Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kesä Tukholmassa Instagram-kuvina

Kesä yhdessä Euroopan upeimmista kaupungeista, harjoittelupaikka, josta olin salaa haaveillut jo kauan sekä mahtava kämppä ihanalla esikaupunkialueella. Viime kesän lähtökohdat työharjoitteluun Tukholmassa olivat aika bra ja lopputuloksena kolme kuukautta Ruotsissa olivatkin ihan bäst. Keräsin Instagramista kesän parhaiten tiivistävät kuvat, ja totesin, että olin jo kerinnyt unohtaa, mitä kaikkea kolmessa kuukaudessa ehdinkään tehdä. Tänään Instagram Travel Thursdayn merkeissä päätinkin listata, mitä elämäni ikimuistoisin kesä piti sisällään.

Turisteilua Tukholmassa

Harjoittelupaikka matkailualalla tarjosi aika rajattomat puitteet Tukholman tutkimiseen turistin silmin. Kesän aikana kerkesi kyllä muodostua melkoisen hyvä kuva siitä, mitä Tukholmalla on tarjota turisteille ja kaupungin nähtävyydet sekä museot tuli aika huolella koluttua. Ilman harjoittelupaikkaa turisteilu tässä laajuudessa tuskin olisi ollut mahdollista.

Tosin upeita ilmaisiakin paikkoja löytyi ja Monteliusvägenin näköalapaikka on ehdottomasti tutustumisen arvoinen!

Suurena näköalojen ystävänä tykästyin myös näkymään Stadshustornetista sekä Katarinahisseniltä.

Onnistuin kesän aikana löytämään myös upeita turistilaumoilta välttyneitä paikkoja, kuten Långholmenin rannat.

Töitä ja arkea

Luonnollisesti töissä tuli vietettyä aika paljon aikaa, ja pitkät työmatkat söivät aika monta tehokasta tuntia päivästä. Pääsääntöisesti töissä oli kuitenkin kivaa ja tapasin turisteja eri puolilta maailmaa ja pääsin oikeasti hyödyntämään kaiken kielitaitoni. Välillä oli tietysti haastavaa vaihtaa lennosta kieli espanjasta ruotsiin tai ranskasta englantiin, mutta loppukesästä tämäkin alkoi sujua jo rutiinilla. Muutamat aikaiset työaamut sekä päivittäinen tunnelbanan portaiden juokseminen alkoivat kyllä väsyttää jo loppua kohti, ja tänä syksynä olenkin onnellisena pyöräillyt joka paikkaan, kun ei ole tarvinnut olla sidottu joukkoliikenteen aikatauluihin.

Seikkailuja ja mahdollisuuksia

Töiden kautta pääsin mukaan moneen aika mahtavaan juttuun. Pyöräilin kaupunkipyörillä ympäri Djurgårdenia, osallistuin veneretkille ja päästiin porukalla jopa melomaan Tukholman vesille.

Ihania ihmisiä

Erityisesti kesästä jäi mieleen ihanat työkaverit, jotka ottivat minutkin hyvin mukaan porukkaan. Työkavereiden kanssa käytiin sekä museoissa että piknikeillä puistoissa. Ruotsalaisiin oli helppo tutustua ja toivon mukaan kavereita Tukholmassa tulee treffattua vielä tulevaisuudessakin.

Zumbaa huvipuistossa

Yksi kesän kohokohtia olivat myös Gröna Lundin zumbaillat, joissa en kerinnyt lopulta käydä kuin pari kertaa. Paikalla oli aina monta eri ohjaajaa ja hirveän hyvä tunnelma. Liikkuminen jäikin sitten muuten aika vähälle paria lenkkiä lukuun ottamatta, ja sama linja on kyllä jatkunut vielä koko syksynkin…

Festivaaleja ja tapahtumia

Kesäisessä Tukholmassa tapahtuu ja varsinkin elokuussa kaupunki oli täynnä kaikenlaisia tapahtumia. Kävin niin sommarbiossa, Kulturfestivaleneilla sekä Street Festivaleilla.

Juhlapyhien juhlintaa ruotsalaiseen tapaan

Juhannustangon ympärillä tanssiminen Skansenilla sekä Nationaldagenin juhlallisuuksien seuraaminen myöskin Skansenilla olivat nekin kesän ikimuistoisia hetkiä. Nationaldagenin aikaan myös koko Ruotsin kuningasperhe oli paikalla Skansenilla ja pääsinpä seuraamaan ihan lähietäisyydeltä ratikkapysäkiltä, miten kuninkaallinen autosaattue ajoi ohi.

Herkuttelua

Ruotsalaisen fika-kulttuurin sisäistäminen ei kestänyt minulta kauaa, ja mikä voisikaan piristää työpäivää paremmin kuin pala mutakakkua ja jätskiä. Kesän aikana ihastuin myös frozen yogurtiin ja naturgodis-herkkuihin.

Saaristoretkiä

Tukholman saaristoa olen jo hehkuttanut moneen otteeseen, mutta todetaan vielä kerran, että reissut rauhallisille saarille lämpiminä kesäpäivinä olivat aika huippuja.

Luonnonrauhaa Täbyssä

Kämpän suhteen kävi myös ihan tajuton säkä, sillä pääsin kaverin kaverin kautta asumaan rauhalliselle Täbyn asuinalueelle. Pitkät työmatkat olivat tietysti miinusta, mutta muuten tykkäsin asua Täbyssä. Luonto oli todellakin lähellä, ja peurat tulivat ihan takapihalle. Myös uimaranta oli kohtuulähellä, tosin siellä en kerinnyt kovin montaa kertaa käydä.

Kesän jäljiltä voin todeta, että väite siitä, että Tukholma on ihana kesäkaupunki, pitää kyllä paikkansa. Kaikki Tukholma-kesää käsittelevät postaukset löytyvät tunnisteen Sommaren i Stockholm kautta.

Instagram Travel Thursday on kuukausittainen kokoelma blogipostauksia, joilla halutaan tuoda esiin Instagramia matkailun tietolähteenä ja inspiroijana. Tempauksen Suomessa järjestävät matkabloggaajat Satu (Destination Unknown), Nella (Kaukokaipuu) ja Veera (Wanderlust Expert), ja järjestäjien blogeista voi lukea tarkemmat osallistumisohjeet. Mun Tukholman kuvia ja vähän muutakin löytyy Instagramista nimimerkillä @hannareves.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Kaukokaipuun Nella torstai, tammikuu 1, 2015 at 15:23

  Vau, saaristoretket! Vaikka toki kaikki muukin kuulostaa ihanalta, Tukholmassa vaan on sitä taikaa. Upeita kuvia kaiken kaikkiaan. 🙂

  • Reply Hanna torstai, tammikuu 1, 2015 at 17:30

   Kiitos! 🙂 Itsekin yllätyin, miten upea tuo saaristo oli, sillä aikaisemmin en ole saaristoista innostunut. Mutta on se Tukholma muutenkin upea tietty, niin kuin sanoit 😀

 • Reply Journey Diary / Jenna torstai, tammikuu 1, 2015 at 16:14

  Ihana kesätunnelma välittyy noista kuvista!

  • Reply Hanna torstai, tammikuu 1, 2015 at 17:31

   Kiva kuulla! 🙂 Itselläkin tuli vähän ikävä kesä ja aurinkoa näitä kuvia katsellessa 😀

 • Reply johannak torstai, tammikuu 1, 2015 at 16:16

  Ihanalta näyttää, osan kuvista muistinkin jo nähneeni 🙂 Nykyään on kyllä kiva kun on kaikki nämä someväylät, mihin saa jaettua elämän pieniä ja suuria hetkiä! Muistot toki säilyvät mielessäkin, mutta valokuviin on ihana palata vielä vuosienkin jälkeen ja saattaa muistua mieleen jotain irrallista, mitä ei kuvanottohetkellä aktiivisesti ajatellut.

  • Reply Hanna torstai, tammikuu 1, 2015 at 17:38

   Ihan totta, että monet hetket unohtuisivat helposti, jos ei olisi kuvamateriaalia muistona. Nytkin kesää muistellessa palautui monta asiaa mieleen vasta kuvien kautta, joten muisti on selkeesti lyhyt 😀 Somen kautta kuvia on kiva jakaa muillekin ja päästä samalla näkemään muiden reissukuvia, joten ei mikään huono keksintö tuo Instagram 🙂

 • Reply Anna Koskela torstai, tammikuu 1, 2015 at 18:13

  Ihana Tukholman saaristo!
  Sinne pitäisi kyllä päästä jälleen.

  • Reply Hanna torstai, tammikuu 1, 2015 at 18:16

   Se on kyllä ihana ja onneksi lyhyen lentomatkan päässä 🙂

 • Reply Katja torstai, tammikuu 1, 2015 at 21:55

  Voihan Tukholma ja kesä! On varmasti ollut niin unohtumaton kesä! Mullekaan ei tuottaisi hankaluuksia ruotsin fika kulttuuri sen verran kakut ja jäätelö maistuu. 😉

  • Reply Hanna perjantai, tammikuu 2, 2015 at 12:12

   Kesä oli kyllä ikimuistoinen! Haha joo harvalle tuo fikailu tuottaa ongelmia, ittekin oon sen verran perso makealle, että kaikki pullat ja kakut uppoaa aika hyvin 🙂

 • Reply Jenni / Globe Called Home perjantai, tammikuu 2, 2015 at 03:45

  Noi saaristokuvat on niin ihania! Ensi kesänä on kyllä niin pakko varata aikaa Itämeren saaristolle… pakko!

  • Reply Hanna perjantai, tammikuu 2, 2015 at 12:13

   Onneksi Itämeren saaristo on lähellä ja kesällä siellä voi käydä vaikka ihan päiväseltäänkin ainakin Turusta käsin 🙂

 • Reply satuvw perjantai, tammikuu 2, 2015 at 23:01

  Olen itsekin aina pitänyt Tukholmaa upeana kesäkohteena, mutta en ole nähnyt ja kokenut siitä kuin ihan pikkariikkisen osan kun katsoo näitä kaikkia Tukholman ympäristön paikkoja missä sinä olet kesäsi viettänyt! Ja joo, fika kulttuuri kyllä maistuisi täälläkin….. 🙂 Hyvää uutta vuotta!!

  • Reply Hanna lauantai, tammikuu 3, 2015 at 14:09

   Kiitos samoin! 🙂 Tukholma on kyllä yksi Pohjoismaiden parhaimmista kesäkohteista, saaristo on ihanan lähellä! Kolmessa kuukaudessa kerkesi ihan hyvin kierrellä, mutta itselle jäi silti vielä monta must see -paikkaa seuraaville reissuille 🙂

  Leave a Reply