Suomen suurin matkablogiyhteisö

Päivä Tukholman joulumarkkinoilla

Tjenare!

Viime viikonloppuna suunnattiin siis äitin, siskon ja tädin kanssa risteilylle Tukholmaan. Sain erään lehden välissä aika mahtavan etukupongin, joten matka oli lähes puoli-ilmainen (jos ei lasketa, paljonko ostettiin laivan taxfreestä sitten suklaata…:D) Aika tasan kolme kuukautta oli ehtinyt kulua siitä, kun olin Tukholmasta lähtenyt ja tuntui, kuin ei olisi poissa ollutkaan. Ei paljoa tarvinnut arpoa, mikä metro vie keskustaan ja mikä lippu olisi järkevin ostaa matkaksi. Suosittelen muuten kyllä ostamaan Tukholmassa SL Acces -kortin, jolle pystyy lataamaan arvo- ja kausilippuja, vaikka olisi käymässä vain päiväseltään. Tukholmaan kuitenkin usein tulee palattua, ja on kätevää, kun on matkakortti jo valmiina. Lipun lataaminen Acces-kortille on myös paljon helpompaa kuin ainainen kertalippujen ostaminen. Tuo korttihan kustantaa huimat 20 kr, mutta arvolippuja saa sitten ladata halvemmalla hinnalla, joten kortti maksaa itsensä nopeasti takaisin.

Risteiltiin Tukholmaan Helsingissä, joten maissaoloaika jäi lopulta melko lyhyeksi, kun neljän maissa illalla täytyi jo olla takaisin laivassa. Ensimmäisenä suunnattiin Gamla stanin joulumarkkinoille Stortorgetille. Mitkään valtaisan suuret markkinat nuo eivät olleet, mutta kivasti sopivat joulukojut vanhan kaupungin tunnelmaan. Koriste-esineiden lisäksi myynnissä oli myös glögiä, karkkeja sekä paistettuja manteleita. Virallisesti tori aukeni yhdeltätoista, mutta oltiin paikalla jo hieman sitä ennen, joilloin osa kojuista oli jo avannut luukkunsa. Saatiinkin kierrellä hetki ihan rauhassa, ennen kuin valtaisat turistimassat vyöryivät torille yhdeltätoista.

Loppupäivä sujuikin sitten työkavereita treffaillessa. Kävin kesän harjoittelupaikassa moikkaamassa porukkaa, ja oli kyllä hassu tunne olla taas siellä. Kaikki oli niin tuttua, mutta itse en kuitenkaan ollut kuin käymässä. Muutaman kaverin kanssa käytiin myös brunssilla Mornington Hotellissa. Ihan hyvät valikoimat (mistään ei tietenkään tullut otettua kuvaa, nälkä vei voiton…), vaikka yleisvaikutelma olikin vähän kaikkea sekaisin. Tarjolla oli bageleita, nuudelisalaattia, pekonia, paistettuja tomaatteja, mereneläviä, eli aika kirjava kattaus vähän kaikkea. Eniten tykkäsinkin jälkkäribuffetista, jossa oli suklaamoussea, brownie-paloja, pannacottaa sun muuta. Ei ehkä ihan 240 kruunun väärtti tosin ollut kyseinen brunssi.

En ole mikään laivaristeilyjen suurin fani, jotenkin tuntuu todella tylsältä reissata noin 18 tuntia vain että pääsee Tukholmaan. Laivan hytit lisäksi tuovat aina elävästi mieleen Ranskan vaihtariasuntolan huoneet…:D Yleensä ruokavalikoimat laivalla ovat aina aika rajalliset, lähinnä tarjolla on kalliita ja mitäänsanomattomia vaihtoehtoja, ellei siis halua maksaa itseään kipeäksi buffetista. Me käytiin vain toisena aamuna aamupalalla, muuten tyydyttiin jonkin kuppilan pizzapaloihin. Sitä vastoin päästiin todistamaan muutamaa aika huikeaa show’ta. Yläkuvan akrobaattiesitys salpasi hengen ja alakuvan taidokkaan tanssiryhmän show’ta käytiin katsomassa jopa kolme kertaa matkan aikana. Niin ja olihan tuolla muumidiskokin perheen pienimmille…:D

Päiväristeily Tukholmaan ei ehkä ole se ihanteellisin keino tutustua kaupunkiin, koska koko ajan alitajunnassa tykyttää ajatus siitä, että laivalle täytyy keritä ajoissa takaisin. Oli kuitenkin kiva päästä taas näkemään kavereita ja treenaamaan hitusen ruostunutta kielitaitoa. Tuttuja katuja pitkin kävellessä iski kuitenkin myös valtaisa ikävä Tukholmaan. Täytyy varmaan tehdä uusintavisiitti lähitulevaisuudessa 🙂

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply jdJenna sunnuntai, joulukuu 7, 2014 at 19:41

    Oi että,mä niin tykkään joulutoreista:) Oon tässä oottanut, että pääsen Tukholman risteilylle, tuo ikäraja kun on 21…. Heti ens vuonna sitten! Ei jaksais sinne Tallinaankaan koko ajan seilata..

    • Reply Hanna maanantai, joulukuu 8, 2014 at 09:50

      Joulutoreissa on kyllä tunnelmaa! 🙂 Tallinnan joulutori ei kyllä sekään ole hassumpi, ja onhan Tampereenkin tori ihan kiva 😀 En olekaan tullut ajatelleeksi, että tuo risteilyikäraja koskee myös päivä Tukholmassa -risteilyjä, tietysti reittimatkoillahan pääsee Tukholmaan jo nuorempana, silloin varmaan pitää kyllä yksi yö viettää kaupungissa 🙂

    Leave a Reply