa!

Mistä kohteesta te lukijat haluaisitte lukea seuraavaksi? Vaihtoajan roadtripistä Ranskassa, muutaman vuoden takaisesta Interrail-reissusta, turistimatkasta Kreikkaan, Rivieran pikkukylistä, Tukholma-tärpeistä vaiko lukioreissuista Roomaan ja Istanbuliin? Ranskasta tulen kyllä jossain muodossa kirjoittamaan jatkossakin, ja ainakin jonkinlainen kooste Etelä-Ranskan helmistä on suunnitteilla 🙂

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply bisousanni maanantai, tammikuu 5, 2015 at 15:09

  Voi vitsi miten ihana postaus! Hilasin omat blogijuttuni vihdoin tänne Rantapallon sivustolle ja oli hauskaa löytää paljon mielenkiintoisia juttuja! Muutin itseasiassa juuri takaisin tänne Pariisiin ja lueskelin heti nuo postauksesi. Sulla on kiva kirjoitustyyli 🙂 Kiitti paljon vinkeistä! (Ja käyhän toki tiirailemassa missäpäin Ranskaa mä olen suhannut:)

  • Reply Hanna maanantai, tammikuu 5, 2015 at 17:16

   Kiitos kommentista ja kiva, että oot viihtynyt blogissani 🙂 Oi Pariisissa varmasti kelpaa asustella, jäänkin mielenkiinnolla odottelemaan postauksiasi sieltä, itse olen kuitenkin Pariisissa käynyt aina vain turisteilemassa, enkä ole kovin perusteellisesti kerinnyt tutustua muuta kuin nähtävyyksiin. Keväälle harkinnassa olisi tehdä taas visiitti Pariisiin, kun yksi kaveri muutti myös sinne juuri 🙂 Ihanaa aikaa Pariisissa sulle!

   • Reply bisousanni maanantai, tammikuu 5, 2015 at 17:28

    Merci 🙂 Ensimmäinen päivä on tosin harmittavan sateinen… heh! Mäki olen täällä talsinut lähinnä vain turistin töissä, mutta onneksi sekin muuttuu nyt tässä kuluvan vuoden aikana! Tervetuloa Pariisiin 🙂

    • Reply Hanna maanantai, tammikuu 5, 2015 at 17:53

     Kiitti! Pariisi tuntuu kyllä aina hyvältä valinnalta reissukohteeksi, vaikka siellä olisi käynyt jo monta kertaa. Toivottavasti siellä kelit paranee, niin saa myös turisteilusta enemmän irti 😀

 • Reply Katja tiistai, tammikuu 6, 2015 at 08:37

  Todella hyviä postauksia kaikki! En yhtään ihmettele että on päässyt top 10. Mulla on vähän sama linja info postausten suhteen kun sullakin eli pyrin kirjoittamaan niitä juttuja, joiden etsimiseen olennitse nähnyt vaivaa ja toivon ettäjoku toinen hyötyis niistä.

  Kaikista vanhoista seikkailuista kirjoittamaan vaan sitä mukaan kun kerkeää! Täällä ainakin yksi innokas lukija : )

  • Reply Hanna tiistai, tammikuu 6, 2015 at 11:33

   Kiitos kommentista Katja, kiva kuulla, että innokkaita lukijoita riittää 🙂 Mä oon kans välillä huomannut, että meillä on aika samanlainen linja infopostauksien suhteen, mutta musta on aina kiva lukea jonkun blogista johonkin kohteeseeen liittyviä käytännön juttuja, kuin googlata kymmenet eri nettisivut läpi. Ja jos jostain asiasta itse tekee sen googlailutyön, niin mieluusti säästää seuraavat samaan paikkaan menijät siltä vaivalta 🙂

  Leave a Reply