Suomen suurin matkablogiyhteisö

Mitä tapahtui matkakuumeelle?

Moi!

Oon viimeisimmät vuodet potenut enemmän tai vähemmän kroonista matkakuumetta ja yleensä seuraava reissu on aina ollut vähintäänkin suunnitteilla, jossei varattuna. Eilen havahduin kuitenkin siihen, että en olekaan hetkeen haaveillut mistään ulkomaanmatkasta. Parin viikon päästä edessä on pikapyrähdys Tukholmaan, mutta muuten kalenteri näyttää reissujen osalta melko ankealta. Kadonnut matkakuume on näkynyt täällä blogissakin, sillä vaikka olen monta kertaa aloittanut jotain postausta kirjoittamaan, en ole löytänyt intoa jatkaa paria lausetta pitemmälle. Nyt on elämässä sillä lailla erikoinen tilanne, että pakolliset kieliharjoittelut on opintoja varten suoritettu ja seuraavan matkakohteen saakin itse ihan vapaasti päättää. Viimeiset neljä vuotta on kuitenkin takaraivossa koputellut suunnitelmat, miten harjoittelut Ranskassa ja Ruotsissa haluaisin suorittaa ja nyt on sitten molemmat ovat ohi. Pakolliset harjoittelut jättivätkin aikamoisen tyhjiön jälkeensä, ja vanhojen reissujen muistelukaan ei juuri nyt inspaa. Lisäksi pikkuhiljaa alkaisi olla aika valmistua, sillä syksyllä alkoi jo viides vuosi yliopistossa eikä vieläkään ole kandin papereita taskussa. Tässä kohtaa ei siis jaksa pitkittää opiskeluja enää yhdelläkään vaihto- tai harjoittelujaksolla.

Viime kesän palkattomien harjoittelujen jälkeen myös matkakassa ammottaa tyhjyyttään ja ehkä siksi ei jaksa haaveillakaan mistään, kun tietää, ettei haaveiden toteutumiseen ole mitään mahdollisuuksia. Meidän taloudessa on tällä hetkellä yksi niin suuri säästökohde, ettei ylimääräisiä reissuja kovin kauas tehdä. Meidän suuri säästökohde tosin ei ole oma asunto (mikä näin jälkikäteen ajateltuna olisi jokaisen järkevän ihmisen valinta), vaan ensi kesänä vietettävät häät. Ja häämatka maailman ympäri 😀 Tämän hetken matkasuunnitelmat ovat siis niin hulppeaa laatua, että pakko vaan purra hammasta ja jättää kaikki pienet Euroopan pyrähdykset väliin, jotta ei jäädä jollekin Tyynenmeren saarelle rahattomana. Ainakin hetkellisesti matkasuunnitelmat ovat siis väistyneet hääsuunnitelmien tieltä, mutta eiköhän maailmanympärimatkankin suunnittelu jossain kohtaa taas ala inspiroimaan.

Toinen syy pienoiselle blogihiljaisuudelle tänä syksynä on myös ollut opetusharjoittelu, joka on vienyt mehut aika totaalisesti. Tosin hyvällä tavalla, sillä vaikka tekemistä olisi enemmän kuin kerkeää päivässä tehdä, niin vihdoinkin tuntuu siltä, että oppii jotain, josta on tulevaisuudessa hyötyäkin. Ainakin vielä tuntuu, että on löytänyt oman alansa. Olen ihan innolla askarrellut kaiken maailman verbikortteja oppilaille ja opettaessa eteen on tullut niin paljon hauskoja tilanteita, että vieläkin hymyilyttää. Ensi viikko on kuitenkin viimeinen viikko harjoittelua, joten ehkä sitä postausintoa taas löytyy jostain. Toivottavasti te lukijat jaksatte pysyä mukana, vaikka postaustahti hieman harveneekin 🙂 Kannattaa seurata blogia Facebookissa, niin pysyy kärryillä uusimmista postauksista.

Ehkä pian taas pääsen kuvailemaan auringonlaskuja paratiisisaarille 🙂

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Maarit Johanna maanantai, marraskuu 17, 2014 at 10:54

  Oooiii! Kuulostaa hyvältä :)) Kyllä tuossa tapauksessa jaksaakin odottaa matkaa sitten vuoden päähän ^^

  • Reply Hanna maanantai, marraskuu 17, 2014 at 12:04

   Kyllä välillä täytyy vähän hammasta purra ja miettiä, mihin sitä rahaa onkaan säästämässä, mutta ehkä seon lopulta sen arvoista! 🙂

   • Reply Maarit Johanna maanantai, marraskuu 17, 2014 at 13:43

    On varmasti 🙂 saako jo tiedustella minkälaista maailmanympärimatkaa teillä ollaan suunnittelemassa? Mitä kohteita ja kuinka pitkä aika?

    • Reply Hanna maanantai, marraskuu 17, 2014 at 16:30

     Saa kysyä! Tällä hetkellä suunnitellaan 3-4 kk reissua, joka suuntautuis Australiaan, Uuteen-Seelantiin ja Etelä-Amerikkaan ja tehtäis myös stoppi jollain Tyynenmeren saarella. Kaikki sellasia kohteita, joissa ei varmaan toista kertaa tuu käytyä 😀

 • Reply Anniina lauantai, marraskuu 22, 2014 at 14:45

  Ihanaa, hääsuunnitelmia! Eihän sinne oo edes pitkä aika, apinanraivolla vaan nyt koulua koko kevät ja hääsuunnittelukin vie muita seuranneena niin paljon aikaa, että eihän siinä edes reissuun ehdi. 🙂 Oispa kiva nähdäkin joskus, Neiti Sihteeri! 🙂

  • Reply Hanna sunnuntai, marraskuu 23, 2014 at 19:33

   Joo hirveen nopeesti mennyt aika ja havahduin vähän myöhään tähän, että jotain ois hyvä jo alkaa suunnitella tässä vaiheessa 😀 Mutta eiköhän se tästä pikkuhiljaa ja ei oo kyllä reissuista kerinnyt tänä vuonna hirveesti edes haaveilla! 😀 Olis muuten tosiaan kiva nähdä joku kerta! Ilmottele, kun oot seuraavan kerran Pohjanmaalla (tai Tampereella), niin voitais vaikka treffata, jos satutaan olemaan huudeilla samaan aikaan 🙂

   • Reply Anniina torstai, marraskuu 27, 2014 at 02:02

    Ilmoittelen! 🙂

  Leave a Reply