Suomen suurin matkablogiyhteisö

Caribian lämpöä tois puol jokkee

Viime viikonloppuna otettiin miehen kanssa suunnaksi Caribia, tällä kertaa ei tosin tarvinnut matkata valtamerten toiselle puolelle, vaan parin tunnin bussimatka Turkuun piisasi. Kyseessä oli ensimmäinen reissuni Onnibussin kyydissä ja vaikka matkustusmukavuudessa olisikin parannettavaa, niin ihan tyytyväisiä oltiin, kun päästiin muutamalla eurolla ihan kylpylän ovelle asti. Sokos Hotel Caribia valikoitui miniloman kohteeksi puolivahingossa, sillä sain Rantapallon bloggajakortin kautta mahdollisuuden yöpyä jossain Sokos Hoteleista, ja koska ykkösvaihtomme Tallinnan Viru Hotel oli täyteenvarattu kaikkina meille sopivina viikonloppuina, niin päätimme lähteä Turkuun.

Saavuttiin Turkuun vasta lauantaina kolmen aikaan ja siinä kohtaa oli molemmilla jo sen verran nälkä, että parin kilometrin kävely kaupungille ravintolaa etsimään ei paljon houkutellut. Paineltiinkin ensi töiksemme tutustumaan hotellin ravintolavalikoimaan. Vaihtoehtoina oli Hese, Kotipizza tai ravintola Havanna, ja valinta kallistui nopeasti viimeksi mainittuun. Sisäänkirjautumisen yhteydessä saatiin kuponki, joka oikeutti ilmaiseen alkusalaattiin (kuvaa ei ole, koska salaatti oli jo kadonnut lautaselta siinä kohtaa, kun mietin, että olisi voinut kuvankin ottaa…),  ja pääruuaksi otin burgerin ja mies lammasvartaat. Ruoka oli hyvää, mutta hintaan (ja nälkään) nähden annokset olivat melko pieniä.

Itse hotellihan oli ehkä enemmän lapsiperheille suunnattu ja perhelomakohteeksi suosittelenkin paikkaa lämpimästi. Ainakin meidän huone olisi kaivannut pientä pintaremonttia, vaikka ihan perussiisti olikin. Tunkkaiset kokolattiamatot eivät ole ikinä oikein miellyttäneet omaa silmääni… Lauantai-iltana ruuan jälkeen suunnattiin vielä kylpylään lillumaan ja mukavan iso tuo Caribian kylpyläalue olikin. Lapsille siellä oli tosiaan jos jonkinmoista aktiviteettiä, mutta kyllä ne huimat vesiliukumäet tällaisia vähän isompiakin lapsia kiinnostivat. Tosin kylpylässä oli melko kylmä ja varsinkin altaiden vesi olisi saanut olla muutaman asteen lämpimämpä, sillä nyt täytyi tasaisin väliajoin käydä saunassa lämmittelemässä.

Viikonlopun kohokohta oli ehdottomasti hotellin aamupala. Jännä, miten hotellin aamiaisella tulee aina mätättyä ruokaa, niin kuin ei olisi nähnyt ruokaa viikkoon. Ja nimenomaan ahmittua, vaikka mikään kiire ei olisi. Tuolla oli jälkiruokapöydässä suklaaputous ja saatoin ehkä hieman innostua siitä… Jälkikäteen olo olikin aika ällönmakea ;D Selkeästi meillä on miehen kanssa myös eri suosikit aamupalavaihtoehtojen suhteen, ainakin kun noita meidän lautasia vertaa.

Uloskirjautumisen jälkeen lähdettiin vielä muutamaksi tunniksi kaupungille kävelemään ja ihailemaan Turun talvimaisemia. Kaupunkikierroksen siirto sunnuntaille oli loppujen lopuksi hyvä ratkaisu, sillä Tuomikirkkoa vastapäätä oli käynnissä joulumarkkinat. Itse en ole vielä kerinnyt hirveästi joulutunnelmaan virittäytyä, joten oli kiva käydä tuolla pyörähtämässä. Loppupäivä vietettiin sitten kaupoilla kierrellen ja lisää herkkuja syöden. Kaiken kaikkiaan siis miniloma Turussa oli ihana rentoutumisviikonloppu tämän syksyn kiireiden keskellä. Mies tosin tuumasi, että ei kylpylälomia kyllä määräänsä enempää jaksa, joten seuraavalle reissulle tarvii varmaan keksiä jotain muuta aktiviteettiä 🙂

Turun vanhoilla kujilla kävellessä muistui ihan Gamla stanin kadut mieleen ja siitä hoksasinkin, että ensi viikonloppunahan olen jo Tukholmassa! Kiva päästä näkemään kavereita sinne ja ennen kaikkea kokemaan Tukholman joulumarkkinat, ser fram emot!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Maarit Johanna tiistai, marraskuu 25, 2014 at 19:45

  Oliko juuri aamiaisella vaahtiksia suklaassa?! Maah ! Nam! 😀
  Mulla on kans ollu suomalaisissa kylpylöissä tuo fiilis että kylmä. Mie lämpenen kun pääsen uimaan matkauintia ensin ja sitten olis ihana lillua lämpimissä altaissa. Kun tulee suoraan suihkusta ja menee lillunta-altaaseen siinä väistämättä jäätyy kymmenessä minuutissa. Tulkaa Islantiin lämpöaltaita kokeilemaan 😉

  • Reply Hanna keskiviikko, marraskuu 26, 2014 at 07:42

   No juurikin aamupalalla, mäkin olin ihan haltioissani siitä, vaikka ehkä vähän turhan makeeta olikin aamupalaksi! 😀 Islannin lämpöaltaat varmasti olisikin kunnolla lämpimiä 😀 Nyt kävi juurikin niin, että suihkusta kun hyppäsi ekaan altaaseen, niin kohta oli kylmä ja sai juosta saunaan.

  Leave a Reply