Suomen suurin matkablogiyhteisö

Viikko jouluun, apua!

Hellurei!

Havahduin äsken, että jouluaattoonhan on enää tasan viikko. Ei ole ikinä tullut joulu näin yllättäen kuin tänä vuonna. Kiireiden keskellä ei todellakaan ole kerinnyt odottaa joulua tai fiilistellä tulevaa pyhää muutenkaan. Tosin joulutorttuja olen jo pari kertaa tehnyt ja muutamat joulumarkkinat on tullut kierrettyä. Oon huomannut, että kyllä se joulu sieltä tulee, vaikka sitä ei niin kerkeäisi valmistellakaan. Tosin joululahjat toivon kerkeäväni ostaa tässä viikon sisällä. Tänä vuonna lahjojen keksiminen on kyllä ollut niin työn ja tuskan takana ja aika monta lahjaa on vielä miettimättä. Täytyy varmaan ensi viikolla sulautua monien muiden kanssa viime hetken paniikkiostoksille tungokseen, vaikka mieluummin olisin ostanut lahjat jo hyvissä ajoin.

Ennen lahjaostoksille kipaisemista täytyisi vielä väkertää viimeiset koulujutut. Eipä ole ennen tainnut luentopäiväkirjakaan jäädä näin viime tippaan, että kolme päivää ennen deadlineä en ole vielä edes aloittanut sen kirjoittamista. Hikiset päivät siis tiedossa, sillä suoritan tässä samalla vielä yhtä opetusharjoittelua, joka jatkuu sitten taas heti tammikuussa. Tämä vuosi on ollut kyllä pelkkää (palkatonta) harjoittelua, sillä ensiksi kolme kuukautta Tukholmassa ja heti perään sitten tämä opetusharjoitteluvuosi, jossa on kaksi pitkää harjoittelupätkää, toinen syksyllä ja toinen keväällä sekä lisäksi vielä tämä hieman lyhyempi harjoittelu, jonka saa suorittaa omaan tahtiin. Aion kyllä pitää nyt jouluna edes viikon täysin lomaa kouluhommista, sillä viimeksi olen tainnut olla vapaalla muutamaa päivää kauemmin joskus toukokuussa. Tietysti olisi kivempi lomailla, jos saisi kaikki roikkuvat koulujutut tehtyä ensin alta pois, mutta onneksi ihan kaikkeen ei ole deadlinet vielä ja niitä kerkeää sitten väkertää tammikuussakin. Tällä hetkellä päällimmäinen fiilis on vain äkkiä lomalle!

Postauksen kuvat on viime viikonlopulta, jolloin oltiin porukalla kaverin luona Helsingissä ja käytiin myös Senaatintorin joulumarkkinoilla. Oli kyllä hyvät markkinat ja sieltä sai paljon maistiaisia ja löytyipä sieltä vähän joululahjojakin. Lisäksi siellä oli hauskat street food -alueet, joilta olisi saanut ostaa evästä. Me käytiin kuitenkin syömässä Manala-nimisessä ravintolassa, josta sai pahaenteisestä nimestä huolimatta todella hyvää ruokaa! Söin siellä varmaan parhaimman vuohenjuustosalaatin ikinä eikä muidenkaan annokset kuulemma pahalta maistuneet. Tuolta sai myös ruokaa niin laidasta laitaan, että jokaiselle löytyi jotakin.

Mutta nyt jatkan taas ruotsin projektiraportin naputtamista. Kyseinen kurssi on viimeinen, joka mun kandintutkinnosta puuttuu, joten peukut pystyyn, että raportista tulisi tarpeeksi hyvä läpipääsyyn 😀

Millaisia joulusuunnitelmia teillä lukijoilla on? Ja joko kaikilla muilla on joulufiilis katossa? 🙂

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply jdJenna keskiviikko, joulukuu 17, 2014 at 21:42

  Ite kans just havahduin samaan asiaan! Koko ajan vaan stressanu tammikuun häitä, ettei joulu oo käynyt mielessäkään. Vielä kun ei oo luntakaan ollut, niin ihan lokakuulta on kyllä tuntunut tähän asti… Jospa se joulumieli sieltä löytyy, kun lähetään kotiin Pohjanmaalle joulunviettoon ja kaikki kouluhommat saa vihdoin palautettua! En oo edes kämppää jaksanut laittaa yhtään jouluiseksi…

  • Reply Hanna torstai, joulukuu 18, 2014 at 08:31

   Oon kyllä ihan samaa mieltä tosta, että säiden takia tuntuu ihan lokakuulta! Mäkin oon enemmän keskittynyt tohon hääsuunnitteluun (jotka onneksi on vasta kesällä, niin aikaa on vielä rutkasti :D). Mutta ehkä munkin joulumieli löytyy samoilla konsteilla, kun pääsee kouluhommista eroon ja joulunviettoon perheen kanssa 😀

 • Reply Katja torstai, joulukuu 18, 2014 at 08:18

  Joulufiilis ei oo kyllä ihan parhaimmillaan, mutta eiköhän se tästä kun alkaaa leipomaan ja hakemaan sitä joulumieltä

  • Reply Hanna torstai, joulukuu 18, 2014 at 08:33

   Kyllä joulufiilis varmasti on paljon itsestäkin kiinni ja eiköhän se sieltä sitten tule, viimeistään aattona kun pääsee syömään jouluruokia 🙂

  Leave a Reply